Tannpine - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om tannpine.

Wah skrev:

Jeg har ikke sovet i natt. Prøvde å sove, men var i en slags dvaletilstand da det gjør vanvittig vondt rundt tannkjøttet. Rundt kl 5:00 begynte jeg å google i desperasjon. Fant frem nellikspiker. Smertene har ikke forsvunnet, men er blitt betydelig mindre. Jeg håper de forsvinner når nelliken sprer seg etterhvert. Tannsmerte er verre enn tortur.

Ztroly skrev:

Hva med dem som frykter tannlegen samt ikke har råd?

Line skrev:

Søndag og verken gjør meg gal. Alt stengt, men vår trofaste søndagsåpene butikk hadde åpent. Kom meg avgåre og fikk tak i Nellik pulver. Hadde litt vann på en Q-tips og holdt mot. Det virker bedøvene en liten stund. Håper på søvn i natt.

GJ skrev:

Er dere gale? Hvorfor venter dere? Kom dere til tannlegen. 4-5 dager med intens smerter og lite søvn er ikke bra. Dropp ibux og parecet.

Cyan skrev:

Har født 3 barn to uten bedøvelse men tannsmerter gjør meg gal. Har time om ca 1 mnd. Skal prøve vaskeklut mot kinnet med kaldt vann.

Øystein skrev:

Følgende bruker jeg for å kontrolere smertene før tannlege:

Malt Nellik: Smører inn tannkjøttet på begge sider, men ikke mellom tennene. Lar virke i noen minutter. Skyller ut med munnskyllevann.

Munnskyllevann med fluor. Har ei mugge ved datamaskine. Jeg spytter ut etter 30 sekunders skylling. Skyller sikkert 4-5 ganger i timen.

Vademecum direkte ned i tanna når smertene blir for høye. Dette gjør vondt, men lindrer. Kaldt vann fungerer også, men ha litt salt i for å drepe bakterier.

Ibux, paracet og dispril. Husk at du holder deg til max dosen anbelfalt i pakningsvedlegget, da disse stoffene tar hardt på nyrer å lever.

Øystein skrev:

Har tatt 4 ibux, 4 paracet og en galing (husker ikke navnet, har dem etter en seriøs skade) men med relativ liten effekt. Smertene er større en ved faktiske skader jeg har opplevd. Skal prøve saltløsning, for vi har ikke nellik i huset. Jeg kan ikke ta mer skolemedisin nå ellers rømmer nyrer å levra kroppen. Tannpine er bare helt grusomt.

Geir O. skrev:

Så herlig det føltes når tannpina ble borte med nellik. Takk for et godt råd. Godt nytt år!

Håkon skrev:

Jeg gjorde det så enkelt at jeg tok munnskyld å hadde det ganske lenge der jeg hadde hull. Det hjalp i 2 timer.

Blåtannmann skrev:

Sett her som den nordlæningen med ei tannpine av en annen verden. I manko av alle ingrendiensene som nevnt i tidligere innlegg, letet jeg fram verktøykassen å gotanga som har hjulpe mot mer enn en fastrusta bolt. Til alt hell, så har min kjære mor alltid og bestandig ei flaske kamferdråper med seg uansett hvor hun går. Heldigvis fikk hun den ikke med seg på flyet sist hun var her. Så jeg tenkte å prøve ut mirakeldråpenen før jeg begynte å operere på egenhånd, og det hjalp. Det svir mye til å begynne med, men det blir fort behagelig(ere). Den tanna ville blitt trekt hvis det ikke hadde vært for kamferdråpene.

Tannverkdamen skrev:

Var og rotfyllte den ene fortanna i underkjeven , uten bedøvelse. Det var alt vel helt tilkvelden kom. Jeg har hatt veldig mye tannværk siden. Jeg har tatt medisin i 3 dager, men det er like ille. Jeg må nok ringe tannlegen i morgen igjen,så det blir vel 3000 til tannlegen for annen gang denna uka. Uff!

Dan9el skrev:

Tusen takk for gode råd. Nellik hjalp kjempe bra, takk takk takk. Supert!

Ias skrev:

Å skylle munnen med vann og salt hjelper. Smerten er ikke forsvunnet, men det er mye bedre.

Tannmann skrev:

Har slitt med kronisk tannpine siden fredags kveld. Trudde maxnivået mitt på tannsmerte var nådd, men fra fredag til nå har det bare vært helt for jævlig. Nesten så man vurderer å rive av seg hodet. Fant ihvertfall ut i natt at isbiter (sikkert også kaldt vann) hjelper bra for noen minutter, men det er verdifulle minutter når man har så vondt. Googlet også om andre kjerringråd og som mange har nevnt her, fungerer nellik veldig bra på stort sett de fleste. Men Inger har nevt nellik olje (glove oil, glove bud) som brukes av mange tannleger i dag for å bedove. Var ute på leiting etter den i dag men kunne ikke finne den på noen apotek, men de kunne få den besillt. Heldigvis fant jeg den på en helsekostbutikk, og nå er jeg bare glad og lettet over å slippe den intense smerten. Drypp noen dråper på en bomullsbit eller q-tips og sett den mot området som gjør vondt. Det hjelper.

Torro skrev:

Dentinox er heller ikke en dum løsning. Nesten som og ta en sprøyte hos tannlengen. Det er en liten flaske man får kjøpt på apoteket som er beregnet på barn, men funker bra på meg. Litt for bra kansje, jeg utsatte tannlege besøket. Det var ikke lurt.

Tommytiger skrev:

Har slitt med ekstrem tannpine i flere dager. Har sovet i noen tilfeldige timer. Jeg har brukt smertestillende, men det fungerer bare noen minutter når jeg står oppreist. Tilsutt måtte jeg innom nettet for siste forsøk. Måtte prøve nelliken. Helt utrolig hvor enkle ting man kan bruke for å døve en dødelig smerte. Glad for at jeg hadde nellik etter siste jula i krydderskuffen.

Georg skrev:

Utrolig vondt i tannen min akkurat nå. Vademecum funker ikke i det hele tatt, ikke tannkrem heller. Eneste jeg får til å fungere er enten iskaldt rennende vann eller å skylle området rundt tannen med sprit. Det funker faktisk, selv om det svir. Har en som kommer med nellik pulver eller nellik snart. Håper virkelig det hjelper.

Nina skrev:

Hei, må takke for godt råd med nellik. Moren min sitter her med voldsom tannpine på en søndag og det dunker i øret. Men etter stor skepsis så fant vi heldigvis nellikpulver, og rørte ut i vann. Lagt en bommulspad rundt tanna og tannkjøttet som rådet sier. Nå føles det bedre og det dunker ikke i øret lenger. Dette anbefales på det sterkeste!

Renate skrev:

Dette er kun ett råd til den som røyker. Røyk mens det gjør vondt. Det lindrer faktisk bra mye.

Anonym skrev:

Ja, nå har jeg tannverk igjen, men i den andre tanna. Har vært til tannlegen og begynt med den andre tanna, som skal rotfylles senere. Men nå har jeg tannverk i den andre. Jeg har ikke time før august, hva skal jeg gjøre? Jeg har prøvd alt.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Tannverk

Jeg har betennelse i tannkjøttet bak visdomsjeksel. Jeg er opphovnet og det er ...

Tynt hår

Jeg sliter med for tykt hår!. Finnes det noe som kan gjøre håret tynnere? Det...

Fett hår

Jeg har tørt hår, fikk tips om grønnsåpe, og ble så glad for endelig å se ...

Fotsopp

Camferin fungerer meget bra til slikt, meget god salve for de som jobber i tøft...

Flass

Vannet i Spania er faktisk tilsatt klorin fordi det gjenbrukes flere ganger grun...