Tannpine - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om tannpine.

Marita skrev:

Jeg leste gjennom alle kommentarene inne her da jeg satt med intenst tannverk i går, på en søndag. Jeg fikk det plutselig over natten. Jeg ringte tannlegevakta og fikk tips av hva slags smertestillende som kunne tas. Prøvde dette, det fungerte til en viss grad, etter en god halvtime med smertelindring var det det igang igjen. Ringte vakta å sa at jeg velger å komme allikevel. Det var kjempebetent. Jeg fikk rensket opp i røttene, reiste hjem smertefri og kjempeglad.

Kevin skrev:

Det å dyppe en bomullsdott i sprit, har funket for meg så langt.

Jørgen skrev:

Kommenterer aldri på noe på Internett, men jeg klarer ikke å la vær i dette tilfelle. Lå en natt med en helt grusom tannpine og fikk ikke sove. Snublet over denne tråden etter et kjapt søk på google, og jeg må si at det er helt ekstremt hvor godt nellik fungerer. Har selv kun tygd nellikspiker, men etter å ha knasket på et par forsvant smerten helt. Tusen takk for nattesøvn fram til tannlegetime.

Solelis skrev:

Jeg har tannpine og sitter nå med to bomullsdotter i munnen med nellik på. Det demper smertene litt men dessverre tror jeg dette er en tann som må rotfylles. Det er intense smerter. Jeg har snart spist et brett med Ibux. Jeg skal til tannlege kl. 08.00, om 7 timer. Sånn går det når en venter for lenge med å gå til tannlege, pluss at det faktisk er så dyrt med tannlege at jeg føler det er et så stort innhugg i privatøkonomien. Jeg må ta opp lån for å klare betale om jeg skal fikse alt som burde fikses.

Saligtanna skrev:

Jeg var hos tannlegen på fredag, men det var litt usikkerhet om hvilken tann som sørget for smertene. Da den jeg mente det var ikke gjorde utslag på alle slags forferdelige smertepåvirkninger, men en annen gjorde, boret vi litt i den som reagerte. Dette var galt. Nå kom jeg over dette trikset. Jeg har ofte lurt på hvorfor munnen min smaker pepperkaker etter tannlegebesøk. Nå vet jeg det. Tusen tusen takk for nelliktipset.

Virvel skrev:

Jeg må legge til mentolsnus til lista. Mentol har lokalbedøvende og tildels beroligende effekt. Jeg har snusa i hele kveld da jeg har hatt så sykt tannverk. Jeg legger da snusen på innsiden der tanna sitter. Jeg kjenner det enda, men ikke vondt liksom. Det er sikkert ikke å anbefale de som ikke røyker/ snuser fra før, men det funker iallefall. Så her skal det soves med snus i munnen.

Alex skrev:

Å tygge nellik-spiker funker ganske bra. Hvis man skal bruke smertestillende, er kombinasjonen 2 Ibux & 1 Paracet det beste. Men er smertene veldig sterke, hjelper ofte smertestillende ikke noe særlig, og da kommer fortvilelsen. Paracet alene har ingen effekt, den må tas i kombinasjon med ibux.

Linni skrev:

Jeg har hatt intens tannverk i hele natt og ikke vist mine arme råd. Etter å ha lest litt her, og på en annen side fant jeg ut at jeg skulle prøve å gni kanel på tannkjøttet der hvor jeg hadde vondt, det hjalp, kjapt også.

Huff skrev:

Nå sitter jeg med tannpine, våknet i 2 tiden med intense smerter. Tviler på at jeg får sove i natt. Så jeg kommer nok til å være dårlig opplagt på skolen i morgen. Jeg har sett her litt. Jeg har prøvd Vademecum, kanel, kaldt vann, varmt vann, ingen av delene funker på meg. Har heller ingen smertestillende. Nå skal jeg på badet å ta munnskyll. Håper det funker. I morgen blir det så pappa ringer til tannlegen.

Moffedille skrev:

Kanel fungerte på meg iallefall. Jeg smurte det på tannkjøttet og la det oppå tannen som var vond. Jeg håper jeg får tannlegetime i morgen.

TrønderEspen skrev:

Jeg ønsker bare å holde denne tråden i live. Må innformere at å tygge på nellikspiker fungerte veldig bra. Plutselig er det overkommelig å vente 2 dager med å få komme til en gjeldslegh..ehh tannlege.

Signe skrev:

Tusen takk for tips. Dette reddet virkelig dagen min. Jeg får vel ringe tannlegen i morgen tidlig.

Tannpine skrev:

Jeg sitter her uten nellikpulver og jeg vet ikke hva vadecum er en gang. Er det noe annet som hjelper?

Snusmumrikken skrev:

Jeg har hatt forbigående ising og smerter på venstre side av munnen. Det strålte til øre og hodet, ventet på at det skulle gå forbi. Det ble verre og i går prøvde jeg nelliktipset, som jo hjalp litt. Om natta ble smertene verre og jeg ringte til tannlegen om morgenen. Nå har jeg vært der. Det var en betent nerve i en jeksel så det blir rotfylling. Nå fikk jeg en midlertidig plombe. Deilig å være smertefritt igjen, og vet fra før av at rotfylling gjør ikke ondt, men koster jo en del. Så ring til tannlegen folkens, ikke vent med det.

Magika skrev:

Jeg fikk sånn nellikgreie av tannlegen min, jeg. Så dette er nok ikke bare et kjerringråd.

Jaggu skrev:

Nellik gitt. Den så jeg ikke komme! Takk for tips, pulver rett på tanna ga meg en sær smak i kjeften, men det gjør ikke i nærheten av like vondt lenger. Til dere som lurer på hvorfor man har spesielt vondt når man legger seg. Jeg tror dette har med både blodsirkulasjon og konsentrasjon å gjøre. Man blir bare liggende der og kjenne etter på hvor vondt man har. Og da blir det verre.

KariusogBaktus skrev:

Dette hørtes lovende ut, så dette skal jeg prøve.

K skrev:

Fantastisk virkning. Nellik er en vidundermedisin.

HelgeTannPine skrev:

Hjertelig takk for rådet om nellik. Å våkne en lørdag morgen med tannpine, i fellesferien, med nærmeste tilgjengelige tannlege 10 mil unna, med åpningstid 16-18 er ikke lett. Nellik hjelper. Jeg prøvde skylling (pulver i vann) først uten at det hjalp så mye, men så la jeg tørt pulver rett på vondtet, og vips var det borte.

Andreas skrev:

Jo takk, lunket vann med salt fikk det ikke bare til å svi mer. Jeg holdt på å kaste opp, dama lo seg nesten ihjel og jeg må ta meg en tur og se hva jeg finner av Nellik og Vademekum.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flueplage

Hva gjør man når de allerede er inne? De setter seg på meg hele tiden, noe so...

Øreverk

Oppskjært løk inni en sokk, inntil øret, med pannebånd rundt funket supert p...

Bananfluer

Elektrisk fluesmekker funker som fjell. Ha en sitron kuttet i 2 som lokkemat så...

Kalde føtter

Jeg fryser på begge føttene, spesielt på høyre. De er konstant kalde. Jeg f...

Halsbrann

Ta 1 ts. med potetmel rørt ut i et glass vann. Det virker øyeblikket på halsb...