Tannpine - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om tannpine.

Meg skrev:

Jeg prøvde dette med nelikken og innbiller meg litt forbedring, men smertene er der fortsatt. Hvor mye vann tar dere i forhold til nelikk? Kanskje mitt ble litt for utvanna?

Sjallabajs skrev:

Prøvde dette nettopp og det funker som bare det. Helt utrolig. Jeg tygde en hel nelikk oppå tannen jeg hadde hull i og da ble nelikken liggende inni hullet i tannen min. Der har det ligget i flere timer og det er ikke tegn til verk i det hele tatt.

Linda skrev:

Jeg kan anbefale alle som sliter med tannpine å kjøpe en liten tube på apoteket med noe som heter Xylocain. Det er et bedøvende middel og funker som bare det.

Cicca89 skrev:

I flere dager har jeg gått med tannpine og har brukt latterlig store doser med paracet og ibux. Jeg tror ikke det er lenge til jeg får magesår om jeg fortsetter med det. Hadde ikke mer nellik-pulver hjemme og butikkene er stengt, men prøvde med salt + vann og det funker esten umiddelbart. Det var fælt men det nytter absolutt. Jeg skal til tannlegen i morgen heldigvis.

Anki skrev:

Har hatt tannpine i hele 3 dager. Smertefullt. Synes litt synd på meg selv. Nå sitter jeg med en fryst flaske med vann innpakket i en våt vaskeklut. Det hjelper litt. Har desverre ikke nellik, men skal prøve kanel. Den tanna skal bort på fredag.

Vanja skrev:

Fikk intens tannpine idag, tok 4 panodil zapp (500 mg i hver) men det hjalp ingenting. Tusen takk til de som har anbefalt nellik utrørt i vann. Det funker virkelig. Nå kan jeg fungere normalt til tannlegen åpner mandag.

Espen skrev:

Jepp, spytt skal være bra for tennene. For meg lindrer å tygge på en nellikspiker en del, men mynnskyll ser ut til å ha enda bedre effekt.

Michelle skrev:

Hvis man har et kutt i en tann, altså en bit av en tann er falt av. Om munnen også produserer ekstra spytt, prøv å la spyttet få være rundt tannen. Føl frem med tungen hvor hullet er hen. Press så tungespissen inn i/mot hullet og hold tungespissen der så lenge du klarer. La tungespissen også rense hullet/skaden i tannen, kjenn etter om det hjeler. Har hjulpet meg selv enormt faktisk mot tannverk. Kanskje kroppen produserer naturlig forsvar/heling i spyttet?

Michelle skrev:

Kan også bruke krydder, nellik-olje. Jeg bruker økologisk nellik-olje som jeg blander i vann og skyller munnen med også for å rense for bakterier osv og få en virkelig god ånde. Men vær varsom. Oljen kan etse på huden osv, ekstremt sterk! Men av en eller annen grunn, så har jeg vent meg til å skylle munnen med blandingen. Har hittil aldri opplevd noe negativt inne i munnen. Jeg skyller faktisk ofte i ca 15-30 minutter, men det har vært også fordi jeg har hatt betennelse mellom tannkjøtt og visdomstennene. Så jeg har gjort dette for å slippe å trekke. En fantastisk snill tannlege som lærte meg det. Jeg har opplevd at leppene mine har blitt såre om oljen har kommet i kontakt der, men altså ingen sår inne i munnen eller andre ubehag. Jeg har merket vesentlig forskjell på økologisk og uøkologisk olje jeg har prøvd ut faktisk. Etter skylling, bruker jeg tungeskrape også. Jeg visste faktisk ikke at nellik-oljen også kan brukes mot tannpine, fantastisk.

Kristian skrev:

Jeg sitter her med store smerter og får ikke sove nå. Med en gang jeg legger meg ned så blir smertene mye mye verre. Jeg har ikke nellik. Plis hjelp meg.

Wah skrev:

Jeg har ikke sovet i natt. Prøvde å sove, men var i en slags dvaletilstand da det gjør vanvittig vondt rundt tannkjøttet. Rundt kl 5:00 begynte jeg å google i desperasjon. Fant frem nellikspiker. Smertene har ikke forsvunnet, men er blitt betydelig mindre. Jeg håper de forsvinner når nelliken sprer seg etterhvert. Tannsmerte er verre enn tortur.

Ztroly skrev:

Hva med dem som frykter tannlegen samt ikke har råd?

Line skrev:

Søndag og verken gjør meg gal. Alt stengt, men vår trofaste søndagsåpene butikk hadde åpent. Kom meg avgåre og fikk tak i Nellik pulver. Hadde litt vann på en Q-tips og holdt mot. Det virker bedøvene en liten stund. Håper på søvn i natt.

GJ skrev:

Er dere gale? Hvorfor venter dere? Kom dere til tannlegen. 4-5 dager med intens smerter og lite søvn er ikke bra. Dropp ibux og parecet.

Cyan skrev:

Har født 3 barn to uten bedøvelse men tannsmerter gjør meg gal. Har time om ca 1 mnd. Skal prøve vaskeklut mot kinnet med kaldt vann.

Øystein skrev:

Følgende bruker jeg for å kontrolere smertene før tannlege:

Malt Nellik: Smører inn tannkjøttet på begge sider, men ikke mellom tennene. Lar virke i noen minutter. Skyller ut med munnskyllevann.

Munnskyllevann med fluor. Har ei mugge ved datamaskine. Jeg spytter ut etter 30 sekunders skylling. Skyller sikkert 4-5 ganger i timen.

Vademecum direkte ned i tanna når smertene blir for høye. Dette gjør vondt, men lindrer. Kaldt vann fungerer også, men ha litt salt i for å drepe bakterier.

Ibux, paracet og dispril. Husk at du holder deg til max dosen anbelfalt i pakningsvedlegget, da disse stoffene tar hardt på nyrer å lever.

Øystein skrev:

Har tatt 4 ibux, 4 paracet og en galing (husker ikke navnet, har dem etter en seriøs skade) men med relativ liten effekt. Smertene er større en ved faktiske skader jeg har opplevd. Skal prøve saltløsning, for vi har ikke nellik i huset. Jeg kan ikke ta mer skolemedisin nå ellers rømmer nyrer å levra kroppen. Tannpine er bare helt grusomt.

Geir O. skrev:

Så herlig det føltes når tannpina ble borte med nellik. Takk for et godt råd. Godt nytt år!

Håkon skrev:

Jeg gjorde det så enkelt at jeg tok munnskyld å hadde det ganske lenge der jeg hadde hull. Det hjalp i 2 timer.

Blåtannmann skrev:

Sett her som den nordlæningen med ei tannpine av en annen verden. I manko av alle ingrendiensene som nevnt i tidligere innlegg, letet jeg fram verktøykassen å gotanga som har hjulpe mot mer enn en fastrusta bolt. Til alt hell, så har min kjære mor alltid og bestandig ei flaske kamferdråper med seg uansett hvor hun går. Heldigvis fikk hun den ikke med seg på flyet sist hun var her. Så jeg tenkte å prøve ut mirakeldråpenen før jeg begynte å operere på egenhånd, og det hjalp. Det svir mye til å begynne med, men det blir fort behagelig(ere). Den tanna ville blitt trekt hvis det ikke hadde vært for kamferdråpene.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....