Tannpine - kjerringråd

Tannpine er det man kaller smerter i tennene, kjeven eller rundt tennene. I de fleste tilfellene er hull i tennene årsaken til tannpine. Men det kan også komme av at man har fått en brist eller sprekker i tennene eller at en del av tanna har falt bort. Graden av smerte kan variere mye. Det kan være alt fra sporadiske eller midlertidige smerter til kronisk tannpine.

En leser har sendt oss et råd mot tannpine. Det går ut på å røre ut pulver av nellik i vann. Hun sier ikke noe om temperaturen på vannet, men vi går ut ifra at det skal være svalt i og med at det skal lindre. Dypp så en bomullsdott i vannet og legg denne der du har tannpine.

Nellik mot tannverk
Nellik mot tannverk : Foto : kjerringrad.com

Lucian skrev:

Tannpine er av de verste smertene et menneske kan oppleve. Vi alle vet at vi ikke kan overstige 4000MG med Paracet, og 3200Mg Ibux. Men i smertens hete er dette ekstremt fort å komme opp i. De beste medisinske rådene som er påvist å lindre smerten utenom dette er da Nellik(nellikrot) eller Mentolsnus (må være Scandinavisk snus).

Dritt pine skrev:

Hvor lenge varer effekten av å skylle munnen med vann og nellik for dere? For meg varer bare lindring i 10 min også gjør det vondt igjen.

Lei-seg-fjes skrev:

Jeg har hatt vondt i munnen i flere år nå. Er det alvorlig tro? Tannlegene bare sier det er stress, men jeg jeg er ikke en særlig stressa type.

Morten skrev:

Dette er et flott råd som virker garantert. Jeg holdt på å gå bli gal av smerter som pulserte opp til øyne og hode for 1 time siden og googlet dette. Nå er det roet seg betraktelig. Jeg skal ligge med tygget nellik i delt tann med stort hull i natt og skal rotfylle i morgen på Budapest klinikken (Rimeligste tannlege i Norge). Her på berget har vi jo politikere som ikke anser at tennene er en del av kroppen så resultatet er at over 60 000 ikke har råd til å gå til tannlege. Det er en stor skam. En egenandel er vanlig i store deler av denne verden, men altså ikke i ett av verdens rikeste land , og det sier ikke så rent lite om kvaliteten på våre politikere.

Kimmern skrev:

Jeg kan bekrefte at malt nellik blandet i vann fungerer bra mot tannpine. Blandet dette og skyller munnen med det i noen minutter før det spyttes ut igjen. Man kjenner at det svir litt i bunnen pga nelliken mens man har blandingen inni munnen men tro meg det er ingenting i forhold til tannpinen man blir kvitt.

Anonym skrev:

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, men det tåler en. Bedre med vond smak enn smerter? Ta så kontakt med tannlegen, få fikset problemet. En kan få alvorlig og farlig infeksjon. få en faktura med på oppgjøret. Ta kontakt med NAV og søk hjelp med å få betalt den der om tannlegen ikke går med på en avdragsordning dersom en har lav økonomi.

Maren skrev:

Knuste nellik, og dynka en våt bomullsdott i og stappa det baki munnen over tanna som verket, og utrolig nok hjalp det etter relativt kort tid. Det hadde jeg aldri i verden trodd skulle hjelpe, men av ren desperasjon i nattetimene var jeg villig til å prøve alt. Heldigvis hjalp dette første og beste rådet jeg fant.

Desperat skrev:

Jeg har funnet noe som hjelper når alt annet feiler. Etter en desperat jakt i kjøkkenskaper etter nellik og andre smarte triks måtte jeg til slutt bare prøve det første jeg fikk tak i: mandel essens. Jeg vet ikke hvor bra det er, men det funket.

Drittjeksel skrev:

Paracet og ibux funker ikke, kanel funker en smule men ikke nok (pussa tenna i kanel). Jeg har ikke tilgang på nellik, det er natt til søndag og jeg har ikke råd til tannlege om jeg så hadde fått time. Det gjør veldig vondt, og jeg tåler vanligvis veldig mye smerte.

Dj Sandy Electro skrev:

Nellik blandet med lunket vann gjorde susen. Det bedøvet hele munnen. Jeg har ikke hatt smerter etter det. Med 2 ibux så gikk smertene ned fra en skala 1-10 fra 10 til 5, men med nellik så gikk skalaen ned til 0. Det er virkelig til å anbefales.

Espen skrev:

Takk for gode råd, spesielt nelliken. Jeg kan tilføye at sjokoladepudding med vaniljesaus virket veldig smertelindrende over en liten periode på meg.

Kenneth skrev:

Jeg trodde alle viste at Paracet er ubrukelig mot tannverk. Ibux eller nellik og aller helst tannlegen er det som funker mot tannverk.

Anne Mette skrev:

Hurra og tusen hjertelig takk for nellik-tipset som virket umiddelbart. Hvitløkfedd som deles og legges på virker også.

Kjeksen skrev:

Jeg hadde ikke noe nellikpulver, men jeg fant nellik hel, så desperate meg helte jeg litt oppi et glass med litt lunka vann, helte det i munnen og begynte å tygge på det. Det smakte totalt pyton, selv om smertene ikke er borte har det lindret mer enn tablettene klarte.

Heihei skrev:

Har noen råd om tannverk? Det er lørdag og jeg får ikke kontaktet tannlegen før mandag. Det bare en tann, når jeg tar på den er det vondt.

Tannlegeskrekk skrev:

Har intense smerter på venstre side, både oppe å nede. Det startet nede, men nå er det oppe som kjennes mest. Jeg har prøvd alt, bortsett fra kanel. Det blir det neste. Og så får mannen bli med meg til tannlegen for å holde meg i hånda.

Dittemor skrev:

Min bror fikk i natt nervetannpine. Han prøvde alt nevnt her, men ingenting virket bortsett fra Xylocain salven jeg hadde liggende som jeg bruker på insektstikk. Den virket innen 5 minutter og han sovnet. Idag har han vært hos tannlegevakten og fått hjelp.

Harald skrev:

Nellikolje fjerner all tannsmerte øyeblikkelig. Har kinnet ditt hovnet opp, senker det hevelsen over natta. De selger det på helsekosten i Danmark, men her til lands tror jeg man kun får kjøpt det gjennom internet. Det påføres med qtips/bomullspinne. Husk å spytte ut alt Spytt du får i munnen de neste fem minuttene, da dette er sterkt å få i magen . Det er ikke dødelig å svelge det men det kan skape litt ubehag.

Susanne skrev:

Jeg har hatt tannverk i 2 mnd. da verken jeg eller tannlegen har tid til å få det fikset. Jeg har til nå stått å knaska på Paracet, ibux og div andre smertestillende. Jeg vil bare si at det å knaske på 2 nellikspikre tok vekk all smerte med en gang. Det var rett og slett fantastisk å få vekk smertene. Tusen takk for rådet. jeg tar adri mer smertestillende til tannverk.

Jupp skrev:

Jeg ser noen skriver at du ikke fikk time før om en måned. Da det er snakk om akutt smerte så har du krav på å få komme inn hos din faste eller et annet legekontor.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter tannpine

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...