Tannpine - kjerringråd

Tannpine er det man kaller smerter i tennene, kjeven eller rundt tennene. I de fleste tilfellene er hull i tennene årsaken til tannpine. Men det kan også komme av at man har fått en brist eller sprekker i tennene eller at en del av tanna har falt bort. Graden av smerte kan variere mye. Det kan være alt fra sporadiske eller midlertidige smerter til kronisk tannpine.

En leser har sendt oss et råd mot tannpine. Det går ut på å røre ut pulver av nellik i vann. Hun sier ikke noe om temperaturen på vannet, men vi går ut ifra at det skal være svalt i og med at det skal lindre. Dypp så en bomullsdott i vannet og legg denne der du har tannpine.

Nellik mot tannverk
Nellik mot tannverk : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev 17. november:

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, men det tåler en. Bedre med vond smak enn smerter? Ta så kontakt med tannlegen, få fikset problemet. En kan få alvorlig og farlig infeksjon. få en faktura med på oppgjøret. Ta kontakt med NAV og søk hjelp med å få betalt den der om tannlegen ikke går med på en avdragsordning dersom en har lav økonomi.

Maren skrev 11. juli:

Knuste nellik, og dynka en våt bomullsdott i og stappa det baki munnen over tanna som verket, og utrolig nok hjalp det etter relativt kort tid. Det hadde jeg aldri i verden trodd skulle hjelpe, men av ren desperasjon i nattetimene var jeg villig til å prøve alt. Heldigvis hjalp dette første og beste rådet jeg fant.

Desperat skrev 13. juni:

Jeg har funnet noe som hjelper når alt annet feiler. Etter en desperat jakt i kjøkkenskaper etter nellik og andre smarte triks måtte jeg til slutt bare prøve det første jeg fikk tak i: mandel essens. Jeg vet ikke hvor bra det er, men det funket.

Linni skrev 23. august:

Jeg har hatt intens tannverk i hele natt og ikke vist mine arme råd. Etter å ha lest litt her, og på en annen side fant jeg ut at jeg skulle prøve å gni kanel på tannkjøttet der hvor jeg hadde vondt, det hjalp, kjapt også.

Huff skrev 23. januar:

Nå sitter jeg med tannpine, våknet i 2 tiden med intense smerter. Tviler på at jeg får sove i natt. Så jeg kommer nok til å være dårlig opplagt på skolen i morgen. Jeg har sett her litt. Jeg har prøvd Vademecum, kanel, kaldt vann, varmt vann, ingen av delene funker på meg. Har heller ingen smertestillende. Nå skal jeg på badet å ta munnskyll. Håper det funker. I morgen blir det så pappa ringer til tannlegen.

Moffedille skrev 12. januar:

Kanel fungerte på meg iallefall. Jeg smurte det på tannkjøttet og la det oppå tannen som var vond. Jeg håper jeg får tannlegetime i morgen.

TrønderEspen skrev 15. desember:

Jeg ønsker bare å holde denne tråden i live. Må innformere at å tygge på nellikspiker fungerte veldig bra. Plutselig er det overkommelig å vente 2 dager med å få komme til en gjeldslegh..ehh tannlege.

Signe skrev 12. desember:

Tusen takk for tips. Dette reddet virkelig dagen min. Jeg får vel ringe tannlegen i morgen tidlig.

Tannpine skrev 04. desember:

Jeg sitter her uten nellikpulver og jeg vet ikke hva vadecum er en gang. Er det noe annet som hjelper?

Snusmumrikken skrev 07. november:

Jeg har hatt forbigående ising og smerter på venstre side av munnen. Det strålte til øre og hodet, ventet på at det skulle gå forbi. Det ble verre og i går prøvde jeg nelliktipset, som jo hjalp litt. Om natta ble smertene verre og jeg ringte til tannlegen om morgenen. Nå har jeg vært der. Det var en betent nerve i en jeksel så det blir rotfylling. Nå fikk jeg en midlertidig plombe. Deilig å være smertefritt igjen, og vet fra før av at rotfylling gjør ikke ondt, men koster jo en del. Så ring til tannlegen folkens, ikke vent med det.

Magika skrev 21. oktober:

Jeg fikk sånn nellikgreie av tannlegen min, jeg. Så dette er nok ikke bare et kjerringråd.

Jaggu skrev 14. oktober:

Nellik gitt. Den så jeg ikke komme! Takk for tips, pulver rett på tanna ga meg en sær smak i kjeften, men det gjør ikke i nærheten av like vondt lenger. Til dere som lurer på hvorfor man har spesielt vondt når man legger seg. Jeg tror dette har med både blodsirkulasjon og konsentrasjon å gjøre. Man blir bare liggende der og kjenne etter på hvor vondt man har. Og da blir det verre.

KariusogBaktus skrev 11. oktober:

Dette hørtes lovende ut, så dette skal jeg prøve.

K skrev 21. september:

Fantastisk virkning. Nellik er en vidundermedisin.

HelgeTannPine skrev 16. juli:

Hjertelig takk for rådet om nellik. Å våkne en lørdag morgen med tannpine, i fellesferien, med nærmeste tilgjengelige tannlege 10 mil unna, med åpningstid 16-18 er ikke lett. Nellik hjelper. Jeg prøvde skylling (pulver i vann) først uten at det hjalp så mye, men så la jeg tørt pulver rett på vondtet, og vips var det borte.

Andreas skrev 16. juli:

Jo takk, lunket vann med salt fikk det ikke bare til å svi mer. Jeg holdt på å kaste opp, dama lo seg nesten ihjel og jeg må ta meg en tur og se hva jeg finner av Nellik og Vademekum.

Auuu skrev 13. juli:

Jeg prøvde nellik-vann og la på noen ganger. Liten effekt. Prøvde først Ibux og dispril som virket et par dager. Vaktelefon til tannlegen er neste.

Bluesteel skrev 29. juni:

Nellik er helt genialt. Tannpinen forsvant med en gang. Anbefales. og virker. Tok en hel liten tørket nellikbit og bare tygde med den tanna som gjorde vondt. 1 min senere, var smerter borte.

Ehsan skrev 13. juni:

Hvor får man kjøpt nellik kl 3 om natta i oslo? Tannlegevakten svarer ikke på telefon. Nå gjør det veldig vondt.

Charlotte skrev 02. mai:

Typen min og jeg har satt oppe lenge nå for å finne ut hva som kan hjelpe mot hans tannpine. Han har et stort, synlig hull i visdomsjekselen, og har ligget her med intense smerter i flere dager. Da han prøvde dette tenkte han først at det svidde noe veldig. Men etterpå kjente han ikke tannpinen og var så glad som jeg aldri har sett ham før. Det anbefales. Men vit at nellik svir i munnen, selv om det bedøver tannpine

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5

Diskuter tannpine

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...