Urinveisinfeksjon - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om urinveisinfeksjon.

Jente25 skrev:

Tips for å unngå urinveisinfeksjon: Jeg var plaget med hyppig urinveisinfeksjon. Veldig ofte kommer infeksjonen av tarmbakterier som havner på feil plass etter samleie. Jeg vil anbefale å fylle en flaske med lunkent vann, sette seg på do og skylle undelivet slik at eventuelle bakterier forsvinner ned i do. Gjør dette innen 15 minutter etter samleie. Det er lurt å skylle på denne måten for å unngå at man gnir inn bakteriene. Det var redningen for meg og etter at jeg begynte med dette var det slutt på infeksjonene. Når dette er sagt er det selvfølgelig også viktig å tømme blæren og drikke masse vann.

Studenten skrev:

Er det noen forslag til lindring av smerter i korsryggen under antibiotika-kur? Jeg går på antibiotika-kur nå og er på min tredje dag. Jeg har fremdeles vondt i korsryggen, men fikk beskjed av lege, etter å ha levert inn urinprøve, at infeksjonen ikke var gått opp i nyrene. Jeg sliter med konsentrasjonsvansker ved skolearbeid, så det hadde vært hyggelig å høre om noen andre har opplevd dette og har noen råd på lur?

Hilde skrev:

Etter å ha prøvd ut diverse kjerringråd gjennom 30 år når det gjelder urinveisinfeksjon, er det noen som fungerer veldig godt og andre ikke.

  1. Tranebærtabletter, må tas 2 ganger for dag sammen med mye drikke. Er man mye plaget bør dette tas daglig uansett om man har infeksjon eller ikke.
  2. Eddikvann. Ta 1 ss eddik oppi 1 glass vann. Drikk dette 3 ganger daglig. Det første glasset tas på tom mage hver morgen.
  3. C vitamin. Ta 1 c-vitamin tablett hver dag for å forebygge.

Rikke skrev:

Jeg har hatt urinveisinfeksjon mange ganger nå og et tips som hjalp meg til å bli kvitt dette, var kjærringrokkte og mye av det. Ved siden av det tok jeg vannbad med eukolyptus (ren olje). Det dreper bakteriene. Jeg drakk mye vann og tranebær juice. Jeg har tidligere vært mye plaget, men etter jeg hadde drevet med denne kuren i over en mnd så har jeg ikke hatt det siden. Det er 4 år siden nå. Prøv det. Det hjalp for meg.

Karina skrev:

Homeopatimedisinen berberis vulgaris c30 er uten tvil det som har hjulpet meg best.

Anja skrev:

Slutt å bruk G-streng da slipper ikke bakteriene til i skjeden. G-strengen ligger og gnikker fram og tilbake fra endetarmsåpningen til urinveiene. Da blir det lett en urinveisinfeksjon.

Eva skrev:

Her var det mange gode råd. Men synes det mangler noen. Her er de: Sørg for å tømme blæren fullstendig hver gang du tisser. Gå alltid å tisse etter samleie. Ikke spis sukker. Lavkarbo er kjempebra mot UIV og verd å prøve om det er et tilbakevendende problem.

Mona skrev:

Jeg ser det er mange her som anbefaler appelsinjuice eller andre sure drikker. Vær da oppmerksom på at det ikke må inneholde sukker. Bakterier elsker sukker, men liker ikke surt. Derfor: sukkerfrie sure drikker samt vann, vann og masse av vann.

SoRi skrev:

Jeg løper på butikken og kjøper den billigste appelsinjuicen jeg kan finne som er usukret for å bli kvitt infeksjonen. Har fått beskjed av legen å prøve å unngå antibiotika da man kan bli resistent og så drikker jeg hele 1,5 til 2 liter iløpet av 12 timer. Dette skyller igjennom systemet. Jeg opplever å bli fryktelig tørst når jeg drikker appelsinjuice så jeg drikker gjerne vann i tillegg.

Unngå sukker. Hvis du spiser mye sukker tilsatt i maten blir det verre. det har iallefall jeg erfart.

Å holde seg varm hjelper meg mot smertene og følelsen av å måtte tisse.

Jeg har hørt at å sette seg i varmt grønnsåpevann kan hjelpe. Det er mange som har foreslått det til meg, men jeg har ikke prøvd det.

Conny skrev:

Etter to år med intens UVI så har jeg endelig blitt henvist til urolog på sykehuset. Bare i år har det desverre blitt over seks antibiotika kurer og enda så forsvinner ikke Uvi-en. Har prøvd alle noen få atb, men nå har jeg blitt resist mot de jeg har prøvd. Har prøvd plantemedisin, tranbærkapsler (seks om dagen), en liter tranbærjuice hver dag. Har ikke prøvd vann med sitron i for det tror jeg har ingen nytte på min sterke uvi. Gleder meg til å få kommet til en urolog. Mulig jeg har en utposing på urinrøret som må oppereres bort. Men det som er best med denne siden er at vi alle er i samme situasjon bare at noen er hardere rammet enn andre. Lykke til med deres infeksjoner. Håper den en gang blir borte for alle.

Monica skrev:

Jeg har hørt om tranebærjuice, men vet ikke hvor jeg kan kjøpe det. Er det noen her som vet hvor man kjøpe det?

Linda skrev:

Jeg har tidligere hatt symptomer på uvi uten bakterier av og på i flere år. Dersom en har stadige infeksjoner uten bakterier kan det være det er fordi en strammer musklene i underlivet ubevisst. Jeg har gjort det i mange år med plagene det medfører. Er kvitt det nå, men gikk på mange feile antibiotikakurer før jeg skjønte hva som var galt. Derfor: gå aldri på antibiotika dersom ikke bakterier er påvist. Jeg gjorde det, og det gjorde intet bedre. For uvi-symptomer uten bakterier hjelper kjerringrokk (te eller kapselform), varme bad, avslappingsøvelser, å stresse ned, varm te osv.

Nina skrev:

Jeg er veldig plaget På grunn av. diabetes 2 gror det sent om det har blitt sår, så har noen noe gode råd mot det? Jeg kan ikke ta tranebær, da jeg bruker blodfortynnende.

Lene skrev:

Jeg sverger til tranebær. Det skyller ut bakteriene og renser systemet. Men det er visst slik at et stoff i tranebær gjør at bakteriene ikke fester seg til slimhinnene inne i urinblæren. De skylles så ut om det er ecoli som har gjort deg syk. Dette er visst 9 av 10 ganger. Om ikke infeskjonen kommer av ecoli så virker det altså ikke like godt.

Mann skrev:

Hva skal man som mann gjøre når dette dukker opp. Det hender at menn får dette selv om kvinner rammes 100 ganger oftere.

Silje skrev:

Veldig mange fine tips. Jeg har alltid vært plaget med UVI. Fikk beskjeden da jeg var 2 år om at jeg hadde utvidet urinveisleder. Og dette gjør at infeksjoner veldig lett skjer. Da jeg var 8 år var det fikset. Men jeg hadde fremdeles plager med infeksjoner. Jeg har prøvd en hel masse, men har nok ikke prøvd alt (håper jeg). Jeg har nå mange års erfaring og ønsker å dele disse med deg som sliter. For slike plager unner jeg ingen. Det er uutholdelig.

Da jeg var 19 gikk jeg til naturlege i et halvt år, det var alt som skulle til for å jage det vekk. Etter dette var jeg kvitt det i ca 4-5 år (med noen få tilbakefall). Han masserte deler av ryggen, trykket under føttene, og gav meg råd om å slutte med appelsin juice (noe som er det beste jeg vet), og å ikke drikke melk. Og å ta masse tranebær. Jeg fulgte rådet hans. Og det funket. I ettertid har jeg fått tilbakefall om jeg har sprukket, og drikke ett glass med appelsinjuice eller melk. Merkelig, men sant. Jeg har da også veldig lenge vært plaget med knærne, noe han sa var en sammenheng med nyrene. Han fortalte meg om dette før jeg sa til han at jeg hadde kneplager.

Jeg har også lest i en naturlegemiddel håndbok om mulige ting man kan gjøre for å forhindre og å bedre UVI. Her kommer noen tips:

De siste årene mine har jeg fått kraftige tilbakefall. Så nå vurderer jeg på nytt alternativ medisin, for så mange kurer fra lege svekker imunforsvaret der nede. Nå blir jeg 26 og har da enda ikke blitt kvitt det, selv om legene sa jeg trolig ville vokse det av meg... Men er det ikke stort sett det man får høre når de ikke har noe mer muntert å si? Jeg ønsker deg lykke til. Og håper at dette kan ha vært ihvertfall til noe hjelp. Klem fra Silje

Ina skrev:

Jeg fikk urinveisinfeksjon for noen måneder siden. Jeg måtte ha antibiotika. Da jeg var hos legen spesifiserte hun at jeg ikke skulle drikke appelsinjuice, men ja til tranebærjuice. Det sure i app.j. får det til å gjøre mer vondt/brenne når man urinerer.

Renate skrev:

Jeg har hatt urinveisinnfeksjon minst fire ganger i året siden jeg var to år. Det er ingenting annet enn antibiotika som hjelper når du først har fått bakterien i deg. Hvis det går over ved hjelp av kjerringråd har ikke bakterien fått satt seg eller man demper bare symptomene. Hvis du tror du har urinveisinfeksjon må du kontakte lege, hvis det forblir ubehandlet kan det utvikle seg til en nyrebekkenbetennelse og det er veldig smertefullt og kan være farlig. Samtidig skal det sies at alle rådene her inne gjerne kan benyttes sammen med kuren, så lenge man er forsiktig med å svelge tablettene med juice og andre sure drikker som kan bryte ned innholdet.

Annemor skrev:

Jeg har med hell forsøkt tranebær og tranebærjus. Meget effektivt. Jeg har imidlertid diabets 2 og fikk en perioden kjempe-høyt blodsukker. Oppdaget etter hvert at disse anfallene ned høyt blodsukker alltid kom i perioder hvor jeg brukte tranebær. Og jo du, ved litt leting på nettet fant jeg sammenhengen. Så folk med diabetes 2: Vær meget skeptisk til tranebær. Ta i alle fall målinger.

LIv skrev:

Tranebærjuice hjelper mot uvi-,men kollodialt silver hjelper også. Det er naturens eget antibiotika. 3 ss pr dag, holdes i munnen ca 1 min. før det svelges. Fåes kjøpt i sverige. Silver tar knekken på virus og bakterier. Har masse info om dette.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...