Urinveisinfeksjon - kjerringråd

Urinveisinfeksjon er en betennelse i urinveiene. Den kan forårsake symptomer slik som svie og utflod nedentil. I tillegg er det ikke uvanlig at urinen er mørkere enn vanlig og at den kan ha en sterk lukt.

Både menn og kvinner kan få det, men det er nok flest tilfeller av urinveisinfeksjon hos kvinner. Årsaken til det er ikke kjent, men noen eksperter mener det kan ha noe med lengden på urinrøret å gjøre. Noen har det kronisk slik at det kommer tilbake igjen og igjen. Dette kan være slitsomt, især hvis man er gravid, i og med at man da skal være forsiktig med bruk av medisiner slik at man ikke skader fostret.

Bli kvitt urinveisinfeksjon

Det har kommet inn en del tips som kan hjelpe mot urinveisinfeksjon. Her er de:

Har DU flere tips du kan dele med andre?

Appelsinjuice mot UVI
Appelsinjuice mot UVI : Foto : kjerringrad.com

Ciclo skrev:

Et av mine søsken har slitt med unrinveis infeksjon i en årrekke. Kombinasjon av antibiotika og traneberjuice har alltid virket. Som noen skriver i kommentarfeltet. De spør om fruktsukkeret i juice får bakteriene til å spres? Ja, korrekt.

Gurkemeie skrev:

Jeg har slitt med urinveisinfeksjon siden jeg var 15 (er nå passert 40). Men har ikke vært plager med dette på noen år nå. Jeg tar en stor dose C-vitamin, tran og nattlysolje ved leggetid. Når jeg merker at jeg får begynnende urinveisinfeksjon så koker jeg opp vann og tilsetter gurkemeie krydder og pepper. Drikker dette et par dager og urinveisinfeksjon bryter da ikke ut. Det booster humøret også.

Dragen skrev:

Ofte kommer urinveisinfeksjon etter samleie, og et forebyggende råd er å gå og tisse umiddelbart etterpå, for å få spylt ut urinveiene. Ellers holder jeg en knapp på kjerringrokk-te.

Karen skrev:

Jeg var plaget kronisk med blærekatarr. Jeg kom over noe som heter membrasin, som inneholder tindvedbær. Jeg har vært urinveisinfeksjonfri i snart 4 år. Det var det som redda meg. Jeg tar 2 kapsler hver dag. Du får kjøpt det på helsekost.

Kartla skrev:

Jeg drikker masse vann gjennom hele dagen, og det hjelper.

Mona skrev:

Så flott med alle de gode tipsa for å bøte på urinveisinfeksjon. Jeg får det stadig tilbake og skal nå snart gjennom en operasjon for å bli kvitt det.

Miss Me skrev:

Har flere ganger med hell valgt å sette meg på ei bøtte, med det varmeste vannet jeg får i kranen, å la dampen gjøre jobben. Ikke fyll bøtta så mye at du kommer ned i vannet, det er dampen sok skal gjøre jobben. Leser nå at bakterier elsker varme, men dampen fra vannet i bøtta blir kanskje for varmt for bakteriene? Det blir så varmt at jeg må løfte stumpen for å slippe ut dampen av og til, men jeg tror dette tar knekken på bakteriene. Jeg har ihvertfall blitt kvitt UVI'en, å sluppet antibiotika. Om det ikke hjelper på UVI så lindrer det ihvertfall smerten ganske umiddelbart, å bare det gjør det jo verdt å prøve. Pass bare på å ikke bruk alt for varmt vann, folk har vel forskjellige grader på varmtvannet i kranen, (ikke kok vannet), du må jo ikke brenne polvotten.

Mann 43 skrev:

Jeg har også urinveisinfeksjon. Det som merkes er at det svir når jeg må på toalettet. Slik har dette foregått i lang tid, ca 1 år nå. Jeg har fått medisiner gang på gang. Nå har jeg vært nok engang hos lege og fått time til ultralyd for deretter og sjekke om jeg har nyrestein. Jeg har ikke smerter da, så da krysser jeg fingrene at jeg ikke har det. Jeg hater operasjoner. Men hvordan skal jeg bli kvitt dette svineriet? Har noen gode råd og gi meg?

Kk skrev:

Jeg tar både tranbærtabletter og c-vitaminer, drikker masse vann og veldig mye appelsinjuice. Jeg holder meg varm på hele kroppen. Jeg har vært plaget med urinveis infeksjon i mange år og får det stadig tilbake. Det beste en kan gjøre er å ta tranbærtabletter hver dag for å få vekk sjansen for å få det igjen. Gå på do før og etter sex, for å få skyllt bort bakterier. Alltid holde seg varm, spesielt på beina. Ikke gå å frys og ikke sett deg på kalde plasser. Kle deg varmt og godt.

Cari skrev:

Er det samme hvilke eddik man bruker? Eller må det være eplecidereddik?

Michelle skrev:

Det vi ofte glemmer her nord er varme. Varmeterapi hjelper mot nesten alt. Bruk varmepute under rumpa om natta, varme dusjer, strømpebukse hele året, bortsett fra sommer, og ulltrøye kan anbefales. Jeg anbefaler også tranebærjuice fra helsekost og kjærringrokk te. Test dere og for kjønnsykdommer, da dette kan ligge og ulme i kroppen i lange tider og gi kroniske infeksjoner.

Anonym skrev:

Jeg pleier å ha en varme flaske mellom bena for da holder jeg meg varm. Drikker også vann med sitron i.

Anonym skrev:

Jeg har hatt store problemer med urinveiene siden sommeren 2010. Problemene ble så store at jeg etterhvert følte at det tok over hele livet mitt og jeg følte meg invalidisert av problemene. Jeg hadde ikke tidligere hatt UVI som hadde trengt behandling. Jeg brukte tranebærkapsler ved små symptomer på UVI og dette fungerte alltid.

Sommeren 2010 kom problemene for fullt. Det var en infeksjon som utviklet seg sakte. Det førte til at slimhinnene i blæren ble såre og røde og ekstremt smertefulle. Jeg fikk kramper i lukkemuskelen til urinblæren, noe jeg ikke skjønte før etter lang tid. Da jeg endelig fikk medisin fungerte denne kuren dårlig og jeg fikk infeksjon igjen og igjen med påfølgende kurer.

Til slutt fikk jeg en veldig kraftig kur som gikk over ti dager. Dette tok infeksjonen, men slimhinnene var veldig ødelagte. Jeg fikk dette bekreftet ved konsultasjon hos urolog. Jeg fikk beskjed om at pillene som jeg fikk av legen min, bare gjorde vondt verre. Slimhinner gror ikke av surt miljø, det må være basisk. Jeg fikk infeksjon etter infeksjon siden slimhinnene ikke hadde den naturlige beskyttelsen de skal ha. Jeg kastet pillene og kjøpte et basisk pulver på helskostbutikken som jeg tok en god stund.

I tillegg sluttet jeg med å bruke såpe ved vask av underlivet. Jeg drakk enorme mengder med vann og gikk kun på toalettet når blæren var helt full. Jeg satte sexlivet til siden for en periode for at området skulle få helt ro.

Jeg hadde samtidig smerter i urinrøret og blæren og hadde enorm svie etter hvert toalettbesøk. Etterhvert fant jeg ut at muskulaturen var veldig spent i hele bekkenet og da særlig i lukkemuskelen til urinblæren, noe som førte til kramper ved hvert toalettbesøk. Jeg trodde dette var infeksjoner siden symptomene er veldig like, men det var det altså ikke. Det som skjedde var at slimhinnene ble enda sårere som følge av krampene. Blodprøvene viste hvite og røde blodlegemer, men ikke nitritter.

Vanligvis gis det medisin ved slike utslag, men i mitt tilfelle skyldes utslagene at slimhinnene var veldig røde og såre. Jeg fant ut at ryggmassasje hjalp på muskelkrampene og smerten i urinrøret. Det samme gjorde avspenningsøvelser i bekkenområdet. Jeg måtte lære å tømme urinblæren ved å slippe urinen ut uten å spenne muskulaturen. Dette er lettest dersom blæren er ganske full.

I tillegg har jeg drukket fire kopper med kjerringrokk-te per dag. (Må trekke min 20 minutter) Etter at jeg begynte å drikke dette, gikk det fortere fremover enn noengang. Jeg har også brukt noe tranebærkapsler.

Jeg har også vært ekstremt nøye på hygienen og bruker toalettpapir sprøytet med antibakteriell veske for å desinfisere etter toalettbesøk med avføring for å være helt sikker på at avføringsbakterier ikke kan vandre frem til skjeden. Jeg har også sluttet med p-pller siden de påvirker slimhinnene.

Alt dette har tilsammen fått vekk nesten alle smertene og jeg har ikke hatt infeksjon siden sommeren 2011. Gå til lege, få henvisning til urolog dersom problemene vedvarer, kanskje har du de samme problemene som jeg hadde. Og da hjelper ikke noen piller. Og utsiktene til å bli bra er veldig dårlige.

Jeg fant ut av dette gjennom iherdig egeninnsats og krav om utredning. Legen skjønte ikke noe av de problemene jeg hadde og hørte ikke helt etter når jeg forsøkte å forklare han disse. Jeg tror mange leger kommer til kort når det er et sammensatt problem og de ikke bare kan skrive ut en resept.

Bjørg skrev:

Drikk te av oregano når du første gang merker tendenser til urinveisinfeksjon. Har den først satt sett så er det vel bare antibiotika som hjelper. Jeg har selv ved hjelp av te-en, og har ikke fått videre oppblomstring av infeksjonen.

Alltiduvi skrev:

Jeg har det kronisk selv. Ingenting hjelper så og si, men jeg skal skjerpe meg og ta tranebær og hiprex hver dag. Jeg skal også fullføre kuren min på ny antibiotika nå i 10 dager. Jeg håper på å bli bedre.

Anonym skrev:

Det viktigste rådet jeg fikk fra legen var å alltid gå på do etter samleie.

NAC skrev:

Her var det utrolig mye flotte tips. Jeg er så utrolig lei infeksjon nå at jeg virkelig ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Har slitt med dette i flere år, og legen har alltid gitt meg antibiotika, hver eneste gang. Noen dager senere, var den tilbake like ille igjen. Jeg ser nå når jeg leser svarene deres, at jeg burde kanskje slutte å gå med stramma hoyt livs bukser, tisse hver gang etter sex, og passe på å drikke rikelig. Før så har det alltid hjulpet å bare drikke masse vann og så ar det over.

Denne gangen, er det noe galt. Nå er det konstant vondt, og har sittet den siste timen å hivd i meg 8 glass vann, og to glass med vann og sitron. Jeg tisser fortsatt som en gal, og det virker ikke som om det blir bedre. Jeg skal følge alle disse tipsene deres. Passe på å drikke rikelig, ta tranebær kapselene, og aldri fryse. Men si meg, hva gjør dere som drar på byen? Det er jo som å invitere en infeksjon? Jeg er snart 20 og jeg vil ikke være begrenset til å ikke kunne dra ut fordi jeg er redd for dagen etter?

Trine skrev:

Hærlig med så mange tips. Jeg får desverre aldri murringene før det store smellet kommer, så jeg bruker alle dager til forebygging med 2 kapsler tranebær+ strek c-vitamin å tranebærjuice. Jeg er litt redd for at kroppen min har blitt så vant til anitibiotikaen at neste gang så funker den kansje ikke i det hele tatt. Da er det godt å ha denne siden. Noe har jeg hørt men aldri prøvd, mens stort sett er alt overnevnte allerede prøvd uten hell. Når det er sagt, ikke skriv at ting som er fåreslått bare er tull bare fordi en lege/person har sagt at det er det. Ingen er like. Jeg bet meg også merke i et innlegg der svenske leger ble kraftig undervurdert. Det er synd, men å dra over grensa for å få tak i legemidler som ikke selges i Norge er det visst ingen som har problemer med. Datt litt bort fra sakens kjerne her, beklager det.

Alice skrev:

Urinveisinfeksjon anbefaler jeg de sterkeste tranebærkapslene og full dose med c-vitaminer til. C-vitaminer anbefales på det varmeste. Jeg brukte 3300 mg tranebærkonsentrat fra Sverige. Dette gjorde at jeg fikk bort urinveisinfeksjonen i løpet av noen dager.

Anonym skrev:

Har hatt plager med å gå på do nå i 3 dager, er det urinveisinfeksjon? Er det noe annet man kan bruke for å få det bort uten antibiotika?. Jeg klarer ikke gå ordentlig på do. Det er kjempe ekkelt. Hadde det tidligere i februar og tror jeg kan ha lett for å få det.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter urinveisinfeksjon

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....