Urinveisinfeksjon - kjerringråd

Urinveisinfeksjon er en betennelse i urinveiene. Den kan forårsake symptomer slik som svie og utflod nedentil. I tillegg er det ikke uvanlig at urinen er mørkere enn vanlig og at den kan ha en sterk lukt.

Både menn og kvinner kan få det, men det er nok flest tilfeller av urinveisinfeksjon hos kvinner. Årsaken til det er ikke kjent, men noen eksperter mener det kan ha noe med lengden på urinrøret å gjøre. Noen har det kronisk slik at det kommer tilbake igjen og igjen. Dette kan være slitsomt, især hvis man er gravid, i og med at man da skal være forsiktig med bruk av medisiner slik at man ikke skader fostret.

Bli kvitt urinveisinfeksjon

Det har kommet inn en del tips som kan hjelpe mot urinveisinfeksjon. Her er de:

Har DU flere tips du kan dele med andre?

Appelsinjuice mot UVI
Appelsinjuice mot UVI : Foto : kjerringrad.com

Ciclo skrev:

Et av mine søsken har slitt med unrinveis infeksjon i en årrekke. Kombinasjon av antibiotika og traneberjuice har alltid virket. Som noen skriver i kommentarfeltet. De spør om fruktsukkeret i juice får bakteriene til å spres? Ja, korrekt.

Gurkemeie skrev:

Jeg har slitt med urinveisinfeksjon siden jeg var 15 (er nå passert 40). Men har ikke vært plager med dette på noen år nå. Jeg tar en stor dose C-vitamin, tran og nattlysolje ved leggetid. Når jeg merker at jeg får begynnende urinveisinfeksjon så koker jeg opp vann og tilsetter gurkemeie krydder og pepper. Drikker dette et par dager og urinveisinfeksjon bryter da ikke ut. Det booster humøret også.

Dragen skrev:

Ofte kommer urinveisinfeksjon etter samleie, og et forebyggende råd er å gå og tisse umiddelbart etterpå, for å få spylt ut urinveiene. Ellers holder jeg en knapp på kjerringrokk-te.

Karen skrev:

Jeg var plaget kronisk med blærekatarr. Jeg kom over noe som heter membrasin, som inneholder tindvedbær. Jeg har vært urinveisinfeksjonfri i snart 4 år. Det var det som redda meg. Jeg tar 2 kapsler hver dag. Du får kjøpt det på helsekost.

Kartla skrev:

Jeg drikker masse vann gjennom hele dagen, og det hjelper.

Mathilde skrev:

Jeg tror faktisk det også vil hjelpe å la håret i underlivet og på ben/legg være i fred. Det vil bidra til lufting og temperaturregulering. Kjønnshåret vil også beskytte mot bakterier og friksjon / irritasjon.

Urteheken skrev:

Bland tørkede urter: løpstikke/løvstikke, brennenesle, mjødurt og løvetann. Dette tar man 2-3 ganger daglig i 3 dager. Ved nyrebekkenbetennelse, bør man innta te-en 3 ganger daglig i en uke for å være på den sikre siden.

Else skrev:

Jeg eksperimenterer med å drikke te istedenfor min sterke morgenkaffe da jeg har ofte tendenser til uvi. Jeg har forsøkt i en uke og tror det hjelper. Har andre hatt en liknende erfaring?

Wenche skrev:

Jeg har urinveisinfeksjon nå, har vært mye plaget for jeg har dårlig nyrefunksjon. Så nå tar jeg litt antibiotika. Jeg har også vært vant til å drikke litt eplesider eddik. Det er også fint å rense seg nedentil med litt lunken utblandet eddik for den dreper bakterier.

Kine skrev:

Man trenger bare en ting, nemlig noe som heter Citrocept. Det fåes på helsekost. Det har tatt knekken på uvi hos meg mange ganger, selv med blod i urinen.

Lise skrev:

Jeg er ofte plager med uvi, og det som hjelper for meg er appelsinjuice, vann med masse sitron i seg, tranebær-kapsler, og tro det eller ei, Cola Light. Det må være Light da den skal være surere enn Zero. Jeg har hørt at andre også sier at det hjelper.

Meg skrev:

Får noen av dere vondt i nakke og hodet ved UVI? Det er det første symptomet både hos meg og min mor.

Anonym skrev:

Jeg er nå i Spania og får kjøpt en ekstrakt som kalles uva-ursi, eller melbærekstrakt. En teskje blandes med litt vann og drikkes 3x om dagen. Smaker litt bittert, men melbær er visst kjent fra gammelt av å skulle fungere mot UVI. Nå skal det sies at jeg allerede har prøvd en ukes kur med antibiotika, som ikke har virket mot uvi-en, men siden jeg er på ferie noen dager nå, så tar jeg meg ikke bryet om å lete opp lege/levere urinprøve/få den dyrket/få rett atb. Satser heller på disse urtene, sammen med masse vann og lite frysing, og merker litt bedring etter 2. dag med uva-ursi og tranebærkapsle.

Line skrev:

Jeg har vært plaget av UVI i årevis. Etter å ha fått barn hadde jeg det kronisk i over ett år. Etter hvert kunne det ikke påvises bakterier, men for meg var symptomene helt like, og følte at jeg ikke ble trodd av legen. Jeg ble kvitt det med kvantemedisin, det anbefales. Min erfaring er at alt slutter å fungere hvis du tar mye av det og ofte. Dette gjelder både tranebærkapsler og antibiotika. Jeg blir verre av følgende:

Dette hjelper: Hold deg varm på beina og ellers. Ikke ligg på stranda med vått badetøy, skift med en gang. Drikk brennesle-te (plukk friske brennesleskudd) 1 kopp daglig. Drikk Te av frisk ingefær og sitron, Kjerringrokk-te, Løvetann-te og gullris-te. Ta badstu jevnlig og prøv kvantemedisin, homeopati og akupunktur.

Heken skrev:

Merkelig at det som hjelper andre, har motsatt virkning på meg. Tranebær og appelsinjuice, øker sjansen i mitt tilfelle. Løpstikke, takrør og mjødurt, er noen av urtene som har stor effekt. Jeg fikk urinveisinfeksjon her i sensommer. Plukket opp takrør-røtter, skyllet av dem, og satt å tygget på disse røttene. Neste dag var jeg helt fin. Husk at naturen er en gave. Bruk den med takknemlighet.

Molla skrev:

Jeg har alltid en liten flaske kamferdråper i huset. Når symptomene melder seg tar jeg noen kamferdråper på et bind ( eller en ullbit ) og putter i trusa. Det hjelper, og jeg har alltid med meg kamferdråper på reiser.

Anonym skrev:

Jeg hadde god hjelp hos osteopat og fysioterapeut. Osteopaten fortalte at muskler rundt urinrøret kunne være trange og at dette hindret passasjen og at ikke alle bakterier ble skylt ut. Jeg fikk behandling og det hjalp. Etter det var jeg kvitt problemet i mange år, kun tilbakevendende nå og da. Han presset på en muskel som lå helt øverst mellom lårer og på siden av tissen. Jeg kunne kjenne muskelstivheten. Jeg fikk tipset av en venninne som hadde fått samme behandling. Det er verdt å prøve. Ingen lege jeg har spurt har hørt om dette, men det funket på meg.

Mona skrev:

Så flott med alle de gode tipsa for å bøte på urinveisinfeksjon. Jeg får det stadig tilbake og skal nå snart gjennom en operasjon for å bli kvitt det.

Miss Me skrev:

Har flere ganger med hell valgt å sette meg på ei bøtte, med det varmeste vannet jeg får i kranen, å la dampen gjøre jobben. Ikke fyll bøtta så mye at du kommer ned i vannet, det er dampen sok skal gjøre jobben. Leser nå at bakterier elsker varme, men dampen fra vannet i bøtta blir kanskje for varmt for bakteriene? Det blir så varmt at jeg må løfte stumpen for å slippe ut dampen av og til, men jeg tror dette tar knekken på bakteriene. Jeg har ihvertfall blitt kvitt UVI'en, å sluppet antibiotika. Om det ikke hjelper på UVI så lindrer det ihvertfall smerten ganske umiddelbart, å bare det gjør det jo verdt å prøve. Pass bare på å ikke bruk alt for varmt vann, folk har vel forskjellige grader på varmtvannet i kranen, (ikke kok vannet), du må jo ikke brenne polvotten.

Mann 43 skrev:

Jeg har også urinveisinfeksjon. Det som merkes er at det svir når jeg må på toalettet. Slik har dette foregått i lang tid, ca 1 år nå. Jeg har fått medisiner gang på gang. Nå har jeg vært nok engang hos lege og fått time til ultralyd for deretter og sjekke om jeg har nyrestein. Jeg har ikke smerter da, så da krysser jeg fingrene at jeg ikke har det. Jeg hater operasjoner. Men hvordan skal jeg bli kvitt dette svineriet? Har noen gode råd og gi meg?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Diskuter urinveisinfeksjon

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Morgenkvalme

Jeg har et nytt tips til dere. Jeg har vært veldig dårlig fra uke 6-11 og prø...

Blemmer på tunga

Hjelp, alt gjør så vondt. Jeg klarer ikke å drikke, spise eller pusse. Blemma...

Kvalme og omgangssyke

Jeg går i 5. klasse og har fått omgangssyke, jeg er veldig nøye med å vaske ...

Tynt hår

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umuli...

Slanking

Jeg vil gjerne gå ned 10 kg i vekt. Jeg kan ikke hardtrene, men gå turer bare,...