Urinveisinfeksjon - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om urinveisinfeksjon.

Charlotte skrev:

Ikke drikk appelsinjus. Selvom det er syre i jus, er det den sammelagte syren/basen av de endelige metabolitten i nyrene som har noe å si om det blir surt i urinen eller ikke. Når appelsinjus metaboliseres blir urinen basisk. Drikk heller tranebærjus, den gjør faktisk urinen sur.

Milla skrev:

Er kraftig plaget med urinveisinfeksjon, og en ting er ihvertfall sikkert, at man blir dårlig av å fryse, serlig er det viktig å holde seg varm i underlivet, det har jeg fått erfart, har fått sterke smerter hver gang jeg har frosset, blir bedre av å få nok med veske i meg også :)

Kalle skrev:

Ikke gå til homeopat, gå til legen.

Elisabeth skrev:

Jeg hadde kronisk UIV i tre år. Ble reddet av kinesisk medisin. Det er ekstremt viktig å holde seg borte fra alkohol. I tillegg er jeg overbevist om at det er en sammenheng mellom UIV og sopp. Dersom du finner en lege som er utdannet innenfor kinesisk urtemedisin er du reddet. Jeg fant min lege i utlandet, men det finnes nok folk i Norge også. Jeg går bare til leger som er anbefalt av andre, så forsk litt. Urtemedisin kombinert med akupunktur hjalp meg.

Mann skrev:

Tranebærkapsler fungerer som forebyggende medisin. Appelsinjuice er det delte meninger om og jeg har selv ikke spesielt gode erfaringer. Mye væske er lurt. Unngå antibiotika hvis du kan, men av og til er det helt nødvendig hvis du er litt treg i oppfattelsen. ;)

Bestemor skrev:

Var veldig plaget med UVI i yngre år. Det som jeg må avstå fra er: karbad (bakterier kommer lettere til), og bade feks. i havet om sommeren er utelukket for meg. Untaket er når jeg er i syden fortrinnsvis Tailand, men kan aldrig være lenge uti. Må også passe på å skifte til tørr bikini/badedrakt med en gang. Om vinteren er det ull nærmest kroppen som gjelder. Altså: varme fra midjen og ned. Ikke utsette deg for trekk hvis du er plaget, og vær forsiktig når du sitter i solveggen. Ja, jeg vet at det er fristende og hive klærne når sola steiker, men det er dette med trekk da. Sist men ikke minst: tisse innen 10 min. etter samleie ;) Jeg har nytte av tranebærkapsler både forebyggende og som kur hvis uhellet er ute. I sistnevnte tilfelle tar jeg 2-4 kapsler i slengen 2 ganger daglig. Men jeg passer på å regulere ned med en gang jeg kjenner bedring. Ellers vil jeg få magesmerter. Jeg bruker de kapslene som er c-vitaminer i. Jus inneholder ofte sukker og er ikke bra har jeg registrert, men derimot vann med litt fersk sitron. På apoteket finns en gel. som heter Gynogel og kan kjøpes uten resept, denne har jeg nytte av for å dempe smertene (den avgir litt varme). Får du feber, eller vondt over nyrene/ryggen, eller det ikke hjelper med kjerringråd/alernativ medisin i løpet av en liten uke, oppsøk for all del lege straks. Håper noen kan ha glede av disse tipsene. Klem til dere alle!

Nina skrev:

Nå er det altså min tur og det var en grusom opplevelse med sterke smerter i underlivet og rundt høyre side av midjen og bak ryggen. Jeg fikk et illebefinnende på legevakten faktisk. En sterk infeksjon med mye bakterier i urinen. Mye å lese på denne siden om forskjellige drikker men har noen problemer med de sterke medisinene? jeg tar 6 kapsler hver dag i 1 uke. Har vond mage, mye luft og nå kjenner jeg det svir i skjedeåpningen. Vet at biola er bra med masse naturlige bakterier, noen som vet noe mer?

Anonym skrev:

Jeg gikk til fotsoneterapi noen ganger og ble kvitt plagene. Fotsoneterapauten sa at jeg skulle holde meg unna appelsiner, grapefrukt, rabarbra og jordbær. Altså sitrus. Men jeg kunne spise litt sitron. Når jeg holder meg borte fra de tingene er jeg frisk, og har vært det i mange år nå.

Anonym1 skrev:

Men det gjør ikke vondt og urinere da. Og jeg har ikke noe spesielt vondt, men plagsomt er det virkelig.

Anonym1 skrev:

Det hjelper faktisk og holde varmen, når jeg blir kald begynner jeg å kjenne at jeg må på do og jeg går på do, men det føles fortsatt som om jeg må på do, urinen lukter sterkt, ofte av hva jeg har spist. Pleier noen ganger og ta et varmt bad når jeg føler det sånn. Det hjelper, men det kommer jo tilbake og jeg kan jo ikke ta et bad hver gang. Men lurer på om jeg har urinveisinfeskjon? Har enda ikke fått noe svar på det av noen.

Moi skrev:

Drikk masse vann for å se om den renses av seg selv. Tranebær kan fåes i flytende juice og er en god hjelper. Om feber kommer med urinveisinfesksjonen er det veldig viktig å gå til en legesjekk. Den kan gå opp til nyrene om ikke og gjøre stor skade.

Tor skrev:

Spis Tranebærkapsler og drikk tranebærjuice og sørg for og holde deg varm i underlivet.Ta gjerne en 1,5 liter Colaflaske og fyll opp med varmt vann og legg deg under dyna. Hold fotebladene på flasken eller i skritt for og lindre de verste smertene, (Gjelder menn) dette er ved blærekattar symtom.

Susanne skrev:

Da jeg var 7 år lærte jeg å tørke meg forfra og bakover (jeg er jente). Dette for at det ikke skulle komme tarmbakterier i urinrøret, noe som kan forårsake urinveisinfeksjon. En venninne av meg har urinveisinfeksjon ganske hyppig, hun tørker seg feil vei (hun mener at hun ikke begynner helt bak ved rumpa). Hun er også den jeg kjenner som drikker mest i løpet av dagen og går ofte på do, men hun bruker veldig kort tid hver gang og jeg tror at hun ikke får tømt blæra ordentlig. Det har jeg også hørt er viktig for å unngå en infeksjon. Tranebær har jeg ihvertfall fått henne til å bruke, det hjelper når man først har fått det.

Hanne skrev:

Har urinveisinfekjson nå og har det hver eneste måned. Har pøvd healing, tranebærkapsler og appelsinjuice (sistnevnte ble jeg allergisk mot). Har noen gode råd som kan hjelpe meg? Legene gir meg bare antibiotika på antibiotika hver gang, og plagene kommer alltid tilbake.

Ida skrev:

Kjempe mange gode råd her. Har vert plaget med UVI siden jeg var liten, men det siste halve året har plagene eksplodert. Nå har jeg 5. infeksjonen siden juni. Skal ta rådene til meg og håpe på bedring. Forresten noen som vet om det er en sammenheng mellom mensen og UVI? Om det er lettere å få det da?

Kiss skrev:

Jeg anbefaler homeopatmedisin, Cantharis d-6. 4 kuler pr time, til problemet har gitt seg. Får kjøpt reseptfritt på apotek. I tillegg til urinering etter samleie, og å holde seg varm på bena. Selv det å gå barbeint inne kan gi meg uvi. Unngå vanlige legemidler hvis mulig, det gjør at det er veldig lett å få uvi igjen.

Mjaumjau skrev:

Persilleavkok fungerer garantert forebyggende. Ha en neve fersk persille i kokende varmt vann, la trekke i fem minutter, sil av og drikk. Virker hver gang jeg merker en gryende urinveisinfeksjon. For øvrig har jeg lest at tranebærkapsler ikke har noen bedre effekt enn C-vitamin tabletter eller appelsinjuice, så ikke mye vits i å bruke penger på dem. Pass på at appelsinjuicen er ekte og har så få tilsetningsmidler som mulig.

Helle skrev:

Som oftest kommer infeksjonen av bakterier, jeg pleier å få det etter samleie. Så lenge jeg tisser etterpå for å få ut alle bakteriene fra urinrøet holder jeg meg frisk. Hvis det ikke hjelper eller jeg glemmer det, drikker jeg sitronvann og spiser tranebærkapsler.

AB skrev:

Har i perioder vært sterkt plaget av UVI og lest det meste av kjerringråd. Et råd som hjalp meg men som sjelden gjengis er dette: Dropp lactacyd og andre spesialsåper og bruk Lano! Man skulle tro spesialsåpene var bra, men i mitt tilfelle forsvant UVI som jeg hadde nesten hver måned sammen med Lactacyden.

Ida skrev:

Kok opp 1 liter vann. Putt 3-4 stk kruspersille med stilk i vannet. Ha på lokk på kjelen. Det skal småkoke i 20 min. Finn frem et glass. Ta dråpene fra lokket i glasset. Sil vannet fra persillen. Vent til vannet er romtemperert. Drikk et halvt glass morgen og et halvt glass om ettermiddagen hver dag til det er tomt. Ikke mer enn det! Må gå ca to mnd mellom hver kur. Det hjalp meg. Jeg merker også at hver gang jeg drikker væske med sukker, får jeg det veldig fort.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...