Urinveisinfeksjon - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om urinveisinfeksjon.

Nicoline skrev:

Sett deg i et fat med varmt grønnsåpevann, bli sittende i minst 10 min. Jeg har klart å stoppe en begynnende urinveisinfeksjon flere ganger på denne måten- det er utrolig effektivt.

Anonym skrev:

Etter mine egne erfaringer, ikke dusj om kvelden. Det får underlivet fuktig før du legger deg og dermed blir du kald i underlivet om natten. Juice hjelper meg, selv om folk sier en ikke skal drikke det.

Ulla skrev:

Jeg har vært plaget med urinveisinfeksjoner over lang tid, men de siste åtte månedene har jeg holdt med frisk ved å drikke c-vitamin brusetablett (askorbinsyre) samt ta to tranebærpiller morgen og kveld. I tillegg har jeg et middel som skal surne urinen og virke forbyggende.

Linn skrev:

Tusen takk for gode råd, Klara. Nå er det bare å ringe akupunkturen. Mye av det du fortalte har jeg prøvd, men jeg sliter veldig med de tranebærkapslene. De har ikke hjulpet meg. Heller ikke det med juicen var jeg klar over. Jeg har drukket mye juice hver gang jeg har hatt UVI, men jeg får prøve med akupunktur å håpe på det hjelper. Igjen, Tusen takk :)

Sykepleierstudent skrev:

Mange gode råd, spes, eplecidereddik, men det heter UVI, Urin-Veis-Infeksjon, ikke UIV.

Klara skrev:

Jeg har prøvd akupunktur etter å ha vært ekstremt plaga med tilbakevennende UVI i mange år, og jeg kan anbefale akupunktur varmt. Det var verdt hver krone, men husk og fortsette å ta det selv om du blir begre. Jeg slutta med det, og etter ei stund kom infeksjonene tilbake. Den tabben gjør jeg ikke igjen. Ellers er det god hjelp i å drikke vann med lime eller sitron i (helst ikke appelsinjuice, det inneholder mye sukker som bakteriene liker). Ta tranebærkapsler, gå på do og dusj rett etter samleie, og hold deg varm. Det kan lindre veldig å sitte med ei varmeflaske mellom beina når en først har fått det. Og husk og vaske undertøyet ditt på høy temperatur (60 eller 90 grader) for å ta knekken på alle bakterier.

Linn skrev:

Er det noen av dere som har prøvd akupunktur? Har ikke prøvd det selv, men er veldi plaget, så jeg lurer på, funker det?

Linn skrev:

Jeg har hørt at man kan sitte over et varmt vannbad med grønnsåpe. Kan dette stemme?

Henriette skrev:

Det charlotte skriver over at man ikke skal drikke juice er bare tull. Jeg var på på ferie i sverige og fikk urinveisinfeksjon, vile ikke dra til svensk lege så jeg drakk kjempe mye juice for og klare meg til jeg kom hjem. Men etter en dag med masse juice drikking var det borte. Mange sier at juice kan gi skade på leveren, da må man virkelig ha drukket mye, jeg tror ikke noen mennesker klarer og drikke så mye så de sliter på leveren. Men alkohol der i mot gjør så leveren blir ødelagd. Så at ikke du kan drikke en del juice når man har urinveisinfeksjon er bare tull.

Charlotte skrev:

Ikke drikk appelsinjus. Selvom det er syre i jus, er det den sammelagte syren/basen av de endelige metabolitten i nyrene som har noe å si om det blir surt i urinen eller ikke. Når appelsinjus metaboliseres blir urinen basisk. Drikk heller tranebærjus, den gjør faktisk urinen sur.

Milla skrev:

Er kraftig plaget med urinveisinfeksjon, og en ting er ihvertfall sikkert, at man blir dårlig av å fryse, serlig er det viktig å holde seg varm i underlivet, det har jeg fått erfart, har fått sterke smerter hver gang jeg har frosset, blir bedre av å få nok med veske i meg også :)

Kalle skrev:

Ikke gå til homeopat, gå til legen.

Elisabeth skrev:

Jeg hadde kronisk UIV i tre år. Ble reddet av kinesisk medisin. Det er ekstremt viktig å holde seg borte fra alkohol. I tillegg er jeg overbevist om at det er en sammenheng mellom UIV og sopp. Dersom du finner en lege som er utdannet innenfor kinesisk urtemedisin er du reddet. Jeg fant min lege i utlandet, men det finnes nok folk i Norge også. Jeg går bare til leger som er anbefalt av andre, så forsk litt. Urtemedisin kombinert med akupunktur hjalp meg.

Mann skrev:

Tranebærkapsler fungerer som forebyggende medisin. Appelsinjuice er det delte meninger om og jeg har selv ikke spesielt gode erfaringer. Mye væske er lurt. Unngå antibiotika hvis du kan, men av og til er det helt nødvendig hvis du er litt treg i oppfattelsen. ;)

Bestemor skrev:

Var veldig plaget med UVI i yngre år. Det som jeg må avstå fra er: karbad (bakterier kommer lettere til), og bade feks. i havet om sommeren er utelukket for meg. Untaket er når jeg er i syden fortrinnsvis Tailand, men kan aldrig være lenge uti. Må også passe på å skifte til tørr bikini/badedrakt med en gang. Om vinteren er det ull nærmest kroppen som gjelder. Altså: varme fra midjen og ned. Ikke utsette deg for trekk hvis du er plaget, og vær forsiktig når du sitter i solveggen. Ja, jeg vet at det er fristende og hive klærne når sola steiker, men det er dette med trekk da. Sist men ikke minst: tisse innen 10 min. etter samleie ;) Jeg har nytte av tranebærkapsler både forebyggende og som kur hvis uhellet er ute. I sistnevnte tilfelle tar jeg 2-4 kapsler i slengen 2 ganger daglig. Men jeg passer på å regulere ned med en gang jeg kjenner bedring. Ellers vil jeg få magesmerter. Jeg bruker de kapslene som er c-vitaminer i. Jus inneholder ofte sukker og er ikke bra har jeg registrert, men derimot vann med litt fersk sitron. På apoteket finns en gel. som heter Gynogel og kan kjøpes uten resept, denne har jeg nytte av for å dempe smertene (den avgir litt varme). Får du feber, eller vondt over nyrene/ryggen, eller det ikke hjelper med kjerringråd/alernativ medisin i løpet av en liten uke, oppsøk for all del lege straks. Håper noen kan ha glede av disse tipsene. Klem til dere alle!

Nina skrev:

Nå er det altså min tur og det var en grusom opplevelse med sterke smerter i underlivet og rundt høyre side av midjen og bak ryggen. Jeg fikk et illebefinnende på legevakten faktisk. En sterk infeksjon med mye bakterier i urinen. Mye å lese på denne siden om forskjellige drikker men har noen problemer med de sterke medisinene? jeg tar 6 kapsler hver dag i 1 uke. Har vond mage, mye luft og nå kjenner jeg det svir i skjedeåpningen. Vet at biola er bra med masse naturlige bakterier, noen som vet noe mer?

Anonym skrev:

Jeg gikk til fotsoneterapi noen ganger og ble kvitt plagene. Fotsoneterapauten sa at jeg skulle holde meg unna appelsiner, grapefrukt, rabarbra og jordbær. Altså sitrus. Men jeg kunne spise litt sitron. Når jeg holder meg borte fra de tingene er jeg frisk, og har vært det i mange år nå.

Anonym1 skrev:

Men det gjør ikke vondt og urinere da. Og jeg har ikke noe spesielt vondt, men plagsomt er det virkelig.

Anonym1 skrev:

Det hjelper faktisk og holde varmen, når jeg blir kald begynner jeg å kjenne at jeg må på do og jeg går på do, men det føles fortsatt som om jeg må på do, urinen lukter sterkt, ofte av hva jeg har spist. Pleier noen ganger og ta et varmt bad når jeg føler det sånn. Det hjelper, men det kommer jo tilbake og jeg kan jo ikke ta et bad hver gang. Men lurer på om jeg har urinveisinfeskjon? Har enda ikke fått noe svar på det av noen.

Moi skrev:

Drikk masse vann for å se om den renses av seg selv. Tranebær kan fåes i flytende juice og er en god hjelper. Om feber kommer med urinveisinfesksjonen er det veldig viktig å gå til en legesjekk. Den kan gå opp til nyrene om ikke og gjøre stor skade.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...