Urinveisinfeksjon - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om urinveisinfeksjon.

Anon skrev:

Her var det mange fine råd. Jeg vil i tillegg anbefale å drikke biola. Biola beskytter bakteriefloraen og virker i alle fall ikke mot sin hensikt. Så her er det bare å helle nedpå. Fungerer i alle fall veldig bra for meg, samt å drikke vann, masse, masse vann.

M skrev:

Først og fremst, det er endetarmsbakterier som går inn i urinveisrøret som har skylden.

  1. Tørk deg riktig etter toalettbesøk; alltid bakover.
  2. Uriner alltid etter samleie, selv bare noen dråper skyller ut evt bakterier (veldig viktig!)
  3. Bruk naturstoffer i undertøyet (ikke glatte, syntetiske stoffer) slik at ikke bakteriene glir fremover.
  4. Ligg aldri med vått badetøy på stranda, skift med en gang etter å ha badet. To sett med bikinier er kjekt.

Andre forholdsregler som også hjelper.

Ved symptomer:

  1. Drikk masse, helst vann (er vannet litt lunkent, er det ikke så hardt for magen å drikke mye), men te er også flott
  2. Eddik kan være effektivt, bland et par te-skjeer med eddik i et halvt glass vann, og drikk det 2-3 ganger om dagen.
  3. På helsekost får man kjøpt tranebærkapsler og hvitløkskapsler, som begge deler helst skal brukes forebyggende ved at man tar det hver dag, men som man også kan ta ekstra mange av ved de første symptomene.
  4. Kjør på med sterke c-vitaminpiller og nok en gang: masse vann.

Håper noen får glede av disse tipsene. Mvh en som har stor personlig erfaring med urinveisinfeksjoner.

Sophie skrev:

Hei! Veldig glad for at jeg fant denne siden, mange gode tips her. Jeg har slitt med tilbakekommende UVI det siste året. Jeg har aldri vært noen fan av naturmedisin/kjerringråd men mange av tipsene her har hjulpet meg denne gangen. Før har jeg alltid brukt medisin.

Jeg vil gjerne fortelle dere om en av mine værste opplevelser, en opplevelse jeg håper flere av dere kan unngå ved å vite når man bør gi opp natur og oppsøke lege. For litt over et år siden hadde jeg min første urinveisinfeksjon. Jeg hadde veldig svake symptoper, og visste rett og slett ikke at det kunne være en infeksjon, så jeg gjorde ingenting for å bli kvitt det. En morgen var jeg svært kvalm, kastet opp, smerter i venstre nyre og allmenntilstanden min var svært nedsatt. Jeg ble hjemme fra skole. Ca 9 timer etter at jeg begynte å føle meg dårlig fikk jeg akutt så sterke smerter i nyren at jeg fikk black-out. Pappa tok meg til legevakten, men de sendte oss rett videre til akuttmottak på sykehus. Jeg husker ingenting før jeg kom inn på et rom, ble undersøkt overalt og til slutt fikk smertestillende og betennelsesdemende. Neste dag ble jeg CT-scannet og utført mange andre tester på. Jeg var fortsatt i sterke smerter. Den tredje dagen fikk jeg endelig riktig diagnose og medisiner. Jeg hadde nyrebekkenbetennelse og egglederbetennelse. Begge stammet fra en ukurert urinveisinfeksjon.

Jeg har brukket ben, operert og mye annet, men dette er uten tvil min mest smertefulle opplevelse i mitt hittil 20 år lange liv. Håper dere leser dette og vurderer nøye hvorvidt dere oppsøker lege eller ikke. Hvis smertene er sterke og ikke forsvinner på 3 dager er det lureste å oppsøke en lege for en konsultasjon, om legen sier at det er en vanlig urinveisinfeksjon og ikke noe farlig er det forstatt mulig å droppe antibiotikaen allikevell, og gå for naturmedisin. Klem og lykke til fra meg.

Meg skrev:

Hei, jeg har vært plaget mye med blærekatarr, og anbefaler tranebær kapsler (kjøpt på helsekost/apotek). Ble en del antibiotika/pencilin som førte til andre infeksjoner i underlivet, men slipper det nå. Drikk mye vann, hold deg varm. Pleier også å skylle igjennom systemet med appelsinjuice når jeg merker symptomer. P.S ved feber/ryggvondt oppsøk lege, ikke stol blindt på helsekost.

Ss skrev:

Vask trusene med såpe og varmt vann? Hva vasker man ellers undertøy med?

Ove skrev:

Renslighet. Vask deg nedentil hver dag. Vask trusene godt med såpe og varmt vann. Skift truser hver dag.

Anette skrev:

Så det vil si at hvis symtomene gir seg, så trenger man ikke antibiotika? Er så mye bedre i dag, men trodde jeg måtte ta en kur uansett, men lar helst være hvis naturen gjør susen selv?

Aina skrev:

Har hatt problemer med urinveisinfeksjon i ca. 13 år og gått alt for mye på antibiotika. Jeg har prøvd det meste på markedet som finnes av medisiner og kjerringråd, og det er mye som hjelper litt, men det vender stadig tilbake. For en liten stund siden var den en som fortalte meg om Notakehl. Dette er et naturlig homeopat-medisin/heleskost, og helt suverent. Tok to-tre kurer og urinveisinfeksjonen er helt vekk. Notakehl får man kjøpt reseptfritt på apoteket. Har de det ikke, så kan de bestille det.

Liss skrev:

Har kronisk blærekatarr, ca hver 14 dag. Springer på toalettet hele dagen bare for å levere noen få dråper som gjør så utrolig vondt, men du kan være sikker på at hvis jeg går til postkassa el. lignende og ikke har toalett tilgjengelig kommer det en hel ladning. Vondt, flaut, plagsomt, medfører masse arbeid med vasking både av klær og meg selv. Er det mulig å bli kvitt det for godt tro?

Karin skrev:

Vet ikke om det er underlivsinfeksjon, men jeg må på do ganske ofte og så har jeg vondt på høyre side av korsryggen. Ubehagelig er det. Jeg har hatt infeksjon tidligere. Kan jeg ta C vitaminer for det?

Annka ;o) skrev:

Jeg har brukt tranebærkapsler ved begynnende urinveisinfeksjon, og i mitt tilfelle har disse kapslene bare tatt brodden av smertene og i tillegg kamuflert bakteriene i urinprøve hos lege. Hvis ikke fastlegen kjente meg godt og vet at jeg ofte har urinveisinfeksjon, hadde jeg ikke fått medisin fordi at urinen min var ren.

Jeg ser at noen anbefaler appelsin-juice, men mitt råd er C-vitaminer. Forebyggende tiltak er det beste, derfor hold deg varm på bena og rumpa. Unngå å fryse. Gå på toalettet ofte, ikke hold deg, dette gir grobunn for bakterier.

Nicoline skrev:

Sett deg i et fat med varmt grønnsåpevann, bli sittende i minst 10 min. Jeg har klart å stoppe en begynnende urinveisinfeksjon flere ganger på denne måten- det er utrolig effektivt.

Anonym skrev:

Etter mine egne erfaringer, ikke dusj om kvelden. Det får underlivet fuktig før du legger deg og dermed blir du kald i underlivet om natten. Juice hjelper meg, selv om folk sier en ikke skal drikke det.

Ulla skrev:

Jeg har vært plaget med urinveisinfeksjoner over lang tid, men de siste åtte månedene har jeg holdt med frisk ved å drikke c-vitamin brusetablett (askorbinsyre) samt ta to tranebærpiller morgen og kveld. I tillegg har jeg et middel som skal surne urinen og virke forbyggende.

Linn skrev:

Tusen takk for gode råd, Klara. Nå er det bare å ringe akupunkturen. Mye av det du fortalte har jeg prøvd, men jeg sliter veldig med de tranebærkapslene. De har ikke hjulpet meg. Heller ikke det med juicen var jeg klar over. Jeg har drukket mye juice hver gang jeg har hatt UVI, men jeg får prøve med akupunktur å håpe på det hjelper. Igjen, Tusen takk :)

Sykepleierstudent skrev:

Mange gode råd, spes, eplecidereddik, men det heter UVI, Urin-Veis-Infeksjon, ikke UIV.

Klara skrev:

Jeg har prøvd akupunktur etter å ha vært ekstremt plaga med tilbakevennende UVI i mange år, og jeg kan anbefale akupunktur varmt. Det var verdt hver krone, men husk og fortsette å ta det selv om du blir begre. Jeg slutta med det, og etter ei stund kom infeksjonene tilbake. Den tabben gjør jeg ikke igjen. Ellers er det god hjelp i å drikke vann med lime eller sitron i (helst ikke appelsinjuice, det inneholder mye sukker som bakteriene liker). Ta tranebærkapsler, gå på do og dusj rett etter samleie, og hold deg varm. Det kan lindre veldig å sitte med ei varmeflaske mellom beina når en først har fått det. Og husk og vaske undertøyet ditt på høy temperatur (60 eller 90 grader) for å ta knekken på alle bakterier.

Linn skrev:

Er det noen av dere som har prøvd akupunktur? Har ikke prøvd det selv, men er veldi plaget, så jeg lurer på, funker det?

Linn skrev:

Jeg har hørt at man kan sitte over et varmt vannbad med grønnsåpe. Kan dette stemme?

Henriette skrev:

Det charlotte skriver over at man ikke skal drikke juice er bare tull. Jeg var på på ferie i sverige og fikk urinveisinfeksjon, vile ikke dra til svensk lege så jeg drakk kjempe mye juice for og klare meg til jeg kom hjem. Men etter en dag med masse juice drikking var det borte. Mange sier at juice kan gi skade på leveren, da må man virkelig ha drukket mye, jeg tror ikke noen mennesker klarer og drikke så mye så de sliter på leveren. Men alkohol der i mot gjør så leveren blir ødelagd. Så at ikke du kan drikke en del juice når man har urinveisinfeksjon er bare tull.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...