Urinveisinfeksjon - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om urinveisinfeksjon.

ING123 skrev:

Å bruke antibiotika ofte er ikke bra. En lur måte å slippe unna det er å følge regelmessig etter tegn på en infeksjon (spessielt hvis en har det ofte) og starte tidlig med å drikke tranebærsaft (med mest mulig tranebær), appelsin juice og generelt spise tranebær elle tranebærkapsler. Dette er noe som har dokumentert virkning. Jeg har selv fått tipsene av legen. Legg merke til at appelsinjuice ikke har like stor virkning som tranebærene, men det hjelper det også. Grunnen til at dette hjelper er at det er surt, og bakteriene trives ikke i de suremiljøene. Mye vann hjelper også med å få skyllt igjennom. Dette er spesielt viktig for kvinner, som ikke har så lang vei for bakteriene å vandre, men også viktig for menn.

Tone skrev:

Jeg har desverre en del erfaring med problemet fra tidligere, så jeg ønsker å dele noen erfaringer jeg har i tillegg til alle de gode som står her ovenfor:

Jeg selv har vært hardt plaget over flere år. Legen hadde sin teori og mente jeg var skapt sånn, så han skrev ut antibiotika i mengder. Jeg spiste antibiotika sammenhengende i over ett år. Forferdelig, for det ødelegger alt mulig annet. Da jeg hørte om en p-pille som kunne ha bivirkningen å stoppe menstruasjonen, så spurte jeg om å få den. Jeg sa selvfølgelig ikke hvorfor jeg ønsket nettopp denne, men jeg ble kvitt menstruasjonen i flere år og det gjorde at jeg klarte å bli friskere. PHen og hormonene holdt seg stabile, så kroppen fikk overskudd til å bli frisk.

Om dere kjenner skurr, så undervurder ikke trekken fra deres eget toalett. Sisternevannet er kaldt. Fyll derfor en bøtte med varmt vann og hell i toalettet før du setter deg, eventuelt ikke sett deg ned på den kalde ringen.

Sjekk hva slags toalettpapir du bruker, og vaskemiddel. Kanskje reagerer du allergisk på blekemidler e.l.

Er det krise, så ikke tørk med papir, bruk hånddusjen. Eventuelt ikke håndkle, men føner.

Gå med langt skjørt når du er hjemme, og sov med nattkjole om du skal ha noe på deg, da kan du få luftet litt.

Ikke sitt med benene for samlet. Igjen, få luft til og unngå fuktighet. Fyll en (ren) balje med grønnsåpevann (fra apoteket) og sitt i det ca 15 min. Svir det for mye så legg et rent klede (noe uten tekstur) i skrittet, slik at ikke de to kjønnsdelene ligger mot hverandre og svir.

Unngå E-stoffer og syntetiske tilsetningsstoffer i mat og drikke. Jeg tror de er noe av det værste. Kjøp rene matvarer og unngå ferdigmat, prefabrikert mat og cola.

Har du fjernet hår med krem, skum o.l.? Kanskje er denne for sterk. Se om du kan løse det på et annet vis.

Ellers, la kroppen få overskudd til å bli frisk og gjør alt det gode du kan finne på. Sov nok, spis sunt, drikk vann o.l.

Ser jeg skriver for mye her nå, men jeg unner ingen å lide og å miste livsgleden. Stå på søstre. Det blir bedre. Det er bedre å ha det hyggelig mens du er syk, enn å bli for lei og oppgitt i tillegg.

Yoga for avslapping er også bra. Du lærer å puste riktig og dypt, gå inn i hver enkelt del av kroppen med tankene. Lykke til alle sammen.

Bjørka skrev:

Generelt syrlige væsker hjelper. Appelsinjuice er veldig effektiv forebygging, fordi man lager et surere miljø for bakteriene.

Ellie skrev:

Hvis dere kjenner symtomene komme så prøv dette: Bland opp 2liter vann, press en fersk sitron i vannet, drikk dette innen 1time. Ikke gå på do de første to timene etter du har drukket dette. (virker ikke med sitron på flaske ol). Virka like godt som medisiner gjør.

Jeg er ofte plaget med uvi, fikk det på en sydenferie. Fikk så dette tipset om sitron, og det funka helt supert. Det er også greit å ha bak øret hvis du er i utlandet hvor de forstår dårlig engelsk. Det er ikke akuratt lett og forklare urinveisinfeksjon da.

MF skrev:

Jeg har slitt med urinveisinfeksjoner nå i et halvt år. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg får det så ofte. Igår fikk jeg min 5 Urin infeksjon. Det er så utrolig vondt. Jeg har lest igjennom alt dette dere har skrevet og jeg syntes det er utrolig mye bra, jeg skal følge disse rådene. Noe annet noen syntes hjelper?

Anonym skrev:

Slet mye med dette før jeg fikk de første barna, har hatt 8 flotte år uten så mange infeksjoner, men nå begynner de å komme hyppigere igjen. Jeg er blitt rådet å gå på do etter samleie og dette virker forebyggende for meg, også viktig med godt renhold, også av partner da bakterier fra endetarmen ofte er årsak til infeksjon.

Mariann skrev:

Prøv og gå til klassisk massasje og muskelterapi. På de ulike musklene/muskelgruppene våre ligger soner som går opp mot de indre organene våre. Du har soner som går på blæra/nyrene, på ryggen, lårene, leggene og føttene. Jeg jobber som muskelterapeut, og har hjulpet mange med dette problemet. Har sellv hatt mye problem med urinveisproblem. Det jeg fant ut er at hvis du har plager med nakke og rygg spesielt(det hadde jeg), er du mer utsatt for problem med blære og urinveisproblem. Så gå å få regelmessig massasje på hele kroppen og muskelterapi av rygg og nakke. Det er også med på å bygge opp immunforsvaret og få kroppen i balanse igjen. Det er veldig viktig for at organene våre skal fungere som de skal, også blæra.

Andre råd: Tiss etter dusjing da det kan legge seg såperester i urinåpningen som kan irritere. Ikke ta karbad eller bad i klorvann/kaldt vann, gå på do etter samleie, hold deg varm på føttene, hendene og rygg/mage, spis c-vitamin, drikk masse vann for å rense/hjelpe nyrene til å skille ut avfallstoff. Ta antioksidant som sørger for å bygge opp immunforsvaret ditt, ta gjerne tranebærkapsler som forbyggende. God bedring til alle som måtte ha dette problemet.

Olga skrev:

Jeg har hatt uvi 2 år og prøvd mye forskjellig. Jeg anbefaller silicea kisel som kan kjøpes på naturmedisin. Bruk 2-3 ts 2-3 ganger om dagen. Det kan brukes i lang tid. Vitaminer og mineraler er også bra.

Mari skrev:

En grunn til at mange får urinveisinfeksjon gang på gang kan være at de har lite jern. Etter at jeg begynte med jerntabletter (Obs gå til lege eller blodbanken og sjekk at du har lav Hb eller jernlager) har jeg ikke fått urinveisinfeksjon.

Anon skrev:

Her var det mange fine råd. Jeg vil i tillegg anbefale å drikke biola. Biola beskytter bakteriefloraen og virker i alle fall ikke mot sin hensikt. Så her er det bare å helle nedpå. Fungerer i alle fall veldig bra for meg, samt å drikke vann, masse, masse vann.

M skrev:

Først og fremst, det er endetarmsbakterier som går inn i urinveisrøret som har skylden.

  1. Tørk deg riktig etter toalettbesøk; alltid bakover.
  2. Uriner alltid etter samleie, selv bare noen dråper skyller ut evt bakterier (veldig viktig!)
  3. Bruk naturstoffer i undertøyet (ikke glatte, syntetiske stoffer) slik at ikke bakteriene glir fremover.
  4. Ligg aldri med vått badetøy på stranda, skift med en gang etter å ha badet. To sett med bikinier er kjekt.

Andre forholdsregler som også hjelper.

Ved symptomer:

  1. Drikk masse, helst vann (er vannet litt lunkent, er det ikke så hardt for magen å drikke mye), men te er også flott
  2. Eddik kan være effektivt, bland et par te-skjeer med eddik i et halvt glass vann, og drikk det 2-3 ganger om dagen.
  3. På helsekost får man kjøpt tranebærkapsler og hvitløkskapsler, som begge deler helst skal brukes forebyggende ved at man tar det hver dag, men som man også kan ta ekstra mange av ved de første symptomene.
  4. Kjør på med sterke c-vitaminpiller og nok en gang: masse vann.

Håper noen får glede av disse tipsene. Mvh en som har stor personlig erfaring med urinveisinfeksjoner.

Sophie skrev:

Hei! Veldig glad for at jeg fant denne siden, mange gode tips her. Jeg har slitt med tilbakekommende UVI det siste året. Jeg har aldri vært noen fan av naturmedisin/kjerringråd men mange av tipsene her har hjulpet meg denne gangen. Før har jeg alltid brukt medisin.

Jeg vil gjerne fortelle dere om en av mine værste opplevelser, en opplevelse jeg håper flere av dere kan unngå ved å vite når man bør gi opp natur og oppsøke lege. For litt over et år siden hadde jeg min første urinveisinfeksjon. Jeg hadde veldig svake symptoper, og visste rett og slett ikke at det kunne være en infeksjon, så jeg gjorde ingenting for å bli kvitt det. En morgen var jeg svært kvalm, kastet opp, smerter i venstre nyre og allmenntilstanden min var svært nedsatt. Jeg ble hjemme fra skole. Ca 9 timer etter at jeg begynte å føle meg dårlig fikk jeg akutt så sterke smerter i nyren at jeg fikk black-out. Pappa tok meg til legevakten, men de sendte oss rett videre til akuttmottak på sykehus. Jeg husker ingenting før jeg kom inn på et rom, ble undersøkt overalt og til slutt fikk smertestillende og betennelsesdemende. Neste dag ble jeg CT-scannet og utført mange andre tester på. Jeg var fortsatt i sterke smerter. Den tredje dagen fikk jeg endelig riktig diagnose og medisiner. Jeg hadde nyrebekkenbetennelse og egglederbetennelse. Begge stammet fra en ukurert urinveisinfeksjon.

Jeg har brukket ben, operert og mye annet, men dette er uten tvil min mest smertefulle opplevelse i mitt hittil 20 år lange liv. Håper dere leser dette og vurderer nøye hvorvidt dere oppsøker lege eller ikke. Hvis smertene er sterke og ikke forsvinner på 3 dager er det lureste å oppsøke en lege for en konsultasjon, om legen sier at det er en vanlig urinveisinfeksjon og ikke noe farlig er det forstatt mulig å droppe antibiotikaen allikevell, og gå for naturmedisin. Klem og lykke til fra meg.

Meg skrev:

Hei, jeg har vært plaget mye med blærekatarr, og anbefaler tranebær kapsler (kjøpt på helsekost/apotek). Ble en del antibiotika/pencilin som førte til andre infeksjoner i underlivet, men slipper det nå. Drikk mye vann, hold deg varm. Pleier også å skylle igjennom systemet med appelsinjuice når jeg merker symptomer. P.S ved feber/ryggvondt oppsøk lege, ikke stol blindt på helsekost.

Ss skrev:

Vask trusene med såpe og varmt vann? Hva vasker man ellers undertøy med?

Ove skrev:

Renslighet. Vask deg nedentil hver dag. Vask trusene godt med såpe og varmt vann. Skift truser hver dag.

Anette skrev:

Så det vil si at hvis symtomene gir seg, så trenger man ikke antibiotika? Er så mye bedre i dag, men trodde jeg måtte ta en kur uansett, men lar helst være hvis naturen gjør susen selv?

Aina skrev:

Har hatt problemer med urinveisinfeksjon i ca. 13 år og gått alt for mye på antibiotika. Jeg har prøvd det meste på markedet som finnes av medisiner og kjerringråd, og det er mye som hjelper litt, men det vender stadig tilbake. For en liten stund siden var den en som fortalte meg om Notakehl. Dette er et naturlig homeopat-medisin/heleskost, og helt suverent. Tok to-tre kurer og urinveisinfeksjonen er helt vekk. Notakehl får man kjøpt reseptfritt på apoteket. Har de det ikke, så kan de bestille det.

Liss skrev:

Har kronisk blærekatarr, ca hver 14 dag. Springer på toalettet hele dagen bare for å levere noen få dråper som gjør så utrolig vondt, men du kan være sikker på at hvis jeg går til postkassa el. lignende og ikke har toalett tilgjengelig kommer det en hel ladning. Vondt, flaut, plagsomt, medfører masse arbeid med vasking både av klær og meg selv. Er det mulig å bli kvitt det for godt tro?

Karin skrev:

Vet ikke om det er underlivsinfeksjon, men jeg må på do ganske ofte og så har jeg vondt på høyre side av korsryggen. Ubehagelig er det. Jeg har hatt infeksjon tidligere. Kan jeg ta C vitaminer for det?

Annka ;o) skrev:

Jeg har brukt tranebærkapsler ved begynnende urinveisinfeksjon, og i mitt tilfelle har disse kapslene bare tatt brodden av smertene og i tillegg kamuflert bakteriene i urinprøve hos lege. Hvis ikke fastlegen kjente meg godt og vet at jeg ofte har urinveisinfeksjon, hadde jeg ikke fått medisin fordi at urinen min var ren.

Jeg ser at noen anbefaler appelsin-juice, men mitt råd er C-vitaminer. Forebyggende tiltak er det beste, derfor hold deg varm på bena og rumpa. Unngå å fryse. Gå på toalettet ofte, ikke hold deg, dette gir grobunn for bakterier.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...