Urinveisinfeksjon - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om urinveisinfeksjon.

Anonymus skrev:

Kjerringrokkte, er veldig bra dersom man har vanskelig med å få tisse, i forbindelse med urinveisinfeksjon. Men husk, kun en kopp om dagen. Ellers kan det han omvendt effekt. Jeg har hørt man ikke bør ta tranebær hver dag? Kun når man faktisk har betennelse.

Er selv plaget hyppig med urinveisinfeksjon. Om jeg fryser en dag, ligger jeg en uke. Så tror veldig godt på dette med å holde seg i ro, varm og drikke mye. Det funker best for meg. Kombinert med en kopp kjerringrokkte om dagen.

Det kan man også drikke når man er frisk, for å hold igang. Men husk: kun en kopp.

Stinelita skrev:

Har hatt urinveisinfeksjon i lange tider. Mye er prøvd, men jeg fikk best effekt av Daylight (Kan kjøpes på helsekost), som er væsken av en israelsk plante. Drypp litt i innlegget. Borte på 20 min! Ellers kan også lavendelolje i badevannet brukes. Drikk også solbær saft/te eller iste. Daylight kan også brukes i saft, da må man tisse hele tiden.

Sjøstjerna skrev:

Fikk et råd av en lege for mange år siden. Gå på toalettet innen 15 min. etter samleie.

Anonym 345 skrev:

Noe som virkelig hjelper er å sove med en god gammel ullsokk i trusen. holder det varmt og godt, og så gir det akupunktur, av alle de små ulllfibrene. Høres helt teit ut, men jeg ble betydelig mye bedre etter 1 natten. Det er 3. natten nå, og jeg er snart kvitt hele driten.

Anonym skrev:

Er urinveisinfeksjon er en forsuring av kroppen? Dvs at kroppens PH verdi er lavere enn den skal være, og at man derfor må gjøre den høyere, altså mer basisk. Kroppens PH verdi har mye mer fokus i andre land som USA og Tyskland. Tyskland er bla nøye på å bruke et basisk kosthold på sine topp idrettsutøvere. (Melkesyre kommer av forsuring av kroppen)

Et ikke basisk kosthold gjør at vi blir syke og legger på oss. Det gjør også at vi føler oss i dårligere humør. Kanskje uten å merke det. Et basisk kosthold er sunnere for kroppen, og vi holder oss friskere og slankere. (sin egen idealvekt)

Nå liker ikke jeg å overdrive med noe, men noe har jeg tatt med meg fra å lese om det. En enkel huskeregel er å spise mer grønt og mindre søtt. Det inkluderer faktisk og frukt, men den overser jeg helt, jeg elsker frukt. Sitron er faktisk og basisk for kroppen, så et par glass sitronvann skader sikkert ikke.

Ok, her er min løsning på UIV:

JA, jenter (og gutter), jeg vet det høres ekkelt ut, men det funker. Når man er syk, er det noe inne i kroppen som skal ut. Så tenk renselse så blir man frisk.

Kfs skrev:

Å gå til lege er bare tull, og det har jeg erfart. Jeg har hatt UIV fem ganger på fire mnd. Hver gang jeg går til legen får jeg antibiotika hele tiden. Det er rett og slett tull. Det kommer tilbake hele tiden. Jeg har vært veldig slurvete med å holde meg varm i vinter også så det kan nok være veldig lurt med ull, ja. Skal prøve noe naturmedisin nå så får vi se om det funker da. Det er ikke lett å være jente nei, det skal være sikkert.

Nileli skrev:

Har vært veldig plaget me uvi i mange år. Fant en kur på helsekost som heter urigard som skal tas morgen og kveld. Det hjeper veldi bra som forebyggende. Kjenner jeg at jeg får sterkere symptomer tar jeg inkontinol fra helsekost, gjerne 2 tab i slengen. Det anbefales i tilegg til alle andre råd, som sur drikke og å holde seg varm.

Demi skrev:

Jeg hadde blærekatarr. For 3 dager siden var jeg ferdig med en kur. Jeg har vært veldig plaget med infeksjoner. Det her var min 5. kur. I tillegg så har jeg svakt immunforsvar og lite jern. Nå er jeg så lei av medisiner at nå skal jeg prøve noen disse gode rådene som er her. Kanskje de funker for meg.

Silje skrev:

Og noe så banalt enkelt at partneren lærer seg å vaske hendene godt, før man velger å være intim. Jeg var plaget i flere måneder, (skikkelig plaget) med min nye partner som ikke var opptatt av håndvask. Etter at han fikk kniven på strupen, har det forsvunnet helt.

Marthe skrev:

Jeg er ei jente på 18 år som stadig sliter med urinveisinfeksjon. Noen ganger har smertene vært så kraftige at legevakten har vært den eneste utveien. Men noe som virkelig hjelper er appelsinjuice. Drikk så mye appelsinjuice du bare orker, og du vil etter kort tidl merke forskjellen. Jeg kan drikke opptil 2 - 3 kartonger med jiuce om dagen når det er på sitt verste, og det hjelper, tro meg. I tillegg til dette hjelper det også å gå, selv om det gjør vondt. Gå deg en lang tur, da får du fart på omløpet. Jeg har sliti med dette i flere år, så jeg har prøvd mye. Så for meg er appelsinjuicen en sikker vinner. Lykke til!

Karoline 91 skrev:

Har lest gjennom alle tipsene og er evig taknemlig. Sitter hjemme og har urinveisinfeksjon akkurat nå. Har hatt det før, men da sa legene at jeg ikke fikk medisiner. Noe som var utrolig leit. Så nå sender jeg typen til byen og helsekost butikken og kjøper ting som jeg har sett at dere har brukt. Så tusen takk for alle tips og forslag. Håper det går over.

Jeg kan vel anbefale en ting. Hvis dere har smålekasjer fra underlivet. Sett dere komfortabelt på et sammenbrettet håndkle. Gjerne se en film, les i en bok, vær på pcen, et eller annet og la det lekke ned på håndkle.

Når det ikke har vært så galt for meg, har det hjulpet og sitte slik i noen timer. Høres dumt ut, men det funker.

ING123 skrev:

Å bruke antibiotika ofte er ikke bra. En lur måte å slippe unna det er å følge regelmessig etter tegn på en infeksjon (spessielt hvis en har det ofte) og starte tidlig med å drikke tranebærsaft (med mest mulig tranebær), appelsin juice og generelt spise tranebær elle tranebærkapsler. Dette er noe som har dokumentert virkning. Jeg har selv fått tipsene av legen. Legg merke til at appelsinjuice ikke har like stor virkning som tranebærene, men det hjelper det også. Grunnen til at dette hjelper er at det er surt, og bakteriene trives ikke i de suremiljøene. Mye vann hjelper også med å få skyllt igjennom. Dette er spesielt viktig for kvinner, som ikke har så lang vei for bakteriene å vandre, men også viktig for menn.

Tone skrev:

Jeg har desverre en del erfaring med problemet fra tidligere, så jeg ønsker å dele noen erfaringer jeg har i tillegg til alle de gode som står her ovenfor:

Jeg selv har vært hardt plaget over flere år. Legen hadde sin teori og mente jeg var skapt sånn, så han skrev ut antibiotika i mengder. Jeg spiste antibiotika sammenhengende i over ett år. Forferdelig, for det ødelegger alt mulig annet. Da jeg hørte om en p-pille som kunne ha bivirkningen å stoppe menstruasjonen, så spurte jeg om å få den. Jeg sa selvfølgelig ikke hvorfor jeg ønsket nettopp denne, men jeg ble kvitt menstruasjonen i flere år og det gjorde at jeg klarte å bli friskere. PHen og hormonene holdt seg stabile, så kroppen fikk overskudd til å bli frisk.

Om dere kjenner skurr, så undervurder ikke trekken fra deres eget toalett. Sisternevannet er kaldt. Fyll derfor en bøtte med varmt vann og hell i toalettet før du setter deg, eventuelt ikke sett deg ned på den kalde ringen.

Sjekk hva slags toalettpapir du bruker, og vaskemiddel. Kanskje reagerer du allergisk på blekemidler e.l.

Er det krise, så ikke tørk med papir, bruk hånddusjen. Eventuelt ikke håndkle, men føner.

Gå med langt skjørt når du er hjemme, og sov med nattkjole om du skal ha noe på deg, da kan du få luftet litt.

Ikke sitt med benene for samlet. Igjen, få luft til og unngå fuktighet. Fyll en (ren) balje med grønnsåpevann (fra apoteket) og sitt i det ca 15 min. Svir det for mye så legg et rent klede (noe uten tekstur) i skrittet, slik at ikke de to kjønnsdelene ligger mot hverandre og svir.

Unngå E-stoffer og syntetiske tilsetningsstoffer i mat og drikke. Jeg tror de er noe av det værste. Kjøp rene matvarer og unngå ferdigmat, prefabrikert mat og cola.

Har du fjernet hår med krem, skum o.l.? Kanskje er denne for sterk. Se om du kan løse det på et annet vis.

Ellers, la kroppen få overskudd til å bli frisk og gjør alt det gode du kan finne på. Sov nok, spis sunt, drikk vann o.l.

Ser jeg skriver for mye her nå, men jeg unner ingen å lide og å miste livsgleden. Stå på søstre. Det blir bedre. Det er bedre å ha det hyggelig mens du er syk, enn å bli for lei og oppgitt i tillegg.

Yoga for avslapping er også bra. Du lærer å puste riktig og dypt, gå inn i hver enkelt del av kroppen med tankene. Lykke til alle sammen.

Bjørka skrev:

Generelt syrlige væsker hjelper. Appelsinjuice er veldig effektiv forebygging, fordi man lager et surere miljø for bakteriene.

Ellie skrev:

Hvis dere kjenner symtomene komme så prøv dette: Bland opp 2liter vann, press en fersk sitron i vannet, drikk dette innen 1time. Ikke gå på do de første to timene etter du har drukket dette. (virker ikke med sitron på flaske ol). Virka like godt som medisiner gjør.

Jeg er ofte plaget med uvi, fikk det på en sydenferie. Fikk så dette tipset om sitron, og det funka helt supert. Det er også greit å ha bak øret hvis du er i utlandet hvor de forstår dårlig engelsk. Det er ikke akuratt lett og forklare urinveisinfeksjon da.

MF skrev:

Jeg har slitt med urinveisinfeksjoner nå i et halvt år. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg får det så ofte. Igår fikk jeg min 5 Urin infeksjon. Det er så utrolig vondt. Jeg har lest igjennom alt dette dere har skrevet og jeg syntes det er utrolig mye bra, jeg skal følge disse rådene. Noe annet noen syntes hjelper?

Anonym skrev:

Slet mye med dette før jeg fikk de første barna, har hatt 8 flotte år uten så mange infeksjoner, men nå begynner de å komme hyppigere igjen. Jeg er blitt rådet å gå på do etter samleie og dette virker forebyggende for meg, også viktig med godt renhold, også av partner da bakterier fra endetarmen ofte er årsak til infeksjon.

Mariann skrev:

Prøv og gå til klassisk massasje og muskelterapi. På de ulike musklene/muskelgruppene våre ligger soner som går opp mot de indre organene våre. Du har soner som går på blæra/nyrene, på ryggen, lårene, leggene og føttene. Jeg jobber som muskelterapeut, og har hjulpet mange med dette problemet. Har sellv hatt mye problem med urinveisproblem. Det jeg fant ut er at hvis du har plager med nakke og rygg spesielt(det hadde jeg), er du mer utsatt for problem med blære og urinveisproblem. Så gå å få regelmessig massasje på hele kroppen og muskelterapi av rygg og nakke. Det er også med på å bygge opp immunforsvaret og få kroppen i balanse igjen. Det er veldig viktig for at organene våre skal fungere som de skal, også blæra.

Andre råd: Tiss etter dusjing da det kan legge seg såperester i urinåpningen som kan irritere. Ikke ta karbad eller bad i klorvann/kaldt vann, gå på do etter samleie, hold deg varm på føttene, hendene og rygg/mage, spis c-vitamin, drikk masse vann for å rense/hjelpe nyrene til å skille ut avfallstoff. Ta antioksidant som sørger for å bygge opp immunforsvaret ditt, ta gjerne tranebærkapsler som forbyggende. God bedring til alle som måtte ha dette problemet.

Olga skrev:

Jeg har hatt uvi 2 år og prøvd mye forskjellig. Jeg anbefaller silicea kisel som kan kjøpes på naturmedisin. Bruk 2-3 ts 2-3 ganger om dagen. Det kan brukes i lang tid. Vitaminer og mineraler er også bra.

Mari skrev:

En grunn til at mange får urinveisinfeksjon gang på gang kan være at de har lite jern. Etter at jeg begynte med jerntabletter (Obs gå til lege eller blodbanken og sjekk at du har lav Hb eller jernlager) har jeg ikke fått urinveisinfeksjon.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...