Urinveisinfeksjon - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om urinveisinfeksjon.

Sissel skrev:

Jeg har uiv hele tiden går på medisin 75% av året.

Stella skrev:

Mange gode råd her. Er selv plaget, men etter at jeg begynte å spise tranebærkapsler for å forebygge har jeg klart meg finfint. Et annet godt tips er å aldri holde deg om du må tisse, gå på do med en gang. I tillegg er det utrolig god hjelp (og viktig!) i å gå på do rett før og rett etter man har hatt seg. Dette har også vært til stor hjelp for meg. Det er kanskje ikke så romantisk å måtte løpe på do både før og etter, men må man så må man. Lykke til videre alle sammen.

Liv noer skrev:

Til anonym, ja det er de riktige symtomene.

Lillemy skrev:

En måte å unngå urinveis infeksjon kan være så enkelt som å gå på toalettet umiddelbart etter et samleie. Ikke særlig romantisk, men ;-)

Anonym skrev:

Tips for å forebygge urinveis infeksjo. Hold deg varm på bena. Det er kjempe viktig.(ull sokker). Drikk en-to kopper sitron te hver dag pluss masse vann. Te er vann drivende, renser systemet og hjelper med å skyle ut bakterier. Bruk C-vitamin hver dag og/eller tranebær kapsler. Tranebær gjør innsiden av urinblæren glatt så det blir vanskelig for bakterier å feste seg.

Er du redd for UVI etter en kald å fuktig tur på byen? Stikk bena oppi en varm bøtte med vann i 20 min. når du kommer hjem. Tøm urin blæren helt på toalettbesøk. Gå på toalettet senest ett kvarter etter samleie for å unngå bakterieveks i blæren.

Unngå og gå barfot på kaldt gulv, og bruk stilongs i vinter tiden. Unngå og få for mye trekk på deg. Hvis det ikke kan unngås, sørg for at magen, ryggen og bena er godt dekket til med varme klær. Unngå for mye øl og hvitvin. Det inneholder stoffer som blæren din ikke liker.

Og sist men ikke minst:kjenner du at du har en liten urinveis infeksjon som ikke har blitt bedre/forværret seg etter 3-4 dager, ta deg en tur til legen. Det er ikke bra å gå uten behandling for lenge, for da kan bakteriene spre seg til nyrene.

Anonym skrev:

Jeg har det sånn at jeg føler jeg må på do noen ganger, også når jeg går på do så må jeg egentlig ikke på do, det kommer ikke noe, så føler jeg alikkavel at jeg må på do, og det lukter veldig, og den er mørk, er det urinveisinfeksjon? Jeg setter pris på svar.

Marilinn skrev:

Fyll en bøtte med vann og grønnsåpe, så setter du deg ned i grønnsåpevannet en liten stund. Ganske greit råd siden de fleste har det hjemme. For å dempe smertene kan du gå i dusjen og ha vannstrålen på magen.

Kari skrev:

Jeg kan anbefale Dr Greve intimsåpe til underlivsvask. Mild og drøy! De gangene jeg har hatt uvi har jeg drukket masse appelsinjuice, det demper smertene rimelig fort. For å unngå uvi er det i tillegg til å vaske seg ordentlig, også viktig å ikke knipe igjen de siste dråpene når man tisser. Da ønsker man bakterier velkommen inn.

Jentasi skrev:

Tranebærjuice morgen og kveld. To glass vann etter hvert dobesøk. Ikke mye appelsinjuice, da får nyrene problemer etterhvert. Ikke mye sukker - som fungerer motsatt av tranebærjuicen! Sukker er mat for bakterier. Holde seg varm og sov mye slik at kroppen får en mulighet til å kjempe kampen selv. Dobesøk etter samleie. Alltid. Og skyll godt underlivet i dusjen etterpå. Ikke bruk sterk såpe nedentil, da får man sopp - spesielt om man er på antibiotika. Bruker selv dove dusjsåpe, denne har fungert for meg. Max en gang i døgnet. Og før du legger deg: tenkt sterkt på at når du våkner vil du være bedre enn når du legger deg - fortell kroppen din at den må kjempe!

... skrev:

Anbefaler sterkt Uvacin som man får kjøpt reseptfritt på apoteket. Var selv mye plaget med UVI, men etter jeg tok en kur med denne har jeg ikke hatt det mer.

Elisabeth skrev:

En utmerket te er jo kjerringrokkte, drikke den slurkvis og varmt, ca 3-4 kopper om dagen. Det hjelper også å la dampene av kjerringrokkavkoket virke inn på blæra ca. 10 min. mens man har på seg en badekåpe. Når man gjentar dette, kan denne plagen forsvinne.

Anonym skrev:

Jeg har det sånn at jeg føler jeg må på do hele tiden noen ganger. Urinen er mørkere pluss at det luktet ganske sterkt. Kan det være urinveisinfekjson?

Veronica skrev:

Jeg har vært plaget med uvi i flere år nå, kommer tilbake alt fra 2-6 ganger i året. Sist gang kjøpte jeg tranbær kapser og drakk masse appelsinjuice og det funka da. Har uvi nå også, tok kapsel med en gang jeg merka symptomene, men det vil ikke funke denne gangen. Har hatt det i en 3,4 dager nå, og i dag er det ILLE! Får prøve noen av rådene her da. Jeg vil helst unngå antibiotika.

Pike74 skrev:

Hva med ananasjuice?

Dame 33 skrev:

Har vært veldig plaget av uvi før, det var nesten kronisk. Når du merker at du begynner å få uvi er det beste metoden synes jeg, er å spise 4-5 kiwi med engang du våkner om morgenen. Vaske nedentil med lactasyd såpe, og holde føttene varme med ullsokker. Jeg har ikke vært plaget med uvi de siste 7 årene.

Anette skrev:

Drikk MASSE vann!

Larviksdame skrev:

Drikke appelsinjuice er det som hjelper meg også.

Meg skrev:

Har urinveisinfeksjon nå og jeg har hørt at det fungerer å sitte på en bøtte med varmt vann og la det dampe. Også drikke masse appelsinjuice.

Vibekke skrev:

Hadde symtomene i ca 2 dager før jeg kjente jeg MÅTTE til lege, men det var lørdag. Kjøpte tranebærkapsler, kjerringrokkte og ei lita flaske med nypresset appelsin juice som jeg drakk opp med en gang. Tok 2 tranebærkapsler og drakk mye appelsinjuice, kjente bedring etter bare noen minutter! Det var en stor lettelse. Tok også en C vitamin tabelett.

Thessa skrev:

Husk å tømme deg skikkelig når du tisser. Prøv å press ut de siste dråpene også! det lønner seg også å gå på do og tisse etter man har hatt vært til sengs, for å rense bort ting og tang.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...