Kjerringråd logo

kjerringråd > appelsinhud > appelsinhud

Appelsinhud - kjerringråd

Appelsinhud er det noen kaller det som heter cellulitter. Mange går å kjøper dyre skurekremer for ansikt og kropp. Et råd en leser fikk for mange år siden var å ta kaffegrut og vanlig lanosåpe. Dette skal blandes sammen og brukes som en vanlig skure/peeiling -krem. Utrolig nok så er dette mer effektivt en de kjøpekremene hun har prøvd før. PS: husk å smøre huden godt etterpå. Da har du fått noen kroner tilovers å kan unne deg en god fuktighetskrem.

Det er viktig å lukke porene etter rensing. Sitron er effektivt, enten som ferskvare eller presset sitron på flaske. Dypp en bomullsdott i kaldt vann, ta noen dråper sitron på å smør dette på huden etter behandling av appelsinhud.

Cellulitter og appelsinhud

Cellulitter kommer av at underhudsfett skyter frem og bygger opp et bølgeformet område i huden. Begrepet cellulitter har egentlig sitt opphav fra det franske språk og er så gammelt som 150 år. Over 80 prosent av alle kvinner opplever dette problemet i større eller mindre grad. Syndromet er helt harmløst, men det kan det føre til psykososiale problemer for den det gjelder.

Det er ikke funnet noen signifikant årsak til cellulitter, men i følge Wikipedia så skal mange tro at salt har noe med utviklingen av cellulitter å gjøre. Dette kjerringrådet er nok ikke noen medisin mot problemet, men det skader i alle fall ikke å teste det ut.

Appelsinhud

Trine skrev 2007-06-12:

Drikk mye vann! :-) Ellers finnes det også anti cellulitt behandling laget av profesjonelle.

Irene skrev 2007-06-27:

Jeg vet ikke om jeg skal smøre kaffegrut ut over lårene, men er ikke avvisende til at det fungerer, man vet aldri. Det eneste middelet jeg har funnet som gir meg resultater er Caviar Hydro. tror faktisk dette middelet bidrar til å redusere / bremse utviklingen av appelsinhud. Opplever ihvertfall dette selv, kommer ihvertfall til å fortsette å bruke det.

Sidsel skrev 2007-09-12:

Cellulitter kommer av at underhudsfett skyter frem - står det å lese ovenfor. Javel, men hva kommer det av? For 6 mndr siden hadde jeg ikke celluliter, nå er det helt for j...! Kan noen forklare påstanden ovenfor om underhudsfett?

Anders skrev 2007-09-12:

Nå har det seg slik at jeg ikke er hverken lege eller helsearbeider, men jeg trener litt. Jeg har funnet ut at når man blir kvitt underhudsfett, så forsvinner også appelsinhuden. Så derfor, Sidsel, er det nok at underhudsfettet er årsak til cellulittene. Det vil si: mindre underhudsfett = mindre cellulitter.

Hemmelig skrev 2008-05-12:

Jeg har celulitter eller appelsinhud som det kalles, jeg skal til syden i høst hva skal jeg gjøre? Jeg er bare 22 år å syns det er veldig styggt.

Til hemmelig skrev 2008-05-25:

Det er ganske normalt å ha cellulitter eller appelsinhud, selv om man er bare 22 år.

Dumma skrev 2008-09-18:

Vel, jeg er 16 år og har myyyye appelsinhud. Er det normalt i så ung alder?

veronica skrev 2008-09-22:

Jeg har hatt appelsinhud i alle år :S blir ikke kvitt det :O Hjelp?

Emine skrev 2008-09-25:

Bindevevsmassaje er en løsning jenter. la en vennine massere beina dine skikkelig hard med tummene. La henne/han rulle med tummene slik at det gjør veldig vondt, men det hjelper utolig mye. Verdt å prøve hvertfall. Lykke til. :)

Liv skrev 2008-10-25:

Jeg er også bare 16 år og plaget med appelsinhud. Med en BMI på 19 er det akkurat så jeg ikke er undervektig, så kan ikke klage på for mye fett, men har merket meg at problemet dukket opp da jeg begynte å bli usunn og stresse mye mer. Nå skal jeg prøve å finne tilbake til en sunnere livsstil og håper det vil gjøre underverker.

Peiling skrev 2008-11-11:

Det er riktig at cellulittene kommer av underhudsfett. Noen merker bedring når de trener jevnlig, men det er ikke noen garanti, bare en løsning for noen. Fettsuging eller laserbehandling er et alternativ. Det hjelper også med bindevevsmassasje, men det må gjøres ordentlig, med kraft i nevene. Prøv med en massasjeskrubbe i dusjen, eller noe lignende du kan bruke som grov massasje. Mange har dette noe uforskyldte problemet, er ikke sikkert du noen gang får det bort. Men lykke til.

Tulla skrev 2008-11-13:

Jeg har appelsinhud, eller boblelår som jeg liker å si. Jeg har prøvd såkalt shape-massasje, og fraråder på det sterkeste å prøve det. Noen cm gikk jeg inn. Men fikk enorme blåflekker som egentlig er der enda, ett sted under huden pluss masse mer sprukne blodkar som jeg ikke hadde tidligere. Tror den eneste måten å holde boblelåra i sjakk er å holde vekta stabil pluss trening. Ut å gå :-) Og så kan man jo holde huden myk og fin med skrubbing og gode kremer!

Trine skrev 2008-12-13:

Jeg har prøvd en vakum massasje.ER utrolig effektiv ((:

Cecilie skrev 2009-01-04:

Jeg har begynt og få appelsinhud på magen også, kan det virkelig spre seg så mye? Lårene ser ikke ut.

Cita skrev 2009-01-14:

jeg veier bare 52 kg og er 21 år er kjempe tynn men har appelsin hud på rumpa for det. Så det har ikke noe med vekt og gjøre. Jeg trener regelmessig. Det er vanskelig å få det vekk virker det som.

Marie skrev 2009-04-03:

Huff, disse celulittene. Godt å høre at det er flere som sliter med det. Jeg har både skubbet meg med skrubber, kaffe grut, kjøpt dyre kremmer, vært på behandliger, trener flere ganger i uken, er tynn (faktisk undervektig på bmi), drikker varmt vann med sitron i, celulitt te, spiser sunn mat, aldri snop og lignende, men jeg skal bare si dere en ting. Celulittene går verken bort eller blir mindre synlig, men det kommer bare flere og flere. Samboeren min masserer både rompen og lår hver kveld i 15 min og jeg sover med krem og plastfolie om natten. Gruer meg til sommeren.

Nina skrev 2009-04-19:

Det finnes også noe som skal være veldig til hjelp, som strammer opp huden. Den heter Matis Ice Cold Slimming Duo. Hørt at den er veldig bra, men den koster dersverre litt.

Jenta skrev 2009-06-22:

Er nok enig i at trening, særlig av rumpe og lår, f.eks sykling hjelper mest mot dette. Sammen med sunt kosthold. Men det viktigste er tross alt at man føler at man holder seg i form. Gode turer i skog og mark i all slags vær og gjerne sykkelturer hele året også. Så lenge jeg gjør dette, får celulittene bare være der, jeg blåser i det. Jeg blir ikke kvitt dem likevel og livet er for kort til å henge seg opp i sånt.

Appelsina skrev 2009-08-07:

Appelsinhud er et helt naturlig, kvinnelig fenomen. I renessansen var det ansett som vakkert (bare tenk på gamle malerier av nakne, lubne damer). Min bestemor sa en gang: hva er denne appelsinhuden de snakker om? Så viste jeg henne låra mine. Å, er det bare det der? Det har da alle damer, var hennes kommentar. Ta det med ro jenter, lykken finnes ikke i stramme mannfolklår.

Hun derre skrev 2010-02-27:

Går det ann å ha det i 10-13 års alderen? Jeg var litt lubben da, men gikk ned ca 10kg, og det så ut som at jeg mistet noe som kanskje var appelsinhud på innsiden på lårene. Nå er jeg 16 år, og har ikke så mye lengre. Det jeg gjorde var å gå en tur på fjellet, en eller to ganger i uken.

Jeg ble kvitt appelsinhud! skrev 2010-03-02:

Og det ved å legge om kosten. Kuttet ut alt av sukker, hvetemel, melk, ubrukelig fett. Spiste mye grønnsaker, og ellers rent kjøtt, villris, oliven- og kokosolje. Og Sim sala bim.

Etter 2 måneder hadde jeg gått ned mange kilo, var stram og fast i fisken og hadde ikke en eneste cellulitt, og de var det opprinnelig mange av. Omlegging av kosthold funker. Lykke til alle appelsinhud (eks)søstre!

Kommentarside: 1   2   


Diskuter appelsinhud

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere