Kjerringråd logo

kjerringråd > hvordan bli brun > hvordan bli brun

Hvordan bli brun - kjerringråd

De fleste av oss vil bli brun, men hvordan skal man bli brun uten å bli solbrent. Sola kan være sterk, selv i Norge. Derfor er det lurt å kunne tenke på hva som skal til for å bli brun uten at det blir for mye av det gode.

Hvordan bli brun uten sol

Her på kjerringrad.com har vi fått sendt inn gode tips til hvordan man skal bli brun uten sol. Et går blant annet på å presse saft av gulrot. Eventuelt så kan man spise mye rå gulrot for å oppnå samme effekt og brunfarge. Årsaken til at dette skal være bra er at gulrot inneholder et fargestoff som heter karoten. Noen gir tilbakemelding om at man kan få en anelse av gul brunfarge.

Bli brun uten å bli solbrent

Først og fremst må man finne ut hvordan huden reagerer på soling. Jo lysere normalhud du har jo mer solfaktor vil du trenge for å få den riktige brunfargen uten å bli solbrent.

Prøv også å la være å sole deg når sola er som sterkest. Mellom klokka 12:00 og 14:00 er sola på det sterkeste, så har du litt sart hud så kan du prøve å unngå soling i dette tidsrommet. Eventuelt kan du ha på deg en t-skjorte akkurat i denne tida for å holde de sterkeste strålene borte fra skuldrene. På denne måten kan man unngå å bli solbrent.

Hvis du skal kjøle deg ned mens du er på stranda så må du passe på at du smører deg inn med faktor etter at du har badet. Mange solkremer er ikke vannbestandige og effekten av dem vil være borte så snart du kommer opp av vannet. Husk også å tilbringe like mye tid på magen som på ryggen slik at du ikke eksponerer en side for mer sol enn den andre.

Hvordan bli brun

Barbie skrev 2008-07-24:

Leste i en kjerringrådbok om det å bli brun. Der stod det at man kan trakte litt te, deretter tar man litt av sånn te på en bomullsdott og tar det i ansiktet hver morgen og kveld. Jeg har selv gjort dette, og føler at hudfargen blir mer gyllen, men nå har jeg bestilt et bli-brun-produkt, så nå skal det vel bli fart på hvordan jeg blir brun.

Østfoldjenta skrev 2009-04-13:

Har noen prøvd babyolje? Jeg har hørt at det er kjempebra for og bli brun, men at den forsvinner fort, fordi det bare er det øverste laget som blir brunt. Har noen erfaringer? Glad for svar.

Kikki skrev 2009-04-13:

Olje? Det høres ikke særlig godt ut for huden på lang sikt mener jeg. Det er litt sånn hurtig-grill, og konsekvensene (langsiktige) må tas i betraktning. Jeg ville aldri ha gjort det i hvert fall. Da er det bedre å være litt bleik.

Tilla skrev 2009-05-15:

Det ikke bra med olje. Det ødelegger huden. Pigmentflekker i ansiktet, det har jeg sett på tv. Noen brukte olje da de skulle sole seg, så fikk de fregnelignende flekker i hele ansiktet.

Anita skrev 2009-05-21:

Baby olje er kjekt og bruke for og bli hurtig brun. Har brukt det mange ganger og det virker bra. Har aldri opplevd og få flekker av det.

Tonje skrev 2009-06-01:

Babyolje kan være farlig om man ligger for lenge med det. Mammaen til en venn av meg lå med det i solen, og huden nærmest begynte å koke. Ganske farlig, og hun fikk arr over deler av kroppen etter dette. Det er arr som ikke forsvinner.

Mia skrev 2009-06-04:

Jeg har brukt babyolje, og det var ikke noe problem. Pass på at man ikke ligger for lenge med det slik at det begynner å steike. Man kan lett bli solbrent, så vær forsiktig og tenk på hvor mye huden din tåler når det gjelder sol. Ikke ha olje i ansiktet, det er ikke bra. Hvis du spiser gulerot sammen som du soler deg så kommer fargen fortere.

Ruttle skrev 2009-06-25:

Babyolje gir deg absolutt ingen beskyttelse mot de skadelige strålingene fra sola og uten beskyttelse mot dem vil du skade huden og vil med stor sannsynlighet utvikle hudkreft. Babyolje (og forsåvidt andre oljer også) inviterer sola til å steke huden din, effekten av solingen blir mye kraftigere og du blir raskere brun. Men alvorlig talt så er det mye bedre å være litt blek enn å få langvarige solingsskader. Solfaktor 15 er det beste i Norge, mens i sydligere land bør man bruke 30 eller høyere. Høyere solfaktor ryktes å gi en mer langvarig og dyp hudfarge enn lav eller ingen solfaktor. Det vil ta lengre tid å bli brun, men du vil være brun lenger utover vinteren.

me skrev 2009-11-06:

Østfoldjenta: Aldri bruk babyole, jeg prøvde det ut i solarium i 15 minutter og fikk andregrads forbrenning.

Elise skrev 2010-04-13:

Jeg har hørt at vaselin er en god ting å bruke om du vil bli brun, er du bleik bør du ikke prøve de, for du kan bli brent.

Anne skrev 2010-05-16:

Man kan bruke babyolje, hvis man har en hud som sjelden blir solbrent, og som vanligvis blir ganske brun på sommeren. Men man burde ikke ta på altfor mye, og man må huske på å ikke ligge altfor lenge i solsteika med den. Da blir man veldig fort brent.

Jeg personlig, blir fort brun om sommeren, og sjelden brent. Jeg og flere av mine venner bruker babyolje hver sommer. Billig og effektivt. Men vær forsiktig med mengden, og alle reagerer forskjellig. Har man en hudtype som sjelden, eller aldri blir særlig brun, burde man absolutt ikke bruke babyolje.

Og til"me: Det sier jo nesten seg selv at du blir brent når du bruker babyolje i solarium. En time i solarium tilsvarer 12 timer i norsk sol.

xsmall skrev 2010-06-04:

Man kan bruke sol olje med solfaktor. Jeg bruker Ambre Solaire fra Garnier med solfaktor 6, funker veldig bra. Den er med både UVA og UVB beskyttelse.

Martinius skrev 2010-07-22:

Jeg bruker alpefett flittig om sommeren. Dette er egentlig en kuldekrem, men som gir en dyp og fin brunfarge. PS. Alpefett inneholder ikke solfaktor.

Susanne skrev 2010-09-10:

Har hørt solsikke olje også kan hjelpe. Bare smør på litt å ikke ligge altfor lenge om gangen. Det har vel kansje samme effetkt med baby olje at det begynner å steke? Jeg er så bleik at når jeg begynner å kle av meg på varme sommerdager så må folk rundt meg ha på solbriller. Jeg skjemmes, men har endelig begynt å få farge på armer og ansiktet, men blir rød over nesen å kinnbeina. Leggene er like bleike som snøen.

Elise skrev 2010-11-01:

Er det noen som har tips på hvordan man kan bli brun nå på høsten og utover vinteren? Solarium er ikke et alternativ for meg, jeg har hørt så utrolig mye dritt om det. Jeg har ikke prøvd vanlig selvbruningskrem så mye, men jeg har hørt at man får så mye skjolder og sånn, men kom gjerne med andre tips.

Silje skrev 2011-04-28:

Ta en flaske med vann og fyll med masse saltvann, hell det godt over deg og legg deg i solen. ble ganske brun fort da.

Veronica skrev 2011-05-08:

Elise: Hvis du skrubber områdene du skal ha selvbruning på, og passer på å bruke en god fuktighetskrem først(vær oppmerksom på å smøre godt på tørre områder) blir det ikke skjolder.

Emma skrev 2011-05-10:

Tips for å bli brun:

Man får farge på vinteren og, selv om det er veldig lite. Men om du er mye ute på vinteren, spesielt våren, får du fortere farge på sommeren.

Den hvite dame skrev 2011-06-19:

Jeg er veldig blek og blir ikke brun fort. Har dere noen tips? Vet ikke om jeg tør å bruke babyolje.

En lys desperat jente skrev 2011-06-25:

Jeg er litt bleik, men ikke mye altså, kan bli litt brun men må prøve veldig veldig lenge. Jeg er 14 år og misliker at alle vennenen mine blir så fort brunnere enn meg. Men jeg vil ikke skade huden min på noen måte vil bare få det naturlig. Fins det noe man spiser eller smører på seg som man ikke blir stekt av eller sjølvbruning. Jeg er helt desperat. Det er midt i juni og jeg vil være brun. Vær så snill noen, tips?

En passe bra pigmentert jente skrev 2011-07-02:

Man må hukse at alle er ikke skapt for å bli like brun som andre. Noen kler ikke en gang å være brun. Man er født som man er født som man er for en grunn. Jeg blir sånn passe brun, men i sommer har jeg et mål å bli brunere enn den bruneste jenta i klassen. Tror det blir litt vanskelig siden hun skal til syden i 2 uker. Men her er noen tips hvordan man blir fortere brun.

Jeg vil også råde om å ikke bruke olje, eller noe sånt. Tenk på hvor stygg du blir om 20 år.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter hvordan bli brun

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com