Kjerringråd logo

kjerringråd > kattepiss > kattepiss

Kattepiss - kjerringråd

Kattepiss lukter ikke godt. Det har alle kjent som har vært utsatt for dette. Vi har fått inn et tips som skal hjelpe mot dette problemet. Å fjerne lukten når den har satt seg går an ved å vaske med eddik.

Kattepiss er hannkattens måte å hevde revir på. Den tisser der den mener at sitt område er. Den bryr seg ikke om det er din bil eller trapp. For å holde kattene unna sies det at man skal strø pepper der det er tenkelig at de skal komme. Når de lukter på stedet for å se om andre hannkatter har vært der vil de snuse inn pepper i nesa. Dette vil få dem til å sky området.

Det sies også at man kan dusje diesel på utsatte steder for kattepiss. Diesel har så sterk lukt at bare det vil få katter til å fjerne seg. Det anbefales ikke å bruke dette på steder der man skal ha ting til å vokse på grunn av at diesel dreper alt som er av planter.

Kattepiss

Frode skrev 2007-05-18:

Har brukt hvitløks-båter, legges rundt om der hvor katten ferdes, det fungerer meget bra, den skyr lukten av hvitløk.....

Dr. Dyregod skrev 2007-06-19:

Dersom skaden først har skjedd pleier jeg å bruke appelsinskall etter å ha spylt området godt med høytrykken... Appelsinskallet hindrer ihvertfall at katten kommer tilbake der for å re-markere området sitt

Katteeiger skrev 2007-11-13:

Det virker å spraye med sitronsaft for å holde katten borte.

Naboen skrev 2007-12-07:

Naboen pleide å legge ut apelsinskall rundt der kattene pleide å pisse, de holdt seg unna..

PellarJo skrev 2008-04-05:

Hva skal man gjøre når det lukter kattepiss i bilen? Jeg har en mistanke om at den katta har pissa i varmeapparatet i bilen og ellers kanskje rundt omkring. Jeg er helt desperat! Er veldig glad i katter, har to selv men vet det ikke er dem. Har sett beistet som reker rundt her.

mallde skrev 2008-04-25:

Hei er det noen som har et råd til meg anngående kattepiss på terassen min. Har overbygg på terassen min på baksiden av huset og der pisser kattene. I går da jeg skulle på terassen så oppdaget jeg at de også har skiti den rukua på terassen også. Dette er ikke mye koselig da jeg har 2 unger som er en del ute og leker på terassen og ute ellers. Hjelp meg vær så snill. Hilsen en katteelsker som ikke tåler katter.

Katteeier skrev 2008-05-20:

Sett ut ei flaske halvfull med vann. Flasken kan være av plast men må være blank så væskespeilet vises. Du kan sette ut noe som er finere enn en flaske om du vil, bare væskespeilet vises. Prøv, så får du se at kattene ikke markerer der.

Kjell skrev 2009-02-03:

Har sett at noen har prøvd et middel osm heter Bio-stalfris. skal visst være et brukandes middel mot f.eks. kattepiss. Fjerner lukt og flekk.

Knut skrev 2009-03-16:

Sliter med 2 hannkatter i nabolaget. Disse 2 tror de er eiere av min tomt. Har prøvd å sprute ren salmiak på markerings stedene med blandet resultat. Det beste rådet er nok om katteeiere tar ansvar selv og kastrerer hannkattene sine.

Mariela skrev 2009-03-21:

En av mine katter har pissa på nye teppet mitt. Hva kan jeg gjøre?

Radikal skrev 2009-03-29:

Jeg har laget en felle av hønsenetting med bare inngang for katter. De markerer aldri mer etter å ha vært på besøk hos meg.

Helene89 skrev 2009-05-05:

Jeg tok ansvar og valgte derfor å kastrere katta mi idag. Problemet er jo at lukten sitter i katta enda og den har begynt å pisse inne i senga mi. Jeg vil gjerna ha katta senga, meg jeg vil ikke ha kattepiss der. Noe tips om hva jeg kan gjøre? Jeg har satt ut 3 skåler med eddik i hele leiligheten, men det lukter stadig. Hjelp meg!

Det er meg her skrev 2009-05-12:

Kan prøve katt deg vekk. Det selges på FK butikken og sikkert flere andre steder. Har ikke prøvd det men har hørt det er bra og skal prøve det i løpet av uken. Lykke til i krigen mot kattene ;)

katteeier skrev 2009-08-15:

Har prøvd det meste av det som kan kjøpes når det gjelder å fjerne den ekle lukten av kattepiss uten det hjalp noe særlig, helt til jeg prøvde noe som het Bio-stalfris. Det kan anbefales.

Lei skrev 2009-09-16:

Hvor kan man få tak i dette vindundermiddelet (Bio-stalfris) i Trondheim?

Nittedals skrev 2010-02-23:

Siden folk ikke klarer å kasterere kreka, er det eneste som stopper problemet en Remington og 1 stk Nittedals Ekspress til kr 4,50

irritert skrev 2010-03-29:

Vi bruker klorin rundt omkring der kattene tisser, funker i noen dager, men så må man ut å spraye nytt. Har også satt ut en katteskremmer. Den registrerer bevegelser og hyler. Kattene har i alle fall holdt seg unna der den står.

Iselin skrev 2010-04-05:

Har noen katter som har tisset på stuegulvet flere ganger. Har hatt det til rensing for å fjerne lukten, og vi (menneskene) kjenner ingenting, men kattene går stadig og lukter på teppet og tisser på det av og til. Begge er steriliserte og begge er damer.

Hva skal man gjøre for at de ikke skal gjøre det igjen? Er litt travelt og unødvendig, hjelp!

Susan katte eier skrev 2010-11-10:

Dere må ikke bruke salmiak, da kommer katten tilbake. Da kan katten tro det har vært andre katter og merkert hans territorium og det blir som regel pissekamp. Bruk klorin.

Bilen min skrev 2010-11-14:

Har nå prøvd å vaske bilsete der katten tissa med eddik, men hvordan får jeg bort eddik lukta? Det lukter jo verre av den, enn det luktet av kattetisset.

Hei skrev 2010-12-13:

Er det non som har gode råd om hvordan man blir kvitt hankattepiss-lukt fra det nye teppet mitt?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter kattepiss

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere