Kjerringråd logo

Senestrekk - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senestrekk.

Asbjørn skrev 2010-10-30:

Senestrekk er grusomt vondt. Når jeg får senestrekk om natta så må jeg skynde meg opp og sette på en ulltråd på ankelen og da går det over på ett minutt, men hvofor vet jeg ikke? Jeg bruker hvit ulltråd. Det går det også.

Mathias skrev 2010-11-17:

Jeg fikk en veldig kraftig nakkekink da jeg våknet for en dag siden. Jeg var alene, og hadde ikke penger på telefonen. Jeg fikk en så kraftig nakkekink eller strekning i en nakkemuskel, og jeg hadde ikke en sjanse til å røre meg på sju timer, helt til kjæresten kom hjem. Har dere noen råd mot slike strekninger? Kanskje et stoff som løser opp muskelknuter, jeg vet ikke. Jeg ble hentet av ambulanse, og fikk medisin, men er fortsatt ganske vondt, og kan nesten ikke røre nakken. Trenger råd kjapt.

Kåve skrev 2011-02-10:

Sammenfatning av viktige ting du kan gjøre for å unngå/dempe kramper/senestrekk om natta:

Hver og en må selvsagt finne ut hva som hjelper seg, ingen er like, og det kan forandre seg avhengig av tid og aktivitet. Men jeg håper fortvilte kan få et utgangspunkt.

Rigmor skrev 2011-04-28:

Har tatt magnesium over en periode og det hjelper. Men jeg lurer på hvorfor krampene kommer bare om natten og ikke om dagen? Merker det best hvis jeg bruker forskjellig skotøy. Til tross for at jeg tok magnesium hadde jeg kramper i ankler og legger i natt og har gått ut og opp i senga.

Alice skrev 2011-07-05:

Jeg her senestrekk like ofte om dagen som om kvelden. Jeg kommer aldri til å bli kvitt det. Jeg har fått det arvelig gjennom min forelder. Men grunnen til senestrekk kan være mangel på stoffer (etc. magnesium og lignende, det er derfor ivertfall banan hjelper siden det inneholder magnesium) Jeg har senestrekk i leggene, innsiden av foten, tærne, men ikke lår - enda. Jeg er under 20 og gleder meg til resten av livet med senestrekk. Håper alle andre blir kvitt det.

Anne skrev 2011-07-16:

Jeg har hatt en helt forferdelig natt i natt, vondt i begge legger og tær som spriker i alle retninger. Jeg har vært opp og gått flere ganger, for jeg kan ikke ligge. Det er som alle sier; en forferdelig smerte. Har prøvd magnesium før uten at det hjalp og har nå kjøpt B-vitaminer. Skal prøve å hive innpå 4-stk. Har ei venninne som får B12-sprøyter og det hjelper sier hun. Min fastlege ville ikke gi meg det, for det hadde hun aldri hørt om. Ta smertestillende, var hva hun sa.

Svigermor skrev 2011-08-04:

Jeg har senestrekk i midtre tåa. Smertene er tårefremkallende. Jeg får det ikke om natta. Smertene forplanter seg videre oppover i beinet. Er tøying behjelpelig eller er andre ting som er bra?

Svein-Kjetil skrev 2011-08-05:

Jeg er mye plaget av kramper i bena om natten. Jeg fikk et råd av naboen min. Tape fast en liten magnet rundt ankelen før du legger deg. En kan bruke en liten kjøleskapmagnet. Det hjelper for meg.

Iram skrev 2011-08-13:

Bruk to lykke hårstrikker på hvert bein før du legger deg til å sove. Dette hjelper mot senestrekk i leggene.

Fjellvandrer skrev 2011-09-09:

Mitt beste råd for å unngå muskelkrampe er å drikke rikelig når kroppen utsettes for uvante belastninger, og spesielt viktig er dette når vesketap ved svetting kommer i tillegg. Et annet råd er å stå barbent en stund i en kald fjellbekk med vannet opp til skrittet ved dagsetappens slutt.

Ninni skrev 2012-01-05:

Jeg plages med kramper/senetrekk i muskler på halsen, ansiktet, armer, mage, lår, legger stort sett over alt på kroppen. Dette er ikke bare på nattestid, men også like mye om dagen. Er det noen som har noen gode råd for dette, for i perioder er dette ille. Føler at musklene i kroppen til stadig er overspent og at man aldri for slappe riktig av i kroppen.

Kommentarside:  1    2  


Diskuter senestrekk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere