Kjerringråd logo

kjerringråd > småmark > småmark

Småmark - kjerringråd

Småmark eller mark i magen kan klø noe voldsomt. En løsning for problemet er noe så enkelt som løk. Småmark lager irritasjon rundt endetarmsåpningen og disse kan man enkelt bli kvitt. Ta en løk og skjær en bit av den. Innsenderen sier ikke noe om den skal puttes inn eller bare ligge i nærheten av åpningen, men dette kan diskuteres i feltet under. Småmark skal i alle fall forsvinne ved hjelp av løken.

Småmark er ubehagelig men det er visstnok helt ufarlig. Det er en parasitt som man spiser eggene av. Dette kan komme inn i kroppen ved at man drikker urent vann eller lignende. Eggene tåler magesyren og resten av fordøyelsessystemet og klekkes når de kommer til endetarmen. Det er dette som er årsaken til irritasjonen. Men bruk løk. Dette vil fjerne småmarken.

Småmark

Markhateren skrev 2007-08-25:

Tusen takk! Jeg er lei av å klø!

Pasient skrev 2007-09-18:

Ble helt frustrert når jeg så de små krapylene. ÆSJ :( men har hørt at å spise masse hvitløk tar knekken på dem! ellers var jeg på apoteket og kjøpte legemiddelet vermox som utrydder både eggene og organismene! tror det skal funke..
mvh,
miss frustrert-over-fiskeagn-i-doskåla

Jente skrev 2007-11-07:

Hvor skal man bruke den løken da?

Jente2 skrev 2007-11-08:

Spis løken, spis masse løk så blir du nok kvitt småmarken.

Therese skrev 2008-01-11:

Er det normalt å slite med småmark i en alder av 20 år? Har slitt med det hele livet, og de kommer hvertfall hver 2. måned. Tror jeg har blitt immun mot vermox.

Kamilla 20 skrev 2008-02-26:

Til therese 20, da ville jeg gått til legen. Jeg har ikke hatt småmark før, men det er forferdelig ubehagelig. Har hatt det i 4 dager nå, er døds lei, tenkte jeg skulle prøve løken :)

Yvonne skrev 2008-04-04:

Min datter er nå år og jeg har akkurat oppdaget mark på henne, igjen. Hun hadde det i fjor vinter også. Hun spiser mye snø, men jeg har hørt at det er en myte at det kan smitte i snø. Bør jeg kontakte lege?

Jente 3 skrev 2008-05-15:

Jeg har også samme problem. Er 24 år og det kommer til stadighet igjen. Vet ikke hvorfor.

Anonym skrev 2008-07-07:

Jeg har også småmark, man blir fort kvitt kløe å markene hvis man bruker en salve, det hjelper med engang.Jeg anbefaler det ;)

Mor til2 skrev 2008-07-18:

Jeg har en datter på 7år, hun får stadig småmark. Tipper dette er 3 eller 4 gangen hun har det på ett år. Veldig frustrerende, da det klør sånn. Jeg bruker faktisk q-tips, for å plukke dem ut på henne. Det er det som funker her når kløen er på det værste. Gir kortvarig lindring. Men bør jeg dra til legen? Hva kan han gjøre som andre ikke kan? Og er det noen som vet hvordan man i all verden får denne marken? Tidligere trodde jeg hun fikk det gjennom barnehage/skole, men nå har hun ferie, og den siste tiden har hun kun vært sammen med familien, og hun er den eneste av oss som har fått småmark.

Mor til to skrev 2008-09-16:

Vi har fått det for andre gang her i huset, dog kun barna også denne gangen. 1 år siden sist nå. Skift alt av sengetøy begge markkurdagene, ekstrem hygiene er tingen, vasker hender ofte, bruker våtserviett etter dobesøk, bruker kun engangskluter, håndklær vaskes etter en gangs bruk, doene vaskes en gang om dagen, og gulvet rundt vaskes ofte. Det er et slit, men det virket da sist gang. Men vi bruker løk også. Har trua på at den gjør miljøet ugunstig for denne ufyselige marksaken. Har byttet litt på med en rett på utsiden eller en bitteliten på innsiden. Aner ikke hva som er rett eller galt:) Men det er vel verdt et forsøk for de som er plaget? Bruker iallfall løk hele behandlingsperioden og håper på det beste også denne gangen.

Jente skrev 2008-11-02:

Jeg har hadd småmark lenge nå og tørr ikke å dra til legen eller fortelle mamma om det? Jeg så det med løken. Skal jeg bare spise masse løk? Åh, jeg er så frustrert og det klør, men det er litt rart for det er bare jeg som har det i familien min. Jeg er kjempe redd om å fortelle det til noen. Hjelp meg, hva skal jeg gjøre?

M72 skrev 2008-11-04:

Sønnen min har også ofte mark. Han er 6 år. Du trenger ikke være flau. Alle kan bli smittet. Det smitter til og med gjennom luften. Gå inn på et apotek og finn medisin mot småmark. Lykke til.

14 skrev 2009-01-29:

Jeg har mark, har kjøpt vermox. Skal prøve med løken også, for sikkerhets skyld.

Tenåring skrev 2009-02-21:

Er det noen som vet hvor mye den medisinen mot småmark koster? Jeg tør ikke si det til moren min så jeg lurer også på om det går an å kjøpe det selv eller om man må ha med seg en voksen?

23 åring skrev 2009-03-19:

Jeg anbefaller at ingen skal ta vermox, fordi det er å bare kaste bort pengene. Jeg har brukt det flere ganger. Den funker ikke, men har aldri brukt løk. Skal prøve på det ;)

20 åring skrev 2009-03-25:

Jeg tror jeg hadde småmark eller en annen type invollsorm da jeg var yngre (kanskje 12-13?), men jeg turte ikke å si det til noen og lot det bare være. Ble altså aldri behandla, men har heller ikke hatt noen symptomer siden. Så mitt spørsmål er: kan det gå over av seg selv? Eller kan det fortsatt leve ekle mark inni meg?

Småmark skrev 2009-03-27:

Tusen takk, skal prøve løken, kunne ikke dra mort i helgen fordi jeg hadde småmark. Hater de ekkle krypa.

Fortvilet skrev 2009-03-29:

Skal jeg bare spise masse løk så går det over?

18åring skrev 2009-04-10:

Har hatt mark nå og da siden jeg var 6 år, pinlig, frustrerende og kjedelig. Har blitt immun mot medisinen. Løk virker ikke. Hjelp?

Ingrid skrev 2009-04-17:

Hvor lenge skal en holde på med behandlingen da, med løk?

Kommentarside: 1   2    3    4    5   


Diskuter småmark

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com