Kjerringråd logo

kjerringråd > soleksem > soleksem

Soleksem - kjerringråd

Soleksem kan oppstå av for mye soling, dette gjelder både vanlig naturlig sol og solarium. Noe som hjelper mot soleksem er å smøre tomatskiver eller hydrokortisonsalve på eksemet. Hydrokortison er vel egentlig ikke noe kjerringråd, men det er jo i alle fall et tips til hva som kan hjelpe mot soleksem. Tomater kan nok derimot kalles for et kjerringråd.

Forbigående soleksem

Soleksem er som oftest forbigående. Man slipper plagen med rød og kløende hud straks man er forsiktig med å eksponere kroppen med sollys. Men skal man bli brun så må man jo komme seg i sollys, og da er kanskje tomaten god å ha?

Soleksem

kløe skrev 2008-05-12:

Det som har hjulpet meg til å forebygge er dette produktet.

Stine skrev 2008-06-08:

Tomatene skjærer man over og smører området man har soleksem på. Men jeg har også prøvd de solvitaminene, og de hjelper huden innenfra.

Kio skrev 2008-07-25:

Har vært plaget med soleksem på brystet og armene i flere år, spesielt på våren. Etter at jeg begynte å ta Omega 3, har jeg overhodet ikke hatt soleksem.

Bettan skrev 2009-06-01:

Omega 3-6-9? Hvor finner jeg de?

Ida skrev 2009-07-20:

Jeg har hørt at man kan spise betakaroten for å unngå soleksem og for å få en fin farge. Hvis du røyker bør du ta det inn naturlig, altså gulrøtter. Men ikke overdriv, fordi det er mye A-vitamin i gulrøtter og det er uheldig med for mye av det.

ing123 skrev 2010-02-17:

Ikke prøv tomatskivene. Det har jeg gjort og nå. Jeg ble knall rød og det svir og klør 3 millioner ganger så mye.

Lisa skrev 2010-02-26:

Jeg driver med betakaroten nå samtidig som jeg tar sol og jeg tror jeg har fått soleksem på puppene mine og oppover mot ansikte mitt. Er det noen andre tips her en tomater? Jeg tåler ikke det, så.

Marit skrev 2010-03-24:

Kortison sprøyte hjalp meg masse, fikk satt den i armen noen dager før jeg dro til syden. I tillegg hadde jeg med meg kortison salve og allergi tabeletter. Disse hadde jeg ikke behov for, men tok de med i tilfelle. Kortisonsprøyta virker i 6 uker og jeg har vært veldig plaget med eksem før på sydenferier.

Jasid skrev 2010-04-13:

Smør på naturell yougurt. Det lindrer soleksem. Husk å aldri bruk produkter med fett når man har blitt solbrendt eller har soleksem. Dette er som å legge smør i en varm stekepanne. Bruk heller vannbaserte kremer, aloe vera eller lignenede.

På forhånd er det også lurt å spise mye tomat. Forskning viser at hvis man spise ca en stor spiseskje tomatpure hver dag gir deg bedre motstand mot solen.

Moi skrev 2010-04-30:

Soleksem er forferdelig. Men jeg har testet litt av hvert, og muligens funnet noe som hjelper. Siden jeg begynte å ta tilskudd av e-vitamin har det gitt seg. Begynner da å ta e-vitamin 1-2 måneder før solen kommer mot vårparten (stort sett mars), og tar det helt ut til høsten. Har brukt e-vitamin av merket Ido-e til nå, men dette er tydeligvis gått ut av produksjon, så prøver et nytt merke nå.

Betakaroten prøvde jeg i fjor, og det hjalp i alle fall ikke meg i det hele tatt, fikk soleksem etter første gangen jeg var i sola. Leste et sted at omega 3 fungerer som forebyggende det og, men tok det fast før (litt sløv for tiden) og fikk fortsatt soleksem om jeg ikke tok e-vitaminer også, men alle er jo forskjellige, forhåpentligvis fungerer det bedre på andre.

Jeg tok krill-baserte tabletter, siden jeg blir dårlig av fiskeolje, kan jo hende at det har noe å si. Har prøvd mange ting for å lindre soleksem, bl.a. Aloe Vera. De gangene jeg har hatt soleksem er det ingenting som lindrer så godt som ren Aloe Vera (evt Jason aloe vera produktene fra helsekosten).

Yoghurt Naturell. Synes også at dette fungerer bra. Eggehviter. Har prøvd, og dette lindrer med en gang, men så kommer kløen tilbake igjen etter litt (og så stivner det jo etthvert, og da føles huden sær. Grønnsåpe. Fungerer kjempebra mot kløe. Er en del år siden sist jeg prøvde det på soleksem da, så husker ikke riktig blandeforholdet. Tror ikke ren grønnsåpe er noe særlig lurt. Er bare å google det, så kommer sikkert blandingsforholdet opp.

Apotek produkter. Dexem krem lindrer kløe noe, det samme gjør A-derma kremen for atopisk hud. Sistnevnte inneholder omega 3-6-9, men dessverre også mineralolje, og det gir i alle fall meg kviser. Hvete. Jeg har forstått det sånn at produkter som inneholder hvete lindrer kløende sår og allergisk hud. Har aldri selv prøvd ren hvete e.l., men kan godt være det fungerer. Kremer med hvete lindrer i alle fall kløe.

Puh, lang post, håper noe hjelper. er forferdelig med eksem.

Henriette skrev 2010-06-06:

Det med tomaten er det dummeste jeg noen gang har gjort, det ble jo bare 1000 ganger verre.

Hildegunn skrev 2010-06-07:

Har vært fryktelig plaget av soleksem de siste åra. Prøver nå ut tomatene og er kjempefornøyd. Fungerer med en gang for min del.

Kristin skrev 2010-06-28:

Jeg har vært en uke i syden og har soleksem fra topp til tå. Det klør noe så besatt. Det snodige er at jeg har mye pigment og blir veldig lett brun, men soleksem får jeg. Virker allergitabletter? Er de reseptfrie og hva heter de? Interessant å lese om Marits erfaring ifht kortisoninjeksjon. Er du helt fri for eksem etter det?

Sophie skrev 2010-07-10:

Jeg begynte å få soleksem den første sommeren jeg gikk på p-piller. Huden min blir raskt brun og fin. Den tåler mye, men soleksemen kom hver sommer. Etter et par år prøvde jeg å droppe p-pillene 1-2 måneder før sommerferien, og evt bruke annen prevansjon frem til høsten. Dette hjelp meg kjempemye. 80% bedring vil jeg si. Dessuten har jeg en veldig sterk pollen-allergi som jeg nå i 3 år har fått kortisønsprøyte for hver sommer. 100% bedring. Ikke antydning til soleksem. Altså, ingen p-piller og kortisonsprøyte hver 6 uke. Hilsen brun, eksemfri og fornøyd.

Richard skrev 2010-12-09:

Jeg var nettopp i egypt, er veldig mye plaget med soleksem.Så jeg tok kortisonsprøyte før jeg reiste og det gikk 2 dager så var det fullt utbrudd, men det klødde ikke, takket være kortisonsprøyten. Jeg kunne ikke være i sola, da hadde det blitt enda værre.

Marit skrev 2011-02-10:

Er på Gran Canaria nå, og er veldig plaget. Lurte lenge på hva jeg har gjort feil denne gangen, da jeg har fått sprøyte, allergitabeletter, tatt med krem osv. Dette funket som bare det i fjor. Meen, ser Sophie skriver om p-piller og det bruker jeg i år og ikke i fjor. Samtidig vil jeg si at soleksemen min kommer etter dag seks, så en uke i sol å varme er nok for meg, 14 dager er borkastet, da sitter jeg full av eksem inne forann tven eller bak en bok, mens di andre er ute å koser seg. Skal heldigvis hjem om to dager, gledr meg til snø og kulde, og til å slippe eksem og kløe.

Kamilla skrev 2011-03-04:

Ligger strak ut i senga nå, og har så utrolig irritert hud som aldri vil gi seg. Jeg trenger virkelig tips om hva jeg kan gjøre. Og dette fikk jeg etter bare atten minutter. Det er helt forferdelig og er null gode tips som kan funke raskt, ser jeg. I allefall som vi har i hus, alt er tomt. Det klør.

Sunni skrev 2011-03-20:

Jeg har vært plaget de siste årene, og jeg er bare 13 år. Er det noe som funker for yngre folk?

Anette skrev 2011-04-18:

Prøv Spirulina. Har vært plaget med soleksem i mange år, men Spirulina virker alltid.

Flisn skrev 2011-04-25:

Alle 3 barna mine har sol eksem. Den yngste 3 år, får soleksem av å være i solen mwd solfaktor 40 og klær på. Slå den. Hva gjør man da?

Laksen skrev 2011-04-27:

Har en gutt på 3 år som ser ut til å ha fått soleksem i ansiktet, ligner iallefall, men virker ikke som om han plages av dette, ingen kløe. Er det da ikke soleksem?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter soleksem

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere