Kjerringråd logo

kjerringråd > tannpine > tannpine

Tannpine - kjerringråd

Tannpine er det man kaller smerter i tennene, kjeven eller rundt tennene. I de fleste tilfellene er hull i tennene årsaken til tannpine. Men det kan også komme av at man har fått en brist eller sprekker i tennene eller at en del av tanna har falt bort. Graden av smerte kan variere mye. Det kan være alt fra sporadiske eller midlertidige smerter til kronisk tannpine.

En leser har sendt oss et råd mot tannpine. Det går ut på å røre ut pulver av nellik i vann. Hun sier ikke noe om temperaturen på vannet, men vi går ut ifra at det skal være svalt i og med at det skal lindre. Dypp så en bomullsdott i vannet og legg denne der du har tannpine.

Tannpine

Tannpineren skrev 2007-11-20:

Å gni litt Sensodyn tannkrem på kan også redusere smerten.

Tannpineren skrev 2007-11-20:

Også mandelessens dråper hjelper.

Tannpineren skrev 2007-11-21:

Vademecum munnvann, ufortynnet rett på området tannpinen er kan hjelpe litt. Selv om det svir som bare det.

Darkworld skrev 2007-11-27:

Vademecum hjelper som bare det. Men ikke over lengre tid. Så mens du venter på time hos tannlegen så er vademecum det beste.

Glenn skrev 2007-12-03:

Ja nå har jeg pøst på med vademecum, møkkaflaks at vi hadde det. Jeg har sittet i flere timer å ergra meg over smertene nå, så jeg får se om det funker da :)

Nestor skrev 2008-01-29:

Påfør noe kaldt, veldig kaldt, slik som is, kaldt vann eller lignende. Etter det påfører du noe varmt, igjen, veldig varmt, som te eller slikt. Dette kommer til å gjøre vondt i de første sekundene, men lindringen trår til relativt kjapt. :)

larj skrev 2008-04-08:

Sitter med vademecum nå. Får ikke sove av denne elendigheten. Det blir trekking imorra.

Maria skrev 2008-04-15:

Etter å ha tømt et brett med paracet og enda hadde vondt i tanna, ble jeg sittende oppe nå på natta uten å få sove. Googlet etter råd mot tannpine, og kom over dette. Er så overrasket over hvor bra det fungerer. Det hadde jeg ikke trodd. Hadde heldigvis nellikpulver i skapet, og blandet en teskje med litt vann og dyppet bommullsdotten nedi. Det begynnte å prikke i munnen, ble faktisk bedøvet i munnen. Så nå har jeg ingen smerter. Dette er et råd som anbefales.

auu skrev 2008-05-02:

Jeg sitter uten råd eller noe noen som har et råd som virkelig hjelper mot tannpine :S?

svarttann skrev 2008-05-09:

Takk for gode tips. Det blir rett på butikken imorgen for å kjøpe nellik. Paracetamol er vi ferdige med.

Søvnløs skrev 2008-05-22:

Da to masse tabletter ikke klarte å ta tannpina var jeg desperat. Hele hodet føltes som det skulle sprenges og jeg hadde ikke sovet på 2 døgn. Da prøvde jeg en t-skje nellikpulver i 1/3 kaffekopp med vann, fuktet en bommulsdott og la den på tannkjøttet rundt der jeg mistenkte tannpina hadde sitt opphav. Det bedøvde og smerten forsvant helt. Når smerten kom tilbake tok jeg en ny runde med ny bomullsdott. Det er helt utrolig hvordan virkning dette hadde på meg. I dag forsvant tanna .

alexander skrev 2008-07-18:

Det er sjeldent om aldri at jeg gidder å legge anonyme innlegg, men her gjør jeg gladelig ett unntak. Etter en LANG natt uten søvn og umenneskelig vondt i jekselen var gode råd dyre når jeg bestemte for å scrolle etter hjelp. klokken 0857 befant jeg meg utenfor butikken sammen med sosiale gamlinger i påvente av åpning. Jeg kjøpte malt nelikk, dro hjem og blandet raust sammen med vann(se ,trønder). UTROLIG nok funket sammensurrumet og jeg vurderer i skrivende stund å ta meg en joggetur. ANBEFALES.

Smerte skrev 2008-07-27:

Grunnen til at trikset med nelikk fungerer er fordi det virker bedøvende i munnen, jeg tenkte dermed at jeg skulle prøve en hel nelikk og tygge den godt med den tannen som gjorde vondt. Det svei som bare det, men smerten forsvant i lang tid, pluss at litt av nelikken ble igjen i små sprekker og hull i tannen og fortsatte dermed å virke.Lykke til

5 dager med tannpine skrev 2008-09-01:

Detta funker, garantert!

Same skrev 2008-09-11:

Det er lett å bli kvitt tannpine. Ta et glass med lunket vann og bland det så med mye salt. Dette salte vannet skyller du munnen med en stund og spytt ut. Tannpinen er borte en god stund.

Stein Vondt skrev 2008-09-20:

Hvor lang tid tar det før nellik gjør effekt?

Idunn skrev 2008-10-06:

Takk takk takk for råd! Har så vondt at jeg ikke klarer å tenke, men må vente en måned på tannlege. Skal hamstre både nellikpulver og vademecum, frem til da må det bare fortsette med veldig usunne mengder ibux. Igjen, takk!

lillemy skrev 2008-10-30:

Tannpine må være noe av det mest smertefulle som finnes. Har prøvd både nellik og vademecum, samt store mengder paracet, men null virkning. Vurderer nesten å rive av meg hodet for må slippe denne intense smerten. Neste på lista er vann med salt i.

Øyvinn skrev 2008-11-10:

Fantastisk! Jeg har prøvd flere kjerringråd med suksess, men dette tok kaka. Jeg hadde en tannpine som var helt ubeskrivelig, men som nå er borte. Jeg kjørte nettopp, etter å ha lest rådene på butikken og kjøpte nellik. Var så ille at jeg pakket en i kjeften før jeg satte meg i bilen, og vips. Tusen, tusen takk.

Stine skrev 2008-12-06:

Hei, jeg sitter med inntens tannpine, jeg har verken nellik eller vademecum. Tannkremm funker ikke så mye, men jeg får ikke vekk smerten. Dette er natt nummer 2 jeg er oppe pga den tanna (gjeksel). Hjelp meg PLIS.

Lise skrev 2008-12-19:

Gudameg nellik hjalp, det bedøvde hele munnen min. Takk for et kjemperåd, sto på apoteket idag og skalv av alt for mye smertestillende, veldig usunt.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6   


Diskuter tannpine

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere