Kjerringråd logo

kjerringråd > tette ører > tette ører

Tette ører - kjerringråd

Tette ører kommer ofte i forbindelse med forkjølelse. Men det kan også komme av at voks har lagt seg som en dott slik at hørselen blir nedsatt.

Hvis du er forkjølet og har tette ører er det høyst sansynlig at det er øregangene mellom nesehulen og øret som er tette. Dette vil føre til at det blir et trykk i øret som vil sette ned hørsel og man opplever det som en dott i øret men egentlig kommer den fra innsiden. Det som vil hjelpe i slike tilfeller er nesespray eller medisin som får slimhinnene til ikke å være så hovne.

Har man tette ører på grunn av at det ørevoks som har laget en propp. Så kan man løse opp denne voksproppen med å varme litt olivenolje og ha dette på en bomullsdott som man putter løst inn i øret. Noen påstår også at ørelys gjør susen.

Tette ører

espen skrev 2008-03-22:

Kan man spraye nesespray inn i utett nesebor? Mitt høyre øre er tett og jeg er ikke tett i høyre nesebor

CDgave skrev 2008-07-27:

Jeg har prøvd ørelys, uten den store effekten.

Tina skrev 2008-09-10:

Re: espen: Jeg har samme problem, og har vært tett i høyre øret i 4 dager, begynner å gå meg litt på nervene nå. Proppen løsna litt i dag, og det gjorde drit vondt, men så tetta det seg igjen etter 2-3 sek. Begynner å bli litt frustrert nå.

Iselin skrev 2009-01-03:

Jeg ble gjort dette på da jeg var liten, men vet ikke hvorvodt det faktisk hjalp (husker ikke), men er da verdt ett forsøk. Kokende vann ble blandet med bommull i bånn av en plast kopp og holdt over øra mine. Det fukta opp øra og skulle løste opp trykket. Jeg fikk også varma opp havsalt i ett håndkle og måtte legge ørene mine oppå dette. Har ikke prøvd det selv i senere tid.

Emma skrev 2009-04-16:

Hei, jeg har akkurat hatt ørebetennelse og nå har det plutselig blitt helt tett, det er kjempe vondt . Jeg har prøvd olivenolje men jeg synes ikke at det virker.

Hans Majestet skrev 2009-04-28:

Det eneste rette å gjøre i en situasjon der øret/ørene er så tett(e) som dere beskriver her, er å gå til lege. Det finnes to behandlinger; saltvansskylling og støvsugermetoden. Sistnevnte må du gjøre hos Øre-, Nese-, Halsspesialist og er den dyreste. Jeg har selv kronisk ørevoksansamlig og må til lege to ganger i året for å fjerne det. Jeg har ennå ikke hatt behov for å dra til øre,- nese,- halslege, så fortvil ikke. Metoden der legen spyler saltvann inn i øret ditt fungerer som regel alltid. Husk bare å myke opp med olivenolje dagen før du drar til lege.

Lisa skrev 2009-05-27:

Jeg har øredott, og har hatt det i 11 dager nå. Den sprekker av og til, så kommer den tilbake med en gang. Har nettopp begynt å prøve å ta nesespray, men det hjelper ikke noe særlig. Er også forkjølet, så det er sikkert i sammenheng med det. Men hvilken medisin kan jeg ta hviss ikke nesedråper hjelper?

MH skrev 2009-05-29:

Jeg har kjempe tette ører, og det sprenger. Det kjennes ut som hele øret mitt skal sprenges. Jeg har veldig nedsatt hørsel, hører minimalt på begge ører. Vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Jeg er forkjølet (vondt i hodet og hals) og har ennå ikke vært hos legen. Er dette normalt eller bør jeg komme meg til legen med en gang?

:) skrev 2009-11-15:

Hvis ingen av disse kjærringrådene funker så er det trykk i øret og ikke ørevoks som forårsaker proppene. Selv er jeg i ferd med å gi opp og tusle meg en tur til legen denne uka.

Laila skrev 2010-01-08:

Jeg er tett i det høyre øret, det er ekkelt og jeg er jo bare 13 år. Jeg vil ikke gå på skolen med tett øret. Jeg hater og bruke medisin, men skal jeg kontakte lege?

Kristin skrev 2010-02-02:

Det som hjelper på meg er å holde for nesen, lukke munnen og blåse. Hold i 5 sek sånn ca. Gjenta dette med jevne mellomrom hele dagen, så er det nok borte til neste dag.

Det holder ikke å gjøre dette et par tre ganger. Du må gjøre det kanskje 50-60 ganger. Til å begynne med hjelper det ikke. Du må være tålmodig, for det virker ikke før du har holdt på en god stund.

Stupedama skrev 2010-02-16:

Hei, får alltid tette ører pga av bading om sommeren. For meg funker ørelys supert. Få hjelp av noen du kjenner til å holde dem ordentlig. Om du liker å forske så kan du bare klippe dem opp etterpå og se hvor mye voks du har fanget.

tett øre skrev 2010-02-18:

Når jeg hadde tett øre i flere måneder, så var jeg hos ørespesialist og sugde ut all ørevoksen i begge ører med et rør, og det hjalp veldig. Alt ble borte, og etter noen dager hørte jeg normalt igjen. Og jeg har ikke fått det tilbake på mange måneder. Men jeg kjenner det begynner å komme ørevoks i ørene igjen.

Sigrunn skrev 2010-04-12:

Jeg har øredott i høyre øre. Fikk det etter at jeg hadde en sprukken trommehinne på venstre øre. Har også litt øresus på venstre øret. Tror dere det kan hjelpe meg?

Hjelp skrev 2010-05-03:

Jeg har vært tett i høyre øret i 4 dager nå. Hva skal jeg gjøre? Jeg hører ikke hva folk sier og det værste av alt er at jeg omgås med svensker.

Aud Beate skrev 2010-05-04:

Har hatt tett øre i 2 dager etter forkjølelse som jeg har det ennå. Jeg håper jeg ikke mister hørselen. Det er antagligvis kommet fordi jeg dusjet mens jeg hadde influensaen. Håper det går over av seg selv, men jeg har ikke tett nese lengre.

Mari skrev 2010-05-26:

Jeg får ofte tette ører hvis jeg dukker under vann og sånn, men også ellers. Det forekommer lett om jeg er under vann, fordi jeg har så tette øreganger og det produseres mye ørevoks. Jeg får neddempet hørsel av det, og det kan vare i alt fra 2 uker til 4-5 måneder, utrolig ubehagelig. Jeg var hos ørenesehals spesialist i februar, og der fikk jeg ganske sterke øredråper og det funket. Nå har det begynt å komme tilbake igjen, så nå skal jeg teste ut dråpene igjen, så kanskje jeg slipper tette ører på lenge.

Petter skrev 2010-06-29:

Ta på headsett, sett på høy musikk, drikk noe varmt, gjesp, gap og bang, det er borte.

Anna skrev 2010-10-04:

I desember 2009 etter at jeg tok svineinfluensa-sprøyta, ble jeg super duper syk. Da tettet ørene mine seg, begge to. Det varte slik i minst 3-4 mnd. Jeg dro til legevakt, sykehuset og øre-, nese- & hals-sepsialister, men ingen kunne hjelpe meg noe særlig. De bare fortalte meg at jeg skulle gjøre denne holde for nesa, lukke munnen og blåse greia. Det var noe som ikke fungerte i det hele tatt til annet enn å nesten sprenge øynene ut av hodet mitt.

Det gikk til slutt over etter evigheter med forskjellige medikamenter og en tilfeldig ballong-oppblåsing på en fest. Nå er det tilbake igjen, uten sykdom denne gangen. Hva skal jeg gjøre?

Jeg kan leve med nedsatt hørsel, men når jeg sitter i resepsjonen hver eneste dag og hører minimalt på begge ørene, er det utrolig irriterende og ikke minst flaut.

JØJ skrev 2010-10-28:

Jeg har hatt tette ører i nesten 2 uker og har prøvd allt fra medesin til blåsing. Til slutt tok jeg å trykket inn øre ved øregangen ganske hardt. Til slutt så åpnet det seg.

Tette ører!! skrev 2010-11-27:

Jeg har skjekket og det er ingen ørevoks som gjør at jeg er tett. Er forkjøla i tilegg så det kan hende det er derfor. Men kan man bli tett av og stikke q-tipsen for langt inn?

Kommentarside: 1   2   


Diskuter tette ører

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere