Kviser eller akne - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kviser eller akne.

Marte skrev:

Jeg er 12 år, og jeg sliter veldig med kviser. Men jeg fant en tee tree oil fra the body shop som fungerer kjempebra. Jeg merker stor forskjell.

Kitty skrev:

Jeg anbefaler alle her å kjøpe nettboken; Acne No More. Det er svært omfattende forsking på dette området. Du får forklart ned i minste detalj hva kviser kommer av. Kosthold, hormonbalanse og gener er hovedgrunnene. Feil kosthold gir kviser, feil hormonbalanse gir kviser. Og det såkalte kvisegenet som gjør at du har kviser og andre ikke. Drikk masse vann. Boken er på engelsk, men det er svært letteleselig engelsk for at flest mulig skal forstå.

Tj skrev:

Jeg har aldri slitt noe spesielt med uren hud, men får likevel kviser i ny og ne. Dette er plagsomt, men de bruker å bli mindre, for senere å forsvinne etter noen dager.

Før jeg anbefaler hva som har hjulpet på min hud, vil jeg understreke at alle har forskjellig hud. Nå snakker jeg ikke bare om hudtyper, men hvordan huden reagerer på kosmetiske produkter. Et produkt som virker kjempeflott på venninnen din, også selvom dere har samme hudtype, kan få meg til å få kviser. Det kommer veldig an på, så finn det produktet som passer best for deg og din hud.

Jeg bruker en krem fra Lancome som kalles Hydra Zen. Den er veldig behagelig, ikke for fet til t-sonen min. Den gjør huden myk og behagelig å ta på. Anbefaler også å kjøpe en toner/ansiktsvann uten parfyme. Det er veldig viktig å rense huden morgen og kveld, for å fjerne skitt (døde hudceller og talg).

Jeg tror også det er viktig å velge produkter som er milde mot huden, og som ikke inneholder for mye parfyme/alkohol. Alkohol tørker ut huden, og det er ikke særlig gunstig

Jeg tror også at sminke har mye å si. Det kommer selvfølgelig an på hudtypen din, men prøv å velg en foundation som er vannbasert, og ikke oljebasert. Oljebaserte foundationer tetter garantert igjen porene dine. Mineralpudder er også bra. Og husk: ikke bruk for mye sminke. Det holder med litt. Tro meg: been there, done that.

Til slutt vil jeg poengtere at, som sikkert mange har sagt før meg: er du hardt angrepet av enten kviser, eller akne, gå til legen. Kviser/akne er hudsykdommer, og dessverre ingenting man kan vaske vekk. Legen vil kunne henvise deg til en hudlege, eller skrive ut en resept på et legemiddel som hjelper for deg. Det er ikke noe å være flau over. Det er bra at du tar tak i problemet ditt. Lykke til med en kvisefri og vakker hud.

Frida skrev:

Jeg var plaget veldig mye med kviser i fjor, prøvde alle mulige rensekremer morgen og kveld. Jeg brukte også en del sminke og drakk lite vann. Jeg prøvde ID sminke, og det hjalp litt, og føltes bedre på huden enn foundation. For noen måneder siden dro jeg til hudlege og han ba meg drikke mer vann og kutte ut med dyre rensemidler. Nå har huden min blitt mye bedre. Jeg prøver å drikke så mye vann som mulig og tar vekk sminke hver kveld, prøver også å bruke så lite sminke som mulig. Vasker huden med en mild såpe de dagene jeg har brukt sminke, for å fjerne alle rester. Er mye ute i frisk luft og trener flere ganger i uken. Nå har jeg veldig lite, og ikke noe som plager meg. Kan komme en kvise i ny og ne, men det viktige er og ikke bry seg så mye om den. Det er som en mobber, den liker at du plages av den og blir bare værre. Jeg får ikke kviser av usunn mat, men det kan være fordi jeg spiser sunt til vanlig. Mitt aller beste tips: Lev ett sunt liv, men ikke tenk så mye på hvordan du ser ut. Hvis man har mye selvtillit, blir også kvisene borte (etter min erfaring). Håper noen får nytte av tipset mitt.

Kviseansikt skrev:

Tror man må prøve seg litt frem med behandling av kviser og akne.

Matolje skrev:

Vil du bli kvitt kviser? Ta matolje og bland det med sukker. Så gnir du det til huden en stund. Det hjelper også å ta en dusj etter det.

Det svir skrev:

Er det normalt og få svie når jeg har på tankrem, det føles som huden min blir brent.

Sink skrev:

Dere må bruke sinksalve. Det gjør at såret(kvisa) gror kjappere. Dere har kanskje hørt at tannkrem hjelper mot kviser? Hvorfor? Jo, fordi tannkrem inneholder sink. Tannkrem kan dessuten skade huden, mens sinken hjelper mot kvisene, og da kan det bli et middelsresultat. Men sinksalva skader ikke huden, men gjør jo at kvisa gror fortere. Det kan jo t.o.m kjøpes billig i matbutikk :D men jeg klemmer mye på kvisene og da blir det bare store sår, og noen som veit om sinken hjelper da? Jeg var på sykehuset en gang(husker ikke hvorfor), og da så legen såret(kvisa) mi, og lurte på om jeg hadde en brennkopp over munnen. Noen råd mot dette? Vet ikke om sinksalve hjelper mot dette enda?

Anonym skrev:

Kviser er noe dritt. Jeg var plaget da jeg gikk i 10'ende klasse. Det var skikkelig ille. Jeg oppsøkte lege og fikk en salve og P-piller. Pillene gjorde at jeg la på meg, selv om jeg trente 4 ganger i uken og spiste normalt. Så sluttet jeg med dem etter 1 1/2 år, la meg opp et matprogram og trente annenhver dag. Jeg gikk ned i vekt og huden min ble mye finere etter at jeg sluttet med P - pillene.

Det gikk ca. 1 1/2 år så fikk jeg kviser på nytt, denne gangen var det pga at jeg brukte en selvbruningsserviett i ansiktet. Det viste seg at min hud ikke tålte dette produktet, og jeg fikk en kraftig reaksjon i form av kviser og utslett i ansiktet. Så ut som en inntørket fisk. Jeg var svært fortvilet og oppsøkte en hudspesialist som var en privatklinikk. Der fikk jeg en del produkter, endte vel opp med 6 produkter til slutt, men jeg ble kvitt problemet. Jeg fikk også beskjed om å ta en allergitest, for det var mistanke om jeg også reagerer på noe som jeg spiser.

Jeg var fin i huden lenge, men etter julen 2010 begynte det å blusse seg opp igjen, og i den perioden hadde jeg en stor utskeielse av søte godiser som hører med. Jeg oppsøkte min fastlege denne gangen, fikk en salve. Jeg merker at kvisene fosvinner sakte men sikkert. Har også tatt en allergitest nå, så er spent på svar. Om dette ikke skulle funke ville legen sende meg videre til noen seriøse hudleger, som bryr seg om å hjelpe deg og ikke bare pengene dine.

Jeg vil annbefale å oppsøke noen som har peiling på hud om man er skikkelig plaget. Fastlegen er som oftest ikke ekspert på området, men de produktene som utsendes fra han/hun kan faktisk funke. Fastlegen sa til meg at kviser skal man ikke akseptere i dag, fordi det er så mye hjelp man kan få. Men det finnes tiltak som en kan gjøre selv. Det er da snakk om å endre på kostholdet: drikk mye vann, spis mye frukt, fisk og unngå søte ting, melk og høykarbobrød. Det kan lønne seg å ta en allegitest.

Lei skrev:

Har en helt ultra ekkel stor, gul, og rød kvise på haka, har prøvd vaselin Og tannkrem. Vær så snill å gi meg et par gode råd. Ikke nok med det har jeg også begynt og få røde kviser i panna også er lei nå.

Anonym skrev:

Har nettopp selv begynt på homeopat medisin, så er veldig spent på om det fungerer. Er blitt værre nå i starten, men det er visst vanlig. For meg er det hormonforstyrrelser som er problemet, etter at jeg sluttet på p-pillen. Er så kjipt med kviser i en alder av 30 år. Har begynt med Basiron også (på ryggen der det er værst), da jeg hadde god erfaring med dette i ungdommen. Tiden vil vise.

Julia skrev:

Dere må ikke bruke legemidler på kviser. Det gjør bare huden tynnere og lettere å få arr osv. Jeg gikk til homeopat. Det har hjulpet meg veldig veldig. Akupunktur er også bra. Dette har med hormoner å gjøre, og dermed hjelper det ikke ta symptomer når de kommer. Få balansen i orden i kroppen i stedet.

Anonym skrev:

Jeg har vært plaget med kviser lenge, og jeg har prøvd masse rart, men ingenting fungerer. Jeg har sett at mange har skrevet at jeg får arr av å bruke tannkrem på, og jeg har prøvd å ta på tannkrem, men ikke om natten. Det kan hende jeg har fått arr (er ikke så veldig ekspert på kviser) og da lurer jeg på om hva den svakeste tannkremen er?

Anonym skrev:

Noen som vet om akupunktur hjelper mot kviser? Erfaringer?

Anooooonym skrev:

Jeg har en del kviser, ikke mye, men det er veldig irriterende. Jeg føler jeg får flere av snop. Jeg har lest igjennom alt som har blitt skrevet her og skal prøve noe av det. Jeg bruker nå formula 10. Eller noe sånne tall etterpå, funker den? Har dere andre råd? Jeg føler med dere alle som sliter med kviser. Seriøst, det er noe dritt. Jeg er så misunnelig på alle med pen hud, dere som har det: vær takknemmelige. Dere aner ikke hvordan det er.

Sykepleiestudent skrev:

Til "orker ikke mer!!". Kviser forårsakes av en bakterie som allerede er i subcutis/underhuden, der hvor hudens blodårer og kjertler er. I kvisekremer/salver brukes ofte Salisylsyre som skal hjelpe effektivt. Men all slags syre kan jo virke hardt mot huden, og irritere huden og framkalle rødhet, irritasjon. Mitt råd er. Uansett kviser:

  1. Ikke ta på de. JA, det er vanskelig, men la være
  2. Prøv å unngå å ta hull på huden før kvisen er moden, hvit. Man irriterer huden veldig om man klemmer på en kvise som huden fortsatt arbeider med å lage.
  3. Når du skal fjerne det hvite, klemme det ut, bruk 1 vattpinne med Klorhexidin(desinfeksjonsvæske som mange har på badet sitt), og rens hudområdet. På kvisen og rundt. Der etter bruker du en vattpinne med Klorhexidin og rengjør en pinsett. Klargjør en ny vattpinne med Klorhexidin. Ta hull på kvisa med pinsetten, og klemm ut uten å ta på. Deretter rengjør med vattpinnen med Klorhexidin.
  4. Sett på plaster (?)

Ellers er Aloe Vera et BRA naturlig middel som demper irritasjon og har hjulpet flere mot kviser. Det er kun fuktighetsgivende for huden og bra.

Kvisetrynet skrev:

Hvis kvisene er gule på tuppen så må du klemme det gule gørret ut. Bruk en pinset til og dra litt i det så kommer det. Ta litt papir og klem, når det er borte og det ikke kommer mer har du en liten gul prikk, det er kjernen i kvisen. Den må du få ut. Det høres ekkelt ut, men virker. Du bruker tuppen av pinseten og prøver og dra den ut, det tar tid. Når du har fått den ut tar du et bitte lite hull og kansje du begynner og blø. Det er viktig at du vasker fjeset etter det og ikke bruk noen krem i fjeset. Sov med det over natten og så ferdig. For noen kan det hende at du må gjøre det flere ganger, ca 2-4. Mange vil si at du får arr men det gjør du ikke.

Reiser skrev:

Jeg har funnet svaret for kvise problemet. Ikke for a stoppe dem for altid men når en kvise oppstår har jeg svaret: Paw Paw crem. Dette er en krem laget i Australia fra frukten Papaya. Denne kremen er helt unik på å dra ut betennelser av huden, senke hevelser og ta bort kløe. Jeg har brukt den selv på betent hud, og insektbitt, og jeg elsker den. Bare søk opp Lucas Paw Paw ointment i google.

Kviselisa skrev:

Vær forsiktig med tannkrem, det bleker og forresten. Sitron bleker generellt hele ansiktet. Man får bare ømfintelig og sår hud. Det beste er å ikke pirke, og gå på medisin om man er ekstremt plaget. Ellers, prøve andre som basiron, og silicol. Disse tingene tørker rett og slett ut. Viktig å finne ut av hva slags hud man har. Man kan fint ha veldig tørr hud med masse kviser, og om man da bruker produkter mot fet hud, blir det verre. Ole Henriksen har noen veldig bra lette kremer med Salacinsyre, og som gir fukt på en lett måte. Peel huden, om den ikke er for sår, Dermalogica har en genial peeling. Naturprodukter er ikke nødvendigvis mildere, oftere sterkere, så ikke alltid bra om man har ømfintlig hud. Ikke ta på ansiktet gjennom dagen, det tilfører skitt og bakterier. Sukker er nok det verste du kan spise når det kommer til Acne Vulgaris. Sukker er som godteri for sopp og små betennelser, som kviser er. Lykke til

Truls skrev:

Hadde kviser i ansiktet i 20 år. Prøvd endel, men det var aldri så ekstremt ille. Begynte så å drikke mye mer vann enn før, slik at det som kommer ut igjen er blankt og ikke gult. Har ikke hatt en kvise siden og det er gått flere år. Bare pass på å drikk tidlig på dagen og ikke på kvelden.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...