Kviser eller akne - kommentarer side 9.

Fortsettelse av kommentarer fra side 8 om kviser eller akne.

ROA skrev:

Til JeiLei, jeg var i samme situasjon som deg, jeg fikk hele ansiktet bombardert med kviser i løpet av få uker(hadde INGEN før) og jeg gikk til legen og fikk tetracyclin. Gikk 1 mnd da jeg rett og slett ikke orket mer. Så ingen forbedring, heller tvert i mot. Oppsøkte en hudlege for å få mer råd. Da fikk jeg resept på Roaccutan, noe sterkere midler. Det er en del bivirkniner, men tro meg, det er verdt det! Tørr hud og tørre lepper er verdt å ha fin hud. Er i uke 9 på ROA nå, og ser stor forbedring. Få deg time, og hør hva hudlegen sier! Vanlig lege har egentlig ikke peil på det, og bare gir deg tetracyclin. Har store forhåpninger om en fin hud til sommeren =) Tror du må gå med tetra i mange, mange mnd for at det skal ha noen virkning, muligens 1-2år også i følge hudlegen min. Lykke til :)

JeiLei skrev:

Hater kviser. Tannkrem virker bare litt. Går for øyeblikket på Tetracyclin. Er på 4 fjerde uken. Ansiktet mitt ser rett og slett ikke ut. Det hjelper absolutt ikke foreløpig. Det gjør skikkelig ondt. Har store forferdelige kviser som bare varer og varer. Jeg holder på å bli gal. Håper at Tetracyclin med tiden vil hjelpe. Ellers får jeg bare forsette videre med andre ting. Skriver ned tips fra dere andre her. Takk!

Frode skrev:

Har slitt med kviser på rygg i mange år, og har prøvd mange ulike produkter for å få bukt med dette problemet, uten at noe har hjulpet. Har nå prøvd en rensevæske fra en kosmetikkprodusent som heter Mary Kay. Dette har jeg påført ryggen hver kveld i ca 1 måned, og nå er kvisene borte. Dette betyr svært mye for meg, og jeg håper at andre kan dra nytte av denne "superkuren". Hilsen Glad F

Eks-kvisa skrev:

Roaccutan er det eneste middelet som har virket på meg. Dette legemiddelet har tidligere kun blitt gitt i de verste tilfellene, da det ikke var godkjent av norsk legemiddeltilsyn. I dag er det godkjent, men man trenger fortsatt henvisning til hudlege for å få stoffet. Snakk med fastlegen din, for dette virker!

Deg skrev:

Den tannkremen er ihvertfall bare noe tull!

Meg skrev:

Hei, alle dere der. Jeg har prøvd ALT mot kviser. For å nevne noe: Tetracyclin, Basiron, Proactiv(som svei noe helt forferdelig). Ingenting hjalp. Helt til jeg spurte legen om noe som virkelig hjalp, Roaccutan. Denne kuren gikk over ca 6 mnd, og den hjalp virkelig, jeg så resultat etter kun 1 mnd. Det er selvfølgelig noen bivirkninger, tørr hud og lepper. Men det går over. Hør med legen om dette er noe for dere. Jeg anbefaler det på det sterkeste! :)

Juni 1996 skrev:

Kutt ut melken, du blir bedre etterhvert.

Meg skrev:

Tannkrem hjelper ikke! Jeg har masse kviser over hele ryggen, på nakken, på sidene av halsen, i ansiktet, på brystet og det begynner på armene mine også! Har begynt og bruke noe jeg fant på Apoteket, det funker fett! Hilsen Meg, 13 år.

Dritt lei skrev:

Jeg har prøvd den grønne vichy fra apoteket(peeling gelè) den funker kjempe bra for den har salisylsyre i seg som dreper kvisene. Problemet mitt er kvise-byller på halsen og under haken. Jeg har fått beskjed om at det kommer av stress og angst. Har slitt med urenhud i snart 8 år så nå vurderer jeg å bestille meg en legetime.

ThisIsMe;) skrev:

Jeg har prøvd tannkremen 3-4 dager nå, og det funker jo litt, men jeg vil ikke si at alle kvisene forsvinner med engang. Men problemet er at jeg fikk en ganske stygg arr under leppene ETTER jeg prøvde tannkrem i noen dager. Så jeg syntes heller at man burde dra til legen enn å prøvde disse "kjerringsrådene" her, siden man kan få stygge arr.

Tm skrev:

Tannkrem virket ikke på meg, men jeg bruker TEA TREE OLJE, da tørker kvisa ut :)

Kittypuzen skrev:

Jeg bruker både sinksalve og tankrem. Sinksalve gjør at sår gror fortere og tankrem gjør vel at kvisene ikke kommer. Et annet godt råd er og masere huden i 5 minutter og vaske det grundig med vann morgen og kveld. Ikke sov med tankremen! Den er så sterk og kan gjøre sår værre.. og ikke bruk tankrem for mye, kanskje bare 2-3 ganger i uka. Sinksalve kan du bruke når du vil, er bare litt vannskelig og vaske av syntes jeg. For meg så går tankrem bra, men huden min blir veldig følsom. Og det med hodet i kokende vann er efektivt! da åpner porene seg og da kan du masere inn det du måtte ønske.. :)

Heidi skrev:

Bruk heller sinksalve, bruk for all del ikke tannkrem.

Jada skrev:

Prøv gjerne tannkrem med zink. Zink gjør at sår gror raskere. Fåreløpig har jeg ikke merket at tannkrem funker. Men er det sant at man får større arr?

Mm skrev:

Dette virker skikkeli bra. Et annet bra råd er å koke opp en gryte med vann. Deretter legger du hodet så langt ned mot det dampende vannet som du klarer med et håndkle over hodet. Hold det der i 5-10 min. Det hjelper!

Ji skrev:

Tannkrem kan hjelpe for kviser, men det kan også gjøre det verre hvis ikke huden din tåler tannkrem. Tannkrem er ikke laget for huden må dere huske. Det er også en skog av sorter tannkrem, så hva som fungerer best må en finne ut selv. Jeg har brukt colgate total noen ganger, den har fungert på meg. Men ikke alltid da. Kommer litt an på hva slags kvise det er. Om den er dyp eller overflatisk.

Anonym skrev:

Det ble bare et stort arr mitt i panna av tannkremen anbefaler å ta antibiotika mot akne/Kviser..

Anonym skrev:

Det funker, men for meg virker det som det framskynder kvisens "prosess". Hadde en svær som jeg dekket med tannkrem, og dagen etter var det bare et vondt sår som væsket.... jaja.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...