Kviser eller akne - kjerringråd

Akne eller kviser er utslett som følge av en betennelse i talgkjertlene i huden. Det har ingen begrensning i alder. Man kan få kviser og om man er voksen, selv om det er mest vanlig at det kommer i puberteten.

Som oftest opptrer akne i ansiktet, halsen eller ryggen. Har man hatt det, danner det seg ofte arr der de har vært. En behandling mot disse arrene er bruk av laser. I tillegg finnes det noen enklere tips man kan prøve for å bli kvitt akne.

Bli kvitt akne

Her er noen av tipsene som har kommet inn fra våre lesere.

Vann mot kviser og akne
Vann mot kviser og akne : Foto : kjerringrad.com

Nesten Kvisefri skrev:

Jeg har også prøvd mange forskjellige produkter i ansiktet, blant annet Basiron, Proactiv, Sånn Aloe Vera fra Body Shop, acnicyl og nå Epiduo. Epiduo får du på resept hos legen eller hudlegen. Den har hjulpet meg veldig, så jeg anbefaler ALLE som leser dette. Gå til hudlege hvis du vil bli kvitt kvisene, hvis ikke kan du gjøre det verre. Epiduo tørker ut huden ganske mye, men med en god fuktighetskrem går det ganske greit.

Dame 40 skrev:

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt mange dype , store , vonde og væskende kviser på hals, nakke, hake, brystkasse og rygg. Jeg prøvde andre merker, men der var bivirkningene verre. Det er ikke noe alternativ å ikke ta medisiner.

Det som har hjulpet meg er å pakke inn 1 isbit i en tynn gasklut og massere forsiktig over der jeg ser det er en kvise på vei. Dette gjør jeg helt til isbiten har smeltet. Jeg tar små pauser ved litt ubehag. Det er viktig å ikke ha isbiten rett på huden pga frostskader. Jeg lar ikke shampo og balsam få renne nedover kroppen, men lener hodet fremover så det renner rett ned på dusjgulvet. Jeg bruker også oljefri rens, dusjsåpe og ansiktskrem. Nå for tiden får jeg kun 1 kvise i forbindelse med mensen og den forsvinner på 2 dager.

J15 skrev:

Jeg sliter veldig med kviser i pannen. Tannkrem og sink funker, men når jeg skal ta det vekk så blir kvisene bløte igjen, og dermed røde. Har noen noen tips på hvordan jeg kan tørke ut kviser over natten?

Tulla skrev:

Jeg har en tenåringsgutt med store kvise-plager. jeg leste på nett om at eddikk-vann hjelper. Jeg vasker han 3 ganger daglig i ansiktet. Så inntar han eplecider-eddikk kapsler. Det ser ut som det hjelper. Han må unngå alt av meieriprodukter og sjokolade. Vi blander 1 del eddik med 2 deler vann og lar det stå på badet klar til bruk. Det kan godt stå 1 dag. Eddiken gjør noe med ph-verdien i kroppen/huden.

KviseKaroline skrev:

Jeg har brukt tannkrem på kvisene mine ganske masse. Men huden min irriterer seg over det, og kvisene begynner å klø. Om du skal bruke tannkrem er det viktig å teste ut om huden din reagerer på tannkrem. Kanskje det er bedre å ikke sove med tannkrem til å begynne med. Det har nemlig jeg gjort. Men jeg prøver å få tak i en kvisekrem som ikke er testet på dyr, noen som vet om en?

Fortvilet skrev:

Jeg har fått så mange kviser bak på ryggen og det har jeg aldri hatt før. Det har kommet i løpet av de siste mnd. og jeg klarer ikke å få de bort. Jeg har prøvd det meste.

Anonym skrev:

Jeg er sterkt plaget med kviser, har hatt det i 3 mnd nå. Det kom bare over natten og jeg gikk til legen. Jeg fikk tabletter som du skal bruke i 6 mnd. De funker bra, men du ser ikke så mye resultat før du har hatt det i 4-5 mnd. Da hjelper den mye bedre. Et annet tips er å bruke Aloe vera, det funker ganske bra, og prøv baberskum. Det demper med en gang. Ikke bruk tannkrem. Det ødelegger bare mer og ikke skrubb med klutt på kvisene.

Otto skrev:

Jeg har tidligere prøvd tannkrem uten særlig resultat. Det som funker for min del er kutt ned på snopet, drikk masse vann og får man en kvise så smører jeg godt på med zinksalve. Hjelper utrolig mye. Grunnen til at man får kviser kan nok variere mye fra person til person, men jeg ser at når jeg spiser mye snop kommer kvisene frem. Prøv zinksalve, den selges billig i babyavdelingene på butikkene og bra for huden.

14 år skrev:

Jeg har hatt probler med hviser i 3 år nå og jeg er utrolig lei. Men for noen dager siden fikk jeg en ny kvisekrem. Den er utrolig bra, før var det så ille at jeg brukte sykt mye brunkrem, men nå trenger jeg ikke bruke noen ting. Og så anbefaler jeg cosmetica rensemelk og hudkrem. Alt kan kjøpes på Apoteket.

Julie skrev:

jeg synes tannkremen fungerer, men det du er nødt til og være forsiktig med, er at du skyller alt grundig vekk etterpå. Vent en dag, så tar du på deg en god og langvarig fuktighets krem. Jeg vil også ambefale til dere som har 1000 forskjellige fuktighets kremer og holde dere til 1. Jeg bruker Nivea og den gir supre resultater.

Karianne skrev:

Jeg er ganske plaget med kviser og fet hud, men nå har jeg funnet en serie fra body shop. Den heter tea tree oil. Finn ditt produkt fra serien, og du blir bedre. En sånn nattkrem funket på meg. Den smører jeg på om kvelden når jeg har vasket huden, og om morgenen. Men husk, det funker ikke over natten, alt tar tid. Så hold motet oppe, ikke gi opp med en gang. Ta tiden til hjelp.

Jente, 20 skrev:

Jeg har ikke uvanlig uren hud, men det dukker opp noen kviser osv iblant. Jeg har brukt tannkrem flere ganger, og det funker supert for meg. Jeg ser stor forskjell over natten. Men jeg bruker et renseprodukt med skrubb først (bruker det morgen og kveld) og tar kun på tannkrem der kvisa(ene) er. Jeg gjør ikke det til hver kveld, da tannkremen er veldig sterk. Det svir litt i starten, men gir seg fort. Men hvis det svir for mye så skyller du det av og smører deg med en god krem.

Byllekviser skrev:

Jeg fikk store feite byllete kviser i rundt 17 års alderen og slet veldig mye med dette. Jeg fikk det helst på panna og litt i kjevene. Dette ble et stort problem for meg, ettersom kvisene var tett i tett. Ikke var dem gule eller noe sånt. Jeg snakker om store ømme kviser.

For å fekk dette så brukte jeg en tablettkur som varte i 3 måneder. Du vil ikke merke noe forskjell i de to første månedene før på den siste. All kvisene forsvant og jeg slapp å se de store kvisene igjen.

Labbetuss skrev:

Selv bruker jeg proactiv solution og huden blir fin osv. men kvisene forsvinner ikke. Jeg vil ha dem bort. Jeg er 14 år og fikk kviser tidlig. Jeg lurer på om noen vet om kvisene som oftest bruker og forsvinne tidligere da?

Usikker skrev:

Jeg er veldig plaget med kviser. Jeg har prøvd tannkrem, men det funker ikke på min hud. Jeg opplevde faktisk en periode hvor huden min ble mye verre, og tror nok dette var pga. tannkremen. Det er nemlig et stoff i tannkrem som kan gjøre denne situasjonen verre om du er veldig plaget med kviser. Er det noen som har et godt råd om en krem, rensekrem, tabletter eller lignende som kan hjelpe mot kviser? Helst ikke så alt for dyrt heller.

Nei skrev:

Ikke gjør det, jeg har prøvd det, det var bare rør. For det første, hjalp det ikke, og for det andre, ble det bare klissete og ekkelt.

SoLa skrev:

Det funker ikke for meg på noen måte. Uansett hvor lenge eller hvor mange ganger du bruker det. Det fungerer ikke uansett. Dessuten skal man ikke tørke ut kvisene, for da blir arrene enda verre en det kunne ha blitt.

Kvisehjelpen skrev:

Jeg kan bekrefte at Mary Kay har kjempe fine produkter mot kviser/Acne. Jeg har vært plaget med kviser i 15 år, men etter jeg startet med spesialproduktene for kvisete hud, ble alle så og si borte og huden blir ikke blank utover dagen lenger. De har også en spray mot kviser på ryggen som virker. Søsteren min som har hatt kviser på ryggen i alle år, har brukt den i 3 uker og ser kjempbra resultater. Den er ganske sterk (skal ikke brukes i ansiktet). Husk og tømme tarmen hver morgen, kroppen kvitter seg med avfallsstoffer om natten og går det ikke ut bak, kan det komme ut gjennom porene i huden.

SelenaMDV skrev:

Jeg brukte tannkrem, tjukt lag akkuratt der jeg hadde kviser (Jeg brukte en gull tube med Colgate som skal hjelpe på tannkjøttet eller noe, blå farge). Jeg hadde det på i cirka 10 minutt så tok jeg det av. Den svei noe sykt. (Det var ubehagelig, ikke vondt) Uansett, når jeg vasket det av så såg jeg tydelig at kvisene hadde blitt mye flatere. Jeg er fornøyd. Nå skal jeg ha hodet over kokende vann og sitron oppi med ett håndkle over hodet i 15-20 minutt deretter skal jeg har den der 3 in 1 peeling saken til Garnier. Gleder meg til resultat.

Anonym skrev:

Jeg vil ikke prøve tannkrem. Noen anbefaler og andre ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Hvor skadelig er det? Jeg vil jo ikke ha arr og sår.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Diskuter kviser eller akne

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...