Kviser eller akne - kjerringråd

Akne eller kviser er utslett som følge av en betennelse i talgkjertlene i huden. Det har ingen begrensning i alder. Man kan få kviser og om man er voksen, selv om det er mest vanlig at det kommer i puberteten.

Som oftest opptrer akne i ansiktet, halsen eller ryggen. Har man hatt det, danner det seg ofte arr der de har vært. En behandling mot disse arrene er bruk av laser. I tillegg finnes det noen enklere tips man kan prøve for å bli kvitt akne.

Bli kvitt akne

Her er noen av tipsene som har kommet inn fra våre lesere.

Vann mot kviser og akne
Vann mot kviser og akne : Foto : kjerringrad.com

KviseKaroline skrev 03. august:

Jeg har brukt tannkrem på kvisene mine ganske masse. Men huden min irriterer seg over det, og kvisene begynner å klø. Om du skal bruke tannkrem er det viktig å teste ut om huden din reagerer på tannkrem. Kanskje det er bedre å ikke sove med tannkrem til å begynne med. Det har nemlig jeg gjort. Men jeg prøver å få tak i en kvisekrem som ikke er testet på dyr, noen som vet om en?

Fortvilet skrev 31. januar:

Jeg har fått så mange kviser bak på ryggen og det har jeg aldri hatt før. Det har kommet i løpet av de siste mnd. og jeg klarer ikke å få de bort. Jeg har prøvd det meste.

Anonym skrev 22. januar:

Jeg er sterkt plaget med kviser, har hatt det i 3 mnd nå. Det kom bare over natten og jeg gikk til legen. Jeg fikk tabletter som du skal bruke i 6 mnd. De funker bra, men du ser ikke så mye resultat før du har hatt det i 4-5 mnd. Da hjelper den mye bedre. Et annet tips er å bruke Aloe vera, det funker ganske bra, og prøv baberskum. Det demper med en gang. Ikke bruk tannkrem. Det ødelegger bare mer og ikke skrubb med klutt på kvisene.

Otto skrev 21. januar:

Jeg har tidligere prøvd tannkrem uten særlig resultat. Det som funker for min del er kutt ned på snopet, drikk masse vann og får man en kvise så smører jeg godt på med zinksalve. Hjelper utrolig mye. Grunnen til at man får kviser kan nok variere mye fra person til person, men jeg ser at når jeg spiser mye snop kommer kvisene frem. Prøv zinksalve, den selges billig i babyavdelingene på butikkene og bra for huden.

14 år skrev 31. desember:

Jeg har hatt probler med hviser i 3 år nå og jeg er utrolig lei. Men for noen dager siden fikk jeg en ny kvisekrem. Den er utrolig bra, før var det så ille at jeg brukte sykt mye brunkrem, men nå trenger jeg ikke bruke noen ting. Og så anbefaler jeg cosmetica rensemelk og hudkrem. Alt kan kjøpes på Apoteket.

Julie skrev 28. desember:

jeg synes tannkremen fungerer, men det du er nødt til og være forsiktig med, er at du skyller alt grundig vekk etterpå. Vent en dag, så tar du på deg en god og langvarig fuktighets krem. Jeg vil også ambefale til dere som har 1000 forskjellige fuktighets kremer og holde dere til 1. Jeg bruker Nivea og den gir supre resultater.

Karianne skrev 17. desember:

Jeg er ganske plaget med kviser og fet hud, men nå har jeg funnet en serie fra body shop. Den heter tea tree oil. Finn ditt produkt fra serien, og du blir bedre. En sånn nattkrem funket på meg. Den smører jeg på om kvelden når jeg har vasket huden, og om morgenen. Men husk, det funker ikke over natten, alt tar tid. Så hold motet oppe, ikke gi opp med en gang. Ta tiden til hjelp.

Jente, 20 skrev 14. desember:

Jeg har ikke uvanlig uren hud, men det dukker opp noen kviser osv iblant. Jeg har brukt tannkrem flere ganger, og det funker supert for meg. Jeg ser stor forskjell over natten. Men jeg bruker et renseprodukt med skrubb først (bruker det morgen og kveld) og tar kun på tannkrem der kvisa(ene) er. Jeg gjør ikke det til hver kveld, da tannkremen er veldig sterk. Det svir litt i starten, men gir seg fort. Men hvis det svir for mye så skyller du det av og smører deg med en god krem.

Byllekviser skrev 10. november:

Jeg fikk store feite byllete kviser i rundt 17 års alderen og slet veldig mye med dette. Jeg fikk det helst på panna og litt i kjevene. Dette ble et stort problem for meg, ettersom kvisene var tett i tett. Ikke var dem gule eller noe sånt. Jeg snakker om store ømme kviser.

For å fekk dette så brukte jeg en tablettkur som varte i 3 måneder. Du vil ikke merke noe forskjell i de to første månedene før på den siste. All kvisene forsvant og jeg slapp å se de store kvisene igjen.

Labbetuss skrev 21. oktober:

Selv bruker jeg proactiv solution og huden blir fin osv. men kvisene forsvinner ikke. Jeg vil ha dem bort. Jeg er 14 år og fikk kviser tidlig. Jeg lurer på om noen vet om kvisene som oftest bruker og forsvinne tidligere da?

Usikker skrev 18. oktober:

Jeg er veldig plaget med kviser. Jeg har prøvd tannkrem, men det funker ikke på min hud. Jeg opplevde faktisk en periode hvor huden min ble mye verre, og tror nok dette var pga. tannkremen. Det er nemlig et stoff i tannkrem som kan gjøre denne situasjonen verre om du er veldig plaget med kviser. Er det noen som har et godt råd om en krem, rensekrem, tabletter eller lignende som kan hjelpe mot kviser? Helst ikke så alt for dyrt heller.

Nei skrev 18. oktober:

Ikke gjør det, jeg har prøvd det, det var bare rør. For det første, hjalp det ikke, og for det andre, ble det bare klissete og ekkelt.

SoLa skrev 11. oktober:

Det funker ikke for meg på noen måte. Uansett hvor lenge eller hvor mange ganger du bruker det. Det fungerer ikke uansett. Dessuten skal man ikke tørke ut kvisene, for da blir arrene enda verre en det kunne ha blitt.

Kvisehjelpen skrev 16. september:

Jeg kan bekrefte at Mary Kay har kjempe fine produkter mot kviser/Acne. Jeg har vært plaget med kviser i 15 år, men etter jeg startet med spesialproduktene for kvisete hud, ble alle så og si borte og huden blir ikke blank utover dagen lenger. De har også en spray mot kviser på ryggen som virker. Søsteren min som har hatt kviser på ryggen i alle år, har brukt den i 3 uker og ser kjempbra resultater. Den er ganske sterk (skal ikke brukes i ansiktet). Husk og tømme tarmen hver morgen, kroppen kvitter seg med avfallsstoffer om natten og går det ikke ut bak, kan det komme ut gjennom porene i huden.

SelenaMDV skrev 15. september:

Jeg brukte tannkrem, tjukt lag akkuratt der jeg hadde kviser (Jeg brukte en gull tube med Colgate som skal hjelpe på tannkjøttet eller noe, blå farge). Jeg hadde det på i cirka 10 minutt så tok jeg det av. Den svei noe sykt. (Det var ubehagelig, ikke vondt) Uansett, når jeg vasket det av så såg jeg tydelig at kvisene hadde blitt mye flatere. Jeg er fornøyd. Nå skal jeg ha hodet over kokende vann og sitron oppi med ett håndkle over hodet i 15-20 minutt deretter skal jeg har den der 3 in 1 peeling saken til Garnier. Gleder meg til resultat.

Anonym skrev 07. august:

Jeg vil ikke prøve tannkrem. Noen anbefaler og andre ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Hvor skadelig er det? Jeg vil jo ikke ha arr og sår.

Marte skrev 03. august:

Jeg er 12 år, og jeg sliter veldig med kviser. Men jeg fant en tee tree oil fra the body shop som fungerer kjempebra. Jeg merker stor forskjell.

Kitty skrev 02. august:

Jeg anbefaler alle her å kjøpe nettboken; Acne No More. Det er svært omfattende forsking på dette området. Du får forklart ned i minste detalj hva kviser kommer av. Kosthold, hormonbalanse og gener er hovedgrunnene. Feil kosthold gir kviser, feil hormonbalanse gir kviser. Og det såkalte kvisegenet som gjør at du har kviser og andre ikke. Drikk masse vann. Boken er på engelsk, men det er svært letteleselig engelsk for at flest mulig skal forstå.

Tj skrev 28. juni:

Jeg har aldri slitt noe spesielt med uren hud, men får likevel kviser i ny og ne. Dette er plagsomt, men de bruker å bli mindre, for senere å forsvinne etter noen dager.

Før jeg anbefaler hva som har hjulpet på min hud, vil jeg understreke at alle har forskjellig hud. Nå snakker jeg ikke bare om hudtyper, men hvordan huden reagerer på kosmetiske produkter. Et produkt som virker kjempeflott på venninnen din, også selvom dere har samme hudtype, kan få meg til å få kviser. Det kommer veldig an på, så finn det produktet som passer best for deg og din hud.

Jeg bruker en krem fra Lancome som kalles Hydra Zen. Den er veldig behagelig, ikke for fet til t-sonen min. Den gjør huden myk og behagelig å ta på. Anbefaler også å kjøpe en toner/ansiktsvann uten parfyme. Det er veldig viktig å rense huden morgen og kveld, for å fjerne skitt (døde hudceller og talg).

Jeg tror også det er viktig å velge produkter som er milde mot huden, og som ikke inneholder for mye parfyme/alkohol. Alkohol tørker ut huden, og det er ikke særlig gunstig

Jeg tror også at sminke har mye å si. Det kommer selvfølgelig an på hudtypen din, men prøv å velg en foundation som er vannbasert, og ikke oljebasert. Oljebaserte foundationer tetter garantert igjen porene dine. Mineralpudder er også bra. Og husk: ikke bruk for mye sminke. Det holder med litt. Tro meg: been there, done that.

Til slutt vil jeg poengtere at, som sikkert mange har sagt før meg: er du hardt angrepet av enten kviser, eller akne, gå til legen. Kviser/akne er hudsykdommer, og dessverre ingenting man kan vaske vekk. Legen vil kunne henvise deg til en hudlege, eller skrive ut en resept på et legemiddel som hjelper for deg. Det er ikke noe å være flau over. Det er bra at du tar tak i problemet ditt. Lykke til med en kvisefri og vakker hud.

Frida skrev 26. juni:

Jeg var plaget veldig mye med kviser i fjor, prøvde alle mulige rensekremer morgen og kveld. Jeg brukte også en del sminke og drakk lite vann. Jeg prøvde ID sminke, og det hjalp litt, og føltes bedre på huden enn foundation. For noen måneder siden dro jeg til hudlege og han ba meg drikke mer vann og kutte ut med dyre rensemidler. Nå har huden min blitt mye bedre. Jeg prøver å drikke så mye vann som mulig og tar vekk sminke hver kveld, prøver også å bruke så lite sminke som mulig. Vasker huden med en mild såpe de dagene jeg har brukt sminke, for å fjerne alle rester. Er mye ute i frisk luft og trener flere ganger i uken. Nå har jeg veldig lite, og ikke noe som plager meg. Kan komme en kvise i ny og ne, men det viktige er og ikke bry seg så mye om den. Det er som en mobber, den liker at du plages av den og blir bare værre. Jeg får ikke kviser av usunn mat, men det kan være fordi jeg spiser sunt til vanlig. Mitt aller beste tips: Lev ett sunt liv, men ikke tenk så mye på hvordan du ser ut. Hvis man har mye selvtillit, blir også kvisene borte (etter min erfaring). Håper noen får nytte av tipset mitt.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8

Diskuter kviser eller akne

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...