Kviser eller akne - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om kviser eller akne.

Ohno skrev 06. september:

Har noen av dere prøvd clerasil ansiktsvask? Det funker fett og finnes som våtserviett, ansiktsvask og krem. Prøv det, det funker for meg.

Anneli skrev 09. august:

Jeg tok tannkrem på før, det funker. Men etter en stund begynte huden min og falle av. Dette er visst veldig sterkt for huden, så anbefales ikke.

Rita skrev 04. august:

Jeg hadde en del kviser. Endret kostholdet mitt fra masse usunn mat og snop til vann, laks(annenhver dag) og grønnsaker. Og jeg gjorde som en annen her nevnte, begynte å vaske ansiktet morgen og kveld med en klut og håndsåpe og brukte en vanlig fuktighetskrem etterpå. Etter ca 1 uke hadde jeg ikke en eneste kvise igjen, og hudormene begynte å forsvinne helt. Anbefaler ikke tannkrem på huden, men drikk mye rent vann og få i deg fisk og div. grønnsaker.

Benji skrev 04. august:

Kjøp Salvie(ikke fersk) på apoteket eller i innvandrerbutikker(vet ikke hva jeg skal kalle dem). Der er den billigere. Ha mye Salvie i og kok det opp i ca fem minutter. Putt et stort håndkle over hodet og bare pust inn dampen. Dette vil både rense ansiktet og respirasjonssystemet. IKKE DRIKK! Har hørt at noen har laget salve av dette, men vedkommende ble forgiftet i stedet.

Tannkrem ved store kviser. Ha litt på og helst med sink. Ta på om natten. Ikke bruk såpe i ansiktet, vask heller med kaldt vann

Prøv å kutte ned/ut alle melkeprodukter og bruk Soya/Ris/Hvete -melk i stedet. Hvis dette er dyrt, sørg for å ta multivitaminer.

Skrubb ansiktet med grovsalt hvis du er plaget med hudormer. Unngå å klemme på kviser, da dette kan etterlate varige arr.

Usanne myter:

Alkohol eller sterke renseprodukter fjerner IKKE kviser. Kanskje der og da, men huden vil tørke ut og produsere mer fett noe som vil tette porene enda mer og skape flere kviser.

Sole seg(gjør huden mørkere slik at de synes mindre, men tørker den ut). Til slutt og sist, slapp av, sunn hud er også kvisete hud. Det er vanlig, spesiellt i puberteten. Lykke til.

Zpider skrev 03. august:

Hva med tigerbalsam da? Det funker jo som bare det.

Milla skrev 22. juli:

Basiron hjalp meg. Hadde store og vonde kviser i hele ansiktet, men etter bruk av Basiron i 1 måned forsvant alt. Det var en del bivirkninger den første uken (rød, tørr, flasset etc), men det var verdt for meg. I dag får jeg bare en liten kvise i måneden og da tar jeg Basiron på og den forsvinner så og si over natten.

Chally skrev 22. juli:

Jeg vet om et enkelt tips om kviser. Bruk fuktighetskrem/vask hver dag i ansiktet. Om ikke så lenge har du mindre kviser. Det hjelper jo ikke på sekunder, men det er en enkel og effektiv måte å bli kvitt dem på.

Hanne skrev 13. juli:

For meg hjelper det kjempemasse å bare være ut i sola, la være å bruke sminke, og la huden puste. Det er bare tull med alskens kremer og mineralfoundationer. La derfor huden puste! Drikk masse vann, og unngå for mye sukker. Sukker hjelper til slik at hormonet insulin produseres kjappere, og dette forverrer betennelser. Så sukker i mengder blir ikke bra. LUFT+ MINDRE SUKKER = nesten kvisefri

Me skrev 08. juli:

Jeg sliter med kviser, og det plager meg. Får lavere selvtillit av det, og er flau av å gå rundt med de. De forsvinner ikke av seg selv heller, derfor trenger jeg hjelp. Noen her oppe sa at legene ikke har peiling, kun hudlegene. Men her jeg bor er det ingen hudleger. Tannkremen funker ikke for meg. Renseprodukter hjelper ikke. Medisiner syns jeg bare høres skummelt ut. Er redd for at det skal bli enda verre, så jeg tør ikke prøve det. Noen som kan hjelpe meg? Er det noen tabletter som hjelper foreksempel? Eller et godt renseprodukt, f.eks fra apoteket som har noe som hjelper i seg, ikke bare som BARE renser? Hadde satt stor pris på om noen orket å svare.

Nikolai skrev 24. juni:

Jeg har vært helt utrolig mye plaget med kviser det siste året. Jeg er 20 år gammel. Hadde også mye kviser da jeg var i de tidligste tenårene, men nå er det nesten verre. Kvisene er også veldig store. De gjør veldig vondt og kommer frem så og si over natten. Da jeg var hos lege i Litauen, der jeg har bodd en stund, sa hun at det fantes noen medisiner som definitivt ville virke, men de var ekstremt dyre, så jeg gikk på en vanlig kur istedet. Det hjalp litt. Nå er jeg tilbake i Norge, og har nettopp fått et stort kviseutbrudd. Hvorfor vet jeg ikke. Jeg la merke til at noen skrev at melk kan være en årsak. Jeg drikker ikke melk, for jeg synes soyamelk er bedre. Imidlertid spiser jeg veldig mye ost. I litauisk mat bruker man også mye cottage cheese, og i perioder da jeg spiste mye av det hadde jeg kanskje også mer kviser.

Samtidig unngår jeg allerede sukker så godt som mulig. Jeg unngår for mye juice. Jeg spiser kun sukkerfri sjokolade. Jeg unngår hvitt mel. Jeg drikker aldri vanlig brus. Gjør jeg det kommer siste flik av hvit hud til å forsvinne bak et slør av kviser.

Skulle trodd at kvisene skulle være borte nå da jeg er 20, men sannelig er de der fortsatt. Det er en sann plage. En periode brydde jeg meg ikke. Ekskjæresten min gav meg selvtillit på det feltet, men etterpå har jeg ikke noen til å gi meg konstant bekreftelse på at jeg ikke er så verst, og jeg har også hørt folk nevne kvisene mine og at det er ekkelt også videre. Utrolig plagsomt. Nesten som om jeg burde begynne på Diane, jeg også. Jeg hørte at brennesle-te er bra mot kviser. Følte det hjalp en periode, men man må drikke fire kopper daglig, og det ble litt vel mye. Dessuten er det visst vanndrivende, og man flyr på do hele tiden.

Kviser i panna skrev 23. juni:

Fikk masse kviser i panna for under et halvt år sia. Var helt rein i jula, men så plutselig kom de. Er veldig plaga av det. Det er ikke bare kviser, men også en del små røde prikker like under huden. Har prøvd en del midler, clearasil bl.a. Det hjelper litt, tørker ut kvisene lissom, men det fjerner dem ikke. Vurderer å dra til lege etter ferien hvis det ikke blir bedre.

Gammel men fortsatt kviser skrev 17. juni:

Jeg har slitt med kviser siden tennårene, er nå 40. Fortsatt får jeg kviser, ikke like ofte, men nå mye mye større og vondere. Ingen ting virker mot de. Jeg har eksprimitert med mye opp gjennom årene, og har funnet ut at en sårsalve funker, på vanlige kviser. Egentlig er den mot eksem og lignende. Den har bakteriedrepende effekt.

Tralala skrev 15. juni:

Dere kan prøve eddik. Det hjelper på meg, litt vertfall. Men det svir ganske mye, og stinker helt forferdelig. Det er kanskje verdt er forsøk?

Hanne skrev 31. mai:

Jeg har masse akne og er drit lei.Jeg har bestilt legetime nå og tror nok det er enste løsning etter å ha prøvd alt.

14 år skrev 03. mai:

Jeg har hatt problemer med kviser i ca 4 år. Prøvde de fleste kremer tetracycklin, proactiv, differin osv. Oppsøkte hudlege i fjor og fikk råd om å kjøpe Basiron, og det funker. Du får kjøpt den på Apoteket. Har brukt den i 1 år nå, og jeg husker ikke lengre hvor ille jeg huden min var før. Men har blitt helt avhengig, en uke uten basiron og huden min er full av kviser igjen. Men jeg anbefaler dere å prøve den.

Rakne skrev 01. mai:

Jeg har en stor kvise på nesa, ikke noe i ansiktet, hjelper tannkrem mot den?

13j skrev 26. april:

Som dere har skrevet så hjelper det til å tørke ut aknene, men det blir utrolig vondtå knipe dem vekk etter på. Det kjennest ut som huden har blitt strekt ut mer en mulig. Jeg har utrolig mange på haken. Men tankrem gjør det bare vondere.

M16år skrev 17. april:

Jeg hater kviser og jeg hater å gå med kviser. Jeg hadde mye da jeg var 14/15 år og å ha kviser kan gå ut over selvtilitt og annet for mange. Jeg hadde ikke stort med kviser da jeg begynnte på videregående, men det hendte jeg fikk i en periode. Det jeg gjorde da var å bruke en pille man tar 2 ganger om dagen som man kun kan få av hudlege. Jeg har brukt det siden høst nå og jeg har nesten ikke hatt kviser når jeg brukte det. Men så ble jeg latere for hver dag til å ta det å til slutt hadde jeg ikke brukt det på 5 uker og jeg fikk kviser med en gang. Jeg angrer for at jeg ikke var flink nok til å ta det hver dag. Nå har jeg begynnt å ta det igjen, men det blir jo som å begynne på ny kur igjen nesten. Med en gang du begynner på det kan man først få kviser også går det bort. Drikk mye vann. Ikke spis for mye usunn mat. Og etter min erfaring, ikke spis så mye ost eller drikk så mye melk. Det lager kviser fort.Jeg merker det bare jeg spiser en pizza. Jeg kan nesten se at kvisa kommer ut. :)

Andreas skrev 15. april:

Jeg sliter med massevis av kviser/acner i pannen. Jeg har løst det med det mest naturlige valget. Jeg gikk en periode der jeg byttet all saft og brus ut mot vann, og spiste mer frukt. Eple er veldig sunt for huden, og anbefaler folk å prøve.

Charlotte skrev 28. mars:

Jeg ble plaget med store byller på halsen (innvendige kviser) i en alder av 23 år. Dette var utrolig plagsomt og gjorde at jeg ble deprimert og fikk veldig lav selvfølelse. Jeg prøvde det meste av kremer og tabletter for å få bukt med kvisene, men ingenting hjalp. Fikk tips fra ei venninne om å prøve akupunktur. I utgangspunktet syntes jeg dette hørtes veldig rart ut. Skal noen nåler hjelpe mot kviser, liksom? Tro det eller ei, nå er byllene helt borte. Har ikke en eneste kvise i ansiktet, og de stygge arrene som kom etter at jeg har prøvd å klemme dem ut er også på vei bort. Merket forandringer allerede etter to behandlinger. (Nå har jeg tatt fem behandlinger). Har kvisene først begynt å forsvinne etter at man har begynt å ta behandling, så vil de heller ikke komme tilbake igjen :-)

Det er verdt å prøve akupunktur istedet for å gå på dyr medisin som kan føre til farlige bivirkninger. Jeg anbefaler det på det sterkeste.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...

Elveblest

Jeg hadde elveblest daglig i litt over 2 måneder, det gikk over nylig. Sjøbad,...