Kviser eller akne - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om kviser eller akne.

Enna skrev:

Jeg har slitt med en del kviser i 2 år nå. Nå for en stund siden har jeg gått til hudpleie å brukt fryktelig mye penger på det. Men det har ikke funket så veldig bra på meg enda. Jeg merker faktisk at det har blitt verre når jeg ikke bruker produktene nå. Det er utrolig dyrt å gå til behandling. Jeg har planer om å starte igjen for å prøve å se om det blir bra.

Mia skrev:

Tannkrem funker ikke, hvertfall ikke på meg.

Fgh skrev:

Jeg har prøvd tannkrem noen ganger og det virker for meg. Huden blir ikke sår eller tørr og jeg får ikke arr selv om jeg har den over natten. Men husk at hud er forskjellig.

Mira skrev:

Jeg bruker garnier 3 in 1, og jeg er egentlig ikke helt sikker selv om den funker i og med at jeg bare bruker den noen ganger. Jeg sliter ikke med uren hud og har aldri gjort det, men jeg er redd for å gjøre det i fremtiden fordi jeg bruker en del foundation og sånt, men nå har jeg byttet til i.d minerals. Ihvertfall, har noen noen tips til meg om hva jeg kan gjøre for å forbrede meg eller gjøre noe for å unngå kviser i fremtiden? Jeg begynte med pudder og sånt da jeg var 13. Jeg har brukt det i ca 1,5 år.

Ohno skrev:

Har noen av dere prøvd clerasil ansiktsvask? Det funker fett og finnes som våtserviett, ansiktsvask og krem. Prøv det, det funker for meg.

Anneli skrev:

Jeg tok tannkrem på før, det funker. Men etter en stund begynte huden min og falle av. Dette er visst veldig sterkt for huden, så anbefales ikke.

Rita skrev:

Jeg hadde en del kviser. Endret kostholdet mitt fra masse usunn mat og snop til vann, laks(annenhver dag) og grønnsaker. Og jeg gjorde som en annen her nevnte, begynte å vaske ansiktet morgen og kveld med en klut og håndsåpe og brukte en vanlig fuktighetskrem etterpå. Etter ca 1 uke hadde jeg ikke en eneste kvise igjen, og hudormene begynte å forsvinne helt. Anbefaler ikke tannkrem på huden, men drikk mye rent vann og få i deg fisk og div. grønnsaker.

Benji skrev:

Kjøp Salvie(ikke fersk) på apoteket eller i innvandrerbutikker(vet ikke hva jeg skal kalle dem). Der er den billigere. Ha mye Salvie i og kok det opp i ca fem minutter. Putt et stort håndkle over hodet og bare pust inn dampen. Dette vil både rense ansiktet og respirasjonssystemet. IKKE DRIKK! Har hørt at noen har laget salve av dette, men vedkommende ble forgiftet i stedet.

Tannkrem ved store kviser. Ha litt på og helst med sink. Ta på om natten. Ikke bruk såpe i ansiktet, vask heller med kaldt vann

Prøv å kutte ned/ut alle melkeprodukter og bruk Soya/Ris/Hvete -melk i stedet. Hvis dette er dyrt, sørg for å ta multivitaminer.

Skrubb ansiktet med grovsalt hvis du er plaget med hudormer. Unngå å klemme på kviser, da dette kan etterlate varige arr.

Usanne myter:

Alkohol eller sterke renseprodukter fjerner IKKE kviser. Kanskje der og da, men huden vil tørke ut og produsere mer fett noe som vil tette porene enda mer og skape flere kviser.

Sole seg(gjør huden mørkere slik at de synes mindre, men tørker den ut). Til slutt og sist, slapp av, sunn hud er også kvisete hud. Det er vanlig, spesiellt i puberteten. Lykke til.

Zpider skrev:

Hva med tigerbalsam da? Det funker jo som bare det.

Milla skrev:

Basiron hjalp meg. Hadde store og vonde kviser i hele ansiktet, men etter bruk av Basiron i 1 måned forsvant alt. Det var en del bivirkninger den første uken (rød, tørr, flasset etc), men det var verdt for meg. I dag får jeg bare en liten kvise i måneden og da tar jeg Basiron på og den forsvinner så og si over natten.

Chally skrev:

Jeg vet om et enkelt tips om kviser. Bruk fuktighetskrem/vask hver dag i ansiktet. Om ikke så lenge har du mindre kviser. Det hjelper jo ikke på sekunder, men det er en enkel og effektiv måte å bli kvitt dem på.

Hanne skrev:

For meg hjelper det kjempemasse å bare være ut i sola, la være å bruke sminke, og la huden puste. Det er bare tull med alskens kremer og mineralfoundationer. La derfor huden puste! Drikk masse vann, og unngå for mye sukker. Sukker hjelper til slik at hormonet insulin produseres kjappere, og dette forverrer betennelser. Så sukker i mengder blir ikke bra. LUFT+ MINDRE SUKKER = nesten kvisefri

Me skrev:

Jeg sliter med kviser, og det plager meg. Får lavere selvtillit av det, og er flau av å gå rundt med de. De forsvinner ikke av seg selv heller, derfor trenger jeg hjelp. Noen her oppe sa at legene ikke har peiling, kun hudlegene. Men her jeg bor er det ingen hudleger. Tannkremen funker ikke for meg. Renseprodukter hjelper ikke. Medisiner syns jeg bare høres skummelt ut. Er redd for at det skal bli enda verre, så jeg tør ikke prøve det. Noen som kan hjelpe meg? Er det noen tabletter som hjelper foreksempel? Eller et godt renseprodukt, f.eks fra apoteket som har noe som hjelper i seg, ikke bare som BARE renser? Hadde satt stor pris på om noen orket å svare.

Nikolai skrev:

Jeg har vært helt utrolig mye plaget med kviser det siste året. Jeg er 20 år gammel. Hadde også mye kviser da jeg var i de tidligste tenårene, men nå er det nesten verre. Kvisene er også veldig store. De gjør veldig vondt og kommer frem så og si over natten. Da jeg var hos lege i Litauen, der jeg har bodd en stund, sa hun at det fantes noen medisiner som definitivt ville virke, men de var ekstremt dyre, så jeg gikk på en vanlig kur istedet. Det hjalp litt. Nå er jeg tilbake i Norge, og har nettopp fått et stort kviseutbrudd. Hvorfor vet jeg ikke. Jeg la merke til at noen skrev at melk kan være en årsak. Jeg drikker ikke melk, for jeg synes soyamelk er bedre. Imidlertid spiser jeg veldig mye ost. I litauisk mat bruker man også mye cottage cheese, og i perioder da jeg spiste mye av det hadde jeg kanskje også mer kviser.

Samtidig unngår jeg allerede sukker så godt som mulig. Jeg unngår for mye juice. Jeg spiser kun sukkerfri sjokolade. Jeg unngår hvitt mel. Jeg drikker aldri vanlig brus. Gjør jeg det kommer siste flik av hvit hud til å forsvinne bak et slør av kviser.

Skulle trodd at kvisene skulle være borte nå da jeg er 20, men sannelig er de der fortsatt. Det er en sann plage. En periode brydde jeg meg ikke. Ekskjæresten min gav meg selvtillit på det feltet, men etterpå har jeg ikke noen til å gi meg konstant bekreftelse på at jeg ikke er så verst, og jeg har også hørt folk nevne kvisene mine og at det er ekkelt også videre. Utrolig plagsomt. Nesten som om jeg burde begynne på Diane, jeg også. Jeg hørte at brennesle-te er bra mot kviser. Følte det hjalp en periode, men man må drikke fire kopper daglig, og det ble litt vel mye. Dessuten er det visst vanndrivende, og man flyr på do hele tiden.

Kviser i panna skrev:

Fikk masse kviser i panna for under et halvt år sia. Var helt rein i jula, men så plutselig kom de. Er veldig plaga av det. Det er ikke bare kviser, men også en del små røde prikker like under huden. Har prøvd en del midler, clearasil bl.a. Det hjelper litt, tørker ut kvisene lissom, men det fjerner dem ikke. Vurderer å dra til lege etter ferien hvis det ikke blir bedre.

Gammel men fortsatt kviser skrev:

Jeg har slitt med kviser siden tennårene, er nå 40. Fortsatt får jeg kviser, ikke like ofte, men nå mye mye større og vondere. Ingen ting virker mot de. Jeg har eksprimitert med mye opp gjennom årene, og har funnet ut at en sårsalve funker, på vanlige kviser. Egentlig er den mot eksem og lignende. Den har bakteriedrepende effekt.

Tralala skrev:

Dere kan prøve eddik. Det hjelper på meg, litt vertfall. Men det svir ganske mye, og stinker helt forferdelig. Det er kanskje verdt er forsøk?

Hanne skrev:

Jeg har masse akne og er drit lei.Jeg har bestilt legetime nå og tror nok det er enste løsning etter å ha prøvd alt.

14 år skrev:

Jeg har hatt problemer med kviser i ca 4 år. Prøvde de fleste kremer tetracycklin, proactiv, differin osv. Oppsøkte hudlege i fjor og fikk råd om å kjøpe Basiron, og det funker. Du får kjøpt den på Apoteket. Har brukt den i 1 år nå, og jeg husker ikke lengre hvor ille jeg huden min var før. Men har blitt helt avhengig, en uke uten basiron og huden min er full av kviser igjen. Men jeg anbefaler dere å prøve den.

Rakne skrev:

Jeg har en stor kvise på nesa, ikke noe i ansiktet, hjelper tannkrem mot den?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...