Kjerringråd logo

Hemorider - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om hemorider.

Potet skrev 2008-12-13:

Har hørt at hvis du skjærer ut en potetbit og dytter inn i endetarmen, så skal dette hjelpe mot hemorider (uprøvd), du skal altså bruke det som en slags stikkpille, og det hjelper p.g.a potetens evne til å gi en kjølende effekt, men vet som sagt ikke om dette viker/lar seg gjøre da jeg ikke har prøvd dette selv.

Tusta skrev 2008-12-15:

Jeg lurer på om det er hemorider jeg har, men jeg har bare plagene i uka før og under mensturasjon, noen andre som har hatt det lignenede?

Potet2 skrev 2008-12-16:

Hørte om kjerringrådet potetbit for mange år siden. Forsøkte det da, og det funket. Har vært noe plaget i senere tid og har brukt en kortisonsalve jeg fikk på et apotek i Spania. Denne har hjulpet. Er tom for salven nå, så jeg tenker at jeg skal forsøke poteten på nytt. Gir tilbakemelding om noen dager om det virker.

Vondt skrev 2008-12-21:

Huff, ja, hermorider er utolig vondt. Har hatt det i en uke nå, men gruer meg til å gå på do. Bruker en salve som jeg kjøpte på apoteket. Den virket et par dager men så kom svien tilbake så jeg må se om jeg finner noen gode råd her.

Tranbær skrev 2008-12-28:

Har hatt hemorider i mange år. Fikk rådet om og spise tranbærpiller, tar nå en om dagen. Dette har holdt dem i sjakk hos meg.

Hardt sete skrev 2008-12-29:

Hemorider er ikke noe godt nei, følelsen kommer å går hos meg. Av og til gjør det vondt andre ganger ikke. Jeg har fått de grunnet aktiv trening innen sykling, har vel et hardt sete på min sykkel å skylde på. Får prøve disse kjerringtipsene jeg også. Lykke til dere andre også.

Hei skrev 2009-01-02:

Jeg er en jente på atten år. Jeg lurer på om jeg har hemorider? Men er usikker. Når jeg bæsjer må jeg presse for harde livet. Når den endelig har kommet ut, er det blod på pairet. Senere på dagen svir det utrolig mye der nede og det klør. Jeg hater det.

katrine skrev 2009-01-09:

Jeg begynte å klø og irritere der bak for 1 uke siden, så begynte det å oppstå små hvite prikker rundt hullet og det gjør dritvondt å gå på do. Kan det være hemoroider?

Hallo skrev 2009-01-18:

TIL POTET2! lurte på hva denne kremen du kjøpte i spania heter? bor nemlig i spania selv og føler meg ikke helt klar for å forsøke og forklare problemet mitt på spansk!

Siss skrev 2009-01-24:

Katrine: "oppstå små hvite prikker rundt hullet" dette kan høres ut som noe annet, spesielt om de blir større/sprer seg. Kanskje kjønnsvorter, ganske ufarlig (men smittsomt) og om de ikke forsvinner av seg selv bør du få en lege å se på det. Kortisonkrem demper nok smerter/kløe, men bruk med forsiktighet. Den er vell ikke ment for dette bruk. Scheriproct inneholder vell også kortison og brukes mot hemorider og sprekker. Begge kan kjøpes på apotek i Norge.

Solveig skrev 2009-02-02:

Hvordan vet man at man har hemorider? Er det når man får blo på papiret og det gjør veldig vondt å gå på do? Lurer på om jeg kansje har hemorider, men er det vanlig for en jente i 20 års alderen å få det? Er det noen symptomer utenom blod på hemorider?

Hemorider skrev 2009-02-07:

Hemorider kommer av at du har sprekt et blokar og da fylles det små poser med blod som kan bli så store som druer. Det beste er å bruke en krem både inni og utvendig til de har trekt seg tilbake. Da er det viktig om du er mye plaget at de kommer tilbake at du får operert bort den eller de lommene av hud så de ikke kommer hver gang du er litt treg i magen eller får de tilbake. Nå har jeg lært, nå skal de posene bort. For alltid. Dette fikk jeg beskjed om da jeg var på legevakta pga smerte. Om de kom tilbake, måtte de opereres vekk.

Superhemo skrev 2009-02-08:

De siste dagene har jeg hatt en slags pose akkurat i åpningen. Denne er hard og vond. Jeg antar at dette er en hemoroide? Kan noen forklare meg hva dette egentlig er? Den kan jo nesten minne om en kvise under huden. Hva inneholder denne? Hvor lang tid tar det før det går over? Går det over eller bør jeg oppsøke lege?

Vond 20 åring skrev 2009-02-28:

Hei, jeg er tyve år og fikk hemorider for ca en uke siden. Dette er utrolig vondt. Noen får ikke vondt. Det er og arvelig, så jeg er ikke den første i familien som har hatt det. Mamma og resten av familien har gitt meg tips. Prøvde meg først på en krem fra apoteket, men som jeg merket og fikk beskjed om av de, at det ikke ville funke. Jeg prøvde stikkpiller, det hjalp med en gang. Eller jeg har bare prøvd i to dager, men merket at smerten er mer borte og de utvendige har minsket litt. Fortsatt meget smertefullt å gå på do. Neste gang kjenner jeg at jeg skal ha operasjon. Men hvorfor skal alle til legen å få det bekreftet? Hater at leger skal kreve så mye penger av oss. Når du leser symptomene og ser bilder på nettet så skjønner du når du har det, er jo bare å på begynne å behandle, istedet for å bruke 300 kr på time å 100 kr på underskrift av legen for at de skal bekrefte noe du allerede vet.

Vera skrev 2009-03-08:

Har ikke hatt hemorider, men kløe i endetarmen. Har brukt ren avocadoolje og er nå kvitt eksemen.

Arg19 skrev 2009-03-12:

Jeg har fått en drit vond kul ved endetarmåpnigen. Er bare nitten å synes det er veldig flaut. Den har vært der i nesten en uke, den er vondest når jeg går og rører på meg, kjenner ikke noe under toalettbesøk. Jeg er overbevist om at det er hemorider etter alt jeg har lest. Jeg lurer på om kulen kan forsvinne? Og hvor lang tid det eventuelt tar? Og hvis man bruker salver hvor lang tid det tar før man kjenner virkingen? Synes dette er grusomt og vil helst unngå å gå til lege. Har hørt at det bare er gravide og gamle som liksom skal få dette.

Unknown skrev 2009-03-15:

Vel, det kommer helt an på størrelsen. Den kan forsvinne med salve og stikkpille. De uten resept fungerer som regel ikke. Hvis det ikke fungerer bør du kontakte lege. Du får bedøvelse, og legen lager et snitt i hemoriden og presser blodet ut. Du vil blø et par dager etterpå, men det er bare bra, for da tømmes hemoriden for blod og blir borte innen et par dager etterpå. Er ikke så ille og dra til lege som du tror. Det er det beste tipset.

Anita skrev 2009-03-21:

Hei, jeg fikk hemorider etter at jeg fødte min datter for 15 år siden. Den sitter på utsiden, og det er sjenerende. Vil gjerne bli kvitt denne. Hvordan gjør man det? Så litt høyere opp her at noen skrev at de hadde fått på strikker. Blir de borte da?

linda skrev 2009-04-05:

Hvorfor kan ikke folk med hemorider få tilbud om en enkel operasjon og bli kvitt dem for alltid. For meg handler det om livskvalitet og et liv uten komplekser. Jeg vil gjerne ha et normalt utseende på mitt hull bak.

Tove skrev 2009-04-11:

Har fått hemorider som blør noe forferdelig, hjelp meg.

Hemo skrev 2009-04-12:

Jeg har blitt kurert etter mange års plager, nytt liv. Fikk satt strikker på en og en hemoroide hos lege, og etter en ukes tid datt de av pga. mangel på blodtilførsel. Vondt men effektivt!

Kommentarside:  1    2    3   4    5    6    7    8    9    10   


Diskuter hemorider

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere