Kjerringråd logo

kjerringråd > hodelus > hodelus

Hodelus - kjerringråd

Det går av og til epidemier av hodelus. Det er nok kanskje feil å kalle det en epidemi siden det er snakk om parasitter, men likevel er det fra tid til annen oppblomstring av hodelus. Eddik på lusekammen er et godt råd for å få eggene til å slippe når man skal få bort lusene.

Hodelus kan fjernes fra klær, sengetøy og andre tekstiler ved at man putter dem i fryseren. Dette vil drepe både egg og lus. Innsenderen av dette tipset sier at han har prøvd det selv og at det fungerer veldig bra.

Lus er en parasitt som har vært med menneskeheten helt fra oldtiden. Det er funnet både rester av lus og egg på mumier fra oldtidens Egypt., så det er nok ikke noe vi har begynt å plages med i senere tid. Forskjellen nå er at en del lus begynner å bli resistente mot middel som før var veldig effektive. Dette er en liten tankevekker. Fjerning av hodelus har derfor blitt vanskeligere med tiden men det finnes både shampo og andre former for kur for plagen.

En liten trøst til slutt: Lus smitter ikke fra mennesker til kjæledyr eller omvendt. Lusene lever heller ikke så veldig lenge.

Hodelus

Marianne skrev 2007-05-08:

Pøs på med olivenolje med en gang du finner lus. De blir kvalt av oljen, dette er vitenskapelig dokumentert. Sjekk headlice olive på nettet for videre behandling. Tea tree oil tar også lusene men ikke eggene tror jeg. Grapefruktkjerneekstrakt tar knekken på både lus og egg, sjekk nettsider for videre behandling. Husk at det tar 8 dager for egg å bli klekket, du må behandle flere ganger men kjemmingen er faktisk viktigst.!!

Tunja skrev 2008-03-29:

Shampo kan kjøpes reseptfritt på apoteket og den tar både lus og egg. Litt lettere å vaske bort enn olivnolje.

Jessy skrev 2008-10-10:

Men lus begynner å utvikle resistens mot disse insektmidlene og det er på ingen måte kjent at det ikke finnes bivirkninger fra flergangsbruk av organofosfat insektmiddler - særlig på små barn!

Callie skrev 2009-01-22:

Lus er noe dritt. Ikke lenge siden jeg hadde det. Det klødde og var ekkelt. Kan ikke se forsjell på luse egg og flass så det er et problem.

Marta skrev 2009-01-29:

Jeg har det nå, men er veldig frustrert, for jeg vet ikke om jeg har det lenger eller ikke. Finner ting som kan være egg, men ikke noe levende.

Pia skrev 2009-03-09:

Har fått lus og driver med andre kuren. Det er helt håpløst, blir ikke kvitt de.

tassa skrev 2009-03-16:

Jeg finner sorte prikker i håret mitt etter 2 lusekurer. Kan dette være egg med dyr i?

Camilla skrev 2009-03-28:

Jeg har hatt lus kjempe lenge nå. Har elektrisk lusekam og det funker litt, men virker som om vanlig lusekam fungerer bedre. Problemet mitt er at man må gre gjennom håret hver dag, men håret mitt blir veldig lett floket. Noen ideer?

Pjusken skrev 2009-05-08:

Har også prøvd elektrisk lusekam uten det store resultatet. Orker ikke flere kurer med insektsgift. De lukter så forferdelig og svir. Jeg har dårlig erfaring med de midlene som inneholder div naturlige oljer. De kan gi allergisk reaksjon, har jeg erfart. Fikk et tips fra en venninne om et giftfritt produkt med silikon som selges på apoteket. Skal teste det i dag og håper at det vil gjøre susen.

Lusebolla-eggelort skrev 2009-05-10:

Hei, jeg plages med lus og egg, og jeg håper jeg greier å få løst luse og egg problemet mitt. Jeg har i dag gredd meg med lusekam, så jeg håper virkelig jeg fikk bort det meste. Jeg prøvde også et lusemiddel, og jeg håper det hjelper. Den kostet 195 kr på apoteket. Det lusemiddelet heter Hedrin oppløsning hvis det er noen som vil prøve det samme som meg. Håper virkelig jeg og alle andre greier raskest mulig å få bort lus og egg.

Yu skrev 2009-08-30:

Jeg har hørt at det går an å bruke eddik.

Melissa skrev 2009-10-10:

Jeg har kjøpt shampoo men jeg vet ikke om jeg har det. En venn av meg har det. Jeg har klemt henne litt, men jeg har skjekket meg veldig og har ikke funnet noe. Jeg vil prøve olivenolje, kanskje det virker. Jeg vil prøve alt bortsett fra sterke midler. Vurderte kanskje å skinne meg, (glattbarbere) hele hodet, men vil ikke gjøre det. Jeg er fornøyd nå hvis jeg blir kvitt det. Jeg skal ikke klemme så veldig mye på noen jeg ser klør veldig.

anja skrev 2009-10-18:

Det går lus i gjengen min, flere av venninnene mine har hatt det eller har det. Jeg også, og jeg blir ikke kvitt det. Jeg har hatt det 3 ganger det siste året og jeg har brukt liusemiddel men det kommer igjen og igjen. Tror ikke middelet virker, noen som har tips? Jeg nekter å barbere av meg alt håret, det må være noe som tar knekken på de ekle krypene.

Masi skrev 2009-10-22:

Jeg har konsekvent trekt ut de hårståene med egg på. Man ser eggene tydlig om man holder noe hår opp mot lys. Setter først kuren, den med ekkel lukt og skal være på over natten. Så dagen etter fjerner jeg alt med lusekam, så plukker jeg de hårstråene med egg vekk. Det funker godt.

Jente skrev 2009-11-22:

Jeg har lus nå og aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skal ikke på skolen og jeg er redd for å smitte andre. Jeg har brukt vanlig kam og det har kommet ut masse lus. Eller jeg vet ikke om det er det men det ligner veldig. Jeg tror jeg har hatt det en stund men vet ikke om jeg har egg i håret. Jeg har lyst hår så er det vanskelig å se. Kan noen gi meg noen kjerringråd?

En hjelper for deg som sliter med lus skrev 2009-11-28:

Ingen av dere har noe som helst råd eller tips. Og alle av dere er svært bekymret, og får ikke fjernet lusene. Men fortvil ikke. Det går an å fjerne all lus 100%. Men først må jeg få sagt noe som er veldig viktig. Glem å kjøpe midler / kurer på apoteket. Husk at dette ikke virker, og apotekene er de værste av alle selgere. De selger produkter som ikke fungerer til 10-dobbelpris.

Det finnes flere gode behandlinger som fjerner all lus 100%. Bibelen gir den rette oppskrift. Jeg skal komme tilbake til det.

Grunnen til at de fleste folk ikke blir kvitt lus, er at de ikke har kunnskap, og er et lett bytte for de som selger kvakksalverier til skyhøye priser, og som aldri har virket. Pass deg for slike. Ikke les, lytt eller tro på deres propaganda.

Den absolutte beste - sikreste og raskeste måten å bli kvitt all lus på er å fjerne alt hår på hodet, og deretter gni hodebunnen godt med olivenolje hver dag i 2 uker. Det er enklere enn å gre seg med vanlig kam.

Det å snaue seg helt, er verst for barna som er flau over hva skolevennene sier. Men det er mye bedre å snaue seg, enn å plages med lus i flere år. Du blir nervøs og utslitt av det. Husk at håret vokser raskere enn du tror. Det er bare den første tiden det virker forferdelig å være snau, men til gjengjeld så blir du kvitt lusa for godt. Hvis du har familie som også har lus, så MÅ alle snaue seg samtidig.

Tips nr. 2: Opphold deg i Badstue i varmere enn 60grader i over 5 - 10 minutter og gjenta dette 2 ganger i uken i 2 uker. Husk at du bruker balsam etter shampooen annenhver dag, og grer ut med luskammen hver dag. Har flere lus i familien, så må alle gjøre det. Husk at det er like viktig at alle klær og sengetøy som har vært i nærheten av ditt/deres hår må i fryseren hver uke i denne prosessen. Da skjønner dere at dette er mye mer krevende enn å snaue seg. Desto fler det er i familien, desto mer krevende og nøysommelig må du/dere være.

Hvis det er en i familien som slurver med kuren eller sine klær/sengetøy - etc, så kan dette bli katastrofalt for hele familien, ved at han/hun ødelegger alt for alle. Da vil også eggene dø ut.

Jeg var innom Bibelen, og det er nettopp fordi Bibelen er mer enn en åndelig bok. Den er også medisinsk og gir gode råd og veiledning når det gjelder hygene og sykdommer. Vi kan godt kalle lus for en sykdom som vil bli permanent hos mennesker som gir opp lusesykdommen.

Den aller beste løsning på luseproblem, er at man raker sitt hår, som det står. Man fjerner rett og slett sykdommen i fra sitt hode. Når lusene erobrer menneskehåret, så raker man av seg håret. Hvis du/dere skammer deg/dere over det, og er redd for hva andre skal si eller tro om deg/dere, så skal ikke du ha dårlig samvittighet eller skammes av den grunn.

Si som det er: Jeg raker heller håret mitt, enn å gå med lus og smitte deg og andre - kan du si dem. Det er bedre å rake hodet når det er vinter. Da kan du for det meste gå med lue. Og husk at håret vokser raskere når hodet er snaut.

Håper dette vil hjelpe deg som har lus. La din familie lese dette. Fatt Mot!

Smufeline skrev 2009-12-07:

Bruk vodka, jo høyere prosent jo bedre. Vodka inneholder nesten samme virkestoffet som det lusemiddlet man får kjøpt på apoteket, og virker vel så bra. Den tar både lus og egg, men viktig at man grer både i tørt hår og når man har dynket håret i vodka. Og husk å rengjør lusekammen mellom hver gang den blir brukt.

Ida skrev 2009-12-14:

Lillebror har lus, men det var ikke mye. Ta bare en lusekam og kam det ut.

Lus hater skrev 2010-01-04:

Nå har vi fått lus. Minsten er på sin andre kur på to dager. Håret er for tynt for kammen. Men jeg lurer på hva vi gjør med sofaer, senger, dyner osv. Må jeg ta ut og skifte på senger hver dag? Eller holder det med å henge ut sengetøyet i kulda?

Rødhette skrev 2010-01-17:

Nå har jeg og elste dattra mi fått lus. Jeg oppdaget det i dag og vet ikke om jeg burde si det på jobben eller bare behandle det og ti stille. Jeg jobber også i barnehage. tips?

BlåBlå skrev 2010-02-03:

Si nå for all del fra, så andre i samme bhg/skole også kan se etter lus hos sine små.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter hodelus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com