Kjerringråd logo

Kvalme og omgangssyke - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om kvalme og omgangssyke.

Bibba skrev 2009-02-10:

Jeg trodde også jeg var den eneste. Har hatt emetofobi siden jeg var 10 år. Er nå 27. Skulle ønske denne sykdommen ikke fantes. Selv har jeg ikke hatt omgangen siden jeg var 12. Det er veldi typisk for emetofobikere å sjelden eller aldri kaste opp. Bank i bordet, fobien er så plagsom at det er vanskelig å leve normalt når sykdommen går. Jeg ble også bekymret av at voksne fortsatt har det sånn. Vil ikke leve resten av livet slik. Har lyst til å prøve hynose.

Trollmor skrev 2009-03-01:

På en merkelig måte er det godt å høre at man ikke er alene om denne utrolige skrekken for omgangssyke. Jeg har fire barn, og da de blir dårlige får jeg en panikk som varer i lang tid. Selv blir jeg merkelig nok ikke smittet. Jeg er en av de som ikke klarer å ta til meg mat eller drikke selv da noen rundt meg er dårlige, så det faller av noen kilo da fire unger skal ha hver sin runde med oppkast etter tur. Har faktisk fått resept av legen på kvalmedempende medisiner som jeg har liggende i tilfelle. Angående hypnose: ja, det hjelper. Jeg jobber med hypnose selv, men tro det eller ei, jeg har ikke tatt denne hypnosen mot oppkast-panikk selv. Men andre har ihvertfall fått hjelp.

Cillemy skrev 2009-03-05:

Huff, jeg hadde svangerskapskvalme og kastet opp 15-25 ganger om dagen i 3 mnd. Kastet opp i 5 mnd, men da var det færre ganger. Jeg bare hater å kaste opp. Jeg klarte ikke drikke en spiseskje vann en gang så jeg endte opp på sykehus med intraunøst. Da kviknet jeg til littegrann. De prøvde å legge meg inn 3 ganger, men jeg hater sykehus så fælt at jeg greide å tvinge i meg litt saft. Da lå jeg hele natten og tok en spiseskje hvert 5. minutt med saft. Jeg gikk ned over 10kg de månedene. Jeg var totalt sengeliggende i 3 mnd. Kunne ikke dusje selv en gang. Mannen min måtte faktisk dusje meg. Men fikk en kjempefin og fantastisk sønn, heldigvis. Etter dette skulle en tro at jeg tålte en omgangssyke på 8 timer, men nei. Det er fremdeles like ille. Mitt råd er også å prøve å drikke pittelitt hvert 5.minutt. Cola er bra, men etter å ha kastet opp noen ganger kan det bli for sterkt for magen. Derfor annbefaler jeg å drikke cola først, og så gå over til vann/saft etc.

Til dere med angst for oppkast skrev 2009-03-08:

Kjære alle dere som har angst for oppkast. Jeg har også hatt det slik det meste av oppveksten. Slik det er nå, øker redselen i forhold til hvor lenge det er siden siste runde med omgangssyken. Men når jeg får den, blir jeg minnet på hvor ufarlig det egentlig er, uansett hvor ubehagelig det er. Til dere som har angst som går utover livskvaliteten. Få hjelp til å komme over redselen, slik at dere kan leve bedre. Det er mulig.

Hjelpes skrev 2009-03-24:

Glad jeg ikke er den eneste som er redd for å spy. Hater dette, har ligget i 3 dager nå og det går ikke over. Noen som har noen tips om hva man kan spise?

Berit skrev 2009-03-25:

Lurer bare på om det er kun meg som har ufattelige magesmerter når jeg har omgangssyke? Kaste opp syns jeg er helt ok, men det er de smertene mellom som jeg er livredd for.

Kansje til hjelp skrev 2009-03-27:

Vi har nå ligget siden mandag med omgangssyken. Først minsten på 2 også neste mann på 10 og nå meg, mammaen. Vi har ikke kastet opp så mye men har diare er det noen råd for det? Har prøvd eple juice og farris, det virker godt. Men ungene klarer ikke drikke det mer. Kanel er også kvalmehemmende! Vi spiser raspet eple med kanel og sukker på. Det er næringsrikt og godt, ikke mer enn et halvt eple om gangen, toppen for magen tåler ikke så mye.

Hjelp til selvhjelp skrev 2009-03-27:

Blåbær er bindende for magen. Varm blåbær og bland det med feks banan. Dette er godt for de minste. Banan er ikke så godt hvis man er kvalm, men kan brukes når det bare er diare.

Halsane skrev 2009-04-13:

Vask alt med sprit, hygene er viktig for å forebygge. Håndhygiene er veldig viktig.

Abdsa skrev 2009-04-25:

Jeg blir kvalm nesten hver kveld, hva burde jeg gjøre?

Jente skrev 2009-06-10:

Jeg har også vært livredd for oppkast. I tillegg til å spy selv blir jeg faktisk redd bare jeg ser andre gjøre det. Håper det ikke bare gjelder meg da.

Helene skrev 2009-09-21:

Det er utrolig godt å høre at det er andre som er redd for dette. Begynner å lure på om jeg skal gå til hypnotisør for det. Har hørt at det kan hjelpe. Jeg lever med kvalmestillende i vesken og har gått til psykolog for det. Jeg er redd for at når jeg får barn, at jeg kommer til å slite virkelig med det. Noen som har noen tips?

Hypnose skrev 2009-10-20:

Jeg er også blant dem som lever med denne angsten og føler at den hindrer meg fra å ha et normalt liv, særlig i vinterhalvåret. Nesten så ille at jeg lurer på om jeg i det hele tatt egner meg til å få barn.

Har noen erfaringer fra dette med hypnose? Andre ting som virker? Jeg husker å ha lest noe om en omgangssykevaksine for småbarn, men jeg regner med at det aldri ble noe av da jeg ikke har sett noe mer om dette siden?

Nervevrak skrev 2009-10-22:

Neimen, jeg trodde jeg var helt alene om å ha slik angst jeg. Er det flere altså? Det føltes godt. Har hatt angst for dette siden jeg var liten. Nå har jeg fire små barn, og går i konstant angst, som nå er verre enn noen sinne. Da jeg hentet i barnehagen i dag, sa hun som jobbet der at det var en som hadde kastet opp i barnehagen i dag. En annen der var også syk, så vi kunne være forberedt, sa hun. Tenk å si noe sant da? Forberedt, ja, jeg går på nåler og skvetter himmelhøyt når en av unga hoster. Noe søvn i natt kan jeg nok se langt etter. Nå er jeg et nervevrak, og forstår ikke hvordan jeg skal komme over denne høsten og vinteren.

Mari skrev 2009-12-01:

Virkelig godt å se at det er fler enn bare meg som sliter med dette. Kjæresten min fikk det om tirsdagen og jeg nektet å se henne før det hadde gått 1 uke. Jeg nekter å få denne grusomme sykdommen så jeg tar ingen sjanser. Jeg har ikke hatt den på 11 år, heller ikke kastet opp på 11 år. Jeg gjør alt for å ikke få den også. Flotte råd her, syns jeg. Og jeg kan jo gi et selv. Til de som skal få unger eller har unger rundt 4 uker burde gi dem omgangsyke vaksinen. Da minsker man ihvertfall sjansen for at ungene skal få det og da deg selv. Veldig lurt for de som har angst for dette.

Emetofobisk20 skrev 2009-12-01:

Skal love dere som får panikk når det gjelder oppkast, dere er ikke alene. Emetofobi kalles det, og er en av de mest vanlige fobiene i verden. Jeg har hatt angst for oppkast hele livet, og har alltid trodd det var kun jeg som hadde det slik. Helt til jeg ble kjent med ei som har akkurat det samme. Vi leste litt om det og fant ut at det er veldig vanlig.

Syk nå skrev 2009-12-22:

Jeg har jo blit syk nå mitt i jula. Jeg er livredd omgansyka. Jeg hater det. Det begynte med at storebrødrene mine fikk det, så far, så det var jo bare meg igjen da. Jeg håper på å bli frisk til julaften. Skal prøve noen kjerring råd. Håper det funker.

Maja skrev 2009-12-23:

Å så godt å se at jeg ikke er den eneste i verden med et heller nevrotisk forhold til oppkast. Her har vi en på fire som kasta opp i morges, lille julaften da for sikkerhets skyld. Også jeg som heller vil føde et barn, evt. kappe av meg en fot enn å få omgangssyka. Men han har ikke kasta opp mer da, så håper det bare var noe annet. Krysser fingrene for at jula ikke blir ødelagt. Jeg er så vanvittig nevrotisk i forhold til spying, tenker på det nesten hver eneste dag, og det er veldig ødeleggende for livskvaliteten. Har ikke kasta opp på over ti år, og har jaggu ikke tenkt å begynne nå.

Jente 15 skrev 2009-12-23:

Jeg er livredd alt som har med sykdom og gjøre og jeg holder meg langt unna syke folk og alt det. Men nå har mine to storebrødre på 17 fått omgangssyken, men jeg er nesten ikke i samme rom so dem engang. Kan jeg bli smittet da?

hater dette skrev 2009-12-23:

Jeg ligger her å er rett og slett sint. Hvordan er det mulig og få omgangssyken lille julaften? Noen som kan gi meg ett raskt tips til hvordan jeg kan klare å holde meg oppe i kveld og morgen?

Camilla, 18 år skrev 2009-12-27:

Ja, da har jeg kastet opp. Sist gang jeg kastet opp var da jeg var 9-10, og har siden vært kjemperedd for å kaste opp. Men wow, må innrømme at det var ikke halvparten så skummelt som jeg husker det var. Var sikkert mye verre før, når jeg var liten og hadde mye trøbbel med magen/oppkast. Nei, men seriøst, til dere som er redde for å spy - prøv å husk at det å spy er en helt naturlig ting, som faktisk hjelper kroppen din å bli frisk. Du kaster jo ikke opp bare på måfå.

Har nå fått omgangssyken etter at broren min og kjæresten hans, som jeg deler hus med, har vært syk rett før jul. Jeg løp rundt å vasket meg på hendene så og si hver gang jeg tok i et dørhåndtak o.l. pga at jeg var så livredd for å kaste opp. Omtrent en time siden løp jeg på do og kastet opp, etter å ha ligget flere timer med kvalme. Og jeg føler meg mye bedre nå. Ikke helt frisk enda, men føler meg ti ganger bedre enn før jeg spydde. Det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Jeg ser at dere som skriver dere er redde for å spy har som oftest ikke kastet opp siden dere var barn. Kan det være mulig dere husker det som en forferdelig skummel ting, pga at dere var små barn når dere sist kastet opp? Ja, å spy er ikke noe behagelig. Men det var virkelig ikke så skummelt som jeg trodde.

Kommentarside:  1    2   3    4    5    6    7   


Diskuter kvalme og omgangssyke

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere