Kjerringråd logo

Migrene - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om migrene.

Meg skrev 2009-11-12:

Lider selv av sterke migrene anfall og da er det ikke sjanse om ibux og paracet hjelper. Det er som regel bare et kaldt, mørkt og stille rom som fungerer.

Rogge skrev 2009-12-21:

Ser det er mange som skriver at de lider av sterke migrene anfall og legger seg på et kaldt rom med paracet etc. som overhodet ikke hjelper. Hvorfor ikke oppsøke lege, helst en migrenespesialist (vanlige almennleger har som regel ikke peiling på denne lidelsen) og få skikkelig medisin. Så slipper dere kanskje å ligge på dette kalde rommet. Du har krav på 3 forsjellige typer migrene medisin for å finne ut hva som passer deg best.

Hilde skrev 2010-01-02:

Ja det høres fornuftig ut Rogge, men hvor får man oversikt over migrenespesialister? Fastlegen sier ingen ting om slike spesialister. Jeg bor i Telemark, men reiser hvor som helst hvis det er mulig å få hjelp for migrene.

Maria skrev 2010-01-15:

toff: Det går absolutt ann å være immun mot Ibux/Paracet. Jeg har selv migrene, og tar man for mye av det, blir kroppen vant med det, og vil ikke reagere, desverre.

Magnus skrev 2010-01-21:

Jeg har hørt at det skal hjelpe med juice og at man skal vere forsiktig med ost og sjokolade. Jeg pleier som regel og sitte stille i et mørk rom når jeg har migrene for det gjør vondere og ligge rett ut. Kanskje det har noe med blodårene som går i panna men jeg vet ikke.

Elin skrev 2010-02-17:

Ja, jeg har også merket at det ikke hjelper å ligge rett ut. Jeg må alltid sitte oppreist i sengen og venter på at migrene medisinen skal fungere. Da går det fortere over på meg hvertfall.

Hagga skrev 2010-02-22:

Jeg har hatt migrene med aura fra jeg var liten/ung. Da jeg var ca. 30 år oppdaget jeg helt tilfeldig en "kur" som var kjempeeffektiv for meg. Jeg har formidlet dette til mange og de kommer med tilbakemelding om at det også fungerer for dem.

Slik fungerer den: Når auraen begynner (ca. en halvtime før selve migrenen slår til) så setter jeg meg på en stol eller på do om jeg er på jobb :-) ). Med lukkede øyne og hodet fremoverbøyd begynner jeg å massere med fingrene hodebunnen, ansiktet, kjeven, halsen og nakken. Jeg tar godt i og masserer overalt så håret står rett til vers.

Jeg følger med på klokka og auraen og gir meg ikke før aurane er over. Dvs at jeg masserer MINST en halv time, vær tolmodig. Og i løpet av en halvtime så har fingrene vært overalt på hele hodet. Til slutt strekker jeg meg masse, spriker med fingrene og strekker hele kroppen godt. Er jeg hjemme så sitter jeg på sengekanten og når strekkingen begynner så legger jeg meg bakover og strekker hele meg - lenge og vel.

Etter denne seansen kjenner jeg meg sliten og trøtt, det sprer seg et velbehag i kroppen og det er godt. Så reiser jeg meg opp igjen og går videre i hverdagen. Migreneanfallet kommer ikke, og det virker akkurat som om jeg har hoppet over hele anfallet. Jeg kjenner meg sliten og øm i hodebunnen osv. Akkurat slik som man kjenner seg etter at et migreneanfall er over.

Dette har nå fungert for meg i 20 år, jeg har "hoppet over" anfall etter anfall i 20 år - og det er helt sant :-). Egentlig litt for fantastisk til å være sant: jeg har ikke tatt en tabelett for migrene siden jeg var 30 år, men aurane har jeg akkurat like ofte som før, så migrenen er der. Og den kommer når tid som helst. Jeg har vært på besøk hos andre, jeg er på jobb - hvor som helst. Jeg sier bare jeg må ha meg en halvtime for meg selv, og så kommer jeg tilbake og er kjekk og grei til å delta etter at massasjen er over. Håper dette kan være til hjelp for andre.

Tanja skrev 2010-03-04:

Har migrene pga rygg og nakkeskade. Hatt veldig hyppige og kraftige anfall. Ikke noe annet enn nesespray og smeltetabletter hjelper. Også har jeg en sprøyte, men den har jeg ikke prøvd enda.

Hva folk reagerer på har jeg hørt er ganske individuelt, men hørt at koffein skal hjelpe (derfor kaffe fungerer), magnesiumtilskudd (har testet det selv om fungerte, men fikk bivirkninger som kvalme, så kastet mye opp og da mister den effekten).

Forøvrig er det fullt mulig å ta for mye av paracet og ibux å bli imun. Det går også på migrene medisiner i følge både apotek og leger.

Råder alle som har symptomer på migrene å ta kontakt med lege så fort som mulig å få ordentlig medisiner. For meg var det en lang prosess før jeg fikk ordentlige migrene medisiner, måtte igjennom masse mildere medisiner/smertestiller som ikke fungerte godt nok.

Jeg går hos kiropraktor og fysioterapaut. Mine anfall kommer som regel når jeg skal ha mensen og når jeg har trent + sterkt lys om vinteren og høsten er ille (når solen står lavt på himmelen). det med sukker har jeg ikke lagt merke til, har diabetes så holder meg som regel unna sukker og har mange anfall for det. Et mørkt rom, kalt klut og stillhet letter anfallene.

Angående migrenespesialister så spør fastlegen om det. Vet ikke han/hun hvordan en skal finne det, ville jeg byttet lege. Migrenespesialist også kalt nevrolog (i alle fall det jeg ble sendt til). Før jeg var der hadde jeg anfall opp til 3 ganger i uken. Nå er det ikke mer enn ca 2 -3 ganger i mnd kanskje og får som regel stoppet de. Jeg må holde meg helt unna alkohol.

Viktoria skrev 2010-03-04:

Eneste som hjelper for meg når jeg har migrene er å legge meg i et helt mørkt kaldt rom og rett å slett bare sove, men må ha helt stillhet rundt meg. Jeg er immun mot ibux/paracet, siden jeg har hatt migrene siden barneskolen, nå er jeg 21 år. Men fant noen kjerringråd jeg skal prøve ut her, men tror neppe det virker for meg med cola og kaffe. Da tror jeg det bare vil bli værre. Det er godt det funker for noen da.

nordfra skrev 2010-05-18:

Det er ofte at man kan få migrene anfall av koffeinmangel. Drikker du kaffe/cola osv. hver dag, og du plutselig en dag ikke drikker/drikker betydelig mindre, får du anfall. Og da hjelper kaffe/cola. Det er viktig å holde blodsukker stabilt. Blodsukkerfall eller for rask økning kan gi anfall. Spis jevnt og trutt gjennom dagen.

Pass også på å få nok søvn. Sånn der korte netter i uka-sove ut i helgene, funker dårlig. Kroppen liker forutsigbarhet og jevn rytme. Ved migrene pga. spenninger fra nakke/rygg, anbefaler jeg 1 g Paracetamol, 400 mg Ibuprofen og 1 Maxalt smeltetablett + hvile.

Forebyggende: Gjør øvelser (styrke og tøyninger) for nakke, rygg og mage. Minst 3 ganger i uken. Og husk: drikk masse vann jevnt utover hele dagen. Mine anfall har blitt betydelig redusert etter at jeg begynte med å drasse vannflaska med overalt.

Jørgen skrev 2010-06-11:

Jeg pleier å ta en paracet/ibux og gå å ta en varm dusj. Jeg bare står der og lar det varme vannet renne over hodet og ansiktet i ca 10-15 min. Så går jeg på rommet og slår av lyset og setter opp vinduet og ligger på senga og slapper av i 10-15 min til. Da bruker det å gå over.

Gry skrev 2010-08-30:

Ibux/Paracet funker ikke på meg lengre, fordi når jeg var yngre tok jeg disse tabl. når jeg fikk anfall. Nå har jeg anfall 2-3 ganger i uken. Dette blir veldig slitsom da jeg går fulltidsskole. Tablettene jeg har fått funker ganske presis 2 timer, og så kommer det tilbake. Jeg har merket at hvis jeg drikke svart kaffe når jeg får symptomer, kan dette hjelpe. Men å dusje, ha det kaldt, luktfritt og unngå røyk er det beste jeg har funnet ut. Likavel er jeg veldig plaget. ligger rett ut når et anfall kommer. Er det noen som har tips som funker fort og bra?

Espen skrev 2010-11-01:

For meg hjeler det å spise en god skikkelig middag. Eller så kan du skylle håret ditt i kaldt vann og legge deg litt tidligere enn du pleier, men ikke for tidelig.

Liz skrev 2010-12-27:

Før måtte jeg få sprøyter av og til ved kraftige annfall av migrene, pluss at jeg alltid har brukt migr, med ved anfallene. Men, for noen år siden fikk jeg et råd om å prøve blodtrykksmedisin som forebyggende. Prøvde noen sorter før jeg fant en som funket. Har nå veldig skjelden migrene anfall og da tar migrene medisin. Aldri mer sprøyter for anfallene (håper jeg). Har fått ett nytt liv nå.

Mia skrev 2011-01-10:

Jeg får selv mye migrene, men mor og far skylder på briller. Ja,jeg bruker briller, men bruker de bare når jeg leser, ikke ellers. I det siste har det blitt mye migrene/sterk hodepine,som svir i pannen/øyekroken. Er det noen som har tips?

B skrev 2011-01-27:

Det er vikig å vite at migrene og hodepine er to helt forsljellige ting. Migrene er en hjerneorganisk sykdom, og skyldes at blodårene i hjernen trekker seg sammen, for så å utvide seg. Mot disse anfallene som gjerne kan vare i 3 dager hjelper bare skikkelig migrenemedisin. De medisinene mange har nytte av er de som får blodårene til å trekke seg sammen. For vanlig hodepine kan ibux og paraset hjelpe, og da skal du prise deg lykkelig for at det ikke er migrene du har. Takk for mange gode råd når det gjelder forebygging. Jeg skal prøve magnesium nå. Hvor mye bør en ta for at det skal ha effekt?

Ronny 37år. skrev 2011-06-01:

Har gått med migreneplager i ca. 12-13 år til dags dato. Nå har jeg forsøkt både kiropraktor, matvanesjekk og selvfølgelig må jeg innrømme at disse reseptfrie dropsene aldri har virket på min kraftige migrene med annfallshyppighet på mellom 4-8 runder pr. mnd. Jeg vet det er mye nye medikamenter man kan utforske, men selv vet ingen om den langvarige bivirkningen av disse. Hjertemedisiner eller blodtrykkssenkende, holder jeg meg unna av en eneste årsak: Hjertet skal ikke bli plaget i tillegg til smerten. Forferdelig når annfall kommer og man føler seg totalt ødelagt/unyttig for både samfunnet og familien. En stygg maktesløshet.Jeg blir ofte liggende i sengen i opptil 3-4 døgn før migrenen avtar. Viktig her og skille mellom migrene og vanlig hodepine. Der er det en del som tror det er likedan. Da tar de grundig feil. Holder meg til medikamenter som kan virke både forebyggende mot annfallene. Der er startfasen for mange før diagnosen stilles. Mitt råd i alt dette er følgende: Drikk rikelig med lunken Coca Cola jevnt utover en dag. Utrolig nok så hjelper det ivertfall såpass at man kan rekke og gjøre det viktigste i en hverdag før f.eks julaften, nyttår, fødselsdager osv. Dette er et seriøst og greit valg dersom man forsøker i det minste. Desverre har ikke legene/forskere kommet lengere med selve opphavet til migrene. Det er veldig trist, men en annen sak enn hva diskusjonen her gjelder. Mvh migrenepasient.

Trude skrev 2011-07-13:

Bruk daglige doser av sink, selen og magnesium. Det forbygger.

Mr.muskel skrev 2011-07-26:

Man kan også drikke koffein holdig drikk som f.eks. burn eller red bull. Dette hjelper også.

Migrena skrev 2011-07-27:

En kombinasjon av chips og cola (salt og raskt sukker) synes jeg hjelper.

Martin skrev 2011-08-01:

Når jeg har migrene får jeg vondt i beina over øynene, og i tinningen. Det jeg pleier å gjøre er å ta litt tigerbalsam der. Vet ikke hvor bra det er for huden, og det svir litt, men det er mye bedre enn hodepinen ihvertfall.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter migrene

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere