Kjerringråd logo

Prolaps - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om prolaps.

Kortpia skrev 2010-03-22:

Etter å ha hatt vondt i snart 1,2 år ble jeg mye bedre etter 5 akupunkturbehandlinger. Dette er en dyktig og erfaren akupunktør. Før det hadde jeg 4 behandlinger hos kiropraktor, og han anbefalte meg da å ta akupunktur. Dette funka så fint for meg, og jeg har hatt noen herlige uker. Helt til igår da jeg løfta spaden med snø. Så nå ligger jeg her på sofaen igjen, men håper det går fort over denne gang.

Anbefaler dere som er plaget til å prøve akupunktur hos en dyktig akupunktør og ikke en "helgekurs-akupunktør".

Sølvpilen skrev 2010-03-23:

Jeg vet mange blir porvosert av dette men skitt au. En amerikaner med navn Sarno har skrevet en bok som heter heal your backpain. Her møter han ryggproblemer og andre vondter med et annet utgangspunkt enn det fysiske. Han fokuserer på det psykiske og tenker at blant annet vondt i ryggen handler om at det er følelser i livet i ditt du fortrenger eller ikke ser og at ryggproblemene representerer disse. Sjekk ut. Hjalp for meg.

Tonje skrev 2010-04-16:

Jeg har mistanke om prolaps i kneet, men vet ikke helt hva det kan være: blir ofte stiv i venstre kne, hovedsaklig rundt kneskålen. Noen ganger kjennes det ut som om den detter ut. Dette er veldig ubehagelig. Innimellom (kanskje daglig) kommer det er smerte som kan vare fra 5 sek til opptil 1 minutt. Har hatt dette i over 1 år. Har vært hos lege, men hun fant ikke noe galt, men JEG mener at det må være noe galt, for det skal da ikke være sånn? Føler jeg dessverre ikke ble tatt seriøst. Noen som har råd/tips om hva det kan være?

Trixi skrev 2010-05-02:

Jeg ble operert for Prolaps for 17 år siden og har måtte stive av i ettertid. Jeg skulle ønske jeg aldri hadde operert for nå har jeg begynt og miste følelsen i beina mine og jeg blir bare 32 år. Tenk dere grundig om før dere velger og ta operasjon. Hos meg har det dannet seg mye arve vev og det er det jo så klart ikke så mye og gjøre med det.

Ranita skrev 2010-05-05:

Jeg har nettopp fått påvist prolaps igjen. Hadde dette for 11 år siden, men etter behanlig hos Naprapat 2 ganger i uken i 2 mnd forsvant smertene. På røngten kan det sees rester etter prolaps. Jeg går turer før og etter jobb, og har kontorpult som jeg kan senke og høyne. Jeg stoler på at naprapaten skal få det i orden denne gangen også.

Henrik skrev 2010-05-16:

Jeg er operert for prolaps/total utglidning, dvs skiven hadde delt seg og gått ned i kanalen til isjasnerven. Måtte dessverre operere. Har slitt siden med ryggvondt, men har allikevel klart å leve et nogenlunde normalt liv. Nå sitter jeg med kraftige smerter, sannsynligvis muskelsmerter. Fikk beskjed av legen om at trening, trening og atter trening er eneste utvei. Mage og rygg øvelser. Ibux, paracet og trening.

Solveig skrev 2010-06-01:

Jeg har hatt prolaps i 6 måneder nå og endelig blir det oprasjon. Jeg tror det blir til å hjelpe med en positiv innstilling. Det jeg har erfaring, at en kiropraktor gjør alt bare vondt verre så det vil jeg ikke anbefale.

Mona skrev 2010-06-22:

Jeg har hatt prolaps i over 2 år nå og holder på å bli gal. Livet mitt er blitt veldig begrenset. Før trente jeg på helsestudio, men etter en bilvask for hånd i litt for kjapt tempo sa det pang. Siden har det bare blitt verre og verre. Selv en liten gåtur til nærbutikken er et mareritt. Jeg må ta mange stopp. Det kjennes ut som noen holder en skrutrekker fast i hoftebeinet mens noen vrir kniven rundt i korsryggen samtidig som noen heller syre inni beinet mitt. Ingen som ikke har opplevd dette vet hvordan det er å leve med et prolaps.

Jeg sa i fjor at jeg ikke ville bli operert om det kom på tale og prøvde både fysioterapi og turer i skog og mark. Jeg har vært så og si sengeliggende siden. Hver gang jeg skal noe så må jeg rett hjem og legge meg ned. Bare det i seg selv er jo et kunstykke. Jeg har ikke ligget hverken på mage eller rygg på over to år og ligger jeg på høyre side hvor prolapsen er så sovner hele den sia fra hofta og ned. Så jeg må ligge på venstre side med ene beinet trukket opp.

Nå sa jeg gledelig ja til operasjon, for sånn her går det bare ikke an å leve. Jeg er 41 år og har mange aktive år igjen, håper jeg.

SillaKese skrev 2010-07-01:

Eks-Yoga: Det er et par øvelser som er gode for prolaps og vonde rygger ja. Jeg har en bok som heter yoga som healing som beskriver dem, prøv å titt litt i den.

Kai skrev 2010-07-19:

Jeg har hatt prolaps i nå 6 månder og har prøvd alt for å si det sånn, utenom operasjon. Det kommer ikke på tale. Jeg skal bli frisk. Har prøvd fysio,kiro, naturterapi, aku, ostopat, naprapat, masasje og laserbehandling. Jeg må si laser er vel det som jeg har trua på, men mine smerter kan forsvinne helt noen ganger og jeg føler meg nesten helt frisk. Så jeg regner med jeg kommer til å bli bra. Jeg har hatt alle symtomene som dere i dette forumet har skrevet om. Jeg har lest utalige timer på nettet om prolaps, tror jeg kunne tatt doktorgrad i dette nå. Men jeg sykler og går litt. Du må bare gjøre øvelser som du ikke for vondt av. Det tror jeg er løsningen. Du må holde deg i bevegelse, trene planke og rulle for rygg. Ikke tøy så mye. La kroppen få hvile. Bruke ryggstøtte fra Rehaband med stålinnlegg når du trener eller driver å jobber med noe tungt. Bruk kun smertestillende når du har så vondt at man kjenner det brenner og stikker som kniver i lår/legg/hofte. Så man ikke lurer seg selv og overgår smerten. Man skal vite når man har vondt så man ikke gjør det verre enn det er. Man blir veldig sliten av smertestillende over lengre tid. Da går det bare enda mer utover prolapsen. Vi skulle nok hatt bedre rygg alle man alle.

Sebastian skrev 2010-08-01:

Visste ikke at det var så mange som sliter med dette. Har selv hatt prolaps 7 - 8 mnd etter mange år med høy belasting på ryggen som følge av langrennstrening. Oppfordrer alle til å trene stabliserende øvelser i slynger og strekke ut hofter og ben hver dag. Dette har hjulpet meg mye fra et stadie hvor jeg ikke hadde følelser i benet og enorme smerter i hofte/rygg, til nå å kunne trene normalt med noen små justeringer.

kai skrev 2010-08-02:

I morgen skal jeg prøve traksjonsbehandling. Er det noen som har erfaring fra dette?

Karianne skrev 2010-08-27:

Jeg fikk prolaps i ryggen for 6 uker siden. Ingen tabletter hjelper mot de intense smertene som jeg har i venstre ben. Nettene er helt grusomme da jeg sover bare 2-3 timer. Håper at dette skal gå fort over.

Mareno skrev 2010-09-02:

Jeg fikk påvist prolaps i ryggen for over ett år siden, men har gått med smerter i venstre setemuskulatur i 2-3 år. Jeg gikk først til fysioterapeut en del ganger, men det hjalp meg ikke særlig mye. Det eneste du får der er litt bøy og tøy, og litt massasje. Da prolapsen begynte å stråle ned i venstre bein, fant jeg ut at jeg skulle prøve Osteopati. Etter noen få behandlinger har jeg merket betydelige forbedringer. Smerten er borte. Så jeg vil anbefale dere som ikke har prøvd det, gjøre det før dere finner på å legge dere under kniven. Ring en Osteopat. Håper dette er til hjelp for dere der ute med prolaps.

Blomst skrev 2010-09-07:

Kom hjem på lørdag etter min 2 ryggoperasjon. Hadde spinal stenose, men kirurgen fant og prolaps som ikke hadde syntes på mr. Er ikke på topp nå, men er optimist når det gjelder fremtiden. Glad jeg fikk operasjon. Hadde grusomme smerter før.

Tom Henry skrev 2010-10-02:

Har hatt prolaps i 1 år nå, og jeg har også hatt kraftige utstrålinger nedover venstre bein. Vært slik at det ofte rett etter det slo seg ut at jeg sleit fælt med å sove, og var svært vanskelig å få gjort noe spesielt ut av dagen.

Nå er det mye bedre, ettersom jeg har en fysisk jobb hvor jeg går mye og er mye i bevegelse, samtidig som jeg trener mye så er det lettere og holde prolapsen i sjakk. Det eneste, jeg gjentar, eneste måten og noen gang få en prolaps/ryggproblemer generelt sett helt bort, eller få smertene til å minke er å trene og være mye i bevegelse. Gå mye hver dag, tren rygg og mage. Skaff ordentlige joggesko du bruker i hverdagen, og prøv og fokuser mer generelt på å holde ryggen rett når du går og til enhver annen tid.

Klarer man å bygge en sterk og stabil mage/rygg muskulatur er det lettere å hindre prolapsen til å slå ut når du engang er kvitt den.

Så til de som sliter veldig med strålinger/andre store smerter: Når denne smerten minker og dere klarer og gjøre normale ting igjen, så har dere ikke noe valg lenger. Dere må sette av tid hver dag til trening/gåturer osv.

Kathrine skrev 2010-10-26:

God bedring til alle med prolaps. Det er det verste. Etter å ha lest her ser det ikke særlig lyst ut til at smertene skal forsvinne med det samme. Jeg skal prøve nøtten og håpe på vikning.

Lara skrev 2010-10-28:

Nå blei eg litt skremt da eg leste at en del har hatt prolaps i over 2 år. Synes selv at 1 år med smerter er lenge nok. Er kjempe aktiv selv, yoga, fjellturer, styrkeøvelser og minst en time gå tur hver dag, men ingenting hjelper. Smerte er en del av kvardagen som jeg hater. I går prøvde jeg trykkpunktterapi. Det er mitt siste håp før operasjon. Har fått påvist prolaps på begge sider. Er det noen som er operert og vil dele erfaringen? Ønsker alle god bedring og en smertefri hverdag.

Ray skrev 2010-12-05:

Jeg har fått påvist Isjias etter jeg var hos kiropraktor. Skal snart til MR undersøkelse for å se om det kan være en prolaps.

Jeg har egentlig slitt med korsryggen i rundt 12-13 år nå, men har ikke orket å gjøre noe med det. Altså ikke vondt nok. Men nå i går fikk jeg det værste smerteanfallet jeg har kjent. Jeg våkna i senga av at det var så vondt å ligge. Sto opp og BANG!

Det fortsatte med en rundtur i mellom stua og kjøkkenet i et smertekaos, og uten å vite hvordan jeg kunne sitte/stå/gå/ligge for å slippe krampene i hele venstrefoten.

Det endte pladask på mage på gulvet med foten lett trukket til meg. Og slik ligger jeg nå. Klarer ikke å stå lenger enn 10-15 sekunder, ikke sitte i det hele tatt, og ligge kun på magen. Senga er for vondt å ligge i. Den er for myk. Jeg må ha hardt underlag, men får jo så sabla vondt i ribbeina og brystkassen av å ligge på mage på hardt gulv hele tiden. Har lagt et pledd under meg, men det demper ikke smerten i foten så bra som å ligge uten.

Jeg har ikke sovet i natt pga smertene, og jeg duppa av i fem minutter her på gulvet tidligere i dag. Nå kjenner jeg at det har vært ufattelig deilig med en god natts søvn i senga igjen, men jeg tviler på at det går.

Jeg fikk medisin hos legen, men jeg synes ikke smertene blir noe mindre av dette. Er det noen som har noe smertelindrende å anbefale?Nå er det ganske mye sterkere smerter i forhold til slik det har vært en måneds tid.

Uansett, alle tips og råd mottas med takk. Jeg blir snart gal av å ligge slik. Dette er helt utrolig vondt, og hadde jeg visst det skulle bli slik hadde jeg begynt å trene den dagen problemene først oppstod.

jente 20 skrev 2010-12-06:

Jeg har selv hatt prolaps og fikk beskjed om at jeg hadde en rygg som en 42 åring som 18 åring. Det beste som hjelp mot mine smerter var å begynne å trene opp ryggen og magen i det små. Det viktigste jeg lærte var at magemusklene nesten er det viktigste for at ryggen skal klare å holde seg oppe, så tren sidemusklene i magen og de midterste.

Jeg har prøvd kiropraktor og dette hjalp ikke meg. Så meld deg inn på et treningsenter og spør en der om å få et treningsprogram som er retta mot mage/rygg. Et godt tips er å ha en pute under beina når du sover, eller mellom knærne om du ligger på siden. Dette hjelper ryggen til å stabilisere seg.

Jeg selv klarer nå å skifte på senga igjen uten noe problem så lykke til alle sammen. Jeg unner ingen ryggproblemer.

Uffi skrev 2011-01-07:

Nå fikk jeg brev fra legen der det står: MR viser et relativt stor prolaps. Jeg er fortvilt, vet ikke hva det betyr nøyaktig. Jeg vet ca. hva prolaps er, men et relativt stort prolaps høres litt skummelt ut.

Etter å ha løftet noe tungt følte jeg med en gang en sterk støt på tvers av ryggen, kunne ikke bevege meg og dermed måtte til akutten med en gang. Er bare i 20 årene og trist fordi jeg ikke kan løpe eller trene hardt. I alle fall det jeg vil dele med dere er da jeg satt de første dagene med så intense semerter i ryggen og ikke kunne bevege meg. Dette varte i ca. 10 dager. Jeg prøvde etterhvert å smøre ryggen med en god olivenolje. Jeg ble overrasket av at smertene gir seg når jeg smører området med en god olivenolje (Gjerne ekstra virgin oliven olje).

Jeg kan ikke si at jeg ble helberedt, men jeg merker med en gang betydelig endring. Det eneste er at det er litt kjedelig å smøre på heletida (ikke minst pga. lukten), men husker det i hvert fall hver gang jeg smertene topper seg eller i lammelsestilstand som begynte nå i det siste.

Håper det hjelper dere også, si fra om det gjør det. Lykke til alle syke mennesker med smerter og lidelser.

Kommentarside:  1    2   3    4   


Diskuter prolaps

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere