Kjerringråd logo

kjerringråd > leamus > leamus

Leamus - kjerringråd

Leamus eller Tics (noen kaller det også lemus) er krampetrekninger eller rykkninger i øyelokksmusklene. Et kjerringråd er å ta tilskudd av kalsium. Leamus kommer av at nervetrådene til musklene styrer hele tiden selv om øyet egentlig ikke skal blunke. Ofte har det sammenheng med stress men det kan komme helt av seg selv uten at man finner noen egentlig årsak. Kalkmangel kan føre til kramper i øyelokket slik som leamus. Ta derfor tilskudd av kalsium.

Leamus

Lillegut skrev 2007-08-27:

Leamus kan man da få over hele kroppen, er ikke bare med øyelokksmusklene det skjer. Og som Kim her sier, sov mer. I tillegg kan det også være saltmangel! At det er kalsium som er svaret er tull, da jeg drikker minst 1 liter H-melk hver dag, og jeg har leamus rett som det er. Søvnmangel derimot, har jeg mye av! ;)

Snuppetutta skrev 2007-09-04:

Har leamus hver dag overalt på kroppen og jeg sover masse og drikker masse melk så de rådene virker ikke for meg.

Alf skrev 2007-10-30:

Har funnet fram til en meget effektiv metode når det gjelder fascikulasjon/leamus. Den er som følger, symptomstest av Dr. Herbstreit: Før leggetid dyppes en bandasje i lunken saltvannsløsning og legges deretter på kroppsdelen det gjelder. Altså vanlig bordsalt og vann inntil huden. Dette har jeg erfaring med er effektfullt helt inntil leddene. Kom gjerne med tilbakemeldinger dersom denne metoden gir utslag.

mikael skrev 2008-01-23:

Hei, jeg har slitt med leamus nå i mange måneder. Drikker selv mye melk. Og har beinhinnebetennelse i beina, så sover nok mer enn gjennomsnittet av de andre jeg kjenner som er 20 år. Men mulig jeg ikke sover tungt nok. Noen som har råd eller?

Guland skrev 2008-02-11:

Saltvannsomslag - to ganger om dagen, hjelper visst for noen.

May Britt skrev 2008-06-04:

Jeg har slitt med leamus i over 2 døgn i strekk nå. Har det i nederste øyelokk på det venstre øyet. Det går max et minutt mellom hver gang det trekker seg sammen. Jeg holder på å bli gal. Av og til dirrer det veldig lenge. Det er så ubehagelig. Jeg vet ikke om jeg vil prøve det som Alf skrev her, for jeg vil helst ikke få salt i øynene. Jeg vil bare at det skal gå bort. Jeg har det til og med når jeg sover, så jeg våkner av det. Melk drikker jeg nok av, og det er ikke noe problem med salt heller. Kan noen hjelpe meg? Jeg syns det er så unødvendig å gå til legen.

Drexen skrev 2008-06-20:

Har hatt leamus i venstre øyekant i venstre øye i ca 2 uker, og på høyre siden av haken i 3 uker. Utrolig frustrerende og forstyrrende. Har iblant våknet av dette på natten også.

Har hatt langvarig leamus ved ene øye for noen år tilbake, var redd det skulle bli kronisk, men ga seg heldigvis etter en måned ca.

Har vel sånt noen ganger i året ett og annet sted, men gir seg på noen timer vanligvis da. Skal prøve med kalsiumtilskudd og saltvann. Flere tips mottas med takk ;)

Marion skrev 2008-06-24:

Har hørt at leamus kan komme av mangel på krom. Har til tider vært plaget av leamus og forsøkte - etter råd - Møllers Omega 3 og Krom (fås i en pakke), og dette hjalp faktisk. I alle fall uskadelig å prøve.

Hypo skrev 2008-07-07:

Prøv magnesiumtilskudd. Magnesium kan motvirke kramper i muskulatur. Det hjalp for meg etter månedsvis med stadige leamus.

Frøken pøken skrev 2008-09-11:

Jeg har hørt at har du leamus må du spise frukt/epler!

Silje skrev 2008-09-17:

Nå har jeg hatt leamus nederst i venstre øyelokk i 4 mnd og jeg begynner å bli mektig lei. Har kanskje drukket lite melk den siste tiden så det skal jeg prøve. Jobber skift så søvn blir litt varierende. Tror også det må ha kommet av litt stress. Skal prøve ut saltvannsoppløsningen! Så får jeg se, begynner jo mildt sagt å bli gal her. Plagsomt, har hatt det ofte før, men aldri i flere måneder. Så alle råd tas med stor takk :)

Camilla skrev 2008-11-03:

Jeg har hatt leamus på øyetlokket nå i 2 uker i strekk. Hva skal jeg gjøre for at det skal gå vekk?

Leander skrev 2008-12-05:

May briit, hvorfor er du redd for salt i øyene? Det er salt i øyene fra før i tårer, så det er ikke farlig. Har prøvd agurkvann omslag, det hjelper.

Inie skrev 2009-01-29:

Jeg har hatt leamus i øyet i en hel uke nå. Begynner å bli gal.

Harald skrev 2009-02-03:

Karve har krampeløsende egenskaper, og egner seg derfor. Drikk to-tre kopper karvete om dagen (ikke lenger enn 4 uker i strekk), og prøv å slappe av. Strekk ut muskelen dersom det er mulig.

Janette skrev 2009-02-10:

Hatt leamus i noen mndr nå, under venstre øye, aldri fred å få. Så nå varmer jeg saltvann og skal prøve om det kan hjelpe, håper virkelig jeg kan våkne uten leamus i morgen.

Leamusa skrev 2009-02-17:

Jeg joyner klubben. Dag nr 2 med leamus, veldig irriterende. Søstra mi hadde det i 2mnd. Det var ingentling som hjalp. Det må visst gå over av seg selv. Huff for noe dritt!

janette skrev 2009-02-19:

Ukene går å det gir seg ikke, prøvd saltvann og sovet mye mer, lege sier at det er ikke noe å gjøre, uten at det vil gi seg av seg selv. Det er utrolig plagsomt.

janette skrev 2009-02-26:

Våknet i dag, kjempe fornøyd, leamus borte. Endelig!

Matt skrev 2009-03-20:

Har hatt leamus i høyre øye på den åttende uka nå. Før greide jeg alltid å kurere leamus ved å bruke en spesiell yoga øvelse(peke og langfinger mot panna, mens ring og tommelfinger vekselsvis åpner og lukker nesebor for inn og utpust. Må pustes ut og inn på denne måten minst 11 ganger).

Tulipanen skrev 2009-03-20:

Jeg har hatt leamus rundt venstre øye i godt over en uke. Slitsomt ja, har fått tips nå om å prøve å legge på en brukt tepose. Mulig det hjelper. Sender tipset videre :)

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6   


Diskuter leamus

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere