Kjerringråd logo

Munnskold eller after - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om munnskold eller after.

Janice skrev 2010-06-06:

Oralmedic er det eneste som har fungert. Men nå skal jeg prøve forebyggende med å bytte tannkrem og begynne med LongoVital. Er sukkeravhengig, så jeg skal gå inn for å slutte med det også.

Morten skrev 2010-06-11:

Hell masse salt i ett glass med vann, ha det i munnen et par minutter. Det lindrer veldig.

PK skrev 2010-06-20:

Hei, var veldig plaget for endel år tilbake. Munnskoldene var både mange og store (overflater). Det kan se ut som immunforsvaret må bære noe av ansvaret siden de gikk dramatisk tilbake da jeg startet med allergimedisin. I tillegg har jeg byttet til Zendium tannkrem, som er mye snillere med miljøet i munnnen.

Kaoshao skrev 2010-07-08:

Jeg er plaget med dette, men plagene har blitt mindre etter at jeg byttet til Zendium tannkrem. I tillegg, tusen takk du som sa at q-tips og kamferdråper funker. Det hjelper faktisk!

R. N. skrev 2010-07-30:

Jeg bruker Dentinox NAF. det er sånn til å smøre på gommene til barna når de får tenner, er veldig effektift mot lindring. Det fås på apoteket.

Jooda skrev 2010-08-05:

Oral Medic er det eneste som har hjulpet meg. Gjør sykt vondt med en gang du tar det på, men den lager en hinne som gjør at du ikke kjenner såret etterpå. Nydelig!

Canker skrev 2010-08-11:

Jeg har så lenge jeg kan huske hatt munnskold i perioder. De siste årene (etter jeg sluttet å røyke) har det vært spesielt ille. Har brukt LongoVital og det har hjulpet, men bare preventivt. Har ikke brukt LongoVital de siste måneder, og har nå fått munnskold igjen. Dette kan relateres direkte til stress.

Så for noen måneder siden på TV, at laser-behandling hos tannlege har en god effekt. Noe jeg har lyst å prøve. Noen som har erfaring med dette, og evt vet om tannleger som utfører disse behandlinger?

Jimmy skrev 2010-08-22:

Jeg byttet til naturlig tannkrem, uten tilsetningsstoffer. (Kingfisher eller Neem for eksempel) Det hjalp.

Anonym skrev 2010-09-20:

Oralmedic, kjøpt på apotek. Himmelsk. Smerte forsvant umiddelbart og såret ble borte i løpet av 1-2 dager. Har prøvd mye forskjellig, men dette var supert.

Roger skrev 2010-10-22:

Prøvde Oralmedc for første gsang i dag og det var helt sinnsykt effektivt. Hadde en mega after rett på innsiden av munnviken som etter min menning er et av de værste stedene. Smurte på og etter 30 sekunder var smerten helt borte. 100%. Har prøvd alle andre vidunderkurer, noe har gitt litt lindring, men ikke i nærheten av Oralmedic.

Skulle ønske det var noe som effektivt kunne forebygge after, men med dette preparatet er i hvert fall after ikke lenger forbundet med smerte.

Aleksander skrev 2010-10-25:

Bruker å ta vademecum på en q-tips og tørk såret med den. Det virker veldig bra.

Anonum skrev 2010-11-06:

Spør på apoteket etter en mild tannkrem, denne forbedrer ikke munnskolden som er der fra før, men vanlig tannkrem inneholder mer såpe ble jeg fortalt og irriterer huden for mange. En mild tannkrem vil ikke irritere huden og jeg får da ingen munnskold.

Jente23 skrev 2010-11-07:

Jeg har vært plaget av munnskold/blemmer i mange år og det har bare blitt værre. Har prøvd det meste som er nevnt ovenfor pluss mange andre ting som ikke har funket, men jeg tror virkningene er veldig individuelt for hver person. Jeg flyttet fra Kristiansand til Hønefoss et år, og blemmene forsvant helt. Hver gang jeg kom hjem fikk jeg masse blemmer. I Hønefoss har de frisk luft og friskt fjellvann, noe jeg tror kan være mye av grunnen for min del. På sørlandet har vi klor i vannet og jeg har derfor kuttet helt ut å drikke vann fra springen, og kjøper i stedet vann på dunker som jeg drikker og pusser tennene med. Dette har gjort at blemmene er blitt redusert veldig, men får dem fortsatt. Har hørt rykter om at stoffet aspartam som finnes i de fleste tyggiser kan være en utløsende årsak for munnskold og skal derfor prøve å slutte med tyggis for en periode. Hvis man må ha tyggis kan kan må kjøpt en rensetygggis uten dette stoffet på apoteket, men dette koster jo litt. Ellers så er jo fuktigheten i luften på Sørlandet ganske stor, så jeg tror dette kan ha mye med at jeg fortsatt får det. Føler så med alle som er plaget med munnskold og håper det en gang i nær fremtid dukker opp noe som både lindrer og kurerer dette.

Hanne skrev 2010-11-08:

Jeg er også plaget av dette, og det gjør utrolig vondt. Av og til får jeg mange om gangen som blir større og større, og det gjør vondt å spise og snakke. Jeg har også brukt vademecum, noe som tar vekk smertene for en stund. Har også prøvd å skylle med munnskylle vann osv.

Jeg har fått ulike midler fra ulike land, til å ta på disse sårene. Jeg har fått en slags krem som man smører på såret også skummer det og svir noe helt sykt, men så skal smerten lindre etterpå. Dette funker, men bare i minimal tid i etterkant.

Jeg tror det bare lindrer smertene slik at aftene skal gå vekk av seg selv, og ikke virker mot dem slik at de skal forsvinne. Det er skikkelig ubehagelig. Akkurat nå har jeg 4 store i munnen som jeg konstant er borti.

Martine skrev 2010-11-29:

Hei. Er en jente på 16 år, og har slitt med med munnsår så lenge jeg kan huske. Får 1-2 ca annenhver måned, har jo ikke så mange som de andre som skriver her, men det er utrolig vondt når jeg spiser og snakker, har regulering i tillegg så da gjør det ekstra vondt når de skarpe metall kantene kommer borti. Jeg anbefaler litt voks på reguleringen for dere som har det. Pleier også å få noen bitte små blemmer på tunga, det er plagsomt, men gjør ikke så vondt. Jeg har prøvd flere kremer, aloclair gel og kenacort, munnskylle vann og flere alternative metoder, men ikke noe har funket hittil. Kremene sitter bare på i 15 min, så blir de borte. Masse tips her, og skal ned på apoteket å kjøpe vademecum og oralmedic for å se om det hjelper. Nå har jeg tenkt til å prøve litt nesespray på sårene for å se om det hjelper.

stud.med. skrev 2010-12-10:

Til Hildegunn: Det er mye mer vanlig hos ikke røykere enn røykere. Man vet ikke helt hvorfor.

Anne skrev 2010-12-21:

Når jeg får en afte, tar jeg bare en Q-tips og dabber litt munnskyllevann på og tar det på såret noen ganger dagen, så er det borte neste dag. Kanskje det svir litt, men det er ikke farlig. Funker kjempebra på meg, verdt å prøve.

Tom skrev 2011-02-25:

Jeg har slitt med after siden barneårene, og støtter meg absolutt til de som nevner at det generelle imunforsvaret har en effekt. Byttet over til Zendium for mange år siden, og har blitt vesentlig mindre plaget etter jeg begynte å unngå kunstig søtningsmidler. Sukralose er ikke så ille, men hvis jeg f.eks drikker en Pepsi Max (som inneholder Asparatam og Asufultam-K) reagerer kroppen stort sett med å gi meg et sår i munnen. Det tok lang tid før jeg fant årsaken. Tror mange andre har denne allergien uten å være obs på det. Det skader jo uansett ikke å prøve, kunstige søtstoffer er jo ikke akkurat bra for deg uansett.

Raven skrev 2011-03-26:

Peppermynte hjelper veldig. Drops, sjokolade, hva som helst med mint/peppermynte. Det lindrer og så smaker det jo godt også.

Petro skrev 2011-04-11:

Tetreolje funker utrolig bra, hvis man klarer å smøre det på et par ganger om dagen ved første tegn til utbrudd. Da blir det som oftest bare et lite sår som forsvinner raskt. Men dette virker kun om du starter ved første tegn til utbrudd. Ellers bedøver/lindrer det noe.

Alfred skrev 2011-04-26:

Hei, har vært plaga med munnskold og after i ca 8 år nå, mine tips til problemet er: Skyll med saltvann for å rense såret, kan også virke smerte dempende. For raskere å få såret til å gro vil eg abefale Oralmedic eller fyrstikker, begge baserer seg på å øke den natulege prosessen med svovel, og en vil merke det tt det svir ved kontakt.

Kommentarside:  1    2    3    4    5   6   


Diskuter munnskold eller after

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere