Kjerringråd logo

kjerringråd > Øreverk > Øreverk

Øreverk - kjerringråd

Øreverk er svært smertefullt. Og dette særlig for barn og spedbarn. Øreverk kommer ofte i forbindelse med en forkjølelse. Ørebetennelse eller øreverk kommer vanligvis av at slim og snørr fra nesen tetter øregangene slik at det kan oppstå trykk i øret. Det er dette som er årsaken til øreverk

Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til kroppstemperatur før den puttes i øret. Dette kan lindre øreverk både for liten og stor.

Øreverk

"Et voksent ørebarn" skrev 2007-01-26:

Prøv å dryppe kamillete (nedkjølt til kroppstemperatur!) i det verkende øret så fort symptomene kommer. Det har hjulpet meg mange ganger. Nå har jeg ikke hatt øreverk på mange år! Kamille virker godt mot betennelse.

Anonym skrev 2007-02-10:

Man skal generelt være forsiktige med å putte noe i ørene. Pass på så ikke bomull blir sittende igjen inne i øregangen. Parasett i flytende eller stikkpilleform kan være det beste for de små. Det tar toppene av smertene.

Anonym skrev 2007-02-24:

Som liten jente, "vokste jeg opp" med ørebetennelse. Husker ett "kjerringråd" jeg fikk når det sto på som verst. Hver gang jeg kjente symtomer på en ny runde ørebetennelse, finhakket jeg opp en halv løk som jeg pakket inn i gasbind. Denne pakka la jeg bak øret som var vondt. Om det var løken eller "trua" som gjorde at jeg ble bedre vet jeg ikke - men det hjalp.

Anonym skrev 2007-04-23:

Bare drypp bar tre dråper i øret og maser øret med håndflaten. Små runde bevegelser gjør at oljen trekker seg godt husk å ligge på det andre øret. Ikke sitt og gjør dette for da vil jo alt renne ut og føre til null effekt

anonym skrev 2008-01-22:

Dere bør vere forsiktig å putte noe i øret.

Tonje skrev 2008-04-01:

Lag en ball havsalt i et kjøkken håndkle og varm den litt i en kjele. Det trekker ut fuktigheten. Bruk heller oljen om det ikke hjelper etterpå. God bedring.

Jeg skrev 2008-05-21:

Varm opp litt matolje og slå inn i øret, det hjelper mot øreverk.

Maiken skrev 2008-07-08:

Denne metoden advarer leger imot. Ta heller barnet med til legen så legen får sjekket ørene. Det gjelder også voksne!

Adrian skrev 2008-08-07:

Noen som har noe bra tips når man skal sove med øreverk. Har bare sovet 6 timer på 2 netter nå.

Marte skrev 2008-08-08:

Jeg er 15 år å har fått øreverk i natt. Klokka er nå kvart på 9 om morgenen og har vært oppe siden 6. Det er helt forferdelig, det er bare på det ene øret. Når jeg gjesper høyt, føles det som trykket letter litt men rett etter på er det like ille. Noen som har noen råd som de har prøvd selv som de vet hjelper? På forhånd takk :)

charlotte skrev 2008-09-22:

Bomull og matolje er og blir en vinner :-)

espen skrev 2008-11-05:

Hei, jeg fikk øreverk/betenelse kl.22 prøvde et kjering råd som het koppe trikset eller noe sånt men funka ikke. Vær så snill og hjelp meg. Jeg kommer til å se om noen har skrevet noe hver time til jeg sovner.

Lene skrev 2008-12-15:

Kjennes ut som om noen stikker strikkepinner inn i øret mitt, hva gjør jeg?

HB skrev 2008-12-25:

Dette med at det kjennes ut som om noen stikker en strikkepinne inn i øret, høres ut som noe jeg har hatt ofte. Og det er ikke bare øreverk. Det jeg hadde var nervesmerter i samme området og det er veldig vondt. Det eneste som kan hjelpe litt mot dette er å legge på noe kaldt som stagnerer/fjerner hevelsen rundt nervene og som da lindrer. Ellers er det bare å holde ut.

Ola skrev 2008-12-31:

Hvis du har vondt rundt osv, så kan det være lurt å gå til legen for da kan det hende du må ha antibiotika siden betennelsen har spredd seg.

Timon skrev 2009-01-04:

Vet ikke om jeg vil få øreverk eller ikke, men det har begynt med småsmerter i øret som nå har vart i en god del timer. Jeg er redd for at det skal bli verre, noen tips?

Får ikke sove skrev 2009-01-10:

Jeg er desperat nå siden jeg ikke får sove på grunn av den forferdelige øreverken, så jeg har et spørsmål. Når man tar matoljen på bomullen, skal man bare stappe den dotten inn i øret eller presse dem rett utenfor øret eller skal man dryppe matolje rett i øret? Hjelp meg fort vær så snill. Smerten er forferdelig.

Ole skrev 2009-02-03:

Helt forferdelig, får ikke sove. Det høres ut som en foss inni øret.

Lille meg skrev 2009-02-04:

Jeg er 13 år og det verker i øret mitt, det føles helt tritt og gjør kjempe vondt Kan noen hjelpe meg? Jeg far ikke sove, klokken er 2 på natta.

Flash skrev 2009-02-10:

Fikk en pluttselig verk inni øret for kanskje 40 min. siden. Det er skikkelig trykk i øret som når man får en vond dott i øret på fly og slikt, bare litt verre. Hva skal jeg gjøre og hva kan det være? Hjelp!

Thomas skrev 2009-02-18:

Jeg tar paracet og fikk antibiotika av legen, men føler smertene er ille og i tillegg at jeg har en potet i øret. Skal prøve løk trikset i kveld. God bedring alle sammen.

Kommentarside: 1   2    3    4    5   


Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com