Kjerringråd logo

kjerringråd > strekkmerker > strekkmerker

Strekkmerker - kjerringråd

Strekkmerker under svangerskapet kan være vanskelig å få bort. Men det finnes hjelp for det. De kan forsvinne hvis man bruker følgende remedier.

  1. Maisolje
  2. Spenol
  3. Omega 3

Maisolje er en fet olje som man får kjøpt i hvilken som helst dagligvarebutikk. Som et middel mot strekkmerker skal man smøre den på huden slik at den holder seg elastisk. Dette rådet er innsendt av en 3-barnsmor som aldri har hatt problemer med huden etter svangerskapet.

Spenol er også et råd man kan bruke mot strekkmerker. Dette blir på samme måte som for maisoljen. Smør huden der merkene oppstår for å holde den elastisk.

Som et tredje tips er å bruke Omega 3. Dette hjelper huden med å bygge seg opp innenfra og er derfor til god hjelp mot strekkmerker. Har du flere tips mot strekkmerker kan du skrive dem inn slik at flere får glede av dem under.

Strekkmerker og peeling

Det som ikke går for å være et kjerringråd er peeling. Peeling av huden hjelper den til å holde seg elastisk. Peeling er derfor noe man kan gjøre mot strekkmerker, men man kan ikke karakterisere det som et kjerringråd.

Strekkmerker

Ma skrev 2007-08-06:

Jeg prøvde en billig krem, men da syns jeg det bare ble enda værre. Vel, det er nok bare viktig og ha en sunn livsstil, for at det ikke skal bli værre. Men jeg har også lest en del om Klein Becker StriVectin, og det sies den har god effekt også.

Ung skrev 2007-10-25:

Jeg har fått strekkmerker på hoftene, men er det umulig å få det bort?

Ice skrev 2007-10-26:

Jeg har hørt at Aloe vera hjelper på strekkmerker og hjelper dem til å blekes, men det må brukes mens strekkmerkene er relativt nye og røde. Ellers er Kakaosmør kjempe effektivt for å forhindre strekkmerkene i å komme.

Bø skrev 2007-11-01:

Jeg hadde flere tydelige dype merker på lårene, men etter å ha brukt vanlig natusan sink salve og smurt med spenol synes de omtrent ikke lenger, nå ses de kun i spesielle lys.

Kobrack skrev 2007-11-26:

Kan man fjerne strekkmerker med laser?

linn skrev 2007-11-27:

Jeg sliter med strekkmerker på mage, lår og underarmene, og syns det er stygt. Det som er det verste er at jeg bare er 16 år og har fått det så tidlig, håper noen av disse rådene hjelper, har så dårlig selvtillit så håper på hjelp snart, har hatt dårlig selvtillit i mange år, håper på hjelp.

Julie skrev 2007-12-02:

Esmalfarma skal redusere strekkmerker med opptil 50-80% har jeg hørt :)

Uff skrev 2007-12-02:

Jeg fikk et lite barn får tre måneder siden og fikk STORE strekkmerker på mage, sidene, rumpa, nedover lårene og helt ned på leggene...Og selvfølgelig ble brystene også utsatt for denne grusomheten.

Siri skrev 2007-12-20:

Jeg har fått strekkmerker på rompa og nedover lårene, og jeg tør ikke gå i becini eller vise meg for noen uten bukser, jeg er bare 17 år. Stemmer det at man kan smøre seg inn med kakaosmør? Hvor kan jeg få kjøpt det?

Jente 19 skrev 2007-12-21:

Det jeg ut ifra mine erfaringer kan anbefale, er å trene. Tren spesielt de stedene du har mange strekkmerker på, og sol deg fordi da forsvinner de, eller så blir de nesten usynlige. Det funka ganske bra for meg. Fordi jeg hadde noen skikkelig synlige og ikke spesielt pene strekkmerker, men nå er de "borte". Så nå kan jeg bade og føle meg trygg i min bikini.

Meg skrev 2008-01-18:

Hvordan ser disse merkene ut? Har fått noe som ligner fett "strimer" på hoftene. Men jeg har ikke gått dramatisk opp/ned i vekt.

den smarte skrev 2008-01-22:

Jeg kjøpte noen plaster mot strekkemerker i kina, var bare en urteblanding på plasteret, som skulle fjerne merkene, de ble aldri helt borte, men nesten usynlige. Så kjerringråd hjelper, naturen må bekjempes av naturen.

Vilde skrev 2008-01-30:

Jeg har strekkmerker over hele rompa, men veier kun 55 kg og er 1.70 høy. er det mulig å fjerne dette med laser? Eller må jeg unngå bikini resten av livet? Har samboer som ALDRI får se rompa mi! Er det noe som hjelper?

Anonym skrev 2008-02-05:

Strekk merker oppstår ofte hos kvinner. Og ofte hos ungdommer som er i utvikling, kroppen vokser raskt, og det gjør huden i ubalanse. Strekkmerker vil etter hvert gå vekk av seg selv hvis du bare la tiden gå, er det den beste hjelpemiddelet for unge kvinner som enda vokser. Enkelte kremer vil mest sannsynligvis ikke hjelpe pga de kommer ikke helt ned til huden der strekkmerkene utvikles. Mitt beste råd er å vente. Hvis ikke de går vekk, gå til hudlege eller hudpleier og få råd og veiledning. Mvh meg :)

Camilla skrev 2008-02-19:

Easy Peel er en kjemisk peeling. Tror det er det eneste som virkelig funker. Hadde søkt på alt som finnes, og jeg fikk inntrykk av at kremer bare har begrenset effekt. Dessuten har jeg prøvd laser, men fikk beskjed om at den typen laser jeg brukte ikke ville fjerne de dypeste strekkmerkene mine. Easy Peel er en ganske dyr behandling, men den virker. :-) Jeg hadde skikkelig dype merker både på lårene og magen, og nå er de så godt som borte. Jeg gleder meg til jeg kan gå på stranda igjen.

Julie skrev 2008-02-26:

Tror det er veldig viktig å ikke gå for fort opp og ned i vekt. Etter min erfaring har jeg fått strekkmerker på siden av magen og på hoftene/lårene grunnet for fort oppgang av vekt. Jeg tror det er også viktig å tilføre huden mye fuktighet. Om det er et svært belastende problem for noen anbefaler jeg hudlege og laserbehandling.

Meg:=) skrev 2008-03-06:

Jeg har også fått noen EKSTREMT store strekkmerker på brystene, og et par små på rumpa! Det er helt utrolig styg! Veldig flaut. Verken spenol eller omega3 fungerte for meg. Jeg har noen VELDIG dype! Noen som vet hvordan jeg kan få de nesten 100% vekk? Pliss hjelp!?

oppgitt 14-åring skrev 2008-04-03:

Går ikke strekkmerker vekk etter hvert i det hele tatt?

Jente 22 skrev 2008-04-10:

Man kan nesten bli gal av alle de forskjellige kremene og produktene som er på markedet, men hva hjelper det når ingen av dem virker? Er grusomt å si det, men unsett om de falmer så er det forsatt ikke pent. Er det ingen som vet om noesom VIRKELIG hjelper, og som også kan vere med å hjelpe på de merkene som nesten ikke syns lenger?

Stine skrev 2008-04-11:

Jeg begynte å merke noen striper på rompa tidlig i høst, men trodde det bare var merker etter buksene mine. Etterhvert skjønte jeg at det var strekkmerker, og nå har jeg også begynt å få det på lårene. Jeg kan ikke si selv at jeg har lagt på meg så utrolig mye, men tydeligvis har jeg visst det. Jeg er bare 16 år og synes dette er utrolig teit. Jeg synes strekkmerker er et tegn på at man begynner å bli tykk og det har jeg helt panikk for. Finnes det noen spesiell trening etc. som hjelper mot fete lår/rompe? Sommeren er rett rundt hjørne og jeg trenger VIRKELIG råd.

silje skrev 2008-04-17:

Prøve Striasan krem, den er laget for å fjerne strekkmerker og virker.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7    8   


Diskuter strekkmerker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com