Kjerringråd logo

Urinveisinfeksjon - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om urinveisinfeksjon.

Demi skrev 2010-03-09:

Jeg hadde blærekatarr. For 3 dager siden var jeg ferdig med en kur. Jeg har vært veldig plaget med infeksjoner. Det her var min 5. kur. I tillegg så har jeg svakt immunforsvar og lite jern. Nå er jeg så lei av medisiner at nå skal jeg prøve noen disse gode rådene som er her. Kanskje de funker for meg.

Nileli skrev 2010-03-11:

Har vært veldig plaget me uvi i mange år. Fant en kur på helsekost som heter urigard som skal tas morgen og kveld. Det hjeper veldi bra som forebyggende. Kjenner jeg at jeg får sterkere symptomer tar jeg inkontinol fra helsekost, gjerne 2 tab i slengen. Det anbefales i tilegg til alle andre råd, som sur drikke og å holde seg varm.

kfs skrev 2010-03-19:

Å gå til lege er bare tull, og det har jeg erfart. Jeg har hatt UIV fem ganger på fire mnd. Hver gang jeg går til legen får jeg antibiotika hele tiden. Det er rett og slett tull. Det kommer tilbake hele tiden. Jeg har vært veldig slurvete med å holde meg varm i vinter også så det kan nok være veldig lurt med ull, ja. Skal prøve noe naturmedisin nå så får vi se om det funker da. Det er ikke lett å være jente nei, det skal være sikkert.

Anonym skrev 2010-03-23:

Er urinveisinfeksjon er en forsuring av kroppen? Dvs at kroppens PH verdi er lavere enn den skal være, og at man derfor må gjøre den høyere, altså mer basisk. Kroppens PH verdi har mye mer fokus i andre land som USA og Tyskland. Tyskland er bla nøye på å bruke et basisk kosthold på sine topp idrettsutøvere. (Melkesyre kommer av forsuring av kroppen)

Et ikke basisk kosthold gjør at vi blir syke og legger på oss. Det gjør også at vi føler oss i dårligere humør. Kanskje uten å merke det. Et basisk kosthold er sunnere for kroppen, og vi holder oss friskere og slankere. (sin egen idealvekt)

Nå liker ikke jeg å overdrive med noe, men noe har jeg tatt med meg fra å lese om det. En enkel huskeregel er å spise mer grønt og mindre søtt. Det inkluderer faktisk og frukt, men den overser jeg helt, jeg elsker frukt. Sitron er faktisk og basisk for kroppen, så et par glass sitronvann skader sikkert ikke.

Ok, her er min løsning på UIV:

JA, jenter (og gutter), jeg vet det høres ekkelt ut, men det funker. Når man er syk, er det noe inne i kroppen som skal ut. Så tenk renselse så blir man frisk.

anonym 345 skrev 2010-03-25:

Noe som virkelig hjelper er å sove med en god gammel ullsokk i trusen. holder det varmt og godt, og så gir det akupunktur, av alle de små ulllfibrene. Høres helt teit ut, men jeg ble betydelig mye bedre etter 1 natten. Det er 3. natten nå, og jeg er snart kvitt hele driten.

Sjøstjerna skrev 2010-03-26:

Fikk et råd av en lege for mange år siden. Gå på toalettet innen 15 min. etter samleie.

Stinelita skrev 2010-03-29:

Har hatt urinveisinfeksjon i lange tider. Mye er prøvd, men jeg fikk best effekt av Daylight (Kan kjøpes på helsekost), som er væsken av en israelsk plante. Drypp litt i innlegget. Borte på 20 min! Ellers kan også lavendelolje i badevannet brukes. Drikk også solbær saft/te eller iste. Daylight kan også brukes i saft, da må man tisse hele tiden.

anonymus skrev 2010-04-10:

Kjerringrokkte, er veldig bra dersom man har vanskelig med å få tisse, i forbindelse med urinveisinfeksjon. Men husk, kun en kopp om dagen. Ellers kan det han omvendt effekt. Jeg har hørt man ikke bør ta tranebær hver dag? Kun når man faktisk har betennelse.

Er selv plaget hyppig med urinveisinfeksjon. Om jeg fryser en dag, ligger jeg en uke. Så tror veldig godt på dette med å holde seg i ro, varm og drikke mye. Det funker best for meg. Kombinert med en kopp kjerringrokkte om dagen.

Det kan man også drikke når man er frisk, for å hold igang. Men husk: kun en kopp.

LIv skrev 2010-04-21:

Tranebærjuice hjelper mot uvi-,men kollodialt silver hjelper også. Det er naturens eget antibiotika. 3 ss pr dag, holdes i munnen ca 1 min. før det svelges. Fåes kjøpt i sverige. Silver tar knekken på virus og bakterier. Har masse info om dette.

Annemor skrev 2010-04-27:

Jeg har med hell forsøkt tranebær og tranebærjus. Meget effektivt. Jeg har imidlertid diabets 2 og fikk en perioden kjempe-høyt blodsukker. Oppdaget etter hvert at disse anfallene ned høyt blodsukker alltid kom i perioder hvor jeg brukte tranebær. Og jo du, ved litt leting på nettet fant jeg sammenhengen. Så folk med diabetes 2: Vær meget skeptisk til tranebær. Ta i alle fall målinger.

Renate skrev 2010-05-11:

Jeg har hatt urinveisinnfeksjon minst fire ganger i året siden jeg var to år. Det er ingenting annet enn antibiotika som hjelper når du først har fått bakterien i deg. Hvis det går over ved hjelp av kjerringråd har ikke bakterien fått satt seg eller man demper bare symptomene. Hvis du tror du har urinveisinfeksjon må du kontakte lege, hvis det forblir ubehandlet kan det utvikle seg til en nyrebekkenbetennelse og det er veldig smertefullt og kan være farlig. Samtidig skal det sies at alle rådene her inne gjerne kan benyttes sammen med kuren, så lenge man er forsiktig med å svelge tablettene med juice og andre sure drikker som kan bryte ned innholdet.

Ina skrev 2010-05-13:

Jeg fikk urinveisinfeksjon for noen måneder siden. Jeg måtte ha antibiotika. Da jeg var hos legen spesifiserte hun at jeg ikke skulle drikke appelsinjuice, men ja til tranebærjuice. Det sure i app.j. får det til å gjøre mer vondt/brenne når man urinerer.

Silje skrev 2010-05-24:

Veldig mange fine tips. Jeg har alltid vært plaget med UVI. Fikk beskjeden da jeg var 2 år om at jeg hadde utvidet urinveisleder. Og dette gjør at infeksjoner veldig lett skjer. Da jeg var 8 år var det fikset. Men jeg hadde fremdeles plager med infeksjoner. Jeg har prøvd en hel masse, men har nok ikke prøvd alt (håper jeg). Jeg har nå mange års erfaring og ønsker å dele disse med deg som sliter. For slike plager unner jeg ingen. Det er uutholdelig.

Da jeg var 19 gikk jeg til naturlege i et halvt år, det var alt som skulle til for å jage det vekk. Etter dette var jeg kvitt det i ca 4-5 år (med noen få tilbakefall). Han masserte deler av ryggen, trykket under føttene, og gav meg råd om å slutte med appelsin juice (noe som er det beste jeg vet), og å ikke drikke melk. Og å ta masse tranebær. Jeg fulgte rådet hans. Og det funket. I ettertid har jeg fått tilbakefall om jeg har sprukket, og drikke ett glass med appelsinjuice eller melk. Merkelig, men sant. Jeg har da også veldig lenge vært plaget med knærne, noe han sa var en sammenheng med nyrene. Han fortalte meg om dette før jeg sa til han at jeg hadde kneplager.

Jeg har også lest i en naturlegemiddel håndbok om mulige ting man kan gjøre for å forhindre og å bedre UVI. Her kommer noen tips:

De siste årene mine har jeg fått kraftige tilbakefall. Så nå vurderer jeg på nytt alternativ medisin, for så mange kurer fra lege svekker imunforsvaret der nede. Nå blir jeg 26 og har da enda ikke blitt kvitt det, selv om legene sa jeg trolig ville vokse det av meg... Men er det ikke stort sett det man får høre når de ikke har noe mer muntert å si? Jeg ønsker deg lykke til. Og håper at dette kan ha vært ihvertfall til noe hjelp. Klem fra Silje

Mann skrev 2010-06-11:

Hva skal man som mann gjøre når dette dukker opp. Det hender at menn får dette selv om kvinner rammes 100 ganger oftere.

Lene skrev 2010-07-12:

Jeg sverger til tranebær. Det skyller ut bakteriene og renser systemet. Men det er visst slik at et stoff i tranebær gjør at bakteriene ikke fester seg til slimhinnene inne i urinblæren. De skylles så ut om det er ecoli som har gjort deg syk. Dette er visst 9 av 10 ganger. Om ikke infeskjonen kommer av ecoli så virker det altså ikke like godt.

Nina skrev 2010-07-15:

Jeg er veldig plaget På grunn av. diabetes 2 gror det sent om det har blitt sår, så har noen noe gode råd mot det? Jeg kan ikke ta tranebær, da jeg bruker blodfortynnende.

Linda skrev 2010-07-20:

Jeg har tidligere hatt symptomer på uvi uten bakterier av og på i flere år. Dersom en har stadige infeksjoner uten bakterier kan det være det er fordi en strammer musklene i underlivet ubevisst. Jeg har gjort det i mange år med plagene det medfører. Er kvitt det nå, men gikk på mange feile antibiotikakurer før jeg skjønte hva som var galt. Derfor: gå aldri på antibiotika dersom ikke bakterier er påvist. Jeg gjorde det, og det gjorde intet bedre. For uvi-symptomer uten bakterier hjelper kjerringrokk (te eller kapselform), varme bad, avslappingsøvelser, å stresse ned, varm te osv.

Monica skrev 2010-07-20:

Jeg har hørt om tranebærjuice, men vet ikke hvor jeg kan kjøpe det. Er det noen her som vet hvor man kjøpe det?

Conny skrev 2010-08-13:

Etter to år med intens UVI så har jeg endelig blitt henvist til urolog på sykehuset. Bare i år har det desverre blitt over seks antibiotika kurer og enda så forsvinner ikke Uvi-en. Har prøvd alle noen få atb, men nå har jeg blitt resist mot de jeg har prøvd. Har prøvd plantemedisin, tranbærkapsler (seks om dagen), en liter tranbærjuice hver dag. Har ikke prøvd vann med sitron i for det tror jeg har ingen nytte på min sterke uvi. Gleder meg til å få kommet til en urolog. Mulig jeg har en utposing på urinrøret som må oppereres bort. Men det som er best med denne siden er at vi alle er i samme situasjon bare at noen er hardere rammet enn andre. Lykke til med deres infeksjoner. Håper den en gang blir borte for alle.

SoRi skrev 2010-08-28:

Jeg løper på butikken og kjøper den billigste appelsinjuicen jeg kan finne som er usukret for å bli kvitt infeksjonen. Har fått beskjed av legen å prøve å unngå antibiotika da man kan bli resistent og så drikker jeg hele 1,5 til 2 liter iløpet av 12 timer. Dette skyller igjennom systemet. Jeg opplever å bli fryktelig tørst når jeg drikker appelsinjuice så jeg drikker gjerne vann i tillegg.

Unngå sukker. Hvis du spiser mye sukker tilsatt i maten blir det verre. det har iallefall jeg erfart.

Å holde seg varm hjelper meg mot smertene og følelsen av å måtte tisse.

Jeg har hørt at å sette seg i varmt grønnsåpevann kan hjelpe. Det er mange som har foreslått det til meg, men jeg har ikke prøvd det.

Mona skrev 2010-09-13:

Jeg ser det er mange her som anbefaler appelsinjuice eller andre sure drikker. Vær da oppmerksom på at det ikke må inneholde sukker. Bakterier elsker sukker, men liker ikke surt. Derfor: sukkerfrie sure drikker samt vann, vann og masse av vann.

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6   7    8    9   


Diskuter urinveisinfeksjon

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com