Hemorider - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om hemorider.

Ine skrev:

Jeg har hatt problemer med hemorider siden en langvarig og hard fødsel for 18 år siden. Plagene kommer tilbake med noen års mellomrom av ulike årsaker. Jeg har brukt et homeopatisk middel som heter Rhus Tox M (1000). Dette er en engangsdose med sukkerpiller som røres ut i et glass kaldt vann og drikkes i løpet av noen timer i små slurker. Effekten kommer etter ca.1 uke og varer i flere år. Middelet er kjent for å øke blodomløpet i kroppen. Det kan være lurt å høre med en homeopat først om man har andre sykdommer.

Zinksalve skrev:

Prøv å smør på zinksalve hver gang etter du har vært på do slik at det hele tiden ligger et lag der, det lindrer ihvertfall litt.

Jens skrev:

Jeg så et program på tv som heter pinlige sykdommer. Der var det en som fikk blokkert blodårene som forsyner hemoroidene, og de forsvant gradvis i løpet av en liten uke. Jeg lurer på om denne type operasjon finnes i Norge. Det høres hvertfall ut som et veldig lite drastisk og smertefullt inngrep.

Jente 19 skrev:

Jeg har vært plaget av hermorider i flere år. Det er ikke noe som virker og smertene har aldri vært så harde som nå. Jeg greier ikke stå eller sitte nesten og skriker meg i søvne. Jeg har vært på legevakten og fått smertestillende og dette hjelper meg litt. Hvis det ikke går over snart må jeg inn til kirurgene. Dette er noe jeg ikke vil.

Vondt skrev:

Jeg er 46 år er veldig plaget med hemorider. Er det noen gode råd når de er så store som druer og man ikke kan sitte?

Morten skrev:

Ja da er dag to kommet og ting er enda bedre. Legen sa at smerten ble der i ca 10 dager om han ikke tok dem bort. Skullle ha tatt dem bort første dagen hos legen. Unner ingen de smertene som kom før de ble fjernet.

Morten skrev:

Jeg har hatt en stor utvekst med smerter som var ubeskrivelige. Trodde ikke hemorider skulle være så vondt. Var hos lege på fredag fikk krem og tabletter. Smertene ble bare værre. I dag snittet legen og tok ut 2 store klumper. Så nå er verden bare herlig.

Anonym skrev:

Jeg har lyst til å dele min erfaring med dere. Jeg fødte for 3 mnd. siden og fikk for ca 2 mnd. veldig vondt da jeg skulle på do, og slik har det fortsatt. Jeg har prøvd en krem fra apoteket, men det ble ikke bedre. Legen min sa jeg skulle har litt babyolje på fingeren, dytte de tilbake og knipe. Ikke best effekt på dette heller. Faktisk ble det til slutt verre. Nå har jeg lest i boka Mamma for første gang og prøvd deres variant. Det har positiv effekt så langt.

Slik gjør dere:

  1. Knus isbiter i en brødpose og pakk inn i en klut e.l
  2. Legg dere på alle fire med rompa høyest. Det hjelper å bygge opp magen med noen puter.
  3. Putt isbitene innenfor trusa på hemoroidene.
  4. Bli liggende i 20 min. Hevelsen vil synke takket være isen og at hemoroidene er det høyeste pkt på kroppen.
  5. Etter 20 min tar du bort isen og klemmer hemoroidene inn i åpningen. (Både den innvendige og utvendige klumpen min hadde på dette tidspunket skrumpet ganske bra.)
  6. Når alt er innenfor blir du liggende i ca 15 min til.
  7. Legg deg rett ned på magen og knip en stund.

I dagene som kommer må du dytte klumpene inn igjen så fort de popper ut. Da gjenstår det å se hvordan dette går. Lykke til!

MS Gur skrev:

I Sveits anbefaler de å dytte isbiter opp i endetarmen. Det skal få boblene til å trekke seg tilbake og lindrer samtidig smertene. Et annet råd er yoga, trening av endemusklene. Du skal liksom stramme de alt du kan og bygge opp en strammere muskel.

Siggen skrev:

Nå sitter jeg med stumpen i 5 liter varmt vann og 1 dl eddik og ler av meg selv. Dette burde funke. Synes jeg ser meg selv sitte her på denne måten kveldene framover. Huff, for et liv.

Hmmm... skrev:

Hører menge nevner honning. Hva gjør du med honningen? Jeg merker at hvis jeg er i full aktivitet rett etter toalett besøk kan jeg få store klumper. Dette er kipt da jeg trener hver dag og går regelmessig på toalettet. Etter det jeg har lest her tror jeg at jeg tar turen til fastlegen min selv om jeg synes dette er veldig kipt. Føler at det kan hjelpe så lenge jeg tar meg en dusj etter hvert toalett besøk så slapper av i ca 30 min før jeg må gjøre mitt.

Kvirre skrev:

Etter mine graviditeter har jeg vært voldsomt plaget. Jeg bruker kremen xylioproct som de har på apoteket. Denne er smertelindrende og har virkning etter to til tre dager alt ettersom hvor hardt angrepet man er. Et annet alternativ er å fryse de med isposer. Blodet kommer ikke til det utsatte området og det blir mindre press på hemoriden. Etter en stund kan det også hende den sprekker. Forebyggende: Mye vann og godt kosthold med korn og fiber. Legen min anbefalte å være hygienisk nedentil og rengjøre etter hvert toalettbesøk slik at avføringen ikke blir liggende å irritere. Det har hjulpet meg og jeg er så å si kurert.

Vondtirøven86 skrev:

Ace3 heter en salve man kan få på apoteket. Den koster i underkant av en hundrelapp og virker kun preventivt mot hemorider, har du først fått en som meg så aner jeg ikke hva man kan gjøre for å bli kvitt den. Jeg regner med at den må opereres. Det fine med denne salven er at den lubrikerer røven så hard eller myk drit kommer uten problemer.

Hvorfor skrev:

Ser det er noen som har skrevet at de ikke vil gå til legen for å sjekke seg fordi det koster litt. Skal gi deg en grunn for at det kan lønne seg på sikt. De sjekker blodet ditt for å se hvilken type sykdom du har. Blod i avføring kan komme av problemer med hemorider så vel som mye mer alvorlige sykdommer som nyrene. Om du har blod i avføringen må du for all del ikke ta for gitt at det er hemorider, men gå å sjekke deg. Bedre å betale 300 ekstra spenn enn å dø av kreft i nyrene.

Sinksalve skrev:

Prøv rådet med sinksalve, det var effektivt.

J15 skrev:

Jeg har en klump ved siden av rumpehullet som jeg har hatt ganske lenge (2 månder kanskje). Kan det være en hemoride? I så fall, hvordan kan jeg få fjernet den? Jeg synes det er utrolig pinlig å gå til legen, og iallefall hvis han skal skjekke inni rumpa mi. Er det noen reseptfrie salver eller piller man får kjøpt som fjerner det?

Løsningen skrev:

Det kan også være en allergisk reaksjon. Samboeren min slet med hemorider i mange år. Han sluttet å bruke såpe bak og siden har han ikke hatt hemorider. Billig løsning. Håper det hjelper på flere.

Hemolei skrev:

Har vært plaget med en gjenstridig hemorride i flere år nå, har prøvd endel forskjellig. Har ikke vært heldig til nå. Feks sheriproct den virker ikke, smurt honning i fua, grønnsåpebad, potet og kål. Ingenting har virket. Sto engang med en nål for å ta hull på den, men jeg skjønte fort det ikke var lurt. Det gjorde vondt. Har nå mikset flere kjerringråd sammen; altså salt blandet ut i vann så sterk blanding som mulig, mikset i honning og propolis. Skal prøve ut dette i kombinasjon med varme rumpebad så krysser jeg fingre og hemorrider på at plagen kanskje kan forsvinne.

Veldig vondt skrev:

Jeg merket først for 3 dager siden, at jeg begynte å klø. Jeg tok en pille mot det, også stoppet det. Men plutselig begynte det å svi. Nå er det vondt å tørke seg etter do-bruk, men jeg har ikke blod på papiret. Det klør og svir no sinnsykt. Er dette hemorider?

Uten mel skrev:

Jeg kuttet ut hvetemel, spiser rugknekkebråd og rugbrød isteden, hemoridene forsvant.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....