Hemorider - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om hemorider.

Inger skrev:

Jeg fikk hemorider første gang etter en lang biltur med stringtruse og trang bukse. Etter det har de kommet tilbake med jevne mellomrom, særlig dersom jeg bruker truser eller bind som kommer inn i sprekken og irriterer huden der.

Ja det er irriterende med hemorider skrev:

Bruker en krem som heter AC3 anal et eller annet, den lindrer ganske bra kløe etter dobesøk. Kremen fåes kjøpt på apoteket.

Jente 19 år skrev:

Jeg er en jente på 19 år med hermorider og smerter. Jeg fikk hemoridene for 2-3mnd siden. Det gikk bra til og begynne med i forhold til smertene, men synes det var flaut og ekkelt.

Følte meg stygg og ekkel. Det var jo bare gravide og gamle som kunne få dette? Det viste seg etterhvert at der tok jeg grundig feil, hele 80% av Norges befolkning lider av dette i forskjellige grader.

Jeg var også redd for operasjon, men lover deg at dette er ikke første alternativ.

Jeg motet meg opp og dro selvfølgelig til lege, dette vil jeg anbefale alle! Det er bedre å få hjelp tidlig enn å gå med dette lenge, jo lengere du går jo større kan dem jo bli.

Hadde sterke smerter og gråt hos legen, måtte brette ned og vise dette frem. Var ikke så mye og dette skulle ikke være noe problem. Fikk sånn kombi pakke med stikkpille og salve. (stikkpillene må man ha resept på nå) Fikk også smertestillende grunnet sterke smerter.

Jeg dro hjem og smertene ble verre, viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Dro til lege flere ganger. Til slutt måtte jeg på legevakten i en helg (Grunnet sterke smerter). De søkte meg da til REKTOSKOPI (undersøkelse av tarmen). Dette var jeg ikke glad for. Jeg var svært sliten og tok til tårene. Du tror kanskje det største problemet var å være naken og at andre skulle inn i rompa mi? Jeg synes det var værst og skulle tømme tarmen jeg, hadde meget vondt under toalettbesøk og hadde ikke noe lyst til dette.

Dro til legen og de undersøkte meg. De fant ut at jeg hadde hemorider og en rift på slimhinnen inni rompa (noe som kunne gjøre svært vondt). Jeg fikk beskjed om å smøre en spesiell salve på i en mnd. Synes du det var lenge? Det tar lang tid og få sår innvendig til og gro og i hvertfall i spent muskulatur. Jeg smurte og smurte, fikk beskjed om å kunne ut alle steroide stikkpillere og salver da dette svir mye og skaper ubehag i forhold til riftene. (disse stikkpillene og salvene burde ikke brukes over lengre perioder, da huden blir tynn og sårbar).

Jeg lå hjemme på sofan i 3-4uker før det ble så bra at jeg kunne dra på butikken og andre steder. Jeg var bedre i ca. 2uker før jeg ble rammet på nytt. Dette var utrolig leit og jeg har gått ned mye i vekt pga. smertene, fra 61-55,54kg som jeg nå ligger på. Jeg måtte dra akkutt til legevaktog få smertestillende. De har ihvertfall hjulpet meg. Jeg fikk beskjed om å kontakte lege på førstkommende mandag, altså i dag.

Det gjorde jeg og fikk time i dag kl 13.00, dro dit og forklarte alt. Jeg ble da undersøkt og de fant ut at en av de var koagulert (blodet i hemoriden tørker og gir enorme smerter) har fått drøssevis av legemidler som skal holde magen litt løsere for og hjelpe meg i forhold til avføring. De vil vente og se om dette kan trekke seg tilbake for kroppen kan ordne opp selv, den koagulerte hemoriden kan bli absorbert (kroppen kvitter seg med det tørkede blodet selv, altså naturlig). Hvis dette blir en langvarig plage er kirurgisk inngrep neste alternativ, men kjenner ikke at jeg har så lyst siden det sies at det er vondt og at det er stor sjanse for at det kommer tilbake.

Jeg håper mine erfaringer kan hjelpe andre til og forstå at smertene er ille selv om man får hjelp, og at det ikke er noen vits og streve med dette alene. Hemoridene kommer og går og det er ikke en sykdom man bare blir kvitt som regel, er mer kronisk.

Håper jeg blir bedre snart, sliten er jeg og man blir nedbrutt psykisk av og være fanget i en leilighet, og ikke får man gått på jobb heller.

Hjelp skrev:

Jeg er ei jente på 14 år som har fått hemoroider. Det er utrolig fælt, og ikke minst flaut i en alder som dette. Jeg har en krem hjemme som jeg prøver å bruke så ofte jeg greier. Men hvor lang tid tar det før den er borte? Jeg vil helst ikke til legen, for som sagt det er flaut i en alder av 14.

Jana skrev:

Jeg har selv vært plaga av hemorider / rifter en del ganger, og det som har hjulpet meg er å alltid tørke godt etter å ha vært på do, og når jeg dusjer. Så bruker jeg Asan sensitiv intimvask på riftene. Det kan svi litt i det du vasker, men etter kanskje en halv til en hel uke, så er det helt vekk. Er ikke noe helbredning akkurat, men det setter smertene ut av spill, fram til riftene / hemoridene blir borte.

Hemoridegutten skrev:

Jeg er en hemoridegutt, har hatt denne dritten i ca 1 år. Det kan til tider se ut som jeg har blitt voldtatt som jeg går rundt.

Hemoroider? skrev:

Jeg har etter fødsel hatt store problemer med å gå på do. Eller, noen uker etter fødsel gikk det helt fint men så begynte det å bli vondt og jeg skjønte ingenting. Det er blod på papiret hver gang jeg går, det er veldig lysrødt. Jeg vil dra til legen men jeg tør ikke. Noen som kan si hva som kan hjelpe uten å måtte dra til legen?

Etter jeg har dratt på do så er det vondt den kvelden jeg har gått og dagen etter så klør det så sinnsykt mye. Jeg ser at det er lenge siden noen har skrevet her, men jeg håper noen ser at jeg har skrevet og lengter sterkt etter tips.

Flau skrev:

Vet noen om man kan bruke Eis gel og Dr. Skjelbreds barnesalve innvendig også? Eventuelt andre tips til hvordan man får dem til å skrumpe inn?

Wasp skrev:

Tok strikk rundt 2 stk hemorider i dag, og det er forferdelig vondt nå. Holder på å kaste opp så kvalm jeg er, og vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Har sett litt oppover her, at det er vondt den første dagen, så jeg må bare holde ut. Det var de to innvendige. De 3 utvendige skal fjernes med narkose, da den ene var veldig stor. Må vente 3-4 mnd på dette. Takk for at jeg er i narkose da.

Hjelp skrev:

Etter fødsel fikk jeg hemorider og det gjør så vondt at jeg er redd for å gå på do. Det er også smertefull ved avføring og timene etter. Nå har det gått 6 måneder etter fødselen og jeg har fortsett hemorider. Jeg har brukt alle medisiner med og uten resept, stikkpiller og salve. Jeg vet ikke hva skal jeg gjøre mer. Kan noen gi meg gode råd?

Anonym 1 skrev:

Scheriproct rektalsalve lindrer veldig, men fjerner ikke hemoroiden. Fås på apotek. Anbefales hvis du blør og har veldig smerter ved tørking.

Piggy skrev:

Hemorider er forferdelig vondt og skal helst taes til lege. Jeg fikk kremer, stikkpiller og krem, etter en uke er det nesten helt vekk. I dette tilfelle tror jeg legehjelp hjelper mer enn kjerringrad. Ikke tenk på at det er flaut å ga til lege. Det hjelper og du føler deg mye bedre. Lykke til alle sammen.

Eis gel skrev:

Har hatt en svær hemoroide på størrelse med en liten drue. Den har vært en pain in the ass, bokstavelig talt. Har brukt en hel tube(10ml) med scheriproct, men det hjalp dårlig. Ble litt mindre smerter, men den ble ikke mindre. Har ikke fått sove pga den. Så fant jeg ut at jeg skulle bite i det sure eplet og smøre på litt Eis Gel. De første 10-15 sekundene svei det litt, men nå er det bare en kald lindrende følelse. Prøvde å ta på den, og merker allerede at den har blitt mindre (10 minutter siden e smørte det på) Absolutt verdt smertene. Nå er klokka 02:30, og jeg kan endelig nyte litt søvn.

Plaget skrev:

Hei. "Ferdig med det". Du skriver om Venapro. Vet du hvor du fikk tak på produktet eller er det noe andre her som vet det?

Ine skrev:

Jeg har hatt problemer med hemorider siden en langvarig og hard fødsel for 18 år siden. Plagene kommer tilbake med noen års mellomrom av ulike årsaker. Jeg har brukt et homeopatisk middel som heter Rhus Tox M (1000). Dette er en engangsdose med sukkerpiller som røres ut i et glass kaldt vann og drikkes i løpet av noen timer i små slurker. Effekten kommer etter ca.1 uke og varer i flere år. Middelet er kjent for å øke blodomløpet i kroppen. Det kan være lurt å høre med en homeopat først om man har andre sykdommer.

Zinksalve skrev:

Prøv å smør på zinksalve hver gang etter du har vært på do slik at det hele tiden ligger et lag der, det lindrer ihvertfall litt.

Jens skrev:

Jeg så et program på tv som heter pinlige sykdommer. Der var det en som fikk blokkert blodårene som forsyner hemoroidene, og de forsvant gradvis i løpet av en liten uke. Jeg lurer på om denne type operasjon finnes i Norge. Det høres hvertfall ut som et veldig lite drastisk og smertefullt inngrep.

Jente 19 skrev:

Jeg har vært plaget av hermorider i flere år. Det er ikke noe som virker og smertene har aldri vært så harde som nå. Jeg greier ikke stå eller sitte nesten og skriker meg i søvne. Jeg har vært på legevakten og fått smertestillende og dette hjelper meg litt. Hvis det ikke går over snart må jeg inn til kirurgene. Dette er noe jeg ikke vil.

Vondt skrev:

Jeg er 46 år er veldig plaget med hemorider. Er det noen gode råd når de er så store som druer og man ikke kan sitte?

Morten skrev:

Ja da er dag to kommet og ting er enda bedre. Legen sa at smerten ble der i ca 10 dager om han ikke tok dem bort. Skullle ha tatt dem bort første dagen hos legen. Unner ingen de smertene som kom før de ble fjernet.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...