Hemorider - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om hemorider.

Jana skrev:

Jeg har selv vært plaga av hemorider / rifter en del ganger, og det som har hjulpet meg er å alltid tørke godt etter å ha vært på do, og når jeg dusjer. Så bruker jeg Asan sensitiv intimvask på riftene. Det kan svi litt i det du vasker, men etter kanskje en halv til en hel uke, så er det helt vekk. Er ikke noe helbredning akkurat, men det setter smertene ut av spill, fram til riftene / hemoridene blir borte.

Hemoridegutten skrev:

Jeg er en hemoridegutt, har hatt denne dritten i ca 1 år. Det kan til tider se ut som jeg har blitt voldtatt som jeg går rundt.

Hemoroider? skrev:

Jeg har etter fødsel hatt store problemer med å gå på do. Eller, noen uker etter fødsel gikk det helt fint men så begynte det å bli vondt og jeg skjønte ingenting. Det er blod på papiret hver gang jeg går, det er veldig lysrødt. Jeg vil dra til legen men jeg tør ikke. Noen som kan si hva som kan hjelpe uten å måtte dra til legen?

Etter jeg har dratt på do så er det vondt den kvelden jeg har gått og dagen etter så klør det så sinnsykt mye. Jeg ser at det er lenge siden noen har skrevet her, men jeg håper noen ser at jeg har skrevet og lengter sterkt etter tips.

Flau skrev:

Vet noen om man kan bruke Eis gel og Dr. Skjelbreds barnesalve innvendig også? Eventuelt andre tips til hvordan man får dem til å skrumpe inn?

Wasp skrev:

Tok strikk rundt 2 stk hemorider i dag, og det er forferdelig vondt nå. Holder på å kaste opp så kvalm jeg er, og vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Har sett litt oppover her, at det er vondt den første dagen, så jeg må bare holde ut. Det var de to innvendige. De 3 utvendige skal fjernes med narkose, da den ene var veldig stor. Må vente 3-4 mnd på dette. Takk for at jeg er i narkose da.

Hjelp skrev:

Etter fødsel fikk jeg hemorider og det gjør så vondt at jeg er redd for å gå på do. Det er også smertefull ved avføring og timene etter. Nå har det gått 6 måneder etter fødselen og jeg har fortsett hemorider. Jeg har brukt alle medisiner med og uten resept, stikkpiller og salve. Jeg vet ikke hva skal jeg gjøre mer. Kan noen gi meg gode råd?

Anonym 1 skrev:

Scheriproct rektalsalve lindrer veldig, men fjerner ikke hemoroiden. Fås på apotek. Anbefales hvis du blør og har veldig smerter ved tørking.

Piggy skrev:

Hemorider er forferdelig vondt og skal helst taes til lege. Jeg fikk kremer, stikkpiller og krem, etter en uke er det nesten helt vekk. I dette tilfelle tror jeg legehjelp hjelper mer enn kjerringrad. Ikke tenk på at det er flaut å ga til lege. Det hjelper og du føler deg mye bedre. Lykke til alle sammen.

Eis gel skrev:

Har hatt en svær hemoroide på størrelse med en liten drue. Den har vært en pain in the ass, bokstavelig talt. Har brukt en hel tube(10ml) med scheriproct, men det hjalp dårlig. Ble litt mindre smerter, men den ble ikke mindre. Har ikke fått sove pga den. Så fant jeg ut at jeg skulle bite i det sure eplet og smøre på litt Eis Gel. De første 10-15 sekundene svei det litt, men nå er det bare en kald lindrende følelse. Prøvde å ta på den, og merker allerede at den har blitt mindre (10 minutter siden e smørte det på) Absolutt verdt smertene. Nå er klokka 02:30, og jeg kan endelig nyte litt søvn.

Plaget skrev:

Hei. "Ferdig med det". Du skriver om Venapro. Vet du hvor du fikk tak på produktet eller er det noe andre her som vet det?

Ine skrev:

Jeg har hatt problemer med hemorider siden en langvarig og hard fødsel for 18 år siden. Plagene kommer tilbake med noen års mellomrom av ulike årsaker. Jeg har brukt et homeopatisk middel som heter Rhus Tox M (1000). Dette er en engangsdose med sukkerpiller som røres ut i et glass kaldt vann og drikkes i løpet av noen timer i små slurker. Effekten kommer etter ca.1 uke og varer i flere år. Middelet er kjent for å øke blodomløpet i kroppen. Det kan være lurt å høre med en homeopat først om man har andre sykdommer.

Zinksalve skrev:

Prøv å smør på zinksalve hver gang etter du har vært på do slik at det hele tiden ligger et lag der, det lindrer ihvertfall litt.

Jens skrev:

Jeg så et program på tv som heter pinlige sykdommer. Der var det en som fikk blokkert blodårene som forsyner hemoroidene, og de forsvant gradvis i løpet av en liten uke. Jeg lurer på om denne type operasjon finnes i Norge. Det høres hvertfall ut som et veldig lite drastisk og smertefullt inngrep.

Jente 19 skrev:

Jeg har vært plaget av hermorider i flere år. Det er ikke noe som virker og smertene har aldri vært så harde som nå. Jeg greier ikke stå eller sitte nesten og skriker meg i søvne. Jeg har vært på legevakten og fått smertestillende og dette hjelper meg litt. Hvis det ikke går over snart må jeg inn til kirurgene. Dette er noe jeg ikke vil.

Vondt skrev:

Jeg er 46 år er veldig plaget med hemorider. Er det noen gode råd når de er så store som druer og man ikke kan sitte?

Morten skrev:

Ja da er dag to kommet og ting er enda bedre. Legen sa at smerten ble der i ca 10 dager om han ikke tok dem bort. Skullle ha tatt dem bort første dagen hos legen. Unner ingen de smertene som kom før de ble fjernet.

Morten skrev:

Jeg har hatt en stor utvekst med smerter som var ubeskrivelige. Trodde ikke hemorider skulle være så vondt. Var hos lege på fredag fikk krem og tabletter. Smertene ble bare værre. I dag snittet legen og tok ut 2 store klumper. Så nå er verden bare herlig.

Anonym skrev:

Jeg har lyst til å dele min erfaring med dere. Jeg fødte for 3 mnd. siden og fikk for ca 2 mnd. veldig vondt da jeg skulle på do, og slik har det fortsatt. Jeg har prøvd en krem fra apoteket, men det ble ikke bedre. Legen min sa jeg skulle har litt babyolje på fingeren, dytte de tilbake og knipe. Ikke best effekt på dette heller. Faktisk ble det til slutt verre. Nå har jeg lest i boka Mamma for første gang og prøvd deres variant. Det har positiv effekt så langt.

Slik gjør dere:

  1. Knus isbiter i en brødpose og pakk inn i en klut e.l
  2. Legg dere på alle fire med rompa høyest. Det hjelper å bygge opp magen med noen puter.
  3. Putt isbitene innenfor trusa på hemoroidene.
  4. Bli liggende i 20 min. Hevelsen vil synke takket være isen og at hemoroidene er det høyeste pkt på kroppen.
  5. Etter 20 min tar du bort isen og klemmer hemoroidene inn i åpningen. (Både den innvendige og utvendige klumpen min hadde på dette tidspunket skrumpet ganske bra.)
  6. Når alt er innenfor blir du liggende i ca 15 min til.
  7. Legg deg rett ned på magen og knip en stund.

I dagene som kommer må du dytte klumpene inn igjen så fort de popper ut. Da gjenstår det å se hvordan dette går. Lykke til!

MS Gur skrev:

I Sveits anbefaler de å dytte isbiter opp i endetarmen. Det skal få boblene til å trekke seg tilbake og lindrer samtidig smertene. Et annet råd er yoga, trening av endemusklene. Du skal liksom stramme de alt du kan og bygge opp en strammere muskel.

Siggen skrev:

Nå sitter jeg med stumpen i 5 liter varmt vann og 1 dl eddik og ler av meg selv. Dette burde funke. Synes jeg ser meg selv sitte her på denne måten kveldene framover. Huff, for et liv.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vorter

Det er rktig som Karoline skriver. Jeg hadde også en stor vorte i leddet på la...

Tannpine

Jeg har hatt vondt i munnen i flere år nå. Er det alvorlig tro? Tannlegene bar...

Diaré

Jeg har hatt varierende avføring og den siste tiden a la diaré og en del luft....

Småmark

Jeg hadde makk i magen da jeg var 6 år. Min mor skar opp rå vanlig løk som je...

Blåbærflekker

Jeg skylte med kokende vann, og det tok nesten alt. Jeg er imponert. Nå tester ...