Hemorider - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om hemorider.

Jente 19 skrev 26. september:

Jeg har vært plaget av hermorider i flere år. Det er ikke noe som virker og smertene har aldri vært så harde som nå. Jeg greier ikke stå eller sitte nesten og skriker meg i søvne. Jeg har vært på legevakten og fått smertestillende og dette hjelper meg litt. Hvis det ikke går over snart må jeg inn til kirurgene. Dette er noe jeg ikke vil.

Vondt skrev 25. september:

Jeg er 46 år er veldig plaget med hemorider. Er det noen gode råd når de er så store som druer og man ikke kan sitte?

Morten skrev 21. september:

Ja da er dag to kommet og ting er enda bedre. Legen sa at smerten ble der i ca 10 dager om han ikke tok dem bort. Skullle ha tatt dem bort første dagen hos legen. Unner ingen de smertene som kom før de ble fjernet.

Morten skrev 20. september:

Jeg har hatt en stor utvekst med smerter som var ubeskrivelige. Trodde ikke hemorider skulle være så vondt. Var hos lege på fredag fikk krem og tabletter. Smertene ble bare værre. I dag snittet legen og tok ut 2 store klumper. Så nå er verden bare herlig.

Anonym skrev 14. september:

Jeg har lyst til å dele min erfaring med dere. Jeg fødte for 3 mnd. siden og fikk for ca 2 mnd. veldig vondt da jeg skulle på do, og slik har det fortsatt. Jeg har prøvd en krem fra apoteket, men det ble ikke bedre. Legen min sa jeg skulle har litt babyolje på fingeren, dytte de tilbake og knipe. Ikke best effekt på dette heller. Faktisk ble det til slutt verre. Nå har jeg lest i boka Mamma for første gang og prøvd deres variant. Det har positiv effekt så langt.

Slik gjør dere:

  1. Knus isbiter i en brødpose og pakk inn i en klut e.l
  2. Legg dere på alle fire med rompa høyest. Det hjelper å bygge opp magen med noen puter.
  3. Putt isbitene innenfor trusa på hemoroidene.
  4. Bli liggende i 20 min. Hevelsen vil synke takket være isen og at hemoroidene er det høyeste pkt på kroppen.
  5. Etter 20 min tar du bort isen og klemmer hemoroidene inn i åpningen. (Både den innvendige og utvendige klumpen min hadde på dette tidspunket skrumpet ganske bra.)
  6. Når alt er innenfor blir du liggende i ca 15 min til.
  7. Legg deg rett ned på magen og knip en stund.

I dagene som kommer må du dytte klumpene inn igjen så fort de popper ut. Da gjenstår det å se hvordan dette går. Lykke til!

MS Gur skrev 24. august:

I Sveits anbefaler de å dytte isbiter opp i endetarmen. Det skal få boblene til å trekke seg tilbake og lindrer samtidig smertene. Et annet råd er yoga, trening av endemusklene. Du skal liksom stramme de alt du kan og bygge opp en strammere muskel.

Siggen skrev 21. august:

Nå sitter jeg med stumpen i 5 liter varmt vann og 1 dl eddik og ler av meg selv. Dette burde funke. Synes jeg ser meg selv sitte her på denne måten kveldene framover. Huff, for et liv.

Hmmm... skrev 15. august:

Hører menge nevner honning. Hva gjør du med honningen? Jeg merker at hvis jeg er i full aktivitet rett etter toalett besøk kan jeg få store klumper. Dette er kipt da jeg trener hver dag og går regelmessig på toalettet. Etter det jeg har lest her tror jeg at jeg tar turen til fastlegen min selv om jeg synes dette er veldig kipt. Føler at det kan hjelpe så lenge jeg tar meg en dusj etter hvert toalett besøk så slapper av i ca 30 min før jeg må gjøre mitt.

Kvirre skrev 13. august:

Etter mine graviditeter har jeg vært voldsomt plaget. Jeg bruker kremen xylioproct som de har på apoteket. Denne er smertelindrende og har virkning etter to til tre dager alt ettersom hvor hardt angrepet man er. Et annet alternativ er å fryse de med isposer. Blodet kommer ikke til det utsatte området og det blir mindre press på hemoriden. Etter en stund kan det også hende den sprekker. Forebyggende: Mye vann og godt kosthold med korn og fiber. Legen min anbefalte å være hygienisk nedentil og rengjøre etter hvert toalettbesøk slik at avføringen ikke blir liggende å irritere. Det har hjulpet meg og jeg er så å si kurert.

Vondtirøven86 skrev 08. august:

Ace3 heter en salve man kan få på apoteket. Den koster i underkant av en hundrelapp og virker kun preventivt mot hemorider, har du først fått en som meg så aner jeg ikke hva man kan gjøre for å bli kvitt den. Jeg regner med at den må opereres. Det fine med denne salven er at den lubrikerer røven så hard eller myk drit kommer uten problemer.

Hvorfor skrev 04. august:

Ser det er noen som har skrevet at de ikke vil gå til legen for å sjekke seg fordi det koster litt. Skal gi deg en grunn for at det kan lønne seg på sikt. De sjekker blodet ditt for å se hvilken type sykdom du har. Blod i avføring kan komme av problemer med hemorider så vel som mye mer alvorlige sykdommer som nyrene. Om du har blod i avføringen må du for all del ikke ta for gitt at det er hemorider, men gå å sjekke deg. Bedre å betale 300 ekstra spenn enn å dø av kreft i nyrene.

Sinksalve skrev 31. juli:

Prøv rådet med sinksalve, det var effektivt.

J15 skrev 16. juli:

Jeg har en klump ved siden av rumpehullet som jeg har hatt ganske lenge (2 månder kanskje). Kan det være en hemoride? I så fall, hvordan kan jeg få fjernet den? Jeg synes det er utrolig pinlig å gå til legen, og iallefall hvis han skal skjekke inni rumpa mi. Er det noen reseptfrie salver eller piller man får kjøpt som fjerner det?

Løsningen skrev 11. juli:

Det kan også være en allergisk reaksjon. Samboeren min slet med hemorider i mange år. Han sluttet å bruke såpe bak og siden har han ikke hatt hemorider. Billig løsning. Håper det hjelper på flere.

Hemolei skrev 27. juni:

Har vært plaget med en gjenstridig hemorride i flere år nå, har prøvd endel forskjellig. Har ikke vært heldig til nå. Feks sheriproct den virker ikke, smurt honning i fua, grønnsåpebad, potet og kål. Ingenting har virket. Sto engang med en nål for å ta hull på den, men jeg skjønte fort det ikke var lurt. Det gjorde vondt. Har nå mikset flere kjerringråd sammen; altså salt blandet ut i vann så sterk blanding som mulig, mikset i honning og propolis. Skal prøve ut dette i kombinasjon med varme rumpebad så krysser jeg fingre og hemorrider på at plagen kanskje kan forsvinne.

Veldig vondt skrev 22. juni:

Jeg merket først for 3 dager siden, at jeg begynte å klø. Jeg tok en pille mot det, også stoppet det. Men plutselig begynte det å svi. Nå er det vondt å tørke seg etter do-bruk, men jeg har ikke blod på papiret. Det klør og svir no sinnsykt. Er dette hemorider?

Uten mel skrev 16. juni:

Jeg kuttet ut hvetemel, spiser rugknekkebråd og rugbrød isteden, hemoridene forsvant.

Dr Skjelbreds barnesalve skrev 29. mai:

Jeg har vært plaget med vonde hemorider på str. med peanøtter fra ca 8mnd og etter fødsel ble det mye verre. Jeg kunne nesten ikke gå..prøvde det meste. Til babyen kjøpte vi noe som het dr skjelbreds barnesalve på apoteket for sår stump og sprukken hud. Skadet ikke prøve denne, så jeg pøste på en del baki der og allerede dagen etter merket jeg stor forandring. Nå etter 3 dager er de krympet til halv str. og gjør ikke lenger vondt. Den lages på lørenskog apotek tror jeg. Det er dog ikke alle som har den, men verdt å spørre etter.

Ove skrev 24. mai:

Var plaget av kløe og en del blod i stumpen. Smurte på honning. Det hjalp, var helt frisk etter noen dager. Har nå vært symptomfri i flere år.

Sjømann skrev 06. mai:

Spenol på et toalettpapir og masser det forsiktigt inn. Det funker som bare det.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Prolaps

Jeg opererte en prolaps i 1998, og har holdt det rimelig i sjakk med egentrening...

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...