Hemorider - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om hemorider.

Tor 25 skrev:

Tuppa skrev at hun brukte eis gel på hemorider. Dette kan jeg bekrefte at virker. De første gangene får du en kald sviende smerte i baken, men etter 2-3 ganger er ikke dette så galt. Det gir en smertelindring som jeg synes er veldig god. Den koster 79 kr på apoteket å er vel verdt pengene. Takk For tipset Tuppa, alt ble mye bedre nå.

Kirurgi skrev:

Kirurgisk inngrep betyr ikke nødvendigvis at man blir kvitt plagene. Jeg hadde mitt første tilfelle av hemoroider (utvendig) for snart to år siden, i form av to smertefulle kuler. Etter det første inngrepet (svært smertefullt), gikk det bare en dag før kulene var tilbake til full størrelse. Det andre inngrepet ble foretatt noen dager etter, og var like mislykket. Etter det begynte jeg å smøre på ufortynnet grønnsåpe flere ganger om dagen. Etter kanskje to uker, var hemoroidene helt borte. Nå, to år etter er de tilbake og jeg har begynt en ny grønnsåpe-kur. Kirurgisk kvakksalver-inngrep er ihvertfall fullstendig uaktuelt for mitt vedkommende.

Mann 43 år skrev:

Tror gjerne hemorider kan komme av hard mage. Jeg fikk hemorider for første gang i mitt liv i dag sammen med hard mage. Det også for første gang.

Klør skrev:

Vask rompa grundig hver gang men har vært på do. Ta på en minimal mengde tannkrem om kvelden. Det stopper/lindrer kløa. Slurver man med vask, så får man hemorider.

Dagfinn skrev:

Har hatt mer eller mindre problemer med hemoroider i 40 år. Kom etter en pencelinkur mot halsbetennelse. Legen anbefalte den gang ikke operasjon så da måtte man finne måter å leve med dette på. Etter å ha prøvd det meste så er det følgende ting som hjelper for meg: Grundig rengjøring etter hver avføring (klut i kaldt vann uten såpe) så langt inne i tarmen du kan komme helt til kluten er "ren". Deretter en liten dach med hemoroidesalve rundt åpningen og 1-2 cm innover. På den måten så lever jeg så og si problemfritt med hemoroidene.

Salven heter Hemoroidesalve, er grønn og fåes kjøpt på apotek. (ikke alltid like lett å få tak i). Salven er produsert på AS Den norske eterfabrikk. Regelmessige måltider, (jeg spiser alt men tenker på at man bør få i seg fiberrik mat) og regelmessig avføring. Nå i helgen har jobben gjort det slik at jeg ikke har fått fulgt opp måltider og toalettbesøk regelmessig og det straffer seg: Nå sitter jeg på en pute på skjeve og skriver p.g.a. en stor blå ert som henger ut av tarmen, men med litt intensivbehandling med renhold og salve så skal den av erfaring forsvinne ganske snart.

Thor skrev:

Lurer på om Propolis kan smøres innvending?

PO skrev:

Fyll en bøtte med varmt vann og vegetabilsk grønnsåpe. Sett pumpen nedi og kos deg med en avis i 10 minutter. Tørk godt og smør inn med egnet salve. Gjenta øvelsen morgen, kveld og etter alle dobesøk. Dette skulle ihvertfall fjerne smerten og gi en følelse av bedring.

Jenta skrev:

Jeg tror jeg har fått hemoroider. Fikk plutselig en blemme utvendig på rompa, som vokste litt. Det var rett og slett vondt å gå de to første dagene. Om kvelden på dag to sprakk blemma. Det blødde mye med en gang, men det blør mindre nå. Er det noen som vet hvor lenge det kommer til å blø? Eller må jeg gjøre noe for å få det til å slutte? Det hadde vært deilig å slippe bind.

Anne skrev:

Til chamsin: Slimet kan komme av soppinfeksjon. Gå til lege. Soppinfeksjoner kommer når imunforsvaret er svakt. Styrk det ved å spise sundt og mosjoner. Mye luft i magen er som regel kostholdsbetinget. Det er hemorider også til en viss grad. Spis grove produkter, og drikk godt med vann til (uten vann, blir magen hard). En god olivenolje er også med på å smøre tarmen. Hold rompa varm.

Chamsin skrev:

Er veldig plaget av at det blør mye når jeg er på toalettet. Blodet har en rød frisk farge. I tilegg er det store klumper med slim som kommer ut, både når jeg tisser og annet. Jeg har veldig mye luft. Er det noe alvorlig ved dette?

Hemmis skrev:

Noen som har noen erfaring med H-miracle?

JH skrev:

Den kombinasjonspakken man får hos apoteket, som består av salve og stikkpille, har kun en dempende effekt, ihvertfall hos meg. Jeg har kun ett råd mot hemeorider, gå til fastlegen, institer på at du skal til spesialist å få undersøkt den, og eventuelt få påsatt strikker. Da løsner den av seg selv og man er kvitt problemet for en periode eller for alltid.

Maja skrev:

Har hatt problemet i mange år. Har også hatt strikkbehandling. Plagene var borte i flere år, men legen som behandlet meg trodde det ville komme tilbake. Det fikk han rett i. Denne gangen kom de ikke på grunn av treg mage for der er jeg ekstremt påpasselig. Nei, denne gangen kom hemoroidene etter en dag med litt diare av alle ting. Syntes ikke noen kremer eller stikkpiller hjelper. Ikke noen av disse kjerringrådene. Jeg hater å måtte oppsøke lege for dette. Blir jo enda verre av denne medisinen som en alltid må ta i forkant. Lurer på om noen har tatt denne ganske nye operasjonen som kalles HAL? Den skal være mer skånsom og man blir raskere smertefri? Skriv gjerne om dette hvis det er noen som har hatt denne operasjonen.

Nille skrev:

Har vært plaget av hemorider siden min siste fødsel for 7 år siden. De siste 3 årene har det bare blitt vondere og vondere for hver gang de kommer. De kommer også hyppigere. Denne helga har vært veldig ille. Alt er vondt både å gå, sitte og ikke minst ligge. Jeg har ikke fått sove, var så desperat på søndag kveld at jeg tok 2 cognac og en sovetablett for å få litt søvn (dette er ikke å anbefale). Jeg var på apoteket idag, fikk Ac 3 og det hjalp noe. Jeg bruker også stikkpiller og krem. Seriproct er for meg det som hjelper mest. Men jeg må nok virkelig vurdere oprasjon nå. Dette orker jeg ikke mer. Har også brukt honning. Det lindrer også noe, men det er noe klin. Det er seigt og i tillegg lukter man jo som Ole Brum. Men er man desperat så er man det. Så her sitter jeg på jobb full av en coctail bestående av Ac 3 krem, honning, seriproct stikkpiller og krem.

Auda skrev:

Tigerbalsam! Jeg har vært plaget i noen år nå, og har prøvd diverse saker. Blandt annet strikk, og det var så inn i heiteste vondt at det prøver jeg ikke igjen. Nå har jeg i flere år holdt på å bli gal av kløe. Har prøvd alle mulige slags remedier og kremer, men det har bare lindret til en viss grad. Våkna om nettene og holdt på å klø meg ihjel. Har hatt så vondt at jeg nesten ikke klarte å fungere. Men nå i helga så kom jeg på den glimrende ideen å prøve tigerbalsam. Det svir noe helt forferdelig i noen minutter, men gjett om det virker da. Jeg har ikke klødd i det hele tatt etter det. Og det hjalp umiddelbart. Om det fjerner hemoridene for godt gjenstår å se, men kløen er iallefall borte vekk. Så selv om det svir, så anbefales det virkelig.

Stvgrmann skrev:

Jeg hadde både innvendige og utvendige hemorider,og var hos spesialist og fikk strikk på de innvendige først. Etter 1 mnd. var det inn på nytt og fikk skåret av de utvendige, med full narkose. Ble sykemeldt 14 dg, men etter 3 uker så kommer avføring nesten plutselig og må da på do umiddelbart da jeg ikke klarer å holde på avføringen. Har også mer luft i magen nå, uvisst av hvilken grunn.

Sol skrev:

Syrtec allergitabletter virker mot hemmorider som klør. Glemmer jeg det en dag, holder jeg på å klø meg gal.

Meg24 skrev:

Til dere unge som mener at hemo's bare er for gravide og gamle. Der tar dere nok desverre feil. Jeg har aldri hatt hemorider, men kjenner andre unge som har det. Min samboer har hatt hemorider (han brukte ikke noe behandling, de ble borte etter 1-2ukers tid). Han er hverken gammel, han er 21, eller gravid. Det som er er at hemo's visstnok er arvelig.

Ice gel skrev:

Den icegel som man får kjøpt funker som bare det, brukt den litt nå, og merker store endringer, sykt ondt til å begynne med, men er verdt det.

Jaki skrev:

Her er løsningen: Få tak i Propolis tabletter. Knus dem og tilsett litt vann slik at du kan røre det ut til en grøt. Smør på om kvelden. Etter 1-2 netter er hemoridene kraftig redusert eller helt borte.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....