Hemorider - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om hemorider.

Numma skrev:

Våtservietter er ikke å anbefale. De irriterer huden og eksem kommer fort på.

Regy skrev:

Jeg har nå fått hemorider eller rifter i endetarmen. Det er helt utrolig sinnsykt vondt når jeg går på do. Når jeg dusjer og kjenner på rumephullet føles det hovent ut, og en hard klump kjenner jeg også. For et par mnd. siden hadde jeg det samme problemet, men det ble bedre etter 3 uker. Nå har det kommet igjen, og har vart i snart 2 uker. Det er så vondt at jeg ikke orker å spise, for frykt for å gå på do. Hva kan jeg gjøre? Jeg har kjøpt ac3 krem, men det føles ut som gjør det hele værre.

Hjelp 83 skrev:

Tror jeg har hemoride. Det kan være litt vondt å gå på do, og ofte blod, men klør ikke. Klør hermorider?

Nissefar skrev:

AC 3 - får det på apoteket, det virker i løpet av en halvtime. Anbefaler å slutte å røyke, for det irriterer tarmåpningen.

Potet2 skrev:

Var innom her for ca et år siden. Kan bekrefte at potetrådet funker fremdeles. Etter ca 5 dager med potet istedet for stkkpille som alcos-anal(sistnevnte lindrer i noen dager, så er det på an igjen). Poteten hjalp i ca 1 år uten tilbakefall. Fikk problemer igjen etter et år og kjørte en ny omgang med apotek-varer uten resultat. Gikk over på potetkuren, og vips så er plagene forsvunnet. Vil forresten tilføye at hos apotekeren der jeg kjøpte både stikkpiller og salve, på ingen måte ville anbefale noen av produktene jeg kjøpte. Hun sa derimot at de hadde muligens en lindrende virkning i en begrenset periode og sannsynligheten for lang tids virkning var minimal. Potet der i mot var billig og bra.

Redd skrev:

Jeg har en klump i endetarms åpningen. Det gjør vondt hele tiden og det ser ut som en hevelse i selve rumpehullet. Er dette hermorider?

Xyloproct skrev:

Må rose salva som legen min skrev ut til meg som heter xyloproct som er en rektalsalve som bedøver og behandler.

Vega skrev:

Skulle vært en konklusjon her på hva som over gjennomsnittet fungrer. Er ikke sikker på om jeg har det selv. Jeg har vært litt plaget med trombocytter (blodpropp på utsiden) kan forvirres med hemoroid og går som regel bort etter ei stund. Denne kan svi men går bort, sa legen. Det kom og gikk. Til meg kan jeg se for meg er pga tung styrketrening og rett og slett at man er svett der om dagen. Jeg må på apoteket å finne noe, er irriterende å ha. Det er litt smerte når man driter men ydmykheten med å snu ræva (bokstavelig talt) til legen..jaja

Anonym91 skrev:

Jeg er ganske sikker på at jeg har fått hemorider, har hatt det i noen mnd nå. Det klør, og jeg blør hver gang jeg er på do. Ser det er veldig mange tips her, men er det noen som vet konkret hvilke som er mest nyttig? Var så mange tips at jeg nesten ble litt forivrret.

Gutt 20 år skrev:

Jeg hadde vert plaget av blødninger etter toalettbesøk og smerter bak i ca to uker etter å ha hatt sykdommer som har gitt meg sterke medisiner. Da jeg besøkte legen sa han at dette var på grunn av medisinene jeg hadde fått, som har forandret blodtrykk/blodtykkelse. Jeg spurte om hva som kan være faktorer for hemorider, og fikk beskjed om at alt tullet med at folk som er skitne får hemorider kun er oppskrytt, om man ikke vasker seg godt nok er ikke hemorider problemet man vil få, men infeksjoner.

Han sa også at operasjoner ikke egentlig er noe vits, med mindre man har prøv alle kjerringråd, kremer, gels og piller man kan få tak i. Det eneste en operasjon vil gjøre er å fjerne smertene og klumpene der og da, men problemet er der enda, siden man kun har fjernet utveksten, og ikke fjernet grunnen til at man fikk hemoridene.

Jeg har nå prøvd sinksalver og det fungerer bra for meg. Jeg smører tykt og regelmessig, så ble smertene borte.

Det jeg fant ut var at ingen lege som bryr seg om pasienten ville anbefale operasjon med mindre man har smerter man ikke kan leve med.

Harry skrev:

Trykk hermoridene tilbake i endetarmen i dusjen. Bruk stikkpiller mot hermorider, fås reseptfritt, bruk krem, fås også reseptfritt. Stikkpiller og krem i to uker og alt blir bedre.

Louise skrev:

Da er sinksalve smurt på så får en se om dette hjelper. Man tar det man har. Sheriproct(??) hjalp ikke meg. og jeg kommer til å ha våtservietter tilgjengelig etter hvert do besøk så hygienen blir passet på. Desperat etter å få fjerna de da det er lite hyggelig å ha utvekster der nede. Men så er legen treig å få komme inn til osv.

Mille skrev:

Kjerringråd er vel og bra men når det kommer til dette problemet er det mest effektive og tidsbesparende trikset å gå på apoteket å kjøpe en reseptfri krem som heter scheriprokt. Lindrer på 1-3 dager så er det fint.

Missy skrev:

Var og fjernet 3 innvendige hemoroider med strikk medtoden for to dager siden. Hadde så vondt etterpå at jeg bare krabbet rundt i sofaen og gråt. At legen kan si at det ikke er vondt, men kan ha litt ubehag etterpå er BS. Ble sendt hjem etter inngrepet som ble tatt uten bedøvelse og beskjed om å ta paracet.

Tok 1 gram paracet og 400mg ibux som ikke hjalp. I tilegg fylte de tarmen med en del luft under inngrepet. Jeg klarte verken å tisse eller få ut luften på 4 timer etterpå og redningen var at min mor kom med Sterke smertestillende hun har fått for ryggen. Så hvis jeg noen gang må gjøre dette om igjen blir det i full narkose og med masse smertestillende etterpå.

Og det sier litt at jeg har født barn uten noe form for smertestillende, men dette var 10 ganger værre. Det var dårlig gjort av legene å lyve.

Tor 25 skrev:

Tuppa skrev at hun brukte eis gel på hemorider. Dette kan jeg bekrefte at virker. De første gangene får du en kald sviende smerte i baken, men etter 2-3 ganger er ikke dette så galt. Det gir en smertelindring som jeg synes er veldig god. Den koster 79 kr på apoteket å er vel verdt pengene. Takk For tipset Tuppa, alt ble mye bedre nå.

Kirurgi skrev:

Kirurgisk inngrep betyr ikke nødvendigvis at man blir kvitt plagene. Jeg hadde mitt første tilfelle av hemoroider (utvendig) for snart to år siden, i form av to smertefulle kuler. Etter det første inngrepet (svært smertefullt), gikk det bare en dag før kulene var tilbake til full størrelse. Det andre inngrepet ble foretatt noen dager etter, og var like mislykket. Etter det begynte jeg å smøre på ufortynnet grønnsåpe flere ganger om dagen. Etter kanskje to uker, var hemoroidene helt borte. Nå, to år etter er de tilbake og jeg har begynt en ny grønnsåpe-kur. Kirurgisk kvakksalver-inngrep er ihvertfall fullstendig uaktuelt for mitt vedkommende.

Mann 43 år skrev:

Tror gjerne hemorider kan komme av hard mage. Jeg fikk hemorider for første gang i mitt liv i dag sammen med hard mage. Det også for første gang.

Klør skrev:

Vask rompa grundig hver gang men har vært på do. Ta på en minimal mengde tannkrem om kvelden. Det stopper/lindrer kløa. Slurver man med vask, så får man hemorider.

Dagfinn skrev:

Har hatt mer eller mindre problemer med hemoroider i 40 år. Kom etter en pencelinkur mot halsbetennelse. Legen anbefalte den gang ikke operasjon så da måtte man finne måter å leve med dette på. Etter å ha prøvd det meste så er det følgende ting som hjelper for meg: Grundig rengjøring etter hver avføring (klut i kaldt vann uten såpe) så langt inne i tarmen du kan komme helt til kluten er "ren". Deretter en liten dach med hemoroidesalve rundt åpningen og 1-2 cm innover. På den måten så lever jeg så og si problemfritt med hemoroidene.

Salven heter Hemoroidesalve, er grønn og fåes kjøpt på apotek. (ikke alltid like lett å få tak i). Salven er produsert på AS Den norske eterfabrikk. Regelmessige måltider, (jeg spiser alt men tenker på at man bør få i seg fiberrik mat) og regelmessig avføring. Nå i helgen har jobben gjort det slik at jeg ikke har fått fulgt opp måltider og toalettbesøk regelmessig og det straffer seg: Nå sitter jeg på en pute på skjeve og skriver p.g.a. en stor blå ert som henger ut av tarmen, men med litt intensivbehandling med renhold og salve så skal den av erfaring forsvinne ganske snart.

Thor skrev:

Lurer på om Propolis kan smøres innvending?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...