Hemorider - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om hemorider.

Hemo Raider skrev 05. mai:

Er en mann som har hatt problemet i ca 10 år. Har vært til lege 2 ganger. Første gang for å få konstert at blodet kom fra hemoroide og ikke noe alvorlig. Andre gang var flere år senere, hvor jeg hadde så store smerter at jeg måtte få sykemelding. Min erfaring er at salver og stikkpiller virker minimalt på å reparere/fjerne hemoroidene, men de virker smertesillende så de hjelper på den måten. Hos meg er det oftest en lang prosess på 4-5 uker, hvor det ender opp med at utposningen blir mindre og hardere før det går hull på den og det kommer mye blod. Når jeg har fått hemoroider, prøver jeg å unngå tunge løft, mye sitting og å holde meg ren der bak. Foretrekker å ligge mest mulig når jeg kommer hjem fra en stillesittende jobb. Disse metodene tror jeg forhindrer at hemoroidene blir store og smertefulle, men det kan virke som om de varer lenger før de trekker seg tilbake.

Fortvilet skrev 26. april:

Seriøst, jeg holder på å gå på veggene. Jeg har vært til legen, og han gav meg stikkpiller og krem som jeg skal smøre på. Jeg er nå 5 dager siden og jeg kjenner absolutt 0 forskjell. Jeg holder på å klikke i vinkel og begynner å få en depresjon pga. dette.

Nå er jeg kvitt det skrev 21. april:

Takk nyttige tips her. Nå etter 2 uker er jeg kvitt det. Jeg hadde en utvendig en på størrelse med en liten drue. Det var ikke behagelig. Etter å ha lest gjennom forskjellige råd her, begynte jeg å vaske meg bak med såpe og vann etter hvert toalett besøk, og sørget for hyppige truse skift. Jeg tok også på fuktighetskrem med høyt innhold av aloe vera. Det var alt. Etter to uker var det vekk.

Grunnen til at jeg valgte denne løsning var at første utbrudd kom etter en påskeferie med utilstrekkelig hygiene bak. Det skal ikke gjenta seg.

Numma skrev 17. april:

Våtservietter er ikke å anbefale. De irriterer huden og eksem kommer fort på.

Regy skrev 12. april:

Jeg har nå fått hemorider eller rifter i endetarmen. Det er helt utrolig sinnsykt vondt når jeg går på do. Når jeg dusjer og kjenner på rumephullet føles det hovent ut, og en hard klump kjenner jeg også. For et par mnd. siden hadde jeg det samme problemet, men det ble bedre etter 3 uker. Nå har det kommet igjen, og har vart i snart 2 uker. Det er så vondt at jeg ikke orker å spise, for frykt for å gå på do. Hva kan jeg gjøre? Jeg har kjøpt ac3 krem, men det føles ut som gjør det hele værre.

Hjelp 83 skrev 05. april:

Tror jeg har hemoride. Det kan være litt vondt å gå på do, og ofte blod, men klør ikke. Klør hermorider?

Nissefar skrev 21. mars:

AC 3 - får det på apoteket, det virker i løpet av en halvtime. Anbefaler å slutte å røyke, for det irriterer tarmåpningen.

Potet2 skrev 16. mars:

Var innom her for ca et år siden. Kan bekrefte at potetrådet funker fremdeles. Etter ca 5 dager med potet istedet for stkkpille som alcos-anal(sistnevnte lindrer i noen dager, så er det på an igjen). Poteten hjalp i ca 1 år uten tilbakefall. Fikk problemer igjen etter et år og kjørte en ny omgang med apotek-varer uten resultat. Gikk over på potetkuren, og vips så er plagene forsvunnet. Vil forresten tilføye at hos apotekeren der jeg kjøpte både stikkpiller og salve, på ingen måte ville anbefale noen av produktene jeg kjøpte. Hun sa derimot at de hadde muligens en lindrende virkning i en begrenset periode og sannsynligheten for lang tids virkning var minimal. Potet der i mot var billig og bra.

Redd skrev 28. februar:

Jeg har en klump i endetarms åpningen. Det gjør vondt hele tiden og det ser ut som en hevelse i selve rumpehullet. Er dette hermorider?

Xyloproct skrev 14. februar:

Må rose salva som legen min skrev ut til meg som heter xyloproct som er en rektalsalve som bedøver og behandler.

Vega skrev 09. februar:

Skulle vært en konklusjon her på hva som over gjennomsnittet fungrer. Er ikke sikker på om jeg har det selv. Jeg har vært litt plaget med trombocytter (blodpropp på utsiden) kan forvirres med hemoroid og går som regel bort etter ei stund. Denne kan svi men går bort, sa legen. Det kom og gikk. Til meg kan jeg se for meg er pga tung styrketrening og rett og slett at man er svett der om dagen. Jeg må på apoteket å finne noe, er irriterende å ha. Det er litt smerte når man driter men ydmykheten med å snu ræva (bokstavelig talt) til legen..jaja

Anonym91 skrev 07. februar:

Jeg er ganske sikker på at jeg har fått hemorider, har hatt det i noen mnd nå. Det klør, og jeg blør hver gang jeg er på do. Ser det er veldig mange tips her, men er det noen som vet konkret hvilke som er mest nyttig? Var så mange tips at jeg nesten ble litt forivrret.

Gutt 20 år skrev 05. februar:

Jeg hadde vert plaget av blødninger etter toalettbesøk og smerter bak i ca to uker etter å ha hatt sykdommer som har gitt meg sterke medisiner. Da jeg besøkte legen sa han at dette var på grunn av medisinene jeg hadde fått, som har forandret blodtrykk/blodtykkelse. Jeg spurte om hva som kan være faktorer for hemorider, og fikk beskjed om at alt tullet med at folk som er skitne får hemorider kun er oppskrytt, om man ikke vasker seg godt nok er ikke hemorider problemet man vil få, men infeksjoner.

Han sa også at operasjoner ikke egentlig er noe vits, med mindre man har prøv alle kjerringråd, kremer, gels og piller man kan få tak i. Det eneste en operasjon vil gjøre er å fjerne smertene og klumpene der og da, men problemet er der enda, siden man kun har fjernet utveksten, og ikke fjernet grunnen til at man fikk hemoridene.

Jeg har nå prøvd sinksalver og det fungerer bra for meg. Jeg smører tykt og regelmessig, så ble smertene borte.

Det jeg fant ut var at ingen lege som bryr seg om pasienten ville anbefale operasjon med mindre man har smerter man ikke kan leve med.

Harry skrev 02. februar:

Trykk hermoridene tilbake i endetarmen i dusjen. Bruk stikkpiller mot hermorider, fås reseptfritt, bruk krem, fås også reseptfritt. Stikkpiller og krem i to uker og alt blir bedre.

Louise skrev 01. februar:

Da er sinksalve smurt på så får en se om dette hjelper. Man tar det man har. Sheriproct(??) hjalp ikke meg. og jeg kommer til å ha våtservietter tilgjengelig etter hvert do besøk så hygienen blir passet på. Desperat etter å få fjerna de da det er lite hyggelig å ha utvekster der nede. Men så er legen treig å få komme inn til osv.

Mille skrev 31. januar:

Kjerringråd er vel og bra men når det kommer til dette problemet er det mest effektive og tidsbesparende trikset å gå på apoteket å kjøpe en reseptfri krem som heter scheriprokt. Lindrer på 1-3 dager så er det fint.

Missy skrev 30. januar:

Var og fjernet 3 innvendige hemoroider med strikk medtoden for to dager siden. Hadde så vondt etterpå at jeg bare krabbet rundt i sofaen og gråt. At legen kan si at det ikke er vondt, men kan ha litt ubehag etterpå er BS. Ble sendt hjem etter inngrepet som ble tatt uten bedøvelse og beskjed om å ta paracet.

Tok 1 gram paracet og 400mg ibux som ikke hjalp. I tilegg fylte de tarmen med en del luft under inngrepet. Jeg klarte verken å tisse eller få ut luften på 4 timer etterpå og redningen var at min mor kom med Sterke smertestillende hun har fått for ryggen. Så hvis jeg noen gang må gjøre dette om igjen blir det i full narkose og med masse smertestillende etterpå.

Og det sier litt at jeg har født barn uten noe form for smertestillende, men dette var 10 ganger værre. Det var dårlig gjort av legene å lyve.

Tor 25 skrev 14. januar:

Tuppa skrev at hun brukte eis gel på hemorider. Dette kan jeg bekrefte at virker. De første gangene får du en kald sviende smerte i baken, men etter 2-3 ganger er ikke dette så galt. Det gir en smertelindring som jeg synes er veldig god. Den koster 79 kr på apoteket å er vel verdt pengene. Takk For tipset Tuppa, alt ble mye bedre nå.

Kirurgi skrev 13. januar:

Kirurgisk inngrep betyr ikke nødvendigvis at man blir kvitt plagene. Jeg hadde mitt første tilfelle av hemoroider (utvendig) for snart to år siden, i form av to smertefulle kuler. Etter det første inngrepet (svært smertefullt), gikk det bare en dag før kulene var tilbake til full størrelse. Det andre inngrepet ble foretatt noen dager etter, og var like mislykket. Etter det begynte jeg å smøre på ufortynnet grønnsåpe flere ganger om dagen. Etter kanskje to uker, var hemoroidene helt borte. Nå, to år etter er de tilbake og jeg har begynt en ny grønnsåpe-kur. Kirurgisk kvakksalver-inngrep er ihvertfall fullstendig uaktuelt for mitt vedkommende.

Mann 43 år skrev 05. januar:

Tror gjerne hemorider kan komme av hard mage. Jeg fikk hemorider for første gang i mitt liv i dag sammen med hard mage. Det også for første gang.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...