Hemorider - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om hemorider.

Morten skrev:

Jeg har hatt en stor utvekst med smerter som var ubeskrivelige. Trodde ikke hemorider skulle være så vondt. Var hos lege på fredag fikk krem og tabletter. Smertene ble bare værre. I dag snittet legen og tok ut 2 store klumper. Så nå er verden bare herlig.

Anonym skrev:

Jeg har lyst til å dele min erfaring med dere. Jeg fødte for 3 mnd. siden og fikk for ca 2 mnd. veldig vondt da jeg skulle på do, og slik har det fortsatt. Jeg har prøvd en krem fra apoteket, men det ble ikke bedre. Legen min sa jeg skulle har litt babyolje på fingeren, dytte de tilbake og knipe. Ikke best effekt på dette heller. Faktisk ble det til slutt verre. Nå har jeg lest i boka Mamma for første gang og prøvd deres variant. Det har positiv effekt så langt.

Slik gjør dere:

  1. Knus isbiter i en brødpose og pakk inn i en klut e.l
  2. Legg dere på alle fire med rompa høyest. Det hjelper å bygge opp magen med noen puter.
  3. Putt isbitene innenfor trusa på hemoroidene.
  4. Bli liggende i 20 min. Hevelsen vil synke takket være isen og at hemoroidene er det høyeste pkt på kroppen.
  5. Etter 20 min tar du bort isen og klemmer hemoroidene inn i åpningen. (Både den innvendige og utvendige klumpen min hadde på dette tidspunket skrumpet ganske bra.)
  6. Når alt er innenfor blir du liggende i ca 15 min til.
  7. Legg deg rett ned på magen og knip en stund.

I dagene som kommer må du dytte klumpene inn igjen så fort de popper ut. Da gjenstår det å se hvordan dette går. Lykke til!

MS Gur skrev:

I Sveits anbefaler de å dytte isbiter opp i endetarmen. Det skal få boblene til å trekke seg tilbake og lindrer samtidig smertene. Et annet råd er yoga, trening av endemusklene. Du skal liksom stramme de alt du kan og bygge opp en strammere muskel.

Siggen skrev:

Nå sitter jeg med stumpen i 5 liter varmt vann og 1 dl eddik og ler av meg selv. Dette burde funke. Synes jeg ser meg selv sitte her på denne måten kveldene framover. Huff, for et liv.

Hmmm... skrev:

Hører menge nevner honning. Hva gjør du med honningen? Jeg merker at hvis jeg er i full aktivitet rett etter toalett besøk kan jeg få store klumper. Dette er kipt da jeg trener hver dag og går regelmessig på toalettet. Etter det jeg har lest her tror jeg at jeg tar turen til fastlegen min selv om jeg synes dette er veldig kipt. Føler at det kan hjelpe så lenge jeg tar meg en dusj etter hvert toalett besøk så slapper av i ca 30 min før jeg må gjøre mitt.

Kvirre skrev:

Etter mine graviditeter har jeg vært voldsomt plaget. Jeg bruker kremen xylioproct som de har på apoteket. Denne er smertelindrende og har virkning etter to til tre dager alt ettersom hvor hardt angrepet man er. Et annet alternativ er å fryse de med isposer. Blodet kommer ikke til det utsatte området og det blir mindre press på hemoriden. Etter en stund kan det også hende den sprekker. Forebyggende: Mye vann og godt kosthold med korn og fiber. Legen min anbefalte å være hygienisk nedentil og rengjøre etter hvert toalettbesøk slik at avføringen ikke blir liggende å irritere. Det har hjulpet meg og jeg er så å si kurert.

Vondtirøven86 skrev:

Ace3 heter en salve man kan få på apoteket. Den koster i underkant av en hundrelapp og virker kun preventivt mot hemorider, har du først fått en som meg så aner jeg ikke hva man kan gjøre for å bli kvitt den. Jeg regner med at den må opereres. Det fine med denne salven er at den lubrikerer røven så hard eller myk drit kommer uten problemer.

Hvorfor skrev:

Ser det er noen som har skrevet at de ikke vil gå til legen for å sjekke seg fordi det koster litt. Skal gi deg en grunn for at det kan lønne seg på sikt. De sjekker blodet ditt for å se hvilken type sykdom du har. Blod i avføring kan komme av problemer med hemorider så vel som mye mer alvorlige sykdommer som nyrene. Om du har blod i avføringen må du for all del ikke ta for gitt at det er hemorider, men gå å sjekke deg. Bedre å betale 300 ekstra spenn enn å dø av kreft i nyrene.

Sinksalve skrev:

Prøv rådet med sinksalve, det var effektivt.

J15 skrev:

Jeg har en klump ved siden av rumpehullet som jeg har hatt ganske lenge (2 månder kanskje). Kan det være en hemoride? I så fall, hvordan kan jeg få fjernet den? Jeg synes det er utrolig pinlig å gå til legen, og iallefall hvis han skal skjekke inni rumpa mi. Er det noen reseptfrie salver eller piller man får kjøpt som fjerner det?

Løsningen skrev:

Det kan også være en allergisk reaksjon. Samboeren min slet med hemorider i mange år. Han sluttet å bruke såpe bak og siden har han ikke hatt hemorider. Billig løsning. Håper det hjelper på flere.

Hemolei skrev:

Har vært plaget med en gjenstridig hemorride i flere år nå, har prøvd endel forskjellig. Har ikke vært heldig til nå. Feks sheriproct den virker ikke, smurt honning i fua, grønnsåpebad, potet og kål. Ingenting har virket. Sto engang med en nål for å ta hull på den, men jeg skjønte fort det ikke var lurt. Det gjorde vondt. Har nå mikset flere kjerringråd sammen; altså salt blandet ut i vann så sterk blanding som mulig, mikset i honning og propolis. Skal prøve ut dette i kombinasjon med varme rumpebad så krysser jeg fingre og hemorrider på at plagen kanskje kan forsvinne.

Veldig vondt skrev:

Jeg merket først for 3 dager siden, at jeg begynte å klø. Jeg tok en pille mot det, også stoppet det. Men plutselig begynte det å svi. Nå er det vondt å tørke seg etter do-bruk, men jeg har ikke blod på papiret. Det klør og svir no sinnsykt. Er dette hemorider?

Uten mel skrev:

Jeg kuttet ut hvetemel, spiser rugknekkebråd og rugbrød isteden, hemoridene forsvant.

Dr Skjelbreds barnesalve skrev:

Jeg har vært plaget med vonde hemorider på str. med peanøtter fra ca 8mnd og etter fødsel ble det mye verre. Jeg kunne nesten ikke gå..prøvde det meste. Til babyen kjøpte vi noe som het dr skjelbreds barnesalve på apoteket for sår stump og sprukken hud. Skadet ikke prøve denne, så jeg pøste på en del baki der og allerede dagen etter merket jeg stor forandring. Nå etter 3 dager er de krympet til halv str. og gjør ikke lenger vondt. Den lages på lørenskog apotek tror jeg. Det er dog ikke alle som har den, men verdt å spørre etter.

Ove skrev:

Var plaget av kløe og en del blod i stumpen. Smurte på honning. Det hjalp, var helt frisk etter noen dager. Har nå vært symptomfri i flere år.

Sjømann skrev:

Spenol på et toalettpapir og masser det forsiktigt inn. Det funker som bare det.

Hemo Raider skrev:

Er en mann som har hatt problemet i ca 10 år. Har vært til lege 2 ganger. Første gang for å få konstert at blodet kom fra hemoroide og ikke noe alvorlig. Andre gang var flere år senere, hvor jeg hadde så store smerter at jeg måtte få sykemelding. Min erfaring er at salver og stikkpiller virker minimalt på å reparere/fjerne hemoroidene, men de virker smertesillende så de hjelper på den måten. Hos meg er det oftest en lang prosess på 4-5 uker, hvor det ender opp med at utposningen blir mindre og hardere før det går hull på den og det kommer mye blod. Når jeg har fått hemoroider, prøver jeg å unngå tunge løft, mye sitting og å holde meg ren der bak. Foretrekker å ligge mest mulig når jeg kommer hjem fra en stillesittende jobb. Disse metodene tror jeg forhindrer at hemoroidene blir store og smertefulle, men det kan virke som om de varer lenger før de trekker seg tilbake.

Fortvilet skrev:

Seriøst, jeg holder på å gå på veggene. Jeg har vært til legen, og han gav meg stikkpiller og krem som jeg skal smøre på. Jeg er nå 5 dager siden og jeg kjenner absolutt 0 forskjell. Jeg holder på å klikke i vinkel og begynner å få en depresjon pga. dette.

Nå er jeg kvitt det skrev:

Takk nyttige tips her. Nå etter 2 uker er jeg kvitt det. Jeg hadde en utvendig en på størrelse med en liten drue. Det var ikke behagelig. Etter å ha lest gjennom forskjellige råd her, begynte jeg å vaske meg bak med såpe og vann etter hvert toalett besøk, og sørget for hyppige truse skift. Jeg tok også på fuktighetskrem med høyt innhold av aloe vera. Det var alt. Etter to uker var det vekk.

Grunnen til at jeg valgte denne løsning var at første utbrudd kom etter en påskeferie med utilstrekkelig hygiene bak. Det skal ikke gjenta seg.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...