Hemorider - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om hemorider.

Dr Skjelbreds barnesalve skrev:

Jeg har vært plaget med vonde hemorider på str. med peanøtter fra ca 8mnd og etter fødsel ble det mye verre. Jeg kunne nesten ikke gå..prøvde det meste. Til babyen kjøpte vi noe som het dr skjelbreds barnesalve på apoteket for sår stump og sprukken hud. Skadet ikke prøve denne, så jeg pøste på en del baki der og allerede dagen etter merket jeg stor forandring. Nå etter 3 dager er de krympet til halv str. og gjør ikke lenger vondt. Den lages på lørenskog apotek tror jeg. Det er dog ikke alle som har den, men verdt å spørre etter.

Ove skrev:

Var plaget av kløe og en del blod i stumpen. Smurte på honning. Det hjalp, var helt frisk etter noen dager. Har nå vært symptomfri i flere år.

Sjømann skrev:

Spenol på et toalettpapir og masser det forsiktigt inn. Det funker som bare det.

Hemo Raider skrev:

Er en mann som har hatt problemet i ca 10 år. Har vært til lege 2 ganger. Første gang for å få konstert at blodet kom fra hemoroide og ikke noe alvorlig. Andre gang var flere år senere, hvor jeg hadde så store smerter at jeg måtte få sykemelding. Min erfaring er at salver og stikkpiller virker minimalt på å reparere/fjerne hemoroidene, men de virker smertesillende så de hjelper på den måten. Hos meg er det oftest en lang prosess på 4-5 uker, hvor det ender opp med at utposningen blir mindre og hardere før det går hull på den og det kommer mye blod. Når jeg har fått hemoroider, prøver jeg å unngå tunge løft, mye sitting og å holde meg ren der bak. Foretrekker å ligge mest mulig når jeg kommer hjem fra en stillesittende jobb. Disse metodene tror jeg forhindrer at hemoroidene blir store og smertefulle, men det kan virke som om de varer lenger før de trekker seg tilbake.

Fortvilet skrev:

Seriøst, jeg holder på å gå på veggene. Jeg har vært til legen, og han gav meg stikkpiller og krem som jeg skal smøre på. Jeg er nå 5 dager siden og jeg kjenner absolutt 0 forskjell. Jeg holder på å klikke i vinkel og begynner å få en depresjon pga. dette.

Nå er jeg kvitt det skrev:

Takk nyttige tips her. Nå etter 2 uker er jeg kvitt det. Jeg hadde en utvendig en på størrelse med en liten drue. Det var ikke behagelig. Etter å ha lest gjennom forskjellige råd her, begynte jeg å vaske meg bak med såpe og vann etter hvert toalett besøk, og sørget for hyppige truse skift. Jeg tok også på fuktighetskrem med høyt innhold av aloe vera. Det var alt. Etter to uker var det vekk.

Grunnen til at jeg valgte denne løsning var at første utbrudd kom etter en påskeferie med utilstrekkelig hygiene bak. Det skal ikke gjenta seg.

Numma skrev:

Våtservietter er ikke å anbefale. De irriterer huden og eksem kommer fort på.

Regy skrev:

Jeg har nå fått hemorider eller rifter i endetarmen. Det er helt utrolig sinnsykt vondt når jeg går på do. Når jeg dusjer og kjenner på rumephullet føles det hovent ut, og en hard klump kjenner jeg også. For et par mnd. siden hadde jeg det samme problemet, men det ble bedre etter 3 uker. Nå har det kommet igjen, og har vart i snart 2 uker. Det er så vondt at jeg ikke orker å spise, for frykt for å gå på do. Hva kan jeg gjøre? Jeg har kjøpt ac3 krem, men det føles ut som gjør det hele værre.

Hjelp 83 skrev:

Tror jeg har hemoride. Det kan være litt vondt å gå på do, og ofte blod, men klør ikke. Klør hermorider?

Nissefar skrev:

AC 3 - får det på apoteket, det virker i løpet av en halvtime. Anbefaler å slutte å røyke, for det irriterer tarmåpningen.

Potet2 skrev:

Var innom her for ca et år siden. Kan bekrefte at potetrådet funker fremdeles. Etter ca 5 dager med potet istedet for stkkpille som alcos-anal(sistnevnte lindrer i noen dager, så er det på an igjen). Poteten hjalp i ca 1 år uten tilbakefall. Fikk problemer igjen etter et år og kjørte en ny omgang med apotek-varer uten resultat. Gikk over på potetkuren, og vips så er plagene forsvunnet. Vil forresten tilføye at hos apotekeren der jeg kjøpte både stikkpiller og salve, på ingen måte ville anbefale noen av produktene jeg kjøpte. Hun sa derimot at de hadde muligens en lindrende virkning i en begrenset periode og sannsynligheten for lang tids virkning var minimal. Potet der i mot var billig og bra.

Redd skrev:

Jeg har en klump i endetarms åpningen. Det gjør vondt hele tiden og det ser ut som en hevelse i selve rumpehullet. Er dette hermorider?

Xyloproct skrev:

Må rose salva som legen min skrev ut til meg som heter xyloproct som er en rektalsalve som bedøver og behandler.

Vega skrev:

Skulle vært en konklusjon her på hva som over gjennomsnittet fungrer. Er ikke sikker på om jeg har det selv. Jeg har vært litt plaget med trombocytter (blodpropp på utsiden) kan forvirres med hemoroid og går som regel bort etter ei stund. Denne kan svi men går bort, sa legen. Det kom og gikk. Til meg kan jeg se for meg er pga tung styrketrening og rett og slett at man er svett der om dagen. Jeg må på apoteket å finne noe, er irriterende å ha. Det er litt smerte når man driter men ydmykheten med å snu ræva (bokstavelig talt) til legen..jaja

Anonym91 skrev:

Jeg er ganske sikker på at jeg har fått hemorider, har hatt det i noen mnd nå. Det klør, og jeg blør hver gang jeg er på do. Ser det er veldig mange tips her, men er det noen som vet konkret hvilke som er mest nyttig? Var så mange tips at jeg nesten ble litt forivrret.

Gutt 20 år skrev:

Jeg hadde vert plaget av blødninger etter toalettbesøk og smerter bak i ca to uker etter å ha hatt sykdommer som har gitt meg sterke medisiner. Da jeg besøkte legen sa han at dette var på grunn av medisinene jeg hadde fått, som har forandret blodtrykk/blodtykkelse. Jeg spurte om hva som kan være faktorer for hemorider, og fikk beskjed om at alt tullet med at folk som er skitne får hemorider kun er oppskrytt, om man ikke vasker seg godt nok er ikke hemorider problemet man vil få, men infeksjoner.

Han sa også at operasjoner ikke egentlig er noe vits, med mindre man har prøv alle kjerringråd, kremer, gels og piller man kan få tak i. Det eneste en operasjon vil gjøre er å fjerne smertene og klumpene der og da, men problemet er der enda, siden man kun har fjernet utveksten, og ikke fjernet grunnen til at man fikk hemoridene.

Jeg har nå prøvd sinksalver og det fungerer bra for meg. Jeg smører tykt og regelmessig, så ble smertene borte.

Det jeg fant ut var at ingen lege som bryr seg om pasienten ville anbefale operasjon med mindre man har smerter man ikke kan leve med.

Harry skrev:

Trykk hermoridene tilbake i endetarmen i dusjen. Bruk stikkpiller mot hermorider, fås reseptfritt, bruk krem, fås også reseptfritt. Stikkpiller og krem i to uker og alt blir bedre.

Louise skrev:

Da er sinksalve smurt på så får en se om dette hjelper. Man tar det man har. Sheriproct(??) hjalp ikke meg. og jeg kommer til å ha våtservietter tilgjengelig etter hvert do besøk så hygienen blir passet på. Desperat etter å få fjerna de da det er lite hyggelig å ha utvekster der nede. Men så er legen treig å få komme inn til osv.

Mille skrev:

Kjerringråd er vel og bra men når det kommer til dette problemet er det mest effektive og tidsbesparende trikset å gå på apoteket å kjøpe en reseptfri krem som heter scheriprokt. Lindrer på 1-3 dager så er det fint.

Missy skrev:

Var og fjernet 3 innvendige hemoroider med strikk medtoden for to dager siden. Hadde så vondt etterpå at jeg bare krabbet rundt i sofaen og gråt. At legen kan si at det ikke er vondt, men kan ha litt ubehag etterpå er BS. Ble sendt hjem etter inngrepet som ble tatt uten bedøvelse og beskjed om å ta paracet.

Tok 1 gram paracet og 400mg ibux som ikke hjalp. I tilegg fylte de tarmen med en del luft under inngrepet. Jeg klarte verken å tisse eller få ut luften på 4 timer etterpå og redningen var at min mor kom med Sterke smertestillende hun har fått for ryggen. Så hvis jeg noen gang må gjøre dette om igjen blir det i full narkose og med masse smertestillende etterpå.

Og det sier litt at jeg har født barn uten noe form for smertestillende, men dette var 10 ganger værre. Det var dårlig gjort av legene å lyve.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....