Hemorider - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om hemorider.

Kvirre skrev:

Etter mine graviditeter har jeg vært voldsomt plaget. Jeg bruker kremen xylioproct som de har på apoteket. Denne er smertelindrende og har virkning etter to til tre dager alt ettersom hvor hardt angrepet man er. Et annet alternativ er å fryse de med isposer. Blodet kommer ikke til det utsatte området og det blir mindre press på hemoriden. Etter en stund kan det også hende den sprekker. Forebyggende: Mye vann og godt kosthold med korn og fiber. Legen min anbefalte å være hygienisk nedentil og rengjøre etter hvert toalettbesøk slik at avføringen ikke blir liggende å irritere. Det har hjulpet meg og jeg er så å si kurert.

Vondtirøven86 skrev:

Ace3 heter en salve man kan få på apoteket. Den koster i underkant av en hundrelapp og virker kun preventivt mot hemorider, har du først fått en som meg så aner jeg ikke hva man kan gjøre for å bli kvitt den. Jeg regner med at den må opereres. Det fine med denne salven er at den lubrikerer røven så hard eller myk drit kommer uten problemer.

Hvorfor skrev:

Ser det er noen som har skrevet at de ikke vil gå til legen for å sjekke seg fordi det koster litt. Skal gi deg en grunn for at det kan lønne seg på sikt. De sjekker blodet ditt for å se hvilken type sykdom du har. Blod i avføring kan komme av problemer med hemorider så vel som mye mer alvorlige sykdommer som nyrene. Om du har blod i avføringen må du for all del ikke ta for gitt at det er hemorider, men gå å sjekke deg. Bedre å betale 300 ekstra spenn enn å dø av kreft i nyrene.

Sinksalve skrev:

Prøv rådet med sinksalve, det var effektivt.

J15 skrev:

Jeg har en klump ved siden av rumpehullet som jeg har hatt ganske lenge (2 månder kanskje). Kan det være en hemoride? I så fall, hvordan kan jeg få fjernet den? Jeg synes det er utrolig pinlig å gå til legen, og iallefall hvis han skal skjekke inni rumpa mi. Er det noen reseptfrie salver eller piller man får kjøpt som fjerner det?

Løsningen skrev:

Det kan også være en allergisk reaksjon. Samboeren min slet med hemorider i mange år. Han sluttet å bruke såpe bak og siden har han ikke hatt hemorider. Billig løsning. Håper det hjelper på flere.

Hemolei skrev:

Har vært plaget med en gjenstridig hemorride i flere år nå, har prøvd endel forskjellig. Har ikke vært heldig til nå. Feks sheriproct den virker ikke, smurt honning i fua, grønnsåpebad, potet og kål. Ingenting har virket. Sto engang med en nål for å ta hull på den, men jeg skjønte fort det ikke var lurt. Det gjorde vondt. Har nå mikset flere kjerringråd sammen; altså salt blandet ut i vann så sterk blanding som mulig, mikset i honning og propolis. Skal prøve ut dette i kombinasjon med varme rumpebad så krysser jeg fingre og hemorrider på at plagen kanskje kan forsvinne.

Veldig vondt skrev:

Jeg merket først for 3 dager siden, at jeg begynte å klø. Jeg tok en pille mot det, også stoppet det. Men plutselig begynte det å svi. Nå er det vondt å tørke seg etter do-bruk, men jeg har ikke blod på papiret. Det klør og svir no sinnsykt. Er dette hemorider?

Uten mel skrev:

Jeg kuttet ut hvetemel, spiser rugknekkebråd og rugbrød isteden, hemoridene forsvant.

Dr Skjelbreds barnesalve skrev:

Jeg har vært plaget med vonde hemorider på str. med peanøtter fra ca 8mnd og etter fødsel ble det mye verre. Jeg kunne nesten ikke gå..prøvde det meste. Til babyen kjøpte vi noe som het dr skjelbreds barnesalve på apoteket for sår stump og sprukken hud. Skadet ikke prøve denne, så jeg pøste på en del baki der og allerede dagen etter merket jeg stor forandring. Nå etter 3 dager er de krympet til halv str. og gjør ikke lenger vondt. Den lages på lørenskog apotek tror jeg. Det er dog ikke alle som har den, men verdt å spørre etter.

Ove skrev:

Var plaget av kløe og en del blod i stumpen. Smurte på honning. Det hjalp, var helt frisk etter noen dager. Har nå vært symptomfri i flere år.

Sjømann skrev:

Spenol på et toalettpapir og masser det forsiktigt inn. Det funker som bare det.

Hemo Raider skrev:

Er en mann som har hatt problemet i ca 10 år. Har vært til lege 2 ganger. Første gang for å få konstert at blodet kom fra hemoroide og ikke noe alvorlig. Andre gang var flere år senere, hvor jeg hadde så store smerter at jeg måtte få sykemelding. Min erfaring er at salver og stikkpiller virker minimalt på å reparere/fjerne hemoroidene, men de virker smertesillende så de hjelper på den måten. Hos meg er det oftest en lang prosess på 4-5 uker, hvor det ender opp med at utposningen blir mindre og hardere før det går hull på den og det kommer mye blod. Når jeg har fått hemoroider, prøver jeg å unngå tunge løft, mye sitting og å holde meg ren der bak. Foretrekker å ligge mest mulig når jeg kommer hjem fra en stillesittende jobb. Disse metodene tror jeg forhindrer at hemoroidene blir store og smertefulle, men det kan virke som om de varer lenger før de trekker seg tilbake.

Fortvilet skrev:

Seriøst, jeg holder på å gå på veggene. Jeg har vært til legen, og han gav meg stikkpiller og krem som jeg skal smøre på. Jeg er nå 5 dager siden og jeg kjenner absolutt 0 forskjell. Jeg holder på å klikke i vinkel og begynner å få en depresjon pga. dette.

Nå er jeg kvitt det skrev:

Takk nyttige tips her. Nå etter 2 uker er jeg kvitt det. Jeg hadde en utvendig en på størrelse med en liten drue. Det var ikke behagelig. Etter å ha lest gjennom forskjellige råd her, begynte jeg å vaske meg bak med såpe og vann etter hvert toalett besøk, og sørget for hyppige truse skift. Jeg tok også på fuktighetskrem med høyt innhold av aloe vera. Det var alt. Etter to uker var det vekk.

Grunnen til at jeg valgte denne løsning var at første utbrudd kom etter en påskeferie med utilstrekkelig hygiene bak. Det skal ikke gjenta seg.

Numma skrev:

Våtservietter er ikke å anbefale. De irriterer huden og eksem kommer fort på.

Regy skrev:

Jeg har nå fått hemorider eller rifter i endetarmen. Det er helt utrolig sinnsykt vondt når jeg går på do. Når jeg dusjer og kjenner på rumephullet føles det hovent ut, og en hard klump kjenner jeg også. For et par mnd. siden hadde jeg det samme problemet, men det ble bedre etter 3 uker. Nå har det kommet igjen, og har vart i snart 2 uker. Det er så vondt at jeg ikke orker å spise, for frykt for å gå på do. Hva kan jeg gjøre? Jeg har kjøpt ac3 krem, men det føles ut som gjør det hele værre.

Hjelp 83 skrev:

Tror jeg har hemoride. Det kan være litt vondt å gå på do, og ofte blod, men klør ikke. Klør hermorider?

Nissefar skrev:

AC 3 - får det på apoteket, det virker i løpet av en halvtime. Anbefaler å slutte å røyke, for det irriterer tarmåpningen.

Potet2 skrev:

Var innom her for ca et år siden. Kan bekrefte at potetrådet funker fremdeles. Etter ca 5 dager med potet istedet for stkkpille som alcos-anal(sistnevnte lindrer i noen dager, så er det på an igjen). Poteten hjalp i ca 1 år uten tilbakefall. Fikk problemer igjen etter et år og kjørte en ny omgang med apotek-varer uten resultat. Gikk over på potetkuren, og vips så er plagene forsvunnet. Vil forresten tilføye at hos apotekeren der jeg kjøpte både stikkpiller og salve, på ingen måte ville anbefale noen av produktene jeg kjøpte. Hun sa derimot at de hadde muligens en lindrende virkning i en begrenset periode og sannsynligheten for lang tids virkning var minimal. Potet der i mot var billig og bra.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Tynt hår

Jeg sliter med for tykt hår!. Finnes det noe som kan gjøre håret tynnere? Det...

Fett hår

Jeg har tørt hår, fikk tips om grønnsåpe, og ble så glad for endelig å se ...

Fotsopp

Camferin fungerer meget bra til slikt, meget god salve for de som jobber i tøft...

Flass

Vannet i Spania er faktisk tilsatt klorin fordi det gjenbrukes flere ganger grun...

Halsbrann

Drikk en halv teskje natron rørt ut i et halvt glass vann. Det nøytraliserer s...