Hemorider - kjerringråd

Hemorider er en av de vanligste lidelsene som finnes. Likevel er det vanskelig å si hvor mange som lider av problemet. Et kjerringråd mot hemorider er å spise to fedd med hvitløk daglig.

Det er normalt å ha karputer i endetarmskanalen. Disse karputene mener man utgjør en del av den mekanismen som gjør at vi kan holde på avføringen. Hos noen kan disse karputene vokse og gi plager som hemorider. Først når hemoridene gir plager, kan man kalle det en sykdom.

Hvitløk er kjent for og stimulere blodsirkulasjon, så det er det nok derfor dette er et kjerringråd som også fungerer bra mot hemorider.

Det er ikke alltid hemoridene forsvinner av seg selv og da trenger man å gi dem litt hjelp.

Hvitløk mot hemorider
Hvitløk mot hemorider : Foto : kjerringrad.com

Stressa skrev:

Jeg hadde ytre hemorider. Først en som kom over natta, så to med en tredje på vei. Prøvde alle råd men ble ikke kvitt det selv på 4 uker. Gikk til legen og han sa følgende: Blodet strømmer 1000 ganger fortere nedover, så det skal ikke mye til for at det samler seg dernede og blir til hemorider. Stress er en utløsende faktor og man må lære seg å slappe av i musklene rundt. Fikk da Xylocain gel som skal sprutes opp i rompehullet. Dette får musklene til å slappe av dernede. Etter 5 dager og 10 doser er jeg nå symptomfri.

Mann33 skrev:

Jeg har slitt med hemoroider siste 4 uker. Siste 3 uker har vært helt forferdelige hvor jeg står opp midt på natten med en voldsom kløe/smerte. Jeg var hos proktolog som anbefalte strikking (han kunne se 4 innvendige og 1 utenpå) - noe jeg ikke ønsker å gjøre etter å ha lest på denne siden her. Jeg har brukt scheriproct stikkpiller og det har hjulpet noe men ikke mye. Det som derimot har reddet livet mitt (og nattesøvnen) er honning. Jeg har påført det hver natt 1-time før jeg legger meg og på morgenen etter. Gjort dette i to dager og for meg har dette vært et mirakel. Jeg har fått tilbake nattesøvnen uten at jeg våkner opp midt på natten med kløe og smerter.

Linda skrev:

Jeg bruker utroligsalven og smører med når smertene er som verst. Den lindrer å kjøler ned.

Åse skrev:

Jeg har vært plaget med en utvendig hemoride i månedsvis, og blør litt hver gang ved dobesøk. Kremer fra apoteket hjelper ikke, har også brukt zinksalve uten bedring. Men en ting som hjelper er psyllium husk frøskall. Tar to teskjeer rørt ut i vann hver dag. Viktig å drikke et par glass vann etterpå, da frøene suger til seg mye væske. Psyllium lager en hinne rundt avføringen så det sklir lettere ut. Det blir så mye lettere å gå på do. Fåes kjøpt i noen dagligvarebutikker (Meny), helsekost og apotek. Koster tredobbelt så mye på apotek. Jeg kjøper Risenta psyllium husk i Sverige. Virker både mot løs og hard mage, og er godt for mye annet. Det snbefales på det sterkeste.

Siv skrev:

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig og utvendige hemoroider og det kjennes som en brennende fyrstikk i rumpa hele tiden. Men jeg har funnet ut at det lindrer en stund ved å sette rumpa i varmt grønnsåpebad, så varmt du klarer uten å brenne deg. Har både stikkpiller og salve, men syns ikke det hjelper. Etter å ha vært på wc blir det revet opp igjen og jeg har lyst å skrike høyt. Det er flere i familien som har dette og noen er operert. Det er veldig vondt visstnok og ingen garanti for at det ikke kommer tilbake. Hard mage gjør det selvsagt verre, men jeg spiser sunt og drikker mye vann. Har ikke drukket rødvin på lenge, det skal hjelpe på blodsirkulasjonen, så det blir et stort glass i kveld. Lykke til og god bedring til alle som sliter med dette.

Idrettsutøver skrev:

Jeg har lenge vært plaget med nærmest ukontrollert promping, som kommer f.eks. når jeg hoster, ler, gjør raske bevegelser på trening osv. Jeg har akkurat startet ny behandling av en mindre innvendig hemoroide, etter at jeg tidligere har fått fjernet en innvendig og en i endetarmsåpningen med strikk. Er det flere som har dette problemet med promping, eller er det bare meg. Har først tenkt at det kan være kosthold, og prøvd å endre det uten hell. Det må også nevnes at jeg tidvis har unormalt mye luft i magen, men har aldri tidligere hatt problemer med å holde det inne.

Tuska skrev:

Jeg kokte opp ryllik med litt vann, hadde den i en flaske, så jeg kunne bruke det noen dager. Det er skikkelig rengjøring med vått toilettpapir. Jeg tok og vætet noen bomullspad som jeg presset forsiktig rundt hemoridene og la et truseinnlegget utenpå. Etter noen dager var det mye mindre smerter. Jeg ble helt bra etter en ukes tid.

Zink salve skrev:

Hadde en vond hemoroide i hele går. Jeg har aldri før hatt smerter som i går, det var ganske invalidiserende. I mangel på solvipect prøvde jeg ett råd her. Jeg smurte på Zink salve som etterhvert tok bort smerten, og idag er den forsvunnet helt. Det er et lite mirakel.

Emilie skrev:

Ikke bruk våtservietter. Det er mye kjemilkalier i det og det forstyrrer den naturlige bakteriefloraen. Bruk rent vann og skyll deg nøye etter hver gang du har gjort nummer 2. Drikk vann, smør hemoriden med sinksalve og hvil deg hvis smerten er stor. Det hjelper å dytte den utvendige hemoriden inn i tarmen igjen med salve på fingeren. Dette er jo en åreknute på tarmen, så smerter må man regne med til den enten forsvinner av seg selv eller må fjernes. Jeg har hatt dette til og fra siden jeg var 18 år.Jeg har som regel levd sunt og alltid mosjonert så arvelighet spiller også en stor rolle om man får det eller ikke.

Anne Marie skrev:

Jeg har en klump i rompa. Den er ikke vond. Hva kan jeg bruke for at den skal gå bort?

Anne skrev:

Jeg er overbevist om at hemoroidene kommer pga mensen. Det er kun da jeg har fått disse etter fødselen for 8 år siden. Jeg har operert 2 ganger, men de fortsetter å komme tilbake. Og operasjon er veldig vondt, så det anbefales ikke. Men så fjernet de vel 70 % av hullet også da. Jeg ble på første operasjon sengeliggende i 11 dager.

Det rare er at leger som har sjekket meg for hemoroider, sier at jeg ikke har lett for å få dem. Så hvorfor dukker de da opp, og hvorfor alltid når det er mensen? Jeg har idag 2 store utvendige klinkekuler, som gjør så forferdelig vondt. Jeg vet rett og slett ikke hvordan jeg skal få til noe. Jeg prøver kryo, men det gjør det ikke bedre. Så nå leser jeg meg opp litt på nett om anbefalinger. Jeg tror nok jeg må få kommet meg til lege, om det ikke bedres i morgen. Men jeg ville bare si til Tusta, at det også stemmer for meg. Men jeg finner ingen forskning som kan bekrefte dette. Selv om Gynekologen min sier det kan stemme.

Meg skrev:

jeg kan ikke sitte eller går pga smerten. Jeg kontaktet lege i går og fikk en salve som heter Rectogesic. Den er dyr men har ingen virkning. Hva annet kan jeg prøve?

Dame 48 skrev:

Nå har jeg hatt en hemoroideopersjon innv. og utv. Det er gått 7 dager og det er like vond. Det er helt ubeskrivelige smerter ved dobesøk, da blør det masse, og jeg må hvile en time etterpå til smerter avtar igjen. Samtidig må jeg bruke bind fordi det siver ut rosa væske som lukter stramt hele tiden. Det ligner på betennelselukt. Er det noen som vet hva det er, er det infeksjon? I hvor mange dager etter operasjonen skal jeg blø under dobesøkene. Jeg føler meg slapp og uvel. Noen som har noen erfaringer. Bør jeg oppsøke sykehuset igjen?

Mia skrev:

Jeg trenger desperat hjelp. Jeg har hatt hemorider nå i 5 uker, innvendig og utvendig. Den ene store innvendige, står og klemmer akkurat i åpningen. Den kan dyttes inn, men kommer ut igjen med en gang. Jeg går natt og dag med intense smerter. Jeg har prøvd salver og stikkpiller pluss alle kjerringråd som står her, men ingenting hjelper. Jeg går på sterke smertestillende, men det tar kun toppen av smertene. Er det noen som har noen flere råd å komme med?

Kinamannen skrev:

Min Kinesiske kone ga meg rosiner da jeg fikk et svært ubehagelig utbrudd. Dette hjelper, spis to tre never med rosiner og de trekker seg tilbake. De forsvinner ikke helt, men plagene reduseres sterkt. Nå spiser jeg det som forebyggende og har holt på med dette i over tre år.

Leii.. skrev:

Jeg ble operert for blindtarmbetennelse på begynnelsen av året, og som en følge av det, i kombinasjon med medisiner, fikk jeg hemorider. Jeg har hatt det av og på siden. Jeg var hos legen og fikk stikkpiller, men de hjalp lite. Jeg er så lei av å ikke kunne bøye meg uten at det skal gjøre vondt. Jeg har prøvd aloe vera, men det lindrer bare en liten stund. Er det noen som har den absolutte vidunderkuren?

Afrodite skrev:

Jeg har ikke hemorider (sjekket hos lege), men som jeg allikvel klør, både utvendig og utvendig. Det at man klør gjør jo ikke saken bedre.Jeg har blitt henvist til hudlege for å sjekke om jeg har hudlidelse, som legen kalte det så fint. Er det noen der ute blandt mine medborgere som har noen tips? Må kunne brukes innvendig også? Hilsen en som klør seg til blods snart.

Sissi skrev:

Det ultimate middelet mot hemorider tror jeg er et sunt og nøysomt kosthold. I tillegg til mosjon som man ikke trenger og gå på dyrt treningsstudio for og få. Man kan bare gjøre husarbeid, hjelpe syke og eldre og gå turer og det er helt gratis. Spis også veldig grovt brød.

Er dette hemorider skrev:

Jeg har en klump akkuratt i åpningen på rompehullet. Den gjør ikke vondt, og klør heller ikke, men den er mye større enn selve ringen.

Fast grønnsåpe istedet for Eis Gel skrev:

Et gammelt råd jeg har brukt flere ganger når de har dukket opp. En boks med ren grønnsåpe (i plast eske), ikke flytende på flaske, men fast i boks - som du smører rett på når du står i dusjen. Svir noe infernalsk en liten stund (minutt eller tre). Når svien avtar tar du dusjhodet og spyler godt så du får bort såperestene. Resultat: De krymper raskt - trekker seg tilbake, samme effekt som andre her sier de har fått med Eis Gel. MERK: Vet ikke om dette rådet funker eller er tilrådelig for innvortes bruk, har selv bare prøvd dette på utvendige hemoroider.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Diskuter hemorider

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Lange øyevipper

Jeg krøller vippene mine og tar på vaselin på kvelden før jeg legger meg. De...

Kvae

Jeg hadde ikke neglelakkfjerner, men plasterfjerner. Det funka like bra på båd...

Kvalme

Jeg våknet opp i dag alene hjemme fordi søstera mi er på overnatting og mamma...

Kalde føtter

Sokker (ikke trange) på føttene om natta hjelper, samt å holde føttene i bev...

Myggstikk

jeg har fått 20 myggstikk på ryggen og det går meg på nervene fordi det klø...