Hemorider - kjerringråd

Hemorider er en av de vanligste lidelsene som finnes. Likevel er det vanskelig å si hvor mange som lider av problemet. Et kjerringråd mot hemorider er å spise to fedd med hvitløk daglig.

Det er normalt å ha karputer i endetarmskanalen. Disse karputene mener man utgjør en del av den mekanismen som gjør at vi kan holde på avføringen. Hos noen kan disse karputene vokse og gi plager som hemorider. Først når hemoridene gir plager, kan man kalle det en sykdom.

Hvitløk er kjent for og stimulere blodsirkulasjon, så det er det nok derfor dette er et kjerringråd som også fungerer bra mot hemorider.

Det er ikke alltid hemoridene forsvinner av seg selv og da trenger man å gi dem litt hjelp.

Hvitløk mot hemorider
Hvitløk mot hemorider : Foto : kjerringrad.com

Siv skrev:

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig og utvendige hemoroider og det kjennes som en brennende fyrstikk i rumpa hele tiden. Men jeg har funnet ut at det lindrer en stund ved å sette rumpa i varmt grønnsåpebad, så varmt du klarer uten å brenne deg. Har både stikkpiller og salve, men syns ikke det hjelper. Etter å ha vært på wc blir det revet opp igjen og jeg har lyst å skrike høyt. Det er flere i familien som har dette og noen er operert. Det er veldig vondt visstnok og ingen garanti for at det ikke kommer tilbake. Hard mage gjør det selvsagt verre, men jeg spiser sunt og drikker mye vann. Har ikke drukket rødvin på lenge, det skal hjelpe på blodsirkulasjonen, så det blir et stort glass i kveld. Lykke til og god bedring til alle som sliter med dette.

Idrettsutøver skrev:

Jeg har lenge vært plaget med nærmest ukontrollert promping, som kommer f.eks. når jeg hoster, ler, gjør raske bevegelser på trening osv. Jeg har akkurat startet ny behandling av en mindre innvendig hemoroide, etter at jeg tidligere har fått fjernet en innvendig og en i endetarmsåpningen med strikk. Er det flere som har dette problemet med promping, eller er det bare meg. Har først tenkt at det kan være kosthold, og prøvd å endre det uten hell. Det må også nevnes at jeg tidvis har unormalt mye luft i magen, men har aldri tidligere hatt problemer med å holde det inne.

Tuska skrev:

Jeg kokte opp ryllik med litt vann, hadde den i en flaske, så jeg kunne bruke det noen dager. Det er skikkelig rengjøring med vått toilettpapir. Jeg tok og vætet noen bomullspad som jeg presset forsiktig rundt hemoridene og la et truseinnlegget utenpå. Etter noen dager var det mye mindre smerter. Jeg ble helt bra etter en ukes tid.

Leii.. skrev:

Jeg ble operert for blindtarmbetennelse på begynnelsen av året, og som en følge av det, i kombinasjon med medisiner, fikk jeg hemorider. Jeg har hatt det av og på siden. Jeg var hos legen og fikk stikkpiller, men de hjalp lite. Jeg er så lei av å ikke kunne bøye meg uten at det skal gjøre vondt. Jeg har prøvd aloe vera, men det lindrer bare en liten stund. Er det noen som har den absolutte vidunderkuren?

Afrodite skrev:

Jeg har ikke hemorider (sjekket hos lege), men som jeg allikvel klør, både utvendig og utvendig. Det at man klør gjør jo ikke saken bedre.Jeg har blitt henvist til hudlege for å sjekke om jeg har hudlidelse, som legen kalte det så fint. Er det noen der ute blandt mine medborgere som har noen tips? Må kunne brukes innvendig også? Hilsen en som klør seg til blods snart.

Sissi skrev:

Det ultimate middelet mot hemorider tror jeg er et sunt og nøysomt kosthold. I tillegg til mosjon som man ikke trenger og gå på dyrt treningsstudio for og få. Man kan bare gjøre husarbeid, hjelpe syke og eldre og gå turer og det er helt gratis. Spis også veldig grovt brød.

Er dette hemorider skrev:

Jeg har en klump akkuratt i åpningen på rompehullet. Den gjør ikke vondt, og klør heller ikke, men den er mye større enn selve ringen.

Fast grønnsåpe istedet for Eis Gel skrev:

Et gammelt råd jeg har brukt flere ganger når de har dukket opp. En boks med ren grønnsåpe (i plast eske), ikke flytende på flaske, men fast i boks - som du smører rett på når du står i dusjen. Svir noe infernalsk en liten stund (minutt eller tre). Når svien avtar tar du dusjhodet og spyler godt så du får bort såperestene. Resultat: De krymper raskt - trekker seg tilbake, samme effekt som andre her sier de har fått med Eis Gel. MERK: Vet ikke om dette rådet funker eller er tilrådelig for innvortes bruk, har selv bare prøvd dette på utvendige hemoroider.

H34 skrev:

Hvor kjøpes vidundermiddelet Venapro? Fåes det kjøpt i Norge? Takknemlig for svar.

Salvesen skrev:

Jeg har også brukt denne salven med stort hell. Det er lettvint med rør som smører hele veien. Det blir ikke noe klin og ikke noe ekkelt. Det anbefales.

Line skrev:

Jeg våknet søndag morgen med store smerter i stumpen. Gikk for å sjekke dette og det så nesten ut som en stor drue som tøyt ut. Jeg klarte hverken å sitte eller ligge, tok smertestillende for å få sove litt, men det funket ikke heller. Jeg kom meg til legen mandags morgen, og han tilbydde og snitte de opp med en gang, men dum som jeg var ville jeg prøve noen salver først. De lindret smerten umbiddelbart og ble mindre, det er nå onsdag og den er på størrelsen med ei ert. Men jeg har kjent at det er noe på hemoroiden som kjennes ut som rur, og er hvitt. Er dette normalt? Jeg vet ikke om jeg skal vente på at den detter av og ligger i trusa eller at den skal komme seg inn?

Jente 20år skrev:

Jeg har hatt store plager med store hemoroider, analprolaps(slimhinnen kommer ut akkurat som en hemoroide). Jeg hadde også delvis rektal prolaps. Grunnen til at jeg vet dette er at jeg har brukt det beste kjærringrådet som finnes for ille plaga pasienter. Jeg har gruet meg mye og ventet 2,5 mnd. på operasjon etter forsøk med andre behandlinger i 12 mnd. Altså over ett år der tarmen (prolapse og hemoridene) kommer ut ved hvert do besøk. Dette må trykkes inn, kjennes og gir ubehag og smerter. Har ikke noe annet å si enn at jeg til nå ikke har hatt utholdelige smerter.

Sist men ikke minst gleder jeg meg til og kunne ha på meg klærne jeg vil, reise og ha et psykisk normalt liv. Operasjonen er dagkirurgisk. Men jeg ligger faktisk i sykehussengen nå. Jeg skulle slappe av her til i morgen for å unngå blødninger da jeg reiser med fly. Det anbefales for deg med store smerter og ubehag.

Jeg vet det ikke er lett, skummelt å alt dette. Har vært der selv og det er derfor jeg sktiver dette. Jeg vil at andre som har disse uoverlevlige plagene skal tørre og få et nytt liv. Operasjon tar ikke så lang tid, alt etter hvor mye det er, men ca. 20-25 min. fikk jeg bedkjed om. Du sover uansett så det spiller ingen rolle. Narkosen er ikke noe å bekymre seg for.

Håper det betyr noe at jeg skriver dette, men det tror jeg for synes selv det står lite på nett. Jeg har også bekymret meg for å gå på do. Jeg måtte på do istad, trodde jeg, og fikk 2 klyster. Det kom da en del blod bare. Det er viktig at det som kommer er mykt. Jeg kjente at det svei litt, men det var løst og dette har til nå overrasket meg positivt.

Klem til alle frustrerte, plagede mennesker der ute, du kan gå hjelp. Men du må tørre og gjøre det og tro på de som er rundt deg.

Scheriproct skrev:

Har lest mange inlegg fra folk som plages med hemorider. Har selv hvært plaget med dette mange ganger. Fikk for mange år siden råd fra en lege om og smøre innvendig i rektum med en salve som heter Scheriproct rektalsalve. Kjøp stor tube og lykke til. Dette har fungert bra for meg hver gang. Den er reseptfri på apotek.

36 år skrev:

Som nevnt tidligere prøvd alt fra medisiner og alle kjerringråd, trodde det ble bedre, men neida, Kom meg til gynekolog, og gynekolog fortalte at jeg hadde ingen hemorider, det var kjønnsvorter. Sjokkert var jeg, ikke rart hemoridene aldri gikk bort. Så folkens, sjekk om du kanskje har kjønnsvorter og ikke hemorider, ligner fælt, og mine er i baken. Har det forferdelig smertefullt, men ser et håp der fremme.

Gravid skrev:

Jeg er gravid for andre gang. Den første gangen hadde jeg innvendige som ikke gjorde vondt. Denne gangen har jeg fått tromboserte hemorroider (undersøkt av lege). Fikk en krem som skulle hjelpe, og til slutt var bare posen igjen. 3 uker etter den første kom, har jeg fått en ny som er tre ganger så stor. Sist gang lå jeg og svettet dag og natt i 4 døgn. Frister ikke til gjentagelse.

Stian skrev:

Jeg plages med hemoroider og har prøvd det meste. Blør som en foss til tider. Kremer, vaseline og andre ting er forsøkt over lengre tid separat fra hverandre. Vaseline er det som har hjulpet mest - men løsningen er kortvarig. I kveld skal jeg prøve med en hvitløksbåt oppi der for å se hva dette kan føre til.

36 år skrev:

Etter å ha prøvd alt fra lege, apotek, kjerring råd og diverse, uten hell, bestilte jeg propolis krem på nett da det ikke var enkelt å få tak i den her. Ei liten krukke med en feit brun krem. Først tar jeg xyloproct salve på, deretter litt gassbind med en god dæsj propolis krem på. Dette minst tre ganger om dagen. Har gjort dette i tre dager nå, og det ser ut til å fungere. Kanskje lykken smiler likevel? Hemoridene mine har satt en god stopper for livet mitt, mange har det og ingen snakker høyt om det. Lykke til alle sammen.

Dame-40år skrev:

Jeg har slitt med analfissur (som endelig har blitt bra etter 9 mnd med smerter. Fikk innvendige hemorider i samme slengen og er nok ikke helt bra av det enda, men nesten ikke plaget. Merker at det hjelper veldig godt når jeg klarer å regulere magen og gå på do 1-2 ganger om dagen. Bruker et fibertilskudd som er veldig bra, det heter Prebiotic Fibre (helsekost) samt Benefiber. Jeg spiser fullkorn, drikker mye vann, en fruktblanding med litt valnøtter og rosiner til aftens og generelt sunn mat. Tror også det hjelper å gå raske turer hver dag for å få blodsirkulasjonen igang. Må også anbefale hamamelissalve samt stikkpiller mot hemorider fra Weleda. Ellers er det ikke så dumt å bruke litt vaselin før toalettbesøk, da sklir det litt lettere. Vil råde andre som har vondt/blør i endetarm å gå til legen å få sjekket seg. Det var ikke så ille.

Dida skrev:

Jeg har for 3 uker side operert 3 innvendige hemoroider, og det har forsovidt gått helt fint. Men de fjernet en utvendig også(marisk),som har vært der i årevis. Jeg angrer, skulle aldri gjort det. Det har vært store smerter etter operasjonen, og jeg unner ingen å gjennomgå det jeg har gjort. Oppå det hele har jeg nå fått enda mer utvendig da, pga press som det har vært umulig å holde igjen og frykten for å gå på do. Så da var jeg vel like langt igjen. Nå prøver jeg alt igjen for å kvitte meg med de nyopståtte. Om noen har noen gode tips motttas de med takk. Men operasjon anbefales ikke, jeg gjør det aldri igjen.

Jente 17 skrev:

Ser at mange har/har hatt det samme problemet som meg. Eller jeg tror i hvert fall at jeg har hemoroider. Merka dette for ca. 1 og en halv uke siden. Skulle på do, å det svei litt.. Men så ble det verre og verre. Jeg kutta nesten helt ut å spise, i frykt for å gå på do. For den ene dagen som var verst, så vil jeg nok si, det var helt for ille å drite. Prøvde noen kremer, men følte noe mer måtte til. Det svidde og blødde, så jeg gråt. Gikk til legen samme dagen, kom hjem med stikkpiller. Jeg vil prøve noe annet som kanskje er litt bedre, så hva er det aller beste å bruke til å få vekk hemoroidene? Pleier det å være litt sprekker i endetarmen der hemoroiden er? Hvordan ser hemoroider ut? Håper på svar.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Diskuter hemorider

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....