Hemorider - kjerringråd

Hemorider er en av de vanligste lidelsene som finnes. Likevel er det vanskelig å si hvor mange som lider av problemet. Et kjerringråd mot hemorider er å spise to fedd med hvitløk daglig.

Det er normalt å ha karputer i endetarmskanalen. Disse karputene mener man utgjør en del av den mekanismen som gjør at vi kan holde på avføringen. Hos noen kan disse karputene vokse og gi plager som hemorider. Først når hemoridene gir plager, kan man kalle det en sykdom.

Hvitløk er kjent for og stimulere blodsirkulasjon, så det er det nok derfor dette er et kjerringråd som også fungerer bra mot hemorider.

Det er ikke alltid hemoridene forsvinner av seg selv og da trenger man å gi dem litt hjelp.

Hvitløk mot hemorider
Hvitløk mot hemorider : Foto : kjerringrad.com

Leii.. skrev 05. august:

Jeg ble operert for blindtarmbetennelse på begynnelsen av året, og som en følge av det, i kombinasjon med medisiner, fikk jeg hemorider. Jeg har hatt det av og på siden. Jeg var hos legen og fikk stikkpiller, men de hjalp lite. Jeg er så lei av å ikke kunne bøye meg uten at det skal gjøre vondt. Jeg har prøvd aloe vera, men det lindrer bare en liten stund. Er det noen som har den absolutte vidunderkuren?

Afrodite skrev 29. januar:

Jeg har ikke hemorider (sjekket hos lege), men som jeg allikvel klør, både utvendig og utvendig. Det at man klør gjør jo ikke saken bedre.Jeg har blitt henvist til hudlege for å sjekke om jeg har hudlidelse, som legen kalte det så fint. Er det noen der ute blandt mine medborgere som har noen tips? Må kunne brukes innvendig også? Hilsen en som klør seg til blods snart.

Sissi skrev 05. januar:

Det ultimate middelet mot hemorider tror jeg er et sunt og nøysomt kosthold. I tillegg til mosjon som man ikke trenger og gå på dyrt treningsstudio for og få. Man kan bare gjøre husarbeid, hjelpe syke og eldre og gå turer og det er helt gratis. Spis også veldig grovt brød.

Er dette hemorider skrev 04. januar:

Jeg har en klump akkuratt i åpningen på rompehullet. Den gjør ikke vondt, og klør heller ikke, men den er mye større enn selve ringen.

Fast grønnsåpe istedet for Eis Gel skrev 26. desember:

Et gammelt råd jeg har brukt flere ganger når de har dukket opp. En boks med ren grønnsåpe (i plast eske), ikke flytende på flaske, men fast i boks - som du smører rett på når du står i dusjen. Svir noe infernalsk en liten stund (minutt eller tre). Når svien avtar tar du dusjhodet og spyler godt så du får bort såperestene. Resultat: De krymper raskt - trekker seg tilbake, samme effekt som andre her sier de har fått med Eis Gel. MERK: Vet ikke om dette rådet funker eller er tilrådelig for innvortes bruk, har selv bare prøvd dette på utvendige hemoroider.

H34 skrev 02. desember:

Hvor kjøpes vidundermiddelet Venapro? Fåes det kjøpt i Norge? Takknemlig for svar.

Salvesen skrev 16. november:

Jeg har også brukt denne salven med stort hell. Det er lettvint med rør som smører hele veien. Det blir ikke noe klin og ikke noe ekkelt. Det anbefales.

Line skrev 09. november:

Jeg våknet søndag morgen med store smerter i stumpen. Gikk for å sjekke dette og det så nesten ut som en stor drue som tøyt ut. Jeg klarte hverken å sitte eller ligge, tok smertestillende for å få sove litt, men det funket ikke heller. Jeg kom meg til legen mandags morgen, og han tilbydde og snitte de opp med en gang, men dum som jeg var ville jeg prøve noen salver først. De lindret smerten umbiddelbart og ble mindre, det er nå onsdag og den er på størrelsen med ei ert. Men jeg har kjent at det er noe på hemoroiden som kjennes ut som rur, og er hvitt. Er dette normalt? Jeg vet ikke om jeg skal vente på at den detter av og ligger i trusa eller at den skal komme seg inn?

Jente 20år skrev 08. november:

Jeg har hatt store plager med store hemoroider, analprolaps(slimhinnen kommer ut akkurat som en hemoroide). Jeg hadde også delvis rektal prolaps. Grunnen til at jeg vet dette er at jeg har brukt det beste kjærringrådet som finnes for ille plaga pasienter. Jeg har gruet meg mye og ventet 2,5 mnd. på operasjon etter forsøk med andre behandlinger i 12 mnd. Altså over ett år der tarmen (prolapse og hemoridene) kommer ut ved hvert do besøk. Dette må trykkes inn, kjennes og gir ubehag og smerter. Har ikke noe annet å si enn at jeg til nå ikke har hatt utholdelige smerter.

Sist men ikke minst gleder jeg meg til og kunne ha på meg klærne jeg vil, reise og ha et psykisk normalt liv. Operasjonen er dagkirurgisk. Men jeg ligger faktisk i sykehussengen nå. Jeg skulle slappe av her til i morgen for å unngå blødninger da jeg reiser med fly. Det anbefales for deg med store smerter og ubehag.

Jeg vet det ikke er lett, skummelt å alt dette. Har vært der selv og det er derfor jeg sktiver dette. Jeg vil at andre som har disse uoverlevlige plagene skal tørre og få et nytt liv. Operasjon tar ikke så lang tid, alt etter hvor mye det er, men ca. 20-25 min. fikk jeg bedkjed om. Du sover uansett så det spiller ingen rolle. Narkosen er ikke noe å bekymre seg for.

Håper det betyr noe at jeg skriver dette, men det tror jeg for synes selv det står lite på nett. Jeg har også bekymret meg for å gå på do. Jeg måtte på do istad, trodde jeg, og fikk 2 klyster. Det kom da en del blod bare. Det er viktig at det som kommer er mykt. Jeg kjente at det svei litt, men det var løst og dette har til nå overrasket meg positivt.

Klem til alle frustrerte, plagede mennesker der ute, du kan gå hjelp. Men du må tørre og gjøre det og tro på de som er rundt deg.

Scheriproct skrev 18. oktober:

Har lest mange inlegg fra folk som plages med hemorider. Har selv hvært plaget med dette mange ganger. Fikk for mange år siden råd fra en lege om og smøre innvendig i rektum med en salve som heter Scheriproct rektalsalve. Kjøp stor tube og lykke til. Dette har fungert bra for meg hver gang. Den er reseptfri på apotek.

36 år skrev 17. september:

Som nevnt tidligere prøvd alt fra medisiner og alle kjerringråd, trodde det ble bedre, men neida, Kom meg til gynekolog, og gynekolog fortalte at jeg hadde ingen hemorider, det var kjønnsvorter. Sjokkert var jeg, ikke rart hemoridene aldri gikk bort. Så folkens, sjekk om du kanskje har kjønnsvorter og ikke hemorider, ligner fælt, og mine er i baken. Har det forferdelig smertefullt, men ser et håp der fremme.

Gravid skrev 14. september:

Jeg er gravid for andre gang. Den første gangen hadde jeg innvendige som ikke gjorde vondt. Denne gangen har jeg fått tromboserte hemorroider (undersøkt av lege). Fikk en krem som skulle hjelpe, og til slutt var bare posen igjen. 3 uker etter den første kom, har jeg fått en ny som er tre ganger så stor. Sist gang lå jeg og svettet dag og natt i 4 døgn. Frister ikke til gjentagelse.

Stian skrev 28. august:

Jeg plages med hemoroider og har prøvd det meste. Blør som en foss til tider. Kremer, vaseline og andre ting er forsøkt over lengre tid separat fra hverandre. Vaseline er det som har hjulpet mest - men løsningen er kortvarig. I kveld skal jeg prøve med en hvitløksbåt oppi der for å se hva dette kan føre til.

36 år skrev 24. august:

Etter å ha prøvd alt fra lege, apotek, kjerring råd og diverse, uten hell, bestilte jeg propolis krem på nett da det ikke var enkelt å få tak i den her. Ei liten krukke med en feit brun krem. Først tar jeg xyloproct salve på, deretter litt gassbind med en god dæsj propolis krem på. Dette minst tre ganger om dagen. Har gjort dette i tre dager nå, og det ser ut til å fungere. Kanskje lykken smiler likevel? Hemoridene mine har satt en god stopper for livet mitt, mange har det og ingen snakker høyt om det. Lykke til alle sammen.

Dame-40år skrev 24. august:

Jeg har slitt med analfissur (som endelig har blitt bra etter 9 mnd med smerter. Fikk innvendige hemorider i samme slengen og er nok ikke helt bra av det enda, men nesten ikke plaget. Merker at det hjelper veldig godt når jeg klarer å regulere magen og gå på do 1-2 ganger om dagen. Bruker et fibertilskudd som er veldig bra, det heter Prebiotic Fibre (helsekost) samt Benefiber. Jeg spiser fullkorn, drikker mye vann, en fruktblanding med litt valnøtter og rosiner til aftens og generelt sunn mat. Tror også det hjelper å gå raske turer hver dag for å få blodsirkulasjonen igang. Må også anbefale hamamelissalve samt stikkpiller mot hemorider fra Weleda. Ellers er det ikke så dumt å bruke litt vaselin før toalettbesøk, da sklir det litt lettere. Vil råde andre som har vondt/blør i endetarm å gå til legen å få sjekket seg. Det var ikke så ille.

Dida skrev 21. august:

Jeg har for 3 uker side operert 3 innvendige hemoroider, og det har forsovidt gått helt fint. Men de fjernet en utvendig også(marisk),som har vært der i årevis. Jeg angrer, skulle aldri gjort det. Det har vært store smerter etter operasjonen, og jeg unner ingen å gjennomgå det jeg har gjort. Oppå det hele har jeg nå fått enda mer utvendig da, pga press som det har vært umulig å holde igjen og frykten for å gå på do. Så da var jeg vel like langt igjen. Nå prøver jeg alt igjen for å kvitte meg med de nyopståtte. Om noen har noen gode tips motttas de med takk. Men operasjon anbefales ikke, jeg gjør det aldri igjen.

Jente 17 skrev 21. august:

Ser at mange har/har hatt det samme problemet som meg. Eller jeg tror i hvert fall at jeg har hemoroider. Merka dette for ca. 1 og en halv uke siden. Skulle på do, å det svei litt.. Men så ble det verre og verre. Jeg kutta nesten helt ut å spise, i frykt for å gå på do. For den ene dagen som var verst, så vil jeg nok si, det var helt for ille å drite. Prøvde noen kremer, men følte noe mer måtte til. Det svidde og blødde, så jeg gråt. Gikk til legen samme dagen, kom hjem med stikkpiller. Jeg vil prøve noe annet som kanskje er litt bedre, så hva er det aller beste å bruke til å få vekk hemoroidene? Pleier det å være litt sprekker i endetarmen der hemoroiden er? Hvordan ser hemoroider ut? Håper på svar.

Eis Gel skrev 10. august:

Jeg har hatt hemorider i 10 år etter en fødsel. Jeg er nå gravid og har store problemer med avføring da hemoridene er blitt større. Har kjøpt Eis Gel idag og det har redusert hemoridene til halvveis størrelse på under 1 time. Jeg kommer til å kombinere dette med andre tips her på forumet som å sitte i kropstemperert bad i 10-15 min, zink salve, isbit og kanskje potet tipset. Det hadde vært herlig å fått tilbake kontrollen. Skal oppdatere dere på hvordan det går etter noen dager, men føreløpig er jeg fornøyd. Eis Gel kjøpes på apoteket og er reseptfritt.

Oddvar skrev 30. juli:

Vil bare si at etter 3 mnd med vanlig norsk kost er jeg sikrere enn noensinne på at hvitløk hjelper. Et tips for de som ikke liker hvitløk er å lage en enkel salat med raspet gulrot, majones og 2-3 hvitløksfedd.

Hemorider i flere måneder skrev 28. juli:

Jeg har prøvd det meste, både fra legen og fra apotekt, men de blir ikke borte. 36 år gammel, og aldri hatt det før, noen som har prøvd å tappe blodet ut av de selv uten legebesøk?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Diskuter hemorider

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...