Kjerringråd logo

Bananfluer - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om bananfluer.

Renate skrev 2009-08-23:

Kjøp boss insektsspray. Den tar knekken på alt fra små fluer til veps, edderkopper etc. Det er dyrt (ca 500 pr. flaske) men verdt det.

Gjest skrev 2009-08-23:

Fungerer veldig bra med en liten skål med eplecidereddik + en dråpe zalo. De tiltrekkes av lukten og tror de kan lande på hinnen av eddiken, men den har zaloen løst opp, dermed glir de rett gjennom og drukner.

John Kåre skrev 2009-09-16:

Ble kvitt invasjonen etter at jeg fant en gammel pose poteter i tørrvareskapet. Plastpose med luftehull og vassne poteter resulterte i en enorm mengde fluer som stadig ble klekket. La også merke til at de formerte seg i filterposen for kaffe hvis den ble stående over natten. Med godt renhold og fjerning av kilden døde de andre i løpet av et par dager.

Bananflue-hater skrev 2009-09-19:

Nå har jeg satt i gang med nesten alle tipsene jeg har funnet på denne siden. Noe av det må jo funke. Jeg er så lei. Man blir jo ikke kvitt de uansett hvor mye man vasker.

Ine skrev 2009-09-19:

Balsamico funker. Også får en kjøpt små flasker med no eddik lignende greier som er lagd for å fange bananfluer i.

meg skrev 2009-09-22:

Spray hårspray på dem.

Trippel diagnose skrev 2009-09-26:

Har også et problem med den drittflua, både hjemme og på jobb. Skal gjøre noen av nevnte forslag/forsøk. Er alle dere andre også herifra Karmøy?

Kolarkol skrev 2009-10-08:

De legger egg hele tiden, og de klekkes etter 14 dager. Derfor er det bare å fjerne alle du ser, ettersom de kan legge en del egg. Har man først et problem tar det tid å bli kvitt. De forsvinner ikke av seg selv. Finn ut hvor de legger egg og eliminer de. For eksempel kan det ofte legge seg mye griseri rundt søppelbøtta. Hvis du for eksempel har et skap med mange tomflasker i, og som det fortsatt er brus i (uten kork), så kan dette også være årsaken.

Bananflueelskeren skrev 2009-10-14:

Jeg synes bananfluer er søte og koselig å ha i hjemmet. De holder meg i selskap. Hold dem i live. De gjør jo ingenting enn å være der. Ikke noe farlig med dem. Jeg er ingen dyre-beskytter/elsker, digger bare bananfluer.

Maiken skrev 2009-11-03:

Har hatt de der i 2 mnd snart. De blir ikke borte. Har vaska kjøkkenet utallige ganger, passa på at det ikke ligger smuler, søppelrester rundt søppelbøtta og at sluken er ren hele tiden. Jeg skal prøve med saft/zalo/eddik rådet. Jeg håper det fungerer. Men dette med salmiakk i plantene, dør ikke plantene da?

Hedda skrev 2009-11-08:

Har aldri hatt dette problemet før, men de siste tre ukene har vært ekstreme. Syns det er ille at butikken der de kom fra bare setter ut fruktfluefeller, og lar dem fortsette å være i frukten de selger. Har sluttet å handle der. Næringsmiddelkontrollen burde jo ta seg en tur rundt i fruktdiskene og sjekke opp dette her.

Vivs skrev 2009-12-09:

Jeg plages utrolig mye imot disse fluene. Vet ikke hvilke fluer jeg har en gang, men de lignet veeldig på bildet ovenfor. Jeg har prøvd nesten alt og de kommer ikke bort. Det er hæslig å bo her og jeg vurderer å flytte snart. De begynte å bli borte da jeg kastet alle plantene mine. Men nå er de tilbake, og jeg har vært veldig flink til å gå ut med søppel og div. Hva skal jeg gjøre?

Per skrev 2010-02-25:

Tøm all søppel. Ikke ha gammelt vann stående. Kjøp Radar insektspray og spray hele leiligheten. Gå ut en time og luft ut. Gjør dette 2 ganger med 3 dagers mellomrom. De kommer fra butikken.

Tøvsjura skrev 2010-05-18:

Til de som har blomster: stikk tre-fire fyrstikker nedi blomstermolla, med svovelen ned. Småfluene liker ikke svovel. Dette funker. Husk bare å ha i alle pottene.

Therese skrev 2010-08-02:

Eddik og zalo er den blandingen jeg har fått i tips av de eldre i min familie, det funker. Men ta mange små doser rundt problemområdet, i stedet for en stor. Jeg bruker en 3-4 kaffekopper, med den blandingen. Verdt et forsøk

Torill skrev 2010-08-07:

Saft og Zalo har i løpet av noen timer kverket 6 fluer hos meg.

Elin skrev 2010-08-13:

Aller først prøvde jeg med eddiken og såpeskummet, men fluene kravlet jo bare rundt på kanten av skålen og kom aldri i nærheten av skummet som skulle fange dem. Jeg har i flere uker vært i krig med disse små ekle krypa, både med klorin, salmiakk, og oppvask-klut. Jeg har vasket og klasket fluer til den store medaljen mens hatet mitt vokste og vokste. Så jeg har en mistanke om at de har lært seg å være på vakt og synes bestemt de oppfører seg som de har evnen til å forstå at jeg utgjør en fare for deres liv. De er også ganske så utspekulert og frekke spør du meg. De angriper og flyr opp i ansiktet på en, for å forvirre så man ikke skal få tatt dem. Men tilbake til skålen med eddik. Det varte jo ikke mange sekundene før det var bananflue-fest. Så da var det jo så enkelt. Fram med støvsugeren og full masseutryddelse. Det var ikke ei eneste forvirra lita ei tilbake da jeg var ferdig. Men jeg må innrømme jeg bar støvsugeren ut på verandaen og la posen med krigsbyttet i en menypose og slo knute på.

Hege skrev 2010-08-18:

Putt to fyrstikker med svovelen ned i alle planter du har. Bytt ut fyrstikkene en gang i året. Jeg har ikke hatt en bananflue siden.

Ellen skrev 2010-08-18:

Kopp med moden frukt og folie fungerer perfekt. Fanger mange hver gang.

Imponert skrev 2010-08-19:

Fantastisk at denne tråden lever i beste levegående. Jeg er lei av disse fluene nå og skal bruke alle triksene jeg har lest her, takk. Prøver den frukt med folie nå, men hvor store hull må man lage? Og på saft og zalo, ble det litt mye zalo. Er det bad? ble en dæsj, ikke en dråpe.

poppy skrev 2010-08-20:

Ta og bland salo å eddik. Det er det som funker, vertfall hos meg.

Kommentarside:  1    2    3   4    5    6   


Diskuter bananfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere