Kjerringråd logo

kjerringråd > bananfluer > bananfluer

Bananfluer - kjerringråd

Bananfluer, småfluer, fruktfluer; kjært barn har mange navn vil noen si. Fruktfluer eller bananfluer som noen kaller det er rett og slett små rødbrune fluer som lever innendørs og kan se ut som små svarte prikker foran øynene. Og navnet beskriver hva det er de liker. Imago, eller voksne insekter av artene, blir 3 til 4 millimeter lange. Ja vi sier artene, for det skal være mer enn et halv tusen forskjellige arter av bananfluer.

For å forebygge at slike fluer kommer innendørs og begynner å legge egg, så skal man fjerne alt av frukt som ligger framme. Et stort problem er jo også potteplantene. Fluene legger også egg der og det vil komme bare flere og flere. En innsender har sendt oss et tips mot dette problemet.

Fruktfluer, småfluer og bananfluer

Tipset går ut på at man skal bruke salmiakk i vannet når man vanner plantene. Bland en teskje med salmiakk med en liter vann. Vann planter og blomster med denne blandingen og du vil bli kvitt problemet med bannanfluer, sier innsenderen. La også jorda bli helt tørr mellom hver gang du vanner. Dette vil gi fluene mindre sjanse til å få nok fuktighet til at det blir et yndet sted å legge egg.

Bananfluer

Master Miyagi "zen fly-catcher" skrev 2007-10-31:

Har lenge lurt på hvor disse små luringene kommer fra, men en insektsfanger er svaret på problemet, tror jeg.

Sandra skrev 2007-12-18:

For å fange fluene skal man ta en kopp med noen modne fruktbiter i, ha plastfolie over koppen stikk små hull i folien. Da kommer fluene inn til den gode lukten men ikke ut. Dette funker kjempefint.

Fluedreper skrev 2008-07-29:

Jeg har funnet ut at det er hunden min som drar med seg disse fluene inn. Derfor har jeg kjøpt en lusekam for hunden og ser betydelig forbedring inne nå.

Rikke skrev 2008-08-06:

Prøv en kopp søt ublandet saft med en sprut zalo. Det har funket bra hos meg.

Katrine skrev 2008-09-29:

Men jeg har ingen planter og ikke spesielt mye frukt heller, men allikvel er de her. Noen ganger mange og noen ganger få. Det er kjempeekkelt. De er til og med inne i mitt tette kjøleskap noen ganger. Hva skal jeg gjøre?

Jullern skrev 2008-10-09:

Jeg synes det er veldig plagsomt med bananfluer, så det var bra med tips ;)

melon12376jord skrev 2008-10-24:

Jeg synes det er veldig ekkelt med bananfluer. De er så små og er overalt de sitter på skapene og surrer rundt jeg blir litt irritert av det så jeg prøver å slå de men, bommer alltid!!

Riro skrev 2008-11-03:

De ekkle fluene, fy søren ta de, blir ikke kvitt de, har ingen særlig planter heller. Men har prøvd det med zalo å saft trikse så nå får vi bare se.

Leif skrev 2008-11-08:

Har sykt mangen av de små rakkerene, har prøvd zalo å saft nå, så då får jeg vente å se.

Bergitte skrev 2008-11-09:

Huff, har vasket kjøkken 3-4 ganger nå de siste to dagene. De kommer selv om jeg ikke har frukt. Med en gang jeg har latt mat stå på kjøkken en time eller to så er det kjempemange der. Jeg støvsuger alle og vasker kjøkken godt så holder de seg vekk noen timer. Men så plutselig er de der igjen. Dette har kun vart en uke. Men det lukter surt av vasken og den er litt tett. Kan de komme derfra?

Iduuuz skrev 2008-11-10:

Ser det har vært mye innlegg den siste tiden. Er det bananflue høst i år tro? Jeg sliter veldig. Vasker, kaster mat, og rett ut med søppla. Får prøve saft og zalo fella jeg også da :P

Tonje skrev 2008-11-18:

Ja huff, jeg prøver saft og zalo trikset jeg også.

Hananas skrev 2008-11-22:

Har forferdelig mange av de bananfluene jeg også. Det er så ekkelt. Nå har jeg gått rundt med kjøkkensprayen i en time og drept en del av de, men det blir fort like mange av de igjen. Får prøva trikset jeg også.

Mariii skrev 2009-01-03:

Verre enn noen gang her, helt ekstremt, kommer det fra juletreet? Vi har drept sikkert 100-200 fluer, men når vi våkner morgenen etter, er de like mange igjen. Skal teste litt råd her. Kom gjerne med flere.

Leki skrev 2009-02-02:

Har prøvd alt dette og ingenting hjelper. Har hatt de pøblene i huset i snart 3 mnd, hjelp!

Hater fluer skrev 2009-02-10:

Hell salmiakk i vasken, med varmt vann.

Sessan skrev 2009-06-20:

Kjøpt Trinol på felleskjøpet. Følg bruksamvisningen og bli positivt overasket.

Gunnhild skrev 2009-07-07:

Sprut vanlig blå Jif på, da klarer de ikke å fly, det funka bra.

Tobias skrev 2009-07-19:

Fjern alt de liker, og så drep dem. Jeg begynte med vanlig jif unviersalspray. Da daler de bare ned på gulvet og noen klarer å komme seg unna, men nå har jeg mekka min egen lille mix. Vann, grønnsåpe, zalo, og en liten dasj med klor så de dør med en gang.

Bjørn skrev 2009-07-21:

Jeg Hadde ikke noe saft da jeg prøvde dette, så jeg tok eddik med salo og litt jordbærsyltetøy og dette virket som en drøm.

Kine skrev 2009-07-22:

Støvsuger, sug de vekk fra vinduer ol. Men salmiak i vannet når man vanner plantene, dør ikke plantene da også?

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6   


Diskuter bananfluer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere