Kviser - kjerringråd

Nesten alle unge mennesker utvikler kviser på et eller annet tidspunkt, særlig i puberteten. Noen får mye, andre får kun noen få. Det kan virke som at noen familier er verre angrepet av kviser enn andre. Et godt kjerringråd mot kviser er å ta en bomullsdott med potetmel på og klappe på ansiktet før du skal legge deg. Dette vil tørke ut huden slik at talget som produseres blir tørket opp. Kvisene vi da skrumpe inn.

Potetmel mot kviser
Potetmel mot kviser : Foto : kjerringrad.com

20051311 skrev:

Hei, jeg sliter med kviser på ryggen og i panna. Jeg har vært hos doktoren å fått to salver, men det hjelper ikke. Jeg synes det er flaut å gå i singlet eller bare i bh. Nå skal jeg prøve kjerring tipsene.

Kallenavn skrev:

Jeg sliter med kviser og har prøvd over 5 rensemidler, men så på et tips om å ta en hvitløksbåt og skjære den så saften kommer ut, det svir på kvisene hvis du har vasket deg godt nok. Det virker forsatt. Det er verdt å prøve.

Andreas skrev:

Hallo. Jeg er en 15 år gammel gutt med kviser. jeg har bare et par store og små hudormer. Jeg bryr meg ikke om hva andre syns, men jeg liker ikke dette selv. Er det noen måte jeg kan få de vekk? jeg vet at det er puberteten, men det må da være en måte? Burde jeg dra til en hudpleier å spørre der?

Jenny skrev:

Fungerer det med vanlig mel også? Hvetemel mener jeg da.

Dette funker skrev:

Jeg har hatt problemer med kviser i 10 år og prøvd det meste. Jeg har hatt mye hudfarge til dels røde små klumper med talg i hele ansiktet. Det finnes ingen raske løsninger hvor du er kvisefri på 2 uker hvis du har en del kviser. En ting som gjorde meg 100% kvisefri var en kombinasjon av medisiner jeg fikk av en lege.

Når du er kvitt kvisene er det viktig og ikke blåse i oppfølging. De vil komme tilbake. Det er sikkert ikke nødvendig med like omfattene prosess når kvisene er borte, men hør med en hudlege her. Hudpleier er bare tull etter min erfaring, er både flaut, dyrt og ikke varende resultat.

Sindre skrev:

Det er sikkert ikke mange som ser her, men ved lengre tid er antibakteriell et godt tips. Det fungerer. Du må vaske ansiktet godt hver dag, og rens det etter antibakterielll. Antibak kan brukes ofte.

Trine skrev:

Jeg har vært plager med kviser helt siden 6. klasse og nå går jeg i niende. Jeg begynner å bli litt lei. Jeg har lest litt på nettet, og sett at det hjelper med tannkrem. Jeg prøvde det, men huden ble bare tørr og ekkel. Har også gått på L'oreal sin Triple Active, men den hjalp heller ikke. Så fikk jeg et rensesett fra Paris som jeg først prøvde i går og jeg ser allerede forskjell. Huden ser blank og ren ut, og kvisene ser ut til å ikke vises stort lengre. Jeg forventer heller ikke at det skal gå bort på 1 natt, men det ser ut til at den skal funke. Den heter Institut ARNAUD paris så om dere skal til paris anbelfaler jeg dere til å se etter.

Gutt på 13 skrev:

Jeg hadde nesten ikke kviser i begynnelsen av 8, etter sommeren altså, men for 2 månder siden fikk jeg masse kviser, masse og store. Jeg gikk sånn i 2 uker før jeg fikk mye fravær for jeg ikke ville gå på skolen sånn. Jeg gikk til legen og fant ut at jeg hadde fått betennelse i kvisene og trengte rask behandlig. Jeg anbefaler sterk og gå til legen med kvisene. Hvis du venter og ser om det går vekk, kan det være for seint til behanling. Jeg var akkurat tidsnok så jeg fikk noen tabbletter som vil hjelpe meg igjennom resten av livet. Jeg skal gå på tabbletter i 6 månder og har tatt noen sprøyter. Jeg begynner å bli lei av kviser nå, har hatt noen tanker så jeg ikke burde. Så håper jeg å kunne få noen råd som funker veldig kjappt. Jeg begynner å gå tom for tålmodighet snart.

? skrev:

Jeg er litt forvirret. Vet dere om noe som fungerer veldig kjapt, folkens? Jeg er omtrent den eneste i klassen som har uren hud (kviser, fregner osv) og de andre har helt ren fin hud. Hva skal jeg gjøre?

MOI skrev:

Jeg har prøvd dette og det funker helt fint. Man må bare være litt tålmodig. Jeg var helt rød i panna før, men nå har jeg bare noen få kviser igjen.

Sussi skrev:

Jeg har slitt end el med kviser i ansiktet i hele ungdomstiden og i 20-årene. Redningen for meg ble: ta en myk klut med litt lunkent vann på og vask ansiktet forsiktig og klapp det tørt med et håndkle. Ta en dæsj aloe vera gel (uten parfyme) og bkand i en dråpe med a-derma krem (fåes på apoteket) og smør inn i ansiktet. Gjør dette morgen og kveld. På to uker var jeg helt kvisefri. Det var bare tilfeldogheter at jeg oppdaget at det funka som bare det.

Emilie skrev:

Tannkrem på kvisene er ikke bra for huden. Det hjelper kanskje mot kvisene de første dagene, men det irriterer huden. Da kommer det bare enda mer.

Eliza skrev:

Jeg har kviser, og da mener jeg MASSE kviser over hele fjeset. Utrolig mange små under huden som ikke går an å presse, og noen svære. Det er kjempeflaut. Jeg renser fjeset mitt hver dag, men det funker ikke. Har dere noen råd til å få vekk de? Tabeletter eller noe som faktisk funker? Jeg er desperat.

Anonym skrev:

Dette må jeg prøve. Jeg er bare 13 år, men jeg sliter utrolig mye med kviser. Det er ikke så mange i min klasse som sliter med kviser, jeg er omtrent den eneste. Jeg har en ekkel rødfarge i ansiktet mitt i tillegg som jeg prøver å få bort, men ingenting funker.

Trine skrev:

Hvis potetmel tørker ut huden, må du ta på fuktighetskrem etter du har vaska ansiktet om morgen. Hvis du har latt potetmelet virke over natta.

Vet ikke skrev:

Kan noen forklare hva potet mel er?

Mia skrev:

Nå har jeg brukt potetmel i ansiktet 3 dager på rad og alle kvisene er borte. Alle jentene i klassen min trode ikke på meg, men når de prøvde selv gikk alle kvisene bort.

Snop skrev:

Jeg har sjeldent kviser, men har en stayer for øyeblikket, så derfor leser jeg her. En ting er sikkert, nesten hver eneste gang jeg spiser potetgull, har jeg en kvise dagen etterpå. Så ikke tro på alt man leser. Man må vite hva som gjelder ens hudtype. Noen som har vært hos lege for sorte prikker? Noen som har hørt noen som har peil på hvordan man kan bli kvitt sorte prikker?

Siv Anita skrev:

Dere må huske at kviser ikke forsvinner helt av produkter, uansett hvor dyre de er, men de holder kvisene i sjakk. Kvisene pleier å forsvinne i 16-18 års-alderen. For å slippe kviser etter 18 års-alderen, følg disse rådene: Mange sier at råe poteter, sitron, salt blandet ut i vann, tannkrem over natten osv hjelper mot kviser. Det er IKKE sant. Jeg vet det er forvirrende med alle disse svarene som sier det stikk motsatte av hverandre, men det er faktisk sant. Det beste rådet jeg vil gi er å dra til en hudpleier, som dere sikkert har hørt før, som vil anbefale produkter til DIN hudtype (ikke få råd fra venninner, de kan ha en helt annen hudtype enn deg og produktene de anbefaler kan få motsatt effekt).

ID-sminke, Clinique MD Formulations blir hele tiden anbefalt, kremer og renser du får kjøpt i matbutikker, the bodyshop og apotek reseptfritt vil tørke ut og irritere huden din siden de er tilpasset din hudtype og ikke er laget av profesjonelle (ikke bli lurt av at det står produktene er blitt dermatologisk testet). Det kan være vanskelig å la være å klemme på kviser. mitt råd er å klemme så lite som mulig, og når du skal klemme (klem bare på de heeelt gule) så bruk papir istedet for fingrene rett på huden, da vil det samles bakterier.

Bruk produktene du får anbefalt, drikk MASSE vann og unngå det du klarer av mat med masse fett, sukker, pepper og annen dårlig mat. Lykke til dere, hilsen erfaren.

Maria skrev:

Anbefaler Clearasil ultra daily face wash mot kviser.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
Diskuter kviser

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...