Kjerringråd logo

kjerringråd > rødme > rødme

Rødme - kjerringråd

Rødme kommer av at glattcellet muskulatur i fjeset slapper av og blod strømmer til. Dette er en psykososial reaksjon på at man blir sjenert. Rødming blir ofte verre dersom man blir pinlig berørt av at man blir forlegen. Dette vil føre til en ond sirkel. Jo mer brydd og sjenert man blir jo rødere vil man bli.

Bli kvitt rødming

En innsender har sendt oss et tips mot rødming. Han sier at når man føler at rødmingen holder på å bygge seg opp så senker han skuldrene og slapper av i hele kroppen. Så presser han magen ut. Dette er ikke helt lett å få til så dette kan man øve på i en stille stund for seg selv.

En annen ting som går an er å si det rett ut slik som det er. Dette har fått mange til å bli kvitt det å rødme. Når du er i ferd med å rødme så kan du for eksempel si: Se nå kommer det, jeg rødmer som en tomat!

Rødme

Rødmende skrev 2008-03-18:

Der er bare tull. Jeg har vært plaget av rødming ialle år og ingen av forslagene fungerer. Ser på illustrasjonen og tenker at sminke er den eneste løsningen, selv om det ikke er så fint med så mye sminke!

Hei:) skrev 2008-03-26:

Jeg rødmer ganske lett, og til tider er det ganske plagsomt. Jeg har ikke funnet noe kjerringråd som funker for dette. Det jeg merker er at det kommer og går i perioder, når jeg har det topp, eller dårlig. Jeg klarer å si at;jada, se her, nå rødmer e igjen. Så lager e et lite nummer av det, sånn at folk ser at det går bra.. hehe.. Det tok lang tid før e klarte det, for jeg har jo stolthet(!), men det er det beste, når annet ikke hjelper:)

Anna skrev 2008-03-27:

Jeg lurer på om det finnes tabletter eller en krem som fjerner rødmingen gradvis, til den ikke er så godt synlig lenger?

Aaaa skrev 2008-06-19:

Det finnes, men disse har ofte bivirkninger.

Plagsomt skrev 2008-08-21:

Hva heter disse Tablettene eller kremen?

Silje skrev 2008-08-24:

Hvis man er ille plaget ,kan man operere. Jeg gjorde det selv for mange år siden i Sverige. Måtte betale dette selv og det kostet 35 000, fikk trukket av noe på selvangivelsen. Det finnes en forening i Norge som har all kunnskap om dette. Søk på Foreningen rød.

jente24 skrev 2008-08-26:

Gikk operasjonen bra ? Ble du kvitt rødmingen? Jeg er så ille plaget det styrer hele livet mitt. Orker nesten ikke å gå ut av huset. Tusen takk for svar.

Mislykket skrev 2008-09-10:

Rødmingen kommer jeg aldri til å godta.

Rød mann 33 skrev 2008-11-07:

Hei, jeg opererte meg på ullevål sykehus for tre år siden, følte meg bra i to uker, men ble skuffa når jeg så i speilet at jeg fortsatt rødmet. Synes det har blitt verre igjen og tenker hele tiden på det. Kan jo ikke bruke sminke heller da. Har hørt at andre som har blitt operert, der har de kuttet av denne nerven, men hos meg skulle de stramme den så rødmingen skulle forsvinne. Hadde vært bedre om de kuttet den hos meg også kanskje. Lurer på om jeg kan opereres igjen. Har jo lyst til å være sosial, men det er ikke lett. Rødmer jo bare noen snakker til meg nesten. Blir verre når en tenker på det hele tiden også. Jeg trenher hjelp.

Raud skrev 2008-12-07:

Jeg rødmer ofte og blir veldig rød faktisk, enkelte fant på å mobbe meg for det så det ble jo bare værre (på ungdomsskole) Men nå har jeg kommet sammen med en liten gruppe på videregående og syns det går mye bedre. Fordi jeg stoler mer på de som er rundt meg, jeg tror det har MASSE med hvordan rødmingen kommer og går. De jeg er sammen med nå vet at jeg rødmer og jeg er ikke redd for det heller, men blir rød ofte fortsatt. Det hender faktisk at jeg rødmer av ingenting, men det som påvirker mest er kommentaren: Se nå rødmer han IGJEN! Se så rød han blir. Noen av vennene mine bruker den når jeg blir litt irritabel, men får dårlig samvittighet etterpå. Men jeg føler ikke at det er et problem lenger, det hindrer meg sikkert en del, men det er jo ikke farlig. Om du har noen veldig gode venner, vær med de mer, om du stoler på de og de stoler på deg så vil du merke at du nesten aldri rødmer.

PS. Operasjon er jeg ikke sikker på om dere bør velge som utvei, før dere vet risikoene. Så dokumentar på TV der de som hadde tatt den operasjonen hadde fått veldig store plager med svetting i etterkant. Vil råde dere til å lese masse om det før dere bestemmer dere.

Aina skrev 2009-01-05:

Jeg rødmer masse, men alle mine venner er vant med det og det er jeg selv. Selvfølgelig er det irriterende, men vi alle har våre uvaner. Det er sånn du er, ikke noe å være sjenert over, det er bare rødming liksom, det finns verre.

Radisen skrev 2009-01-06:

Rødmer bare jeg ser hva folk skriver innpå her, jeg.

Oslomann skrev 2009-01-17:

Jeg har nå tatt en rødme operasjon på akershus universitetssykehus. Vurderte dette i mange år og leste mye om bivirkninger og lot det ligge i mange år (er nå over 30år) men plagene var for store. Det er fortsatt veldig tidlig siden operasjonen men har ikke rødmet siden. Met ligger så innbarket at jeg ikke skal sette meg i slike situasjoner og har ikke kommet i veldige rødme situasjoner enda. Er kanskje litt tørrere på hendene men det er null problem ellers ingen bivirkninger som jeg har merket til nå. Hadde litt vont i brystet etter operasjonen men det er ikke så rart og det gikk over etter noen dager. Ønsker at ingen skal ha problemer med rødming for jeg vet virkelig hvordan det er.

Tupp skrev 2009-02-03:

Hva heter kremen som man kan få vekk litt av rødmingen med, hvor får man kjøpt den og hva koster den?

Jente 25 skrev 2009-02-09:

Jeg skal ta operasjon på Akershus universitetssykehus snart, har pratet med legen der og står på venteliste. Fint å høre at folk er fornøyde (oslomann) for leser så mye dårlig om operasjonen på nett. Pratet med legen om å sette på klips i stede for å brenne av nervene. Noen som vet noe om det/har gjort det?

Pelle skrev 2009-02-24:

Hei. Derre som skal ta/eller har tatt operasjon, hvordan går dere frem? Snakker dere først med fastlege? Også fint om noen som har tatt operasjon kan fortelle litt her om de føler det har hjulpet og eventuelle bivirkninger. Lykke til alle sammen.

Frøken Rød skrev 2009-02-25:

Du må få time hos fastlegen din, som igjen henviser deg til f.eks. Akershus sykehus. Der vil du først ha en konsultasjon/samtaletime før en evt. operasjon blir bestemt. Jeg står selv på venteliste, og er også spent på å få høre hva andre kan fortelle om evt. bivirkninger. Jeg har lest at sjansen for bivirkninger er svært små, men ønsker å høre om det finnes noen som faktisk angrer på operasjonen der ute.

Pelle skrev 2009-02-27:

Takk for svar frøken rød. Men du har vel vært på konsultasjon siden du står på venteliste? Hva sier de der? Er det hundre prosent at hvis man tar operasjon så vil det ha en positiv effekt på rødming? Og hva sier de om bivirkniner?

Anonym skrev 2009-02-28:

Jeg vurderer også operasjon som flere andre her leser jeg. Hva sier folk som har tatt den, er det verdt det?

MaryLu skrev 2009-02-28:

Tror det letteste er bare å prøve å akseptere at sånn er det. Jeg har rødmet i alle år, og synes fortsatt det for det meste er plagsomt. I sær hvis det er negativ rødming (eks jeg får kritikk el lignende) Men jeg prøver å klappe meg i kinnene og le av det. Tror det kan være litt sjarmerende også, så er det sikkert bra med tanke på blodsirkulasjonen til ansiktet. Færre rynker og sunn hud.

Jente 25 skrev 2009-03-01:

Fint at du klarer å akseptere situasjonen, men jeg har slitt så lenge med dette og det ødelegger for så mye i livet mitt at jeg må gjøre noe, kan ikke la dette hindre meg i forhold til jobb, venner osv. På spørsmål om hvordan man går frem: Først må man prate med fastlegen og så henviser han deg til sykehus der de utfører operasjonen. Jeg spurte om han kunne henvise meg til Ahus (det er jo fritt sykehusvalg) siden det er av de stedene i landet de utfører flest slike operasjoner. Etter ca 7-8 mnd fikk jeg brev om at jeg hadde fått konsultasjon med kirurg. Det er 2 leger på Ahus som utfører opeasjonen, han sa de tar ca 50 slike i året der. Jeg skal opereres i april. Skal si fra hvordan det går :) Noen som vet noe om klips kontra den vanlige måten der de brenner over nervene? Vet ikke hvem jeg skal ta.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21   


Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere