Rødme - kjerringråd

Rødme kommer av at glattcellet muskulatur i fjeset slapper av og blod strømmer til. Dette er en psykososial reaksjon på at man blir sjenert. Rødming blir ofte verre dersom man blir pinlig berørt av at man blir forlegen. Dette vil føre til en ond sirkel. Jo mer brydd og sjenert man blir jo rødere vil man bli.

Bli kvitt rødming

En innsender har sendt oss et tips mot rødming. Han sier at når man føler at rødmingen holder på å bygge seg opp så senker han skuldrene og slapper av i hele kroppen. Så presser han magen ut. Dette er ikke helt lett å få til så dette kan man øve på i en stille stund for seg selv.

En annen ting som går an er å si det rett ut slik som det er. Dette har fått mange til å bli kvitt det å rødme. Når du er i ferd med å rødme så kan du for eksempel si: Se nå kommer det, jeg rødmer som en tomat!

Tomatrød
Tomatrød : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?

Frøken Rød skrev:

Ja, denne kremen har visstnok gått ut av produksjon.Jeg har også prøvd en frå Clinique. Denne er desverre ikke like god.

J22 skrev:

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe inne på siden her. Jeg sliter fortsatt med rødming og av en eller annen grunn har det tatt seg opp i det siste.

Nå ser det ut til at Biotherm har sluttet å selge den grønne kremen, Aquasource biosensitive SOS anti-redness. Er det noen som vet om dette stemmer eller hvor man evt kan få kjøpt den?

Noen som har prøvd andre grønne kremer som dekker godt og som funker på samme måte som den fra Biotherm?

Jente 22 skrev:

Anonym: Bivirkninger på trening kan være at du slutter å svette i ansiktet, men svetter mer ellers på kroppen. Hjerterytmen blir også litt langsommere, noe man typisk merker hvis man er vant til å bruke pulsklokke. Pulsen går ikke så høyt som tidligere. Men legen sa at man ikke merker dette på prestasjonen når man trener, noe jeg heller ikke har gjort. Jeg har alltid trent mye, og merker ingen forskjell annet enn at jeg ikke blir rød og svetter i ansiktet lenger når jeg trener.

Anonym skrev:

Jeg trener veldig mye og svetter naturligvis i ansiktet når jeg trener. Jeg plages ikke over det, men plages over rødming ellers. Kan bivirkningene av operasjon ha noe virkning på trening?

Jente 22 skrev:

Hummern, det er samme inngrep for ansiktsrødme og håndsvette.

Anonym: Operasjonen gjør at både rødme og ansiktssvette forsvinner. En av de som tok operasjonen samtidig som meg, tok den for å bli kvitt sterk ansiktssvette (ikke rødming). Jeg svetter ikke i ansiktet i det hele tatt, heller ikke i flaue situasjoner eller når jeg trener.

Jeg svetter på bryst og rygg ved trening, men det er ikke noe særlig mer i forhold til før jeg tok operasjonen.

Mann 60 skrev:

Hummern, du må nok ta mer enn 4 behandlinger med Vbeam. Det er bare å prøve seg fram. De fine blodkarene ytterst i huden blir du neppe kvitt slik at det vil være en svak rødhet igjen. Grønn krem kan forhindre at dette gir synlige utslag.

Til Lusa og anonym: Når dere skriver at rødming er søtt, så viser det at dere ikke har innsikt i hvilken dyptgripende psykologisk virkning den ekstreme ansiktsrødmen har. Dere burde lese det som er skrevet om rødming i alle tidligere innlegg og finne dere et annet nettsted å skrive innlegg på.

Anonym skrev:

Hører at bivirkningene av operasjon kan være tørrere hender eller økt svette. I mitt tilfelle så er jeg allerede tørr på hendene og svetter når jeg rødmer skikkelig. For de som har tatt operasjon. Erstatter svetting rødmingen i ansiktet under flaue situasjoner eller reduseres også svettingen etter operasjon ?

Hummern skrev:

Jente 22: Kunne du velge mellom operasjon for enten rødming eller håndsvette, eller er akkurat det samme inngrepet for begge deler?

Lusa skrev:

Enn å betale så mange tusener fordi man rødmer litt? Det er bare søtt å rødme da, skjerp dere.

Jente 22 skrev:

Kvinne 48: Jeg skjønner godt hva du mener med at rødmingen sliter veldig på. Jeg hadde bestemt meg for at rødmingen aldri skulle ødelegge for meg, og prøvde bare å gjøre det jeg hadde lyst til og takle det så godt jeg kunne. Det har jo alltid gått greit, men det er utrolig slitsomt at man skal leve med det. Det å faktisk gjennomføre en rødmeoperasjon er et utrolig, og ikke minst dramatisk, valg. Men jeg er virkelig så utrolig glad for at jeg bestemte meg for å ta den.

Det er ca. to mnd. siden jeg ble operert, og jeg er strålende fornøyd. Jeg har ikke rødmet siden og har lite bivirkninger. Litegrann tørrere hender og litt økt svette på bryst og rygg ved trening, men det er ikke noe jeg merker noe særlig til (men til gjengjeld svetter jeg ikke i ansikt og hodebunn i det hele tatt, og jeg blir ikke rød i ansiktet ved trening, noe jeg ble før).

Jeg hadde nok ikke tenkt over disse bivirkningene hvis de naturlig hadde oppstått uten operasjon. Noen opplever jo mer bivirkninger, men jeg kunne godt hatt en del mer bivirkninger for at jeg faktisk skulle angret på operasjon. Så hvis du har vurdert operasjon en god stund og lest mye om det, vil jeg anbefale deg å snakke med lege om det. Det var til god hjelp for meg ihvertfall. Jeg kjenner så godt til dette problemet, og ønsker ikke noen å ha det slik.

Hummern skrev:

Mann 60: Hvor mange runder med vbeam må til for å for å oppnå maximalt resultat? Er det slik at det ikke er noe poeng ta mer enn f. eks. 4 behandlinger? Og hvor mange prosent fikk du redusert rødheten, sånn ca.?

Gutt 21 skrev:

Fastleger er ofte uvitende og lite interessert i dette. Kan man gå rett til ahus, evt. via en hudlege? Og hva er prisen for dette? For meg haster det litt å få tatt denne operasjonen. Hadde vært deilig å starte studiene rødmefri. Takker for svar.

Anonym skrev:

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor dere er så opptatte av dette, jeg synes at rødming er søtt jeg.

Mali 35 skrev:

Jeg er en av de som også sliter med rødming. Jeg vurderer å ta oprasjon, men er selvsagt redd for alle bivirkningene. Men er det slik at de kan klipse nervene sånn at man kan ta de av igjen hvis man angrer?

40+ skrev:

Jeg var også veldig fornøyd de første mnd. etter operasjonen, men ting ble verre etter en stund. Jeg fikk etter hvert mer og mer problemer med tørre hender (sprakk opp) og begynte å reagere på alt av lukter. Dette sliter jeg med den dag i dag over 10 år etter operasjonen. Jeg har lest litt rundt og forhørt meg med Foreningen Rød. Og har ikke hørt om noen som reagerer på alt av lukter slik som jeg gjør. Så jeg kan jo være et spesielt tilfelle.

Det at jeg plages med betente slimhinner (nese/hode) gjør at rødmingen blir verre. Jo mindre ubehag jo mindre rødming. Med årene har jeg også merket at jeg for fortere vondt i fingre og armer ved fysisk arbeid. Jente 23 skriver ingen svetting i hodet. Det var og er fortsatt det samme med meg (kommer ikke en dråpe). Svettet lite i hodet før operasjonen så dette kan jo være en sammenheng.

Når det gjelder nervetrådene, så har nok ikke de grodd sammen igjen. I følge mine opplysninger så er det umulig. Jeg leste for noen år siden om en lege som hadde begynt å operere de nervetrådene sammen igjen. Kostet vist 100 000 kr. Vet ikke hvordan det har gått med de som tok denne operasjonen, men siden det ikke har vært så mye blest om dette så virker det som om dette ikke var noen suksess.

Jente 22, jeg synes det er flott at du er fornøyd, men synes det er litt tidlig og anbefale denne operasjonen etter bare en mnd. Mener ikke å skremme dere, men kropper reagerer forskjellig.

Mann 60 skrev:

Jeg har prøvd forskjellige kremer. Det som fungerer best for meg er å legge på litt Eucerin Anti-Redness på kinnene. Når den har tørket, legger jeg på en god dagkrem. Eucerin Dry Skin funger bra for meg.

Kvinne 48 skrev:

Jente 22 og 23: Tusen takk for tilbakemeldinger, jeg setter stor pris på det. Det er så flott å høre at dere er fornøyde og at operasjonene gikk bra. Det må være en lettelse for dere, skjønner godt hvordan dere har hatt det. Jeg har som sagt slitt med dette siden ungdomskolen, og blir bare mer og mer fristet til operasjon når jeg leser deres historier. Jeg er heldigvis en oppegående person med godt humør, men bruker alt for mye energi på dette problemet. Det sliter veldig på til tider.

Gutt 19 skrev:

Med i gjengen: Heisann, denne kremen du snakker om har jeg prøvd. Jeg tror jeg har anti redness eller noe, den grønne kremen? Men den funket ikke så veldig på meg. Jeg er ganske rød i ansiktet fra før av, og blir bare enda mer rødere i vær, vind kulde og varme temperaturer. Da jeg hadde på meg denne kremen og jeg ble knall rød, så kunne man se grønnfargen også. Jeg fikk ikke så veldig god selvtillit av det. Jeg har prøvd laser 2 -3 ganger, har ikke skjedd en eneste forandring, så det er ganske så kjipt. Var hos hudlegen for en uke siden igjen og hun ga meg en tykk smøringskrem som ikke dekker men bare beskytter huden min. Hvordan dette skal hjelpe vet jeg ikke. Jeg har ikke slitt med det så lenge som mange andre har, men jeg vet hvor ille det er likevel.

Jeg har grått mye, fordi jeg får aldri vist hvem jeg egentlig er. Jeg er alltid den sjenerte og stille personen. Folk synes jeg er kjedelig fordi jeg for det meste sitter hjemmet på dataen. Det er ganske kjipt men det er her jeg føler meg trygg for å si det sånn. Egentlig er jeg ikke en så negativ personen som det kan virke som. Det er rødheten i ansiktet mitt som bestemmer hvem jeg er, hvordan humøret mitt er og hvordan jeg oppfører meg på med andre mennesker. Kunne bare ønske leger tar dette problemet seriøst nok sånn at vi alle slipper å slite med dette.

Jente 22 skrev:

Nå er det ca. en måned siden jeg ble oprerert for rødming på Ahus, og jeg er veldig fornøyd med resultatet!. Jeg ble lagt inn torsdag, ble operert fredag morgen og ble skrevet ut lørdag ettermiddag. Operasjonen gikk veldig fint. Selve operasjonen tok bare ca. 20 - 30 minutter, og jeg våknet opp fra narkosen en time senere. Jeg var ganske slapp, øm i skuldre, rygg og bryst etter operasjonen. Dette forbedret seg betraktelig etter 3 dager, men det tok ca 6 dager før jeg følte meg normal i kroppen, og etter ca to uker var ømheten i skuldrene helt borte.

Jeg har faktisk ikke rødmet en eneste gang etter operasjonen, noe som er helt herlig. Før rødmet jeg daglig, noe som var veldig slitsomt. Rett etter operasjonen føltes det i visse situasjoner som rødmingen var på vei, men den kom aldri (jeg spurte nemlig de rundt meg om ansiktsfargen min forandret seg, og det gjorde den ikke).

Nå har jeg vært i mange situasjoner hvor jeg tidligere vet jeg ville ha rødmet, men jeg føler ikke lenger at jeg må rødme. Jeg kan føle at jeg blir litt varmere i typiske rødmesitusjoner, men varmen rekker ikke til ansiktet, og jeg greier å slappe av. Det er virkelig en helt fanstastisk følelse, og jeg kan endelig være meg selv. Jeg gjør ting jeg har lyst til og er sosial, uten å tenke på rødmingen.

Jeg har heldigvis ikke fått noe særlig bivirkinger. Litt tørrere hender og kanskje litegrann økt nattsvette er det eneste, men det er ikke noe jeg merker noe særlig til. Det er virkelig ikke noe problem, og ikke noe jeg tenker over i hverdagen. Så jeg håper virkelig at det holder seg slik. Jeg har to små snitt under hver arm (på en halv centimeter), men de legges ikke merke til.

Generelt sett vil jeg si at jeg er utrolig fornøyd med operasjonen og jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å ta den. Jeg har slitt med rødming i 8 år, og var lei av at rømingen skulle kontrollere livet mitt. Etter bare en måned merker jeg stor forbedring. Jeg kan endelig slappe av og være meg selv i alle situasjoner. Jeg vil også skryte av oppholdet på Ahus, som var en veldig positiv opplevelse. Folk reagerer forskjellig og noen får mer bivirkninger enn andre etter en slik operasjon. Men jeg vil virkelig anbefale å vurdere operasjon! Tenk godt igjennom det, les om operasjonen og folks erfaringer, snakk med fastlegen om det og vei eventuelle bivirkninger opp mot problemet dere har med røming. I mitt tilfelle var en slik operasjon løsningen på et svært stort problem, og jeg nyter nå en rødmefri hverdag.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....