Rødme - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om rødme.

M 71 skrev:

Til Frøken Rød. Tror mange her har barn, og jeg kan fortelle at jeg har to tenåringer. Mine rødmeplager har blitt verre med årene, men var nok ille nok når jeg fikk de også. Det er snart atten år siden jeg fikk min første, og yngstemann blir snart 15. Tida når ungene var små, var en herlig tid, for ungene var veldig trygghet for meg. Jeg glemte meg mye bort i de, var mye ute og syns det var positivt for meg. Syns nok utfordringene har vært større etterhvert som de har blitt eldre, men de har faktisk aldri kommentert rødmingen min, selv om jeg vet at de ofte ser det. Er nok god på å skjule det mest mulig, men er ikke alltid man får til det. Har et veldig nært forhold til begge to, og har deltatt hele veien med alt de har vært med på. Det har kostet, men er absolutt verdt det. Håper du klarer å tulle deg bort med babyen, og glemme rødmingen litt i perioder. Ønsker deg lykke til...og mitt råd ellers til deg er at du må prøve å stille opp, for ungen din vil sette utrolig stor pris på det. Ikke la rødmingen ødelegge opplevelsen av å se ungene vokse opp, for du blir helt sikkert en fantastisk mor!! Selv forbereder jeg konfirmasjon, som skal være i mai. Det er en dag jeg gleder meg stort til. Det gjelder å tenke positivt, det har hjulpet meg masse.

Veldig positivt at dere som har tatt operasjon, deler deres erfaringer, for selv vurderer jeg det sterkt. Må bare få snakket med samboeren min om det, og håper inderlig at han skjønner alvoret i situasjonen. Blir mer å mer ivrig i alle fall, for ser at mange er godt fornøyde. Godt å vite at legene på A-hus er snille mennesker som vil en vel :-) Har skrevet et par innlegg under "Rødhette", men har endret det til M 71... (likte det bedre...)

Rødinepa skrev:

Hei Kvinne 47. Nå har det gått halvannen måned siden operasjonen og jeg er fremdeles strålende fornøyd.

I begynnelsen kunne jeg føle at jeg var på vei til å rødme, men det slo aldri ut. Desto lengre unna jeg kommer operasjonen, jo mer avtar dette. Angsten var der i begynnelsen, men den er også på god vei vekk. Nå går det hele dager uten at jeg i det hele tatt tenker på rødmingen.

Vil råde alle som sliter med rødming til å vurdere operasjon. Ta gjerne kontakt med fastlegen for å bli henvist til Ahus, for så å ta en samtale med en av kirurgene der. Utrolig forståelsesfulle mennesker som virkelig vet hva dette går ut på.

Kvinne 47 skrev:

Hei Rødinepa. Så flott at også du er fornøyd med operasjonen og at du ikke har store bivirkninger enn at de er til å leve med.

Rødinepa og Linda:
Jeg spør det samme som Fireman gjør: føler dere enda at dere blir røde, uten at dere blir det? Er angsten for å rødme helt borte?

Fireman skrev:

Er det noen av dere som har tatt opperasjonen, som fortsatt føler at de rødmer, men som ikke sees av andre?

Ex-rødmer skrev:

Hei, kom over denne siden på leting etter navnet på operasjonen jeg tok - sympatektomi. Jeg ble operert for 8 år siden, 26 år gammel, etter å ha slitt med rødming i flere år- og det ble bare verre og verre. Rødmet selv rundt egen familie. Jeg fikk små metall-klemmer rundt de sympatiske nervetrådene, dermed kan operasjonen kanskje reverseres om ønskelig.

Effekten var umiddelbar; fra å være rød, lett svett og lett-rødmende, ble huden matt og hvit. Det var fantastisk. Jeg svettet veldig mye ekstra ihvertfall et par måneder etterpå, spesielt på rygg, bak knærne og mellom brystene, men så bodde jeg også i Texas hvor det var sommer og knallvarmt. Svetting plager meg ikke mer nå enn før operasjonen, jeg har alltid vært varm og lettsvettende, men ikke plagsomt mye (har generelt et lettaktivert sympatisk nervesystem). Arrene ved armhulene ble helt vekk på kort tid.

Jeg angrer ikke et sekund på operasjonen, den ble et vendepunkt i det sosiale livet. For selvom jeg levde svært sosialt så plaget det meg enormt at jeg rødmet så mye, og det gjorde meg veldig selvfokusert og jeg prøvde å unngå å prate. Vil bare si at jeg ikke var slik før rødmingen begynte å ta av i 20-årene, så årsaksretningen mellom rødming og dårlig sosial selvtillit kan godt gå den veien også.

Den eneste bibirkningen jeg sliter med fortsatt, er tørre hender når det er tørr luft, dvs at jeg har det fint i Danmark f.eks, hvor det er fuktig luft. Men norske vintre er ikke optimale. Jeg må bruke fuktighetskrem flere ganger om dagen, og bytte merke innimellom (helst bruke to ulike, en om kvelden og en annen om dagen). Men det har blitt en vane som er langt enklere å håndtere enn å rødme for alt og ingenting.

Konklusjonen er at jeg kan anbefale operasjonen på det varmeste for de som virkelig sliter. Hypnose kan jo være verdt et forsøk først, men jeg tror det i noen tilfeller er veldig biologiske årsaker. Lykke til alle sammen, jeg føler med dere!

Frøken Rød skrev:

Kanskje et søkt spørsmål; men har mange av dere barn? Jeg spør fordi jeg opplever rødme som et problem som hele tiden oppstår fordi man tenker mye på det, altså redselen for å rødme gjør at man rødmer mer. Jeg er nå gravid og venter mitt første barn, gleder meg selvsagt stort til dette, men håper også at dette barnet kan få tankene mine over på noe helt annet enn redselen for å rødme. Hva tror dere?

Mina skrev:

Clinique redness selutions er god og bruke under litt mineralpudder for oss damer. Jeg synes i alle fall det hjelper litt. Jeg vurdere operasjon men kvier meg veldig til å sette i gang prosessen siden jeg har mann og barn. Er straks litt mer å ta hensyn til. Om noen har brukt Obagi kremen vil jeg gjerne vite om det er gode produkter og ikke minst om de funker. Rosaliac i merket la roche posay synes jeg var en vits, rett og slett. Funket ikke for meg i så fall.

Rødinepa skrev:

Det er nå en måned siden jeg fikk utført operasjonen. Alt gikk bra, og jeg var hjemme samme dag. Rødmingen er nå helt borte og livskvaliteten har økt betraktelig.

Av bivirkninger så har jeg fått helt tørre hender og litt økt svette på rygg, mage og bryst. I tillegg har jeg mistet evnen til å få gåsehud, får samme følelsen som før men uten nupper i huden.

Opplever ingen av bivirkningene som noe problem, og tenker knapt over det i grunn. Jeg svetter kun når jeg blir stresset eller varm, men det er ikke så ille at det blir synlig på klærne.

Jeg kommer til å titte innom her i ny og ne, så det er bare til å komme med spørsmål.

Kvinne 47 skrev:

Hei Linda, det er så flott å høre at du mener å ha gjort det riktige valget, tross av at du var så uheldig med komplikasjoner og at du har fått bivirkninger. Det beviser jo bare hvor grusomt det er å leve med rødming.

Tørr hud er jo null problem, da kan man jo ty til kremer. Men du skriver at du svetter mye på rygg og bak knær. Kan du beskrive litt nærmere hvor ubehagelig det er? Svetter du gjennom klærne? Svetter du bare ved anstrengelser?

Fireman skrev:

Hei Liv. Føler du enda at du blir rød, uten at du blir det?

Linda skrev:

Hei Kvinne 47:
Blev operert 2 uker sedan og angrer att jeg ikke gjort det tidligare.

Fick komplikationer i form av en punkterad lunge, og låg kvar 4 extradagar på sygehuset. Idag kan jag säga att skulle rödmingen komme tilbake, skulle jeg uten å tvivle göra om operasjonen.

En helt ny värld har öppnat seg för meg. Jeg föler meg så fri och hjertebanken er helt borte. Rödmet har jeg ikke gjort. Svetting på baksida kropp, dvs. rygg og bakside kne föler jeg ganske mye, men kan hantere det. Hade tidligare iskalde hender, men de er nå varme. Greit det! :) Fötterne var tidligare også iskalde, men er nå litt varmere og litt fuktige. Gott det også! Litt torrare hud i ansikt og hender har jeg fått, men det går greit det. Bra produkter, så hanterer jeg det uten problem.

Störste negative biverkning er svetting. MEN, nå er jeg lyckligt kvitt å bli RÖD i ansiktet og kan äntligen begynne på jobb igen og slappe av i mange mange situationer :)

Fireman skrev:

Jeg tok opperasjonen for ca. 12 år siden. Ja, jeg svetter mye mer på hele kroppen, men rødmingen har avtatt mye. Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg rødmer i det hele tatt, man blir jo spesialister etterhvert å gjemme det. Jeg har ikke fått komentarer på det iallefall, men tanken på å rødme er der like mye, og det er utroligt slitsomt. Nå er det blitt slik at jeg får en god følelse ved å oppsøke det som tidligere var garantert rødme. Jeg har som sagt ennå ikke fått komentarer ang. rødming, men er usikker om jeg blir rød, eller om det bare føles slik.

J19 skrev:

Hei. Jeg har lenge brukt den grønne Biotherm kremen flere av dere har skrevet om. Jeg er selv veldig fornøyd. Men nå selger de den ikke lenger i nettbutikkene eller på parfymeriene lengere. Hva bruker dere, som lenge har brukt Biotherm aquasource SOS anti redness flash corrector?

Tomaten skrev:

Obagi kremprogram skal hjelpe på rød hud i ansiktet. Dette er noe jeg skal prøve, leste om det i hjemmet nr 12.

BareMeg skrev:

Ville bare si at jeg og sliter med rødming, men har funnet en krem som ser ut til og virke. Eucerin heter den og tror man kan få kjøpt den på de aller fleste apotek. Er en pumpe flaske som er veldig grei og bruke under sminken.

Har forresten tenkt og prøve hypnose på dette her. Rødming kommer jo av dårlig selvtillit og at man slår ned på seg selv hele tiden. Med hypnose så kan man visst forbedre selvtillit så for meg er det definitivt værdt og prøve uansett pris. Skal komme tilbake til dere og si hvordan det gikk.

Linda skrev:

Rødinepa: Har sjekket denne siden hver eneste dag, men først idag kom oppdateringen fra deg, ca en uke senere Skulle vare greit å ses, så jeg kan slappe av for operasjonen om en uke, den 18/3. Begynner å bli litt nervøs, som egentlig er helt normalt. Hvordan kommer vi i kontakt? Vil gerne ikke legge ut telefonnr eller e-post.

Ali Afram skrev:

TIl gutt19: Hvis du tar deg tid til å lese kommentarene som er skrevet her så finner du svar på alle spørsmålene du stiller. Det er litt dumt at vi må skrive inn det som er beskrevet på dette forumet på grunn av at du ikke gidder å lese selv.

Rødhette skrev:

Følger med på siden her, og er veldig spent på hvordan operasjonen til Rødinepa har gått. Håper du oppdaterer her etterhvert. Selv har jeg skrevet et brev til faslegen min for et par-tre uker siden,og hadde håpet på en telefon. I brevet fortalte jeg alt om hvordan jeg har det og har hatt det gjennom mange år med rødming. Har ikke hørt noe enda, så må vel sikkert ringe legekontoret selv. Jeg tenker på dette hver eneste dag, mange ganger om dagen, og det tar så utrolig mye energi. Er en oppegående person, med et veldig sterkt ønske om en normal tilværelse. Veien er lang å gå, sliter også med å fortelle samboeren min om hvordan jeg har det. Han har nok sett at jeg rødmer, men han har ikke kommentert det. Tror ikke han skjønner hvor stort problemet er for meg, for man er verdensmestere i skjule det på alle mulige rare måter. Er også redd for reaksjonen hans, for jeg følger meg så liten og veik ved å ha et slikt problem. Vil også si til "Rød hånd" at jeg også sliter med det. Det er også grusomt slitsomt, men aner ikke om en operasjon vil hjelpe på dette også. Jeg håper jo det, for det er veldig vanskelig å skjule. Hendene bruker man jo hele tiden. Har også fått hudprobelemer i ansiktet, pga at jeg stadig er rød og varm. Må prøve å samle nok mot til å snakke med min snille samboer om dette og ta mot til meg å ringe legekontoret. Noen som kan gi meg noen gode råd, er jeg takknemlig for det. Rødmingen sliter meg helt ut.

Gutt19 skrev:

Ser at det er mange som sliter med det samme som meg, ja. Jeg har så absolutt fått nok av denne rødmingen som har holdt på ivertfall siden jeg var 12-13 år eller noe sånt.

Om jeg svetter litt ekstra spiller ingen rolle. Jeg har sagt nei til kurs, møter, skolegang og alt som kan gjøre at jeg får bedre stilling, lønn og lignende. Føler jeg ikke får utnyttet mitt potensial i det hele tatt pga denne rødmingen.

Jeg mister all selvtillit på grunn av den. Jo mer jeg rødmer, jo mer holder jeg meg unna situasjoner og jo mer jeg holder meg unna situasjoner, jo mindre selvsikkert blir jeg. Så det er bare selvdestruksjon hele greiene.

Kan noen være så snill å fortelle meg hvordan jeg skal gå frem for å få tatt denne operasjonen? Hvor lang tid tar det? Hvem ringer jeg. Prisen bryr jeg meg ikke om, for jeg betaler hva som helst. Takk for all hjelp som er mulig å få.

Rødinepa skrev:

Hei Linda. Jeg har nå kommet meg hjem fra Ahus etter en utrolig positiv opplevelse. Har foreløpig ikke rødmet, men har ikke vært i de verste situasjonene ennå. Men har stor tro på at jeg er kurert. Jeg kan gjerne møte deg en dag denne uken, bare si en dag det passer for deg.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...