Rødme - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om rødme.

Ole skrev:

Hei mann 60. De kremene som du forteller om, får jeg kjøpt de på apoteket eller kan jeg kjøpe de på nettet også? Hvordan fungerer kremene? Jeg har lyst å kjøpe de kremene men jeg er så redd for at folk skal oppdage at jeg har brukt kremer for å få vekk rødheten. For det er jo litt rart at plutselig så er jeg hvit i ansiktet, da vil jeg sikkert få noen kommentarer og sånt så jeg vet ikke. Aller helst vil jeg få det vekk sånn at jeg får normal hudfarge, at jeg ikke skjuler den med kremer og sminke osv. Har du blitt kvitt rødheten mann 60? Bør jeg kjøpe denne kremen Rosaliac XL Riche og eucerin anti redness, dagkremen og natt kremen? for at rødheten min skal bli bedre?

Mann 60 skrev:

Hei Ole. Jeg har hatt det akkurat slik som deg og det gav meg en sterk følelse av fortvilelse. Du bør prøve kremene Rosaliac og Eucerin anti redness. Det er billigere enn laserbehandling. Hvis du er heldig dempes eller fjernes den røde masken og du vil etterhvert oppleve at selvtilliten kommer tilbake når du slipper ubehagelige kommentarer om hudfargen.

Ole skrev:

Hei morten, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg er konstrant rød i ansiktet, om morgenen er det ikke så ille men utover dagen, som du sa, blir det mye verre. Dette går jo utover selvtilliten selv om jeg egentlig har god selvtillit, og man tenker konstant på det, det gjør hvertfall jeg. Har du vært hos hudlege eller noe? Jeg har tenkt mye på operasjon, om det vil hjelpe eller laser, men det er jo ganske dyrt. Jeg er så ekstremt lei av å være rød i ansiktet. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe sånne som oss, men som mann 60 sa til meg, at hvis man har blodkar i kinnene som gjør at de er konstant røde så vil ikke operasjon hjelpe. Jeg vet ikke noe om det da. Jeg har lært å leve med det på en måte, jeg også, men hver gang noen sier jeg er rød i ansiktet som eksen min eller familie og venner, så blir jeg liksom med en gang deppa. Jeg blir ganske rød når jeg drikker også. Som du sa, så jeg drikker ikke nå lengre. Selv om jeg bare er 18 år. I tillegg til at du blir rød blir du veldig varm også i ansiktet? Jeg koker liksom opp og blir opphovnet nesten. Jeg føler jeg ikke kan bevege ansiktet når jeg blir sånn veldig rød/rosa aktig. Etter dusjing og sånt blir jeg rød også, så vi er i samme båt. Jeg håper det ordner seg hvertfall for det er ikke lett å gå rundt å tenke på det hele tiden. Jeg blir hvertfall mer sliten og deprimert.

Mann 60 skrev:

Hei Dame 47. Jeg vil anbefale deg å lese artikkelen om Christine Drury. Søk på google på hennes navn og du får treff på New Yorker Article. Skriv ut artikkelen og les høyt for mann og barn.

Morten skrev:

Jeg sliter ikke med rødmeproblemet i den forstand at jeg blir blir rød i ansiktet fordi jeg blir flau eller noe, men jeg er konstant rød i ansiktet.

Når jeg står opp om morgenen så er det ikke så veldig ille, men utover dagen blir jeg rødere og rødere i ansiktet.

Spiser jeg meg god og mett blir jeg ekstra rød i ansiktet. Drikker jeg alkohol blir det ekstremt ille så det har jeg sluttet å drikke. Bader jeg eller dusjer jeg blir det ekstra ille. Er det kaldt ute blir det ekstra ille. Sitter jeg f.eks. i et møte på jobben litt utpå dagen er det så ille at jeg koker, samme hvis jeg trener.

Er jeg ute i solen så blir jeg ikke brun i ansiktet men bare mye rødere. Jeg bruker alltid sterk solfaktor for å redusere problemet om sommeren. Jeg har hatt dette problemet i hvert fall siden tenårene.

Vil en operasjon hjelpe meg tro? Selv om jeg har en veldig god selvtillitt og har lært meg å leve med dette på en måte, så er det samtidig noe jeg tenker på mange ganger hver eneste dag.

Dame 47 skrev:

Det er så flott å høre historiene deres og hvordan dere har det i hverdagen. Det er godt å vite at en ikke er alene om problemet.

Jeg har gått mange runder med meg selv vedr. operasjon og jeg har fremdeles ikke bestemt meg. Det er jo tross alt et stort skritt å ta. Men jeg har i hvert fall kommet så langt at legen min gjerne henviser meg til A-hus om jeg ønsker det, og bare det er godt å vite. Da er ikke veien til operasjon så lang hvis jeg bestemmer meg for det. Som hun sier så ser hun jo selv at jeg har problemer med rødming.

Det største problemet mitt nå er å prate om dette hjemme med samboeren min. Han vil aldri skjønne hvor stort problemet egentlig er. Han har vanskelig for å sette seg inn i andres følelser (noe som kanskjer er vanlig for menn) og jeg vet han er i mot operasjoner som dette.

Hvordan skal jeg legge det fram? Hva sier jeg til barna mine (tenåringer)? Noen som har noen råd?

Mann 60 skrev:

Dette er et utmerket nettsted. Jeg anbefaler derfor alle som har spørsmål om å lese alle kommentarene som er lagt inn. Kanskje finner du svar på det som du lurer på.

Til gutt 18 kan jeg fortelle at dersom du har blodkar i kinnene slik at de er konstant røde, så vil ikke operasjonen hjelpe. Tvert imot kan det skje en forverring. Det er bare laser som kan fjerne rødhet. Hudklinikken oppgir priser på laserbehandling på sin hjemmeside. Krem som Eucerin anti redness night og Rosaliac anti redness som dagkrem hjelper også.

Gutt 18 skrev:

Hei gutt 23. Jeg har ganske lyst å ta operasjon selv, men vet ikke om jeg tør på grunn av bivirkninger og sånt. Jeg er alltid rød i ansiktet og blir rødere av varme og kulde og forskjellige mattyper som krydret mat, som du skrev. Når jeg blir flau også så klart. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe mot noe sånt eller om det hjelper for de som rødmer i de tilfellene? Vil du anbefale operasjon? Jeg har tenkt på laser men jeg vet ikke hvor mye dette vil koste.

Gutt23 skrev:

Jeg har tatt operasjonen. Mine bivirkninger er tørre hender, svetter mer på kroppen (dette ved trening og varme steder). Jeg svetter ved krydret mat, riktignok på høyre side av ansiktet (skjønner ikke det!?). Jeg rødmer enda, eller det kjenne slik ut. Men jeg tror blodet trekker seg tilbake fortere en før da jeg følte meg varm i evigheter. Om det anbefales? Tenk iallfall nøye gjennom det. Folk er ulike og bivirkningen er ulike.

Jente19 skrev:

Jeg trodde jeg var den eneste i verden med dette problemet. Jeg rødmer selv om jeg ikke er flau. Det kan komme av trening, latter og pinlige situasjoner selvfølgelig. Bare det å bøye seg for å knyte skoene er nok til at jeg blir og forblir mørkerød i hele ansiktet. Dette er utrolig slitsomt, og det tærer jo på selvtilliten. Spesielt når du merker at folk blir brydd av at du rødmer. De blir helt satt ut av situasjonen selv. Jeg har tenkt å prøve en eucerin-krem for å se om jeg kan lindre det litt.

Å snakke med vilt fremmede mennesker gjør meg ingen ting, men å møte gamle klassekamerater på butikken er nok til å vippe meg av pinnen. Det er veldig frustrerende, men jeg skal forsøke å ta tak i det nå ved å prøve meg som instruktør på et treningssenter. Det kan lære meg å takle situasjoner hvor jeg er fokus hele tiden. For det er når jeg er i fokus jeg blir rød. Så da må jeg bare hoppe i det. Kanskje jeg blir kvitt det på sikt.

Kristine skrev:

Hei er det noen som vet om operasjon hjelper mot flekkete rødhet i huden eller kun vanlig rødming. Med vanlig rødming mener jeg hele ansiktet blir rødt. Jeg blir helt irr rød i enkelte hudområder på hals, bryst og ansikt, mens andre hudområder er helt hvite. Please svar hvis du vet. Takk til alle som skriver, det gir gode råd for mange.

Anonym skrev:

Jeg sliter med akkurat det samme, dame 47. Jeg kjenner at rødmingen er der hele tiden og det tar 2 sekunder før det blir utbrudd, for å si det sånn. Jeg vurderer også operasjon, men er forsatt veldig ung. Hvorfor må det være sånn? Jeg hadde hatt ett bedre liv om det ikke var for rødming, og det tenker vel alle her inne som sliter med det samme. Jeg ønsker alle lykke til.

Dame 47 skrev:

Jeg er veldig plaget med rødming. Jeg rødmer mest når jeg treffer kjente eller familie. Det ødelegger for veldig mye, det ødelegger for samliv, vennskap og jobb. Jeg vurderer sterkt rødmeoperasjon og har noen spørsmål til de som har gjennomført operasjon. Det er vanskelig å forklare, men jeg har alltid en følelse av at rødmingen ligger helt ut i huden klar for utbrudd når som helst. Det ligger liksom og ulmer som en vulkan. Da skal det så lite til før jeg rødmer for alvor. Blir dere kvitt denne følelsen i ansiktet? Blir dere kvitt angsten i kroppen? Blir dere kvitt sosial fobi?

Voksen dame skrev:

Jeg er enda en som sliter med rødming, da jeg opplever det værst, er hvis jeg eller noen andre sier noe morsomt og jeg begynner å le. Jeg blir helt sjokkrosa og plutselig er det det som er tema istedet for det som ble sagt. Det er så leit å ikke kunne ha det gøy sammen med andre i frykt for å rødme. Tar fra meg spontaniteten. Noen som har erfaring med om operasjonen hjelper mot denne typen rødming?

Jente 25 skrev:

Jeg angrer fortsatt ikke på operasjonen nei. Det er ca 1 år og 4-5 mnd siden operasjonen. Jeg har ikke fått kommentarer ang. min rødming siden operasjonen noe jeg veldig ofte fikk tidligere. Når jeg trener blir jeg ikke rød lenger, men klam på ryggen, men når jeg ser rundt meg er det mange på studioet som svetter mye mer enn meg. I det daglige svetter jeg ikke med mindre det er spesielt varmt, men vil ikke si jeg svetter unormalt mye da heller. Min lege forsto meg da jeg kom med problemet. Han hadde hatt en annen pasient for litt siden som hadde tatt samme operasjoenen som jeg spurte om. Tror det er veldig forskjellig om legene har forståelse for dette. Husk det går an å bytte fastlege om du ikke er fornøyd. For dette er et stort problem for mange mennersker og du fortjener en lege som forstår det.

Kvinne21 skrev:

Til jente 25. Har leste alle innleggen her. Veldig interressant. Sliter ekstremt med dette problemet jeg også. Angrer du fortsatt ikke på inngrepet? Ikke fått tilbakefall av rødmingen, eller ekstrem svette andre steder? Forstod legen din deg med en gang da du nevnte det for legen? Jeg har opplevd å ikke bli forstått, skal til legen snart, og prøve igjen.

Jente 25 skrev:

For å fjerne permnenet har jeg bare troen på operasjon, men kan godt hende laser også er bra, men det vet jeg for lite om, var kun operasjon jeg leste mye om før jeg bestemte meg for å gå for den. Vet ikke om det gjøres i bregen, men det gjør den sikkert, tror det er karkirureger de som utfører den. Skinoren er mot kviser så vidt jeg vet og vil jo ikke hjelpe mot rødming, syness det er rart hudlegene skriver ut den mot rødming med mindre det er kvisene som gir deg rød hud. Det er klart at siden du er 18 er du jo ganske ung, men tror det er en del unge som har tatt den også, men det må du og legen vurdere.

Anonym skrev:

Jente 25: jeg bor i Bergen. Vet du noe om at de utfører operasjonen på sykehuset i Bergen? Jeg får sende en mail til vivi å høre om hvor de utfører flest operasjoner. Jeg er 18 år gammel, jeg vet ikke om det er så lurt å ta operasjon i så tidlig alder eller hva mener du. Hvordan var det med rødmingen din? For min del så er jeg ganske rød i ansiktet fra før av, og blir rødere og varmere i kinnene av rødme situasjoner som varme, kulde og av stress og angst. Jeg har tenkt litt på laser, kanskje det hjelper. Jeg har vært hos to hudleger for et halvt år siden men jeg fikk ikke noe særlig hjelp av de, fikk høre at blodårene i kinnene mine er lenger ute på huden enn normalt, og jeg fikk en krem som heter Skinoren som ikke hjalp, men bare gjorde meg mer rød. Prøvde du laser eller medikamenter? Jeg har jo ikke prøvd mye for å få det vekk, og operasjon e jo drastisk men vil ikke bruke noe sminke eller lignende, vil bare ha det permanent vekk hehe, kanskje for mye å be om. Takk for svar.

Huh skrev:

Dette er veldig interessant. Sliter selv med rødming. Har hendt at jeg har rødma når jeg er alene. Hender også jeg rødmer når jeg får oppmerksomhet av andre. Fint å vite at jeg ikke er den eneste.

Jente 25 skrev:

Jeg tror det er ahus de utfører flest operasjoner, men det kan du jo snakke med vivi i foreningen rød om, hun kan kanskje også svare deg på om hvor i landet folk virker fornøyde. For min egen del må jeg si jeg er veldig fornøyd med resultatet på ahus (kristiansen heter kirurgen). Jeg bor ikke langt fra ahus, så ble kjørt inn dagen før, operert dagen etter og hjem dagen etter det med tørre hender og rødmefri. Men det går busser fra oslo s man kan ta også, de stopper rett utenfor, tar ca 1/2 time tror jeg. Hvor bor du ca? Kan jeg spørre om din alder?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...