Rødme - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om rødme.

Anonym skrev 08. oktober:

Jeg sliter med akkurat det samme, dame 47. Jeg kjenner at rødmingen er der hele tiden og det tar 2 sekunder før det blir utbrudd, for å si det sånn. Jeg vurderer også operasjon, men er forsatt veldig ung. Hvorfor må det være sånn? Jeg hadde hatt ett bedre liv om det ikke var for rødming, og det tenker vel alle her inne som sliter med det samme. Jeg ønsker alle lykke til.

Dame 47 skrev 06. oktober:

Jeg er veldig plaget med rødming. Jeg rødmer mest når jeg treffer kjente eller familie. Det ødelegger for veldig mye, det ødelegger for samliv, vennskap og jobb. Jeg vurderer sterkt rødmeoperasjon og har noen spørsmål til de som har gjennomført operasjon. Det er vanskelig å forklare, men jeg har alltid en følelse av at rødmingen ligger helt ut i huden klar for utbrudd når som helst. Det ligger liksom og ulmer som en vulkan. Da skal det så lite til før jeg rødmer for alvor. Blir dere kvitt denne følelsen i ansiktet? Blir dere kvitt angsten i kroppen? Blir dere kvitt sosial fobi?

Voksen dame skrev 23. september:

Jeg er enda en som sliter med rødming, da jeg opplever det værst, er hvis jeg eller noen andre sier noe morsomt og jeg begynner å le. Jeg blir helt sjokkrosa og plutselig er det det som er tema istedet for det som ble sagt. Det er så leit å ikke kunne ha det gøy sammen med andre i frykt for å rødme. Tar fra meg spontaniteten. Noen som har erfaring med om operasjonen hjelper mot denne typen rødming?

Jente 25 skrev 12. september:

Jeg angrer fortsatt ikke på operasjonen nei. Det er ca 1 år og 4-5 mnd siden operasjonen. Jeg har ikke fått kommentarer ang. min rødming siden operasjonen noe jeg veldig ofte fikk tidligere. Når jeg trener blir jeg ikke rød lenger, men klam på ryggen, men når jeg ser rundt meg er det mange på studioet som svetter mye mer enn meg. I det daglige svetter jeg ikke med mindre det er spesielt varmt, men vil ikke si jeg svetter unormalt mye da heller. Min lege forsto meg da jeg kom med problemet. Han hadde hatt en annen pasient for litt siden som hadde tatt samme operasjoenen som jeg spurte om. Tror det er veldig forskjellig om legene har forståelse for dette. Husk det går an å bytte fastlege om du ikke er fornøyd. For dette er et stort problem for mange mennersker og du fortjener en lege som forstår det.

Vivi skrev 06. september:

Steinbokk78 - jeg husker deg og dine foreldre og det var flott å lese at det går bra med deg. Hvis du har mulighet hadde jeg satt pris på om du kontaktet meg, helst på tlf 93084886 eller email vivi.sandengen@gmail.com

Det er også mange andre som stiller spørsmål her og hvis dere ønsker en prat med meg så ta gjerne kontakt.

Kvinne21 skrev 01. september:

Til jente 25. Har leste alle innleggen her. Veldig interressant. Sliter ekstremt med dette problemet jeg også. Angrer du fortsatt ikke på inngrepet? Ikke fått tilbakefall av rødmingen, eller ekstrem svette andre steder? Forstod legen din deg med en gang da du nevnte det for legen? Jeg har opplevd å ikke bli forstått, skal til legen snart, og prøve igjen.

Jente 25 skrev 20. august:

For å fjerne permnenet har jeg bare troen på operasjon, men kan godt hende laser også er bra, men det vet jeg for lite om, var kun operasjon jeg leste mye om før jeg bestemte meg for å gå for den. Vet ikke om det gjøres i bregen, men det gjør den sikkert, tror det er karkirureger de som utfører den. Skinoren er mot kviser så vidt jeg vet og vil jo ikke hjelpe mot rødming, syness det er rart hudlegene skriver ut den mot rødming med mindre det er kvisene som gir deg rød hud. Det er klart at siden du er 18 er du jo ganske ung, men tror det er en del unge som har tatt den også, men det må du og legen vurdere.

Anonym skrev 13. august:

Jente 25: jeg bor i Bergen. Vet du noe om at de utfører operasjonen på sykehuset i Bergen? Jeg får sende en mail til vivi å høre om hvor de utfører flest operasjoner. Jeg er 18 år gammel, jeg vet ikke om det er så lurt å ta operasjon i så tidlig alder eller hva mener du. Hvordan var det med rødmingen din? For min del så er jeg ganske rød i ansiktet fra før av, og blir rødere og varmere i kinnene av rødme situasjoner som varme, kulde og av stress og angst. Jeg har tenkt litt på laser, kanskje det hjelper. Jeg har vært hos to hudleger for et halvt år siden men jeg fikk ikke noe særlig hjelp av de, fikk høre at blodårene i kinnene mine er lenger ute på huden enn normalt, og jeg fikk en krem som heter Skinoren som ikke hjalp, men bare gjorde meg mer rød. Prøvde du laser eller medikamenter? Jeg har jo ikke prøvd mye for å få det vekk, og operasjon e jo drastisk men vil ikke bruke noe sminke eller lignende, vil bare ha det permanent vekk hehe, kanskje for mye å be om. Takk for svar.

Huh skrev 11. august:

Dette er veldig interessant. Sliter selv med rødming. Har hendt at jeg har rødma når jeg er alene. Hender også jeg rødmer når jeg får oppmerksomhet av andre. Fint å vite at jeg ikke er den eneste.

Jente 25 skrev 10. august:

Jeg tror det er ahus de utfører flest operasjoner, men det kan du jo snakke med vivi i foreningen rød om, hun kan kanskje også svare deg på om hvor i landet folk virker fornøyde. For min egen del må jeg si jeg er veldig fornøyd med resultatet på ahus (kristiansen heter kirurgen). Jeg bor ikke langt fra ahus, så ble kjørt inn dagen før, operert dagen etter og hjem dagen etter det med tørre hender og rødmefri. Men det går busser fra oslo s man kan ta også, de stopper rett utenfor, tar ca 1/2 time tror jeg. Hvor bor du ca? Kan jeg spørre om din alder?

Anonym skrev 09. august:

jene 25: Jeg har lest innleggene dine og alle sine her inne, og jeg vil gjerne ta operasjon, men du sier at operasjonen utføres mest på Ahus sykehus. Jeg vil helst bli frisk og det virket som de aller fleste har blitt operert der. Hvordan kom du deg til akershus sykehus? Eller bor du der kanskje? Utfører de operasjonen på haukeland sykehus?

Ole skrev 06. august:

Hvordan går man frem med rødme operasjon? Jeg har veldig lyst, men det er drastisk. Rødming er det verste jeg vet, eller jeg er rød i ansiktet fra før av så føles som jeg rødmer hele tiden. Er det noen som har gode opplevelser med operasjoner?

Gutt 19 skrev 20. juli:

Jeg faller alltid for jenter som rødmer.

Gutt 21 rød skrev 03. juli:

Hyggelig å finne et sted det diskuteres rødming o.l, vet hvordan dette problemet er og føler med dere alle. Dette har i flere år for meg vært forferdelig plagsomt, men har bedret seg med tiden. Det er en annen ting jeg sliter stort og som hemmer meg mye sosialt, næmlig svette og røde hender. Har så lenge jeg husker hatt dette problemet, vet rett å slett ikke hva jeg kan gjøre mot det. Er det noen som vet om en operasjon mot svette/røde hender? Hva prisen er evt, hvor det utføres og om det pleier å gå bra? Hadde satt meget stor pris på svar fra noen, at dere aner ikke.

Anomym skrev 29. juni:

Jeg begynte å rødme da jeg begynte på p-piller. Så jeg skiftet merke, og det hjalp. Kanskje et lite tips til noen?

Mann 60 skrev 27. juni:

Eucerin Anti-Redness Neutralising Day Fluid og Eucerin Anti-Redness Night er gode kremer som tar bort rødhet. Kremene selges på Apotek1. Dagkremen har sterkere grønnfarge enn Rosaliac XL. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Kremen tørker ut huden slik at den bør suppleres med fuktighetskrem.

Frøken Veldig Rød skrev 20. juni:

Føler med dere alle sammen. Vi er virkelig i samme båt. Har nesten lyst at vi skulle hatt et treff og snakket sammen. Det hadde kanskje blitt et morsomt treff med så mange rødtopper.

AnoNym17 skrev 17. juni:

De har også sluttet og selge den grønne kremen som dere snakket om tidligere. Ihvetfall på den siden. Er det noen andre kremer dere vet om som kan funke?

Mann 60 skrev 15. juni:

Operasjonen hjelper ikke mot sterk rødhet i kinnene. Tvert imot vil operasjonen kunne føre til større utslag av rødhet. For å bli kvitt problemene må man i tillegg til operasjonen fjerne blodkar i kinnene. Dette er min erfaring idet jeg hadde blodfylte kinn og led under en ekstrem rødme som ble utløst av andres blikk eller annen oppmerksomhet. Rødmingen førte til sosial isolasjon, avvikende adferd og sterke selvmordstanker. Jeg ble operert i 1997 og har skrevet om dette i tidligere innlegg. Frykten for å ta operasjonen, som mange gir uttrykk for, mener jeg er ubegrunnet. De fleste får ikke bivirkninger som er betydelige. Etter operasjonen ble jeg kvitt min sosiale angst og fikk mulighet til å leve et tilnærmet normalt liv.

Frøken Rød skrev 15. juni:

Til anonym: Psykolog har helt klart vært til uvurderlig hjelp for meg etter at jeg begynte der i vinter. Jeg ser enorm forskjell på meg selv fra da til nå (jeg er for eksempel svært lite her inne der jeg tidligere kunne fordype meg daglig og omigjen og omigjen i alle innleggene). Jeg rødmer nok fremdeles i visse og sjeldne situasjoner, men det som er viktigst for meg er at angsten og redselen jeg tidligere hadde i absolutt enhver sosial situasjon, sakte men sikkert har blitt borte. Og som igjen har ført til betydelig mindre rødming og veldig mye bedre livskvalitet for meg. Kjære alle sammen, prøv psykolog først. Jeg er overrasket over hvor raskt jeg så fremgang. Jeg har jo bare hatt i underkant av 15 timer, men jeg skal fortsette å gå jevnlig fremover. Jeg er ekstremt glad for at jeg valgte bort operasjon som jeg fikk både henvisning og time til.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...