Rødme - kommentarer side 8.

Fortsettelse av kommentarer fra side 7 om rødme.

Jente 25 skrev 12. september:

Jeg angrer fortsatt ikke på operasjonen nei. Det er ca 1 år og 4-5 mnd siden operasjonen. Jeg har ikke fått kommentarer ang. min rødming siden operasjonen noe jeg veldig ofte fikk tidligere. Når jeg trener blir jeg ikke rød lenger, men klam på ryggen, men når jeg ser rundt meg er det mange på studioet som svetter mye mer enn meg. I det daglige svetter jeg ikke med mindre det er spesielt varmt, men vil ikke si jeg svetter unormalt mye da heller. Min lege forsto meg da jeg kom med problemet. Han hadde hatt en annen pasient for litt siden som hadde tatt samme operasjoenen som jeg spurte om. Tror det er veldig forskjellig om legene har forståelse for dette. Husk det går an å bytte fastlege om du ikke er fornøyd. For dette er et stort problem for mange mennersker og du fortjener en lege som forstår det.

Kvinne21 skrev 01. september:

Til jente 25. Har leste alle innleggen her. Veldig interressant. Sliter ekstremt med dette problemet jeg også. Angrer du fortsatt ikke på inngrepet? Ikke fått tilbakefall av rødmingen, eller ekstrem svette andre steder? Forstod legen din deg med en gang da du nevnte det for legen? Jeg har opplevd å ikke bli forstått, skal til legen snart, og prøve igjen.

Jente 25 skrev 20. august:

For å fjerne permnenet har jeg bare troen på operasjon, men kan godt hende laser også er bra, men det vet jeg for lite om, var kun operasjon jeg leste mye om før jeg bestemte meg for å gå for den. Vet ikke om det gjøres i bregen, men det gjør den sikkert, tror det er karkirureger de som utfører den. Skinoren er mot kviser så vidt jeg vet og vil jo ikke hjelpe mot rødming, syness det er rart hudlegene skriver ut den mot rødming med mindre det er kvisene som gir deg rød hud. Det er klart at siden du er 18 er du jo ganske ung, men tror det er en del unge som har tatt den også, men det må du og legen vurdere.

Anonym skrev 13. august:

Jente 25: jeg bor i Bergen. Vet du noe om at de utfører operasjonen på sykehuset i Bergen? Jeg får sende en mail til vivi å høre om hvor de utfører flest operasjoner. Jeg er 18 år gammel, jeg vet ikke om det er så lurt å ta operasjon i så tidlig alder eller hva mener du. Hvordan var det med rødmingen din? For min del så er jeg ganske rød i ansiktet fra før av, og blir rødere og varmere i kinnene av rødme situasjoner som varme, kulde og av stress og angst. Jeg har tenkt litt på laser, kanskje det hjelper. Jeg har vært hos to hudleger for et halvt år siden men jeg fikk ikke noe særlig hjelp av de, fikk høre at blodårene i kinnene mine er lenger ute på huden enn normalt, og jeg fikk en krem som heter Skinoren som ikke hjalp, men bare gjorde meg mer rød. Prøvde du laser eller medikamenter? Jeg har jo ikke prøvd mye for å få det vekk, og operasjon e jo drastisk men vil ikke bruke noe sminke eller lignende, vil bare ha det permanent vekk hehe, kanskje for mye å be om. Takk for svar.

Huh skrev 11. august:

Dette er veldig interessant. Sliter selv med rødming. Har hendt at jeg har rødma når jeg er alene. Hender også jeg rødmer når jeg får oppmerksomhet av andre. Fint å vite at jeg ikke er den eneste.

Jente 25 skrev 10. august:

Jeg tror det er ahus de utfører flest operasjoner, men det kan du jo snakke med vivi i foreningen rød om, hun kan kanskje også svare deg på om hvor i landet folk virker fornøyde. For min egen del må jeg si jeg er veldig fornøyd med resultatet på ahus (kristiansen heter kirurgen). Jeg bor ikke langt fra ahus, så ble kjørt inn dagen før, operert dagen etter og hjem dagen etter det med tørre hender og rødmefri. Men det går busser fra oslo s man kan ta også, de stopper rett utenfor, tar ca 1/2 time tror jeg. Hvor bor du ca? Kan jeg spørre om din alder?

Anonym skrev 09. august:

jene 25: Jeg har lest innleggene dine og alle sine her inne, og jeg vil gjerne ta operasjon, men du sier at operasjonen utføres mest på Ahus sykehus. Jeg vil helst bli frisk og det virket som de aller fleste har blitt operert der. Hvordan kom du deg til akershus sykehus? Eller bor du der kanskje? Utfører de operasjonen på haukeland sykehus?

Ole skrev 06. august:

Hvordan går man frem med rødme operasjon? Jeg har veldig lyst, men det er drastisk. Rødming er det verste jeg vet, eller jeg er rød i ansiktet fra før av så føles som jeg rødmer hele tiden. Er det noen som har gode opplevelser med operasjoner?

Gutt 19 skrev 20. juli:

Jeg faller alltid for jenter som rødmer.

Gutt 21 rød skrev 03. juli:

Hyggelig å finne et sted det diskuteres rødming o.l, vet hvordan dette problemet er og føler med dere alle. Dette har i flere år for meg vært forferdelig plagsomt, men har bedret seg med tiden. Det er en annen ting jeg sliter stort og som hemmer meg mye sosialt, næmlig svette og røde hender. Har så lenge jeg husker hatt dette problemet, vet rett å slett ikke hva jeg kan gjøre mot det. Er det noen som vet om en operasjon mot svette/røde hender? Hva prisen er evt, hvor det utføres og om det pleier å gå bra? Hadde satt meget stor pris på svar fra noen, at dere aner ikke.

Anomym skrev 29. juni:

Jeg begynte å rødme da jeg begynte på p-piller. Så jeg skiftet merke, og det hjalp. Kanskje et lite tips til noen?

Mann 60 skrev 27. juni:

Eucerin Anti-Redness Neutralising Day Fluid og Eucerin Anti-Redness Night er gode kremer som tar bort rødhet. Kremene selges på Apotek1. Dagkremen har sterkere grønnfarge enn Rosaliac XL. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Kremen tørker ut huden slik at den bør suppleres med fuktighetskrem.

Frøken Veldig Rød skrev 20. juni:

Føler med dere alle sammen. Vi er virkelig i samme båt. Har nesten lyst at vi skulle hatt et treff og snakket sammen. Det hadde kanskje blitt et morsomt treff med så mange rødtopper.

AnoNym17 skrev 17. juni:

De har også sluttet og selge den grønne kremen som dere snakket om tidligere. Ihvetfall på den siden. Er det noen andre kremer dere vet om som kan funke?

Mann 60 skrev 15. juni:

Operasjonen hjelper ikke mot sterk rødhet i kinnene. Tvert imot vil operasjonen kunne føre til større utslag av rødhet. For å bli kvitt problemene må man i tillegg til operasjonen fjerne blodkar i kinnene. Dette er min erfaring idet jeg hadde blodfylte kinn og led under en ekstrem rødme som ble utløst av andres blikk eller annen oppmerksomhet. Rødmingen førte til sosial isolasjon, avvikende adferd og sterke selvmordstanker. Jeg ble operert i 1997 og har skrevet om dette i tidligere innlegg. Frykten for å ta operasjonen, som mange gir uttrykk for, mener jeg er ubegrunnet. De fleste får ikke bivirkninger som er betydelige. Etter operasjonen ble jeg kvitt min sosiale angst og fikk mulighet til å leve et tilnærmet normalt liv.

Frøken Rød skrev 15. juni:

Til anonym: Psykolog har helt klart vært til uvurderlig hjelp for meg etter at jeg begynte der i vinter. Jeg ser enorm forskjell på meg selv fra da til nå (jeg er for eksempel svært lite her inne der jeg tidligere kunne fordype meg daglig og omigjen og omigjen i alle innleggene). Jeg rødmer nok fremdeles i visse og sjeldne situasjoner, men det som er viktigst for meg er at angsten og redselen jeg tidligere hadde i absolutt enhver sosial situasjon, sakte men sikkert har blitt borte. Og som igjen har ført til betydelig mindre rødming og veldig mye bedre livskvalitet for meg. Kjære alle sammen, prøv psykolog først. Jeg er overrasket over hvor raskt jeg så fremgang. Jeg har jo bare hatt i underkant av 15 timer, men jeg skal fortsette å gå jevnlig fremover. Jeg er ekstremt glad for at jeg valgte bort operasjon som jeg fikk både henvisning og time til.

Anonym skrev 13. juni:

Mann 60: Hjelper Operasjon mot sterk rødhet i kinnene da? Er det det eneste som hjelper som får vekk all rødheten i kinnene?

Steinbukk78 skrev 12. juni:

Til Jente og forsåvit alle andre her inne. Skrev for 5 min siden et lite innlegg som enda ikke er godkjent av administrator, men leste akkurat Jentes innlegg over og hjertet slo dobbelt. Er så lenge siden at jeg ikke husker så godt da dette er et tilbakelagt kapittel, men Vivi sandengen var et veldig kjent navn. Vivi var faktisk en av personene, etter eller før kontakten med Ole Fyrand husker jeg ikke. Men hun var sentral hjelp i samtale med foreldrene mine slik at jeg fikk tatt operasjon. Ring henne, mener å huske at hun hadde en hjemmeside for 10+ år siden, så hun forsøkte hvertfall å fomidle hjelp.

Steinbukk78 skrev 12. juni:

Leser innleggene og får vondt i magen. Husker selv hvordan det var, men heldigvis ikke er lenger. Ble selv operert i sverige (lurer på om det her calanderskas, men vet at det gjøres også i Norge nå) for 10+ år siden, og har siden vært kvitt problemene. Eneste bivirkning er økt svette - som hvis du er virkelig plaget er den minste bagatell. Dette vet du selv hvis du er plaget. Er du i tvil om du vil bytte økt svette fra tid til annen mot å bli kvitt rødmingen, så er nok ikke operasjon løsningen. Sliter du med alvorlig rødming, som begrenser og ødelegger livet - så er løsningen enkel! Min redning var Ole Fyrand (wikipedia), en av norges fremste hudleger. Etter utallige råd og dertil forsøk med akupunktur, psykolog etc, leger, så var det Ole som rådet meg og forledrene mine til operasjon. Du vet hvis du er virkelig plaget - løsningen er der. Finn en lege som skjønner problemet (de fleste kan det dessverre ikke, og tror naturligvis det er normal rødming ved usikkerhet etc.) og få livet tilbake. Følte jeg var forpliktet til å skrive her, når jeg ser hvor mange som er der jeg var. Håper dette er til hjelp.

Petter skrev 10. juni:

Jeg har tatt operasjon mot rødming. Det hjalp noe, men ikke helt. Jeg har istedet fått store plager med svetting. Er det noen som har råd å gi mot svetting?

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...