Rødme - kommentarer side 11.

Fortsettelse av kommentarer fra side 10 om rødme.

Jente 37 skrev 14. april:

Hei, jeg vil bare si at operasjonen ift. rødming forandret mitt liv totalt. Jeg tok operasjonen i Arendal i 2001, og har ikke angret en dag.

Øyvind 28 skrev 14. april:

Jeg har skrevet flere ganger her inne. Se side 6 for å lese min kortversjon av livet mitt. Jeg er nå en lykkelig mann takket være operasjonen. Det hadde jeg aldri trodd når jeg var på det værste med rødmingen. Still meg gjerne spørsmål. Vil hjelpe noen, for jeg vet hvordan dere har det.

Anonym skrev 14. april:

Hei jente 25. Takk for inormasjonen. Jeg håper det ordner seg for meg også. Jeg kan fortelle min historie med rødming. For det første er jeg bare 17 år, men har slitt med dette i 3 år. Jeg har alltid hatt en rødfarge i ansiktet, men ikke før 3 år siden be jeg oppmerksom på dette. Jeg er alltid rød i ansiktet så kan ikke kalle det rødming tror jeg, det blir en sterkere rødfarge når jeg får et slags sosial angst anfall, når jeg blir stresset, flau, uten noe grunn, kan bare sitte hjemmet å se på tv, når noen ser litt rart på meg, når personer snakker til meg som eksempel, venner, foreldrene mine, familien, lærere osv.

Jeg har vært hos fastlegen min og fortalte om at jeg var veldig rød i huden og sånt. Jeg fortalte ikke at det ødelegger mye i livet mitt for det tør jeg ikke å fortelle til noen helt ennå. Så jeg fikk henvendelse til hudlege. Hudlegen så på meg og undersøkte meg. Jeg tenkte kanskje at jeg hadde rosacea men han sa det ikke var det, men det var at blodårene mine i kinnene er lenger ut på i overflaten enn normalt.

Jeg fikk altså en krem som heter skinoren, jeg har brukt denne i litt over 1 måned, jeg har ikke merket noe forskjell, at jeg har blitt mindre rød eller noe. Så jeg er misfornøyd med den kremen. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre egentlig, jeg føler at dette har ødelagt mye i livet mitt, jeg klarer ikke å nyte noen deler av livet mitt, jeg føler jeg mister venner. Det er jo ikke farlig å være rød liksom, men følelsen jeg får når jeg kjennr jeg blir knall rød og varm er ganske vondt, humøret går vekk, smilet mitt forsvinner. Jeg har lyst å prøve lasere, men hvordan får man gjort det? Koster det mye? Jeg har altså ikke mye penger. Jeg kan heller egentlig ikke ta operasjon nå for jeg har ikke mulighet å komme meg til noe sykehus, og jeg vil ikke at foreldrene mine skal vite noe om dette, selv om det største ønske mitt er å ha normal hudfarge. Så jeg må vel holde ut med rødmingen/rødheten i ansiktet noen år til.

Jente 25 skrev 12. april:

Til anonym: Du spør om hvordan man går frem for operasjon. Det står skrevet tidligere her, men kort oppsummert: Gå til fastlegen og si du ønsker operasjon mot rødming. Mange fastleger vet lite om operasjonen, så ordentlig informasjon får du som regel ikke før møtet med kirurgen. Han henviser deg til nærmeste sykehus som utfører operasjonen.

Dersom du ønsker annet sykehus kan du si det til legen din siden det er fritt sykehusvag har du krav på å velge selv. Jeg spurte om å få operasjoen på ahus sider det er av de stedene som utfører flest slike operasjoner i Norge i året. Det er 2 leger som gjør det der. Knut Kristiansen heter han som opererte meg.

Fastlegen din sender altså en "søknad" til sykehuset for deg. Etter ca 6-7 mnd fikk jeg svar om at det var satt opp avtale med kirurgen (k. kristiansen). På timen pratet han om selve inngrepet, bivirkninger osv. Du får også tilsendt info om prosedyren og bivirkninger rett før timen med legen. Etter dette må du ta den endelige avgjørelsem om du ønsker operasjonen eller ikke. Dersom du fortsatt ønsker setter de opp operasjonsdato til deg.

Jeg er utrolig fornøyd med operasjonen, har ikke rødmet siden, har bivirkninger som er veldig små i forhold til problemene jeg hadde med rødming, men husk at noen får store bivirkninger også, så prøv alt annet først.

Operasjonen er gratis, men det er jo litt ventetid, men når man er i gang går det veldig fort. Uansett hva du velger ønsker jeg deg lykke til, bare å spørre om du lurer på noen mer. Vet hvordan det er og er et utrolig vanskelig valg å ta, men det ordner seg helt sikkert for deg også

Til jente 16: Har du prøvd mineralpudder over foundation? Tips til dere gutter kan være å bruke mineralpudder, men man må lære seg å ta det på riktig. Når man tar det på riktig ser det veldig naturlig ut, altså så slipper man å se at man har sminke på. Bare pudder alene skjuler nok ikke helt, men kan dempe intensiteten i rødmingen mye.

Tomattryne skrev 12. april:

Rødming er noe av det værste jeg vet. Jeg kan rødme når som helst, men mest når folk spør meg "liker du han eller?" "Har du kjæreste eller?" Selv om jeg ikke liker han, eller har kjæreste. Jeg blir sprut rød med en gang, og når jeg rødmer blir jeg flau av å rødme, så da rødmer jeg enda mer. Jeg kan bli rød bare jeg tenker på at jeg rødmer. Det som er ekstra ille er når folk sier "Se så rød hun er a" eller "Nå rødmer du!" og så ler de av det. Dette er veldig ille og jeg tenker mye på å ikke rødme, selvom jeg ikke burde det. Men er det noen som vet om noen sminketips som demper rødmingen? Har prøvd mye, men blir bare rød igjennom sminken.

Red Face skrev 11. april:

Finnes det kremer mot rødming?

Jente16 skrev 10. april:

Godt å se at jeg ikke er den eneste. Noen ganger rødmer jeg bare noen ser eller snakker med meg, selv om jeg ikke synes det er noe flaut. Det er å bli rød som er flaut og da blir det som regel værre. Særlig på framføringer på skolen er det ille, må bruke en veldig dekkende foundation i kinnene selv om det ikke er spessielt bra for huden min. Er det noen som vet om en foundation som dekker rødming bra og ikke tetter porene? Eller noe annet man kan smøre på? Krem?

Hello skrev 09. april:

Jeg vet ikke om noen råd egentlig, jeg sliter med det samme bare mye verre. Jeg har vært hos hudlege og alt, men jeg tror kanskje operasjon er løsningen for meg.

Mmm skrev 08. april:

Hei, jeg skal snart fremføre noe foran en forsamling og når jeg står der og snakker blir jeg bare rødere og rødere. Det er pinlig. Har dere noen råd?

Anonym skrev 06. april:

Hvordan går man frem med operasjon? Jeg vil gjerne ta operasjon. Jeg er konstant rød i ansiktet og blir verre ved alt folk har nevnt her nesten. Jeg trenger hjelp.

Inger 50 skrev 03. april:

Jeg kuttet nervene.

Tyren 1963 skrev 29. mars:

Flott å høre at det er noen som er fornøyde etter operasjon og vil dele det med oss rødmere. Vi hører naturligvis mest fra de som ikke er fornøyde da de fremdeles leter etter svar og løsninger, sånn er det.

Inger 50: kuttet de nervene dine eller brukte de clips?

Inger 50 skrev 25. mars:

Jeg vil si det så sterkt at jeg har fått et mye mer avslappet liv etter inngrepet jeg gjorde for et halvt år siden. Ingen har sagt at jeg rødmer etter operasjonen og jeg føler heller ikke at jeg blir varm og rød i fjeset lenger. Jeg tør å si akkurat det jeg har på hjertet. Jeg vet at jeg ikke blir rød og jeg tør derfor til og med å gå inn i samtaleemner jeg før ikke torde å begi meg utpå. Nå er jeg glad når noen ber meg med på ting, angsten for å rødme holder meg ikke lenger hjemme slik det begynte å bli den siste tida før operasjonen. Jeg kan møte folk på butikken, smile og prate og slipper den intense anstrengelsen jeg kjente for å unngå blikk, mennesker. Det er helt tullete å være redd for sånt, men bare vi som vet hva rødmeangst er for noe kan forstå det.

Jo, jeg svetter mer enn jeg gjorde, og merker at jeg svetter mer når jeg har fokus på det, kjenner etter. Men det synes nå i allefall ikke sånn som rødmingen gjorde og det er til å leve med. Her er det kanskje å velge mellom to onder men for meg var rødmingen mye verre. Jeg trener også mye, merker ikke at operasjonen har gjort noe med kondisjonen min. Jeg svetter mer enn elllers, men det er jo ikke uvanlig at andre som trener også gjør. Fint å høre at svettingen din har avtatt litt (forrige innlegg). Tror du det også kan ha litt med at du ikke lenger er så redd for å bli svett og dermed svetter mindre eller tror du det har en fysisk forklaring?

Slutt på rødmingen med operasjon skrev 24. mars:

Søren heller, jeg mistet alt jeg hadde skrevet. Nå blir det langt kortere.

Kom tilfeldig over denne siden i leting etter en artikkel fra aftenposten om en bok om nerver gjennom historien. Jeg ble nemlig kvitt rødmeplagene etter operasjon hvor nervene til ansiktet fikk klemmer på.

Jeg rødmet nok som helt ung, men det var ikke et problem før noen kommenterte det da jeg studerte tidlig i 20 årene. Etter 2-3 runder med kommentarer så merket jeg det selv, og det ble verre og verre.

Da vi bodde mange år i varme texas så tok det helt overhånd, og jeg rødmet i tide og utide – også helt uten grunn (les: uten å være flau eller noen andre grunner som er typisk utløsende for normale). Det ble så ille at jeg nesten ble deprimert av det. Jeg unngikk folk og samtaler. Jeg kikket bort og ble forferdelig selvbevisst. Jeg gråt til kjæresten min og det var virkelig ille, spesielt fordi de fleste jo trodde det var en grunn hvis jeg rødmet, og det ble umulig å forklare at det ikke var det, for da virket alt jo bare enda dummere.

Så kikket jeg på nett og leste om denne operasjonen. Det viste seg at den ledende kirurgen på slike operasjoner jobbet i samme by – folk valfartet dit fra hele USA og også fra andre land. Dr.Garcia, het han.

Jeg fikk time og ble undersøkt (det var jo lett, jeg rødmet jo så snart han så på meg) og det viste seg at folketrygden dekket operasjonen.

16.mai 2003 la jeg meg under kniven og da jeg våknet var det vekk. Enkelt og greit. Helt snodig følelse. I operasjonsrusen hjemme malte jeg – og ikke før nå slår det meg at det er ganske komisk at det jeg malte var en knallrød bakgrunn som jeg helte blått over.

Brått var jeg hvit og matt som en porselsensdukke i huden – vel, jeg ble jo brun av solen, da. Men det var så rart å være så hvit og fin. Jeg hadde jo svettet mye i ansiktet også, og det ble også vekk.

Bivirkningene var tydelige: Jeg begynte å svette mye mer på kroppen. Den første sommeren var det virkelig mye på ryggen, brystet og i knehasene. Men så var det jo varmt i texas også. I Norge svettet jeg ikke like mye, men fortsatt mer.

Svettingen har avtatt og plager meg ikke så mye. Jeg har vel bare innsett at jeg som litt introvert type med et aktivt sympatisk nervesystem setter i gang med svetting (eller rødming før da) lett når jeg får oppmerksomhet eller snakker mye.

En annen bivirkning har vært at hendene mine ble knusktørre. Det merket jeg ikke før vi flyttet til tørre, kalde vinternorge. Hendene sprakk opp mellom fingrene og ble hvite og flassete der også, og det ble skikkelig ekkelt å ta på spesielt syntetiske klær, Men det er definitivt verdt bivirkningene.

Jeg har også funnet gode håndkremer etter mye leting, som funker, så hendene er fine. Må bytte håndkrem innimellom, men det er ok. Når det er fuktig luft går det bra uten.

Nå er det gått 7 år siden operasjonen og jeg rødmer fortsatt ikke, selv om det har skjedd i et par ekstreme situasjoner hvor det har vært veldig varmt og veldig god grunn til å rødme. Så det er mulig noe har grodd tilbake over klemmene, men i såfall er det lite, eller jeg er bare helt ute av den onde (mentale) sirkelen.

Så det var min historie. Jeg føler virkelig med dere rødmere, og anbefaler operasjonen på det varmeste faktisk. Det gjorde stor forskjell på mitt sosiale liv i den forstand at jeg ikke ble så redd for å snakke eller bli snakket til. Ja, det er jeg da overhodet ikke lenger.

Rød i fjeset skrev 23. mars:

Jeg hater å være rød i ansiktet hele tiden. Det er så irriterende og ikke minst flaut. Jeg tør nesten ikke å gå ut av og til, og jeg er bare 17 år. Det har ødelagt for meg på skolen hvor jeg har masse fravær og får dårlig karakter muntlig på grunn av at jeg blir så rød og føler jeg hovner opp. Jeg holder på med en krem som heter Skinoren nå, noen som vet om den hjelper mot rødhet i ansiktet? Har ikke sett noen forskjell ennå men har bare brukt den i 1

Rødtryne skrev 19. mars:

Jeg ble så glad når jeg fant denne siden. Å se så mange andre plages med det samme problemet som meg er så lettende. Har lest igjennom veldig mange innlegg og skulle tro noen stod i mine sko? De skriver akkurat det jeg ville ha skrevet. Har ikke fortalt noen om det. Bestevenninna mi ler bare, så hun kan jeg ikke gå til. Tror jeg skal prøve den kremen som alle har anbefalt.

32j skrev 18. mars:

Til alle. Jeg synes vi rødmere skal tenke at i vår kyniske verden er det jammen godt at det sitter noen følelsesmennesker rundt omkring. Jeg rødmer lett når det er snakk om personlige temaer, og dettte tror jeg skyldes at jeg er en følsom person som er ydmyk, privat og viser stor (kanskje for stor) respekt for andre mennesker.

Røde meg skrev 17. mars:

Noen som vet om noen kremer eller noe som kan hjelpe mot rødming?

Gutt 17 skrev 14. mars:

jente 16: Jeg har desverre ingen tips med framføringer og sånt. Jeg har hørt at vist man tar en isbit i munnen før fremføringer så blir du ikke så varm eller noe men jeg vet ikke. Jorun: Det e vanskelig å ikke tenke på at jeg rødmer når jeg blir glovarm og det stikker i ansiktet mitt nesten. Det er ikke bare under fremføringen jeg blir rød, men jeg er alltid rød i ansiktet og blir verre i temperatur forskjeller, mat typer og vist jeg blir stresset eller flau. Ellers er jeg rød hele tiden så veldig vanskelig å ikke tenke på det, men jeg skjønner hva du mener.

Jorun skrev 12. mars:

Gutt 17 : Ikke tenk på at du rødmer. Hvis du bare tenker på selve fremføringen å ikke at du kanskje er knall rød i trynet, så er det ikke alltid du blir rød, iallefall er det sånn med meg.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Prolaps

Jeg opererte en prolaps i 1998, og har holdt det rimelig i sjakk med egentrening...

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...