Rødme - kommentarer side 11.

Fortsettelse av kommentarer fra side 10 om rødme.

Red Face skrev:

Finnes det kremer mot rødming?

Jente16 skrev:

Godt å se at jeg ikke er den eneste. Noen ganger rødmer jeg bare noen ser eller snakker med meg, selv om jeg ikke synes det er noe flaut. Det er å bli rød som er flaut og da blir det som regel værre. Særlig på framføringer på skolen er det ille, må bruke en veldig dekkende foundation i kinnene selv om det ikke er spessielt bra for huden min. Er det noen som vet om en foundation som dekker rødming bra og ikke tetter porene? Eller noe annet man kan smøre på? Krem?

Hello skrev:

Jeg vet ikke om noen råd egentlig, jeg sliter med det samme bare mye verre. Jeg har vært hos hudlege og alt, men jeg tror kanskje operasjon er løsningen for meg.

Mmm skrev:

Hei, jeg skal snart fremføre noe foran en forsamling og når jeg står der og snakker blir jeg bare rødere og rødere. Det er pinlig. Har dere noen råd?

Anonym skrev:

Hvordan går man frem med operasjon? Jeg vil gjerne ta operasjon. Jeg er konstant rød i ansiktet og blir verre ved alt folk har nevnt her nesten. Jeg trenger hjelp.

Inger 50 skrev:

Jeg kuttet nervene.

Tyren 1963 skrev:

Flott å høre at det er noen som er fornøyde etter operasjon og vil dele det med oss rødmere. Vi hører naturligvis mest fra de som ikke er fornøyde da de fremdeles leter etter svar og løsninger, sånn er det.

Inger 50: kuttet de nervene dine eller brukte de clips?

Inger 50 skrev:

Jeg vil si det så sterkt at jeg har fått et mye mer avslappet liv etter inngrepet jeg gjorde for et halvt år siden. Ingen har sagt at jeg rødmer etter operasjonen og jeg føler heller ikke at jeg blir varm og rød i fjeset lenger. Jeg tør å si akkurat det jeg har på hjertet. Jeg vet at jeg ikke blir rød og jeg tør derfor til og med å gå inn i samtaleemner jeg før ikke torde å begi meg utpå. Nå er jeg glad når noen ber meg med på ting, angsten for å rødme holder meg ikke lenger hjemme slik det begynte å bli den siste tida før operasjonen. Jeg kan møte folk på butikken, smile og prate og slipper den intense anstrengelsen jeg kjente for å unngå blikk, mennesker. Det er helt tullete å være redd for sånt, men bare vi som vet hva rødmeangst er for noe kan forstå det.

Jo, jeg svetter mer enn jeg gjorde, og merker at jeg svetter mer når jeg har fokus på det, kjenner etter. Men det synes nå i allefall ikke sånn som rødmingen gjorde og det er til å leve med. Her er det kanskje å velge mellom to onder men for meg var rødmingen mye verre. Jeg trener også mye, merker ikke at operasjonen har gjort noe med kondisjonen min. Jeg svetter mer enn elllers, men det er jo ikke uvanlig at andre som trener også gjør. Fint å høre at svettingen din har avtatt litt (forrige innlegg). Tror du det også kan ha litt med at du ikke lenger er så redd for å bli svett og dermed svetter mindre eller tror du det har en fysisk forklaring?

Slutt på rødmingen med operasjon skrev:

Søren heller, jeg mistet alt jeg hadde skrevet. Nå blir det langt kortere.

Kom tilfeldig over denne siden i leting etter en artikkel fra aftenposten om en bok om nerver gjennom historien. Jeg ble nemlig kvitt rødmeplagene etter operasjon hvor nervene til ansiktet fikk klemmer på.

Jeg rødmet nok som helt ung, men det var ikke et problem før noen kommenterte det da jeg studerte tidlig i 20 årene. Etter 2-3 runder med kommentarer så merket jeg det selv, og det ble verre og verre.

Da vi bodde mange år i varme texas så tok det helt overhånd, og jeg rødmet i tide og utide – også helt uten grunn (les: uten å være flau eller noen andre grunner som er typisk utløsende for normale). Det ble så ille at jeg nesten ble deprimert av det. Jeg unngikk folk og samtaler. Jeg kikket bort og ble forferdelig selvbevisst. Jeg gråt til kjæresten min og det var virkelig ille, spesielt fordi de fleste jo trodde det var en grunn hvis jeg rødmet, og det ble umulig å forklare at det ikke var det, for da virket alt jo bare enda dummere.

Så kikket jeg på nett og leste om denne operasjonen. Det viste seg at den ledende kirurgen på slike operasjoner jobbet i samme by – folk valfartet dit fra hele USA og også fra andre land. Dr.Garcia, het han.

Jeg fikk time og ble undersøkt (det var jo lett, jeg rødmet jo så snart han så på meg) og det viste seg at folketrygden dekket operasjonen.

16.mai 2003 la jeg meg under kniven og da jeg våknet var det vekk. Enkelt og greit. Helt snodig følelse. I operasjonsrusen hjemme malte jeg – og ikke før nå slår det meg at det er ganske komisk at det jeg malte var en knallrød bakgrunn som jeg helte blått over.

Brått var jeg hvit og matt som en porselsensdukke i huden – vel, jeg ble jo brun av solen, da. Men det var så rart å være så hvit og fin. Jeg hadde jo svettet mye i ansiktet også, og det ble også vekk.

Bivirkningene var tydelige: Jeg begynte å svette mye mer på kroppen. Den første sommeren var det virkelig mye på ryggen, brystet og i knehasene. Men så var det jo varmt i texas også. I Norge svettet jeg ikke like mye, men fortsatt mer.

Svettingen har avtatt og plager meg ikke så mye. Jeg har vel bare innsett at jeg som litt introvert type med et aktivt sympatisk nervesystem setter i gang med svetting (eller rødming før da) lett når jeg får oppmerksomhet eller snakker mye.

En annen bivirkning har vært at hendene mine ble knusktørre. Det merket jeg ikke før vi flyttet til tørre, kalde vinternorge. Hendene sprakk opp mellom fingrene og ble hvite og flassete der også, og det ble skikkelig ekkelt å ta på spesielt syntetiske klær, Men det er definitivt verdt bivirkningene.

Jeg har også funnet gode håndkremer etter mye leting, som funker, så hendene er fine. Må bytte håndkrem innimellom, men det er ok. Når det er fuktig luft går det bra uten.

Nå er det gått 7 år siden operasjonen og jeg rødmer fortsatt ikke, selv om det har skjedd i et par ekstreme situasjoner hvor det har vært veldig varmt og veldig god grunn til å rødme. Så det er mulig noe har grodd tilbake over klemmene, men i såfall er det lite, eller jeg er bare helt ute av den onde (mentale) sirkelen.

Så det var min historie. Jeg føler virkelig med dere rødmere, og anbefaler operasjonen på det varmeste faktisk. Det gjorde stor forskjell på mitt sosiale liv i den forstand at jeg ikke ble så redd for å snakke eller bli snakket til. Ja, det er jeg da overhodet ikke lenger.

Rød i fjeset skrev:

Jeg hater å være rød i ansiktet hele tiden. Det er så irriterende og ikke minst flaut. Jeg tør nesten ikke å gå ut av og til, og jeg er bare 17 år. Det har ødelagt for meg på skolen hvor jeg har masse fravær og får dårlig karakter muntlig på grunn av at jeg blir så rød og føler jeg hovner opp. Jeg holder på med en krem som heter Skinoren nå, noen som vet om den hjelper mot rødhet i ansiktet? Har ikke sett noen forskjell ennå men har bare brukt den i 1

Rødtryne skrev:

Jeg ble så glad når jeg fant denne siden. Å se så mange andre plages med det samme problemet som meg er så lettende. Har lest igjennom veldig mange innlegg og skulle tro noen stod i mine sko? De skriver akkurat det jeg ville ha skrevet. Har ikke fortalt noen om det. Bestevenninna mi ler bare, så hun kan jeg ikke gå til. Tror jeg skal prøve den kremen som alle har anbefalt.

32j skrev:

Til alle. Jeg synes vi rødmere skal tenke at i vår kyniske verden er det jammen godt at det sitter noen følelsesmennesker rundt omkring. Jeg rødmer lett når det er snakk om personlige temaer, og dettte tror jeg skyldes at jeg er en følsom person som er ydmyk, privat og viser stor (kanskje for stor) respekt for andre mennesker.

Røde meg skrev:

Noen som vet om noen kremer eller noe som kan hjelpe mot rødming?

Gutt 17 skrev:

jente 16: Jeg har desverre ingen tips med framføringer og sånt. Jeg har hørt at vist man tar en isbit i munnen før fremføringer så blir du ikke så varm eller noe men jeg vet ikke. Jorun: Det e vanskelig å ikke tenke på at jeg rødmer når jeg blir glovarm og det stikker i ansiktet mitt nesten. Det er ikke bare under fremføringen jeg blir rød, men jeg er alltid rød i ansiktet og blir verre i temperatur forskjeller, mat typer og vist jeg blir stresset eller flau. Ellers er jeg rød hele tiden så veldig vanskelig å ikke tenke på det, men jeg skjønner hva du mener.

Jorun skrev:

Gutt 17 : Ikke tenk på at du rødmer. Hvis du bare tenker på selve fremføringen å ikke at du kanskje er knall rød i trynet, så er det ikke alltid du blir rød, iallefall er det sånn med meg.

Jente 16 skrev:

Gutt 17: Jeg skal faktisk ha framføring i dag, bare i 5 minutter eller noe, men knall rød blir jeg nok uansett. Det verste med framføringer må være at jeg merker at jeg blir glovarm i hele meg, og at jeg begynner bare å tenke på at jeg ikke må rødme. Har du noen tips?

Gutt 17 skrev:

Hei jente 16.Jeg har det samme som deg. Jeg går på studiespesialisering også på videregående, og hver gang jeg sier noe i klassen blir jeg rød, eller hvis jeg snakker med en lærer alene. Det er veldig ubehagelig.

Jente 16 skrev:

Den røde jenta: Jeg føler akkurat det samme som deg. Jeg går på videregående, på studiespesialisering, og vi har ofte framføringer og det å være muntlig aktiv er viktig. Hver gang jeg sier noe i klassen merker jeg at jeg blir glovarm i hele fjeset, og blir nok mest sannsynligvis knall rød også, så fremføringer er ikke akkurat noe jeg ser fram til.

Noen som har tips? Jeg vil ikke ta noen operasjoner eller noe sånt, men heller endre på hvordan jeg selv er, hvorfor jeg reagerer slik som jeg gjør osv.

Den røde jenta skrev:

Jeg trodde at de bare var meg som slet med dette, men heldigvis er det ikke det. Jeg hater å bli rød og det skjer hele tiden, selv om jeg ikke er flau. Det tror jeg har ført til at jeg har blitt en veldig sjenert jente. Det er ikke alltid jeg gidder å si hva jeg mener for jeg vet jeg kommer til å bli rød. Det fører til at jeg får dårlige muntlige karakterer. Denne siden hjalp meg utrolig mye. Jeg føler meg ikke alene lenger.

Jeg er bare 14, snart 15 år, så jeg tror jeg er litt for ung til å ta opperasjoner. Så er det noen som har noen tips til å bli kvitt rødmingen uten opperasjoner? Hva heter den kremen egentlig?

Gutt skrev:

Noen som vet hva en operasjon koster? Jeg har blitt små mobbet i ca 2 år men det har ikke brydd meg. Men over til rødming, når jeg rødmer noen ganger tenker jeg bare inni meg "hva skjer?". Så går det over med en gang. Men når folk komenterer er det ikke lett å slippe unna med det.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....