Rødme - kommentarer side 11.

Fortsettelse av kommentarer fra side 10 om rødme.

Anonym skrev:

Jeg sliter med rødming også, har skrevet mange innlegg her inne. I morgen skal jeg til fastlegen min for 2. gang også håper jeg å få henvendelse til hudlege så jeg kan få ordnet dette rødme dritet. Håper jeg får noe som funker, jeg har tro på laser vil funke hos meg, men det er ganske dyrt.

Øyvind 28 skrev:

Hei anonym og anonym. Tror de anbefaler at man er ca 20 år eller noe. Tror det har noe med at man fortsatt utvikler seg når man er så ung. Jeg tok den når jeg var 21 og for meg har det gått supert. Ta kontakt med foreningen rød eller den nye hjemmesiden til Viv Sandengen for praktiske ting, så jeg ikke sier noe galt. Kan jo ha forandret seg mye fra jeg gjorde det til i dag. Skjønner hvordan du/dere anonyme har det, for jeg hadde det likedan. Det vil ordne seg. Mvh Øyvind

Frøken Rød skrev:

Lei: Ja, jeg går til psykolog. For meg hjelper det veldig. Jeg rødmer mindre og mindre. Selv om jeg begynte hos psykolog så sent som i vinter. Jeg kan fortsatt rødme, og da føler jeg at alt er ødelagt, men da prøver jeg å tenke at det er to steg frem og ett tilbake.

Det dreier seg om å endre tankemønsteret sitt; man rødmer fordi man er redd for å rødme. Derfor må man jobbe med denne redselen, og lære seg å tenke annerledes. Jeg jobber med dette hver dag, og blir stadig flinkere. Nettopp fordi jeg etterhvert erfarer at skumle sosiale situasjoner ikke er skumle. Jeg anbefaler terapi på det sterkeste. Forskning viser at kognitiv terapi er beste middel mot rødming/sos. angst.

Jente16 skrev:

Jente 25: Jeg har bare brukt en kremfoundation, dream matte mousse fra maybelline, men det ser ikke så veldig natulig ut, blir på en måte litt kornete. Og den gir ganske uren hud. Men har du, eller noen andre, tips til en foundation eller et mineralpudder som demper rødminga bra?

Jeg har kjøpt den kremen fra biotherm som ble anbefalt her, men har ikke rukket å prøvd den. Skal man ha den over eller under den vanlige hudkremen?

Lei skrev:

Har noen erfating med kognitiv terapi dvs. å få behandling ved timer til psykolog?

Anonym skrev:

Hei øyvind. Jeg sliter med veldig rødhet i ansiktet og blir verre uansett hva jeg gjør. Om jeg sitter hjemme alene og hører på musikk og det er litt varmt i rommet så kan jeg bli veldig varm og knall rød. Hvis jeg snakker med foreldrene mine, venner eller lærere blir jeg veldig rød også, og det demper seg ikke før mange timer. Jeg er bare 17 år men kan jeg ta operasjo tror du? jeg har veldig lyst å ta operasjon eller eventuelt laser som kan kanskje hjelpe meg også, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få hudlegen min til å ta laser på meg og hvor mye dette koster.

Anonym skrev:

Hei øyvind. Er det mulig for meg å ta operasjon? jeg er bare 17 år, blir 18 om 2 måneder. Har så lyst å ta operasjonen siden dere sier dere får et nytt liv. Jeg tør nesten ikke å gå ut vist det er litt for da kan jeg bli veldig rød.

Julie skrev:

Jeg rødmer veldig lett, og så blir det bare verre når jeg merker at jeg blir rød. Da rødmer jeg over at jeg rødmer. Jeg rødmer også bare av at noen snakker til meg, eller hvis jeg sier en komentar, og folk syns det er morsomt/en bra komentar. Da rødmer jeg. Hater det, føler at det stopper meg fra veldig mye.

Jeg tør foreksempel ikke gå på en fest, for at jeg er redd for at jeg skal rødme. Dette er et stort problem for meg. Men jeg har faktisk et tips som av og til hjelper, og det er at viss du skal vere med, eller bare bort for å snakke med noen, så hjelper det og bestemme seg for at du ikke skal rødme, du skal tørre dette og det er ikke farlig. Så tenker du ikke mer på det. Det kan hjelpe av og til.

Anonym skrev:

Har dere noen råd for å bli kvitt rødming ? Har prøvd alt utenom operasjon.

Jente 37 skrev:

Hei, jeg vil bare si at operasjonen ift. rødming forandret mitt liv totalt. Jeg tok operasjonen i Arendal i 2001, og har ikke angret en dag.

Øyvind 28 skrev:

Jeg har skrevet flere ganger her inne. Se side 6 for å lese min kortversjon av livet mitt. Jeg er nå en lykkelig mann takket være operasjonen. Det hadde jeg aldri trodd når jeg var på det værste med rødmingen. Still meg gjerne spørsmål. Vil hjelpe noen, for jeg vet hvordan dere har det.

Anonym skrev:

Hei jente 25. Takk for inormasjonen. Jeg håper det ordner seg for meg også. Jeg kan fortelle min historie med rødming. For det første er jeg bare 17 år, men har slitt med dette i 3 år. Jeg har alltid hatt en rødfarge i ansiktet, men ikke før 3 år siden be jeg oppmerksom på dette. Jeg er alltid rød i ansiktet så kan ikke kalle det rødming tror jeg, det blir en sterkere rødfarge når jeg får et slags sosial angst anfall, når jeg blir stresset, flau, uten noe grunn, kan bare sitte hjemmet å se på tv, når noen ser litt rart på meg, når personer snakker til meg som eksempel, venner, foreldrene mine, familien, lærere osv.

Jeg har vært hos fastlegen min og fortalte om at jeg var veldig rød i huden og sånt. Jeg fortalte ikke at det ødelegger mye i livet mitt for det tør jeg ikke å fortelle til noen helt ennå. Så jeg fikk henvendelse til hudlege. Hudlegen så på meg og undersøkte meg. Jeg tenkte kanskje at jeg hadde rosacea men han sa det ikke var det, men det var at blodårene mine i kinnene er lenger ut på i overflaten enn normalt.

Jeg fikk altså en krem som heter skinoren, jeg har brukt denne i litt over 1 måned, jeg har ikke merket noe forskjell, at jeg har blitt mindre rød eller noe. Så jeg er misfornøyd med den kremen. Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre egentlig, jeg føler at dette har ødelagt mye i livet mitt, jeg klarer ikke å nyte noen deler av livet mitt, jeg føler jeg mister venner. Det er jo ikke farlig å være rød liksom, men følelsen jeg får når jeg kjennr jeg blir knall rød og varm er ganske vondt, humøret går vekk, smilet mitt forsvinner. Jeg har lyst å prøve lasere, men hvordan får man gjort det? Koster det mye? Jeg har altså ikke mye penger. Jeg kan heller egentlig ikke ta operasjon nå for jeg har ikke mulighet å komme meg til noe sykehus, og jeg vil ikke at foreldrene mine skal vite noe om dette, selv om det største ønske mitt er å ha normal hudfarge. Så jeg må vel holde ut med rødmingen/rødheten i ansiktet noen år til.

Jente 25 skrev:

Til anonym: Du spør om hvordan man går frem for operasjon. Det står skrevet tidligere her, men kort oppsummert: Gå til fastlegen og si du ønsker operasjon mot rødming. Mange fastleger vet lite om operasjonen, så ordentlig informasjon får du som regel ikke før møtet med kirurgen. Han henviser deg til nærmeste sykehus som utfører operasjonen.

Dersom du ønsker annet sykehus kan du si det til legen din siden det er fritt sykehusvag har du krav på å velge selv. Jeg spurte om å få operasjoen på ahus sider det er av de stedene som utfører flest slike operasjoner i Norge i året. Det er 2 leger som gjør det der. Knut Kristiansen heter han som opererte meg.

Fastlegen din sender altså en "søknad" til sykehuset for deg. Etter ca 6-7 mnd fikk jeg svar om at det var satt opp avtale med kirurgen (k. kristiansen). På timen pratet han om selve inngrepet, bivirkninger osv. Du får også tilsendt info om prosedyren og bivirkninger rett før timen med legen. Etter dette må du ta den endelige avgjørelsem om du ønsker operasjonen eller ikke. Dersom du fortsatt ønsker setter de opp operasjonsdato til deg.

Jeg er utrolig fornøyd med operasjonen, har ikke rødmet siden, har bivirkninger som er veldig små i forhold til problemene jeg hadde med rødming, men husk at noen får store bivirkninger også, så prøv alt annet først.

Operasjonen er gratis, men det er jo litt ventetid, men når man er i gang går det veldig fort. Uansett hva du velger ønsker jeg deg lykke til, bare å spørre om du lurer på noen mer. Vet hvordan det er og er et utrolig vanskelig valg å ta, men det ordner seg helt sikkert for deg også

Til jente 16: Har du prøvd mineralpudder over foundation? Tips til dere gutter kan være å bruke mineralpudder, men man må lære seg å ta det på riktig. Når man tar det på riktig ser det veldig naturlig ut, altså så slipper man å se at man har sminke på. Bare pudder alene skjuler nok ikke helt, men kan dempe intensiteten i rødmingen mye.

Tomattryne skrev:

Rødming er noe av det værste jeg vet. Jeg kan rødme når som helst, men mest når folk spør meg "liker du han eller?" "Har du kjæreste eller?" Selv om jeg ikke liker han, eller har kjæreste. Jeg blir sprut rød med en gang, og når jeg rødmer blir jeg flau av å rødme, så da rødmer jeg enda mer. Jeg kan bli rød bare jeg tenker på at jeg rødmer. Det som er ekstra ille er når folk sier "Se så rød hun er a" eller "Nå rødmer du!" og så ler de av det. Dette er veldig ille og jeg tenker mye på å ikke rødme, selvom jeg ikke burde det. Men er det noen som vet om noen sminketips som demper rødmingen? Har prøvd mye, men blir bare rød igjennom sminken.

Red Face skrev:

Finnes det kremer mot rødming?

Jente16 skrev:

Godt å se at jeg ikke er den eneste. Noen ganger rødmer jeg bare noen ser eller snakker med meg, selv om jeg ikke synes det er noe flaut. Det er å bli rød som er flaut og da blir det som regel værre. Særlig på framføringer på skolen er det ille, må bruke en veldig dekkende foundation i kinnene selv om det ikke er spessielt bra for huden min. Er det noen som vet om en foundation som dekker rødming bra og ikke tetter porene? Eller noe annet man kan smøre på? Krem?

Hello skrev:

Jeg vet ikke om noen råd egentlig, jeg sliter med det samme bare mye verre. Jeg har vært hos hudlege og alt, men jeg tror kanskje operasjon er løsningen for meg.

Mmm skrev:

Hei, jeg skal snart fremføre noe foran en forsamling og når jeg står der og snakker blir jeg bare rødere og rødere. Det er pinlig. Har dere noen råd?

Anonym skrev:

Hvordan går man frem med operasjon? Jeg vil gjerne ta operasjon. Jeg er konstant rød i ansiktet og blir verre ved alt folk har nevnt her nesten. Jeg trenger hjelp.

Inger 50 skrev:

Jeg kuttet nervene.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...