Rødme - kommentarer side 18.

Fortsettelse av kommentarer fra side 17 om rødme.

Gutt21 skrev:

Hei, godt å se jeg ikke er alene når det kommer til den rødmingen. Rødming har vært et problem for meg siden jeg var rundt 10 år gammel. Sliter med mye av det samme som andre her forteller om. Jeg har alltid håpet at det var noe jeg skulle vokse av meg, men problemet har ikke forbedret seg.

For meg kommer det når all oppmerksomhet er rettet mot meg av flere personer enn 1, når jeg skal betale i butikken, når det er forventet at jeg skal si noe av betydning, som f.eks å forklare noe, fortelle en historie, eller svare på et uventet spørsmål osv. Rødmer også av og til når jeg sitter helt alene hjemme foran laptopen, altså helt uten grunn. Jeg kan tilogmed rødme ved å bare prate med min far eller mor. Så jeg tror ikke det kommer av trygghetsfølelse/selvtillit.

Jeg begynner å føle at rødming nå styrer mer og mer av livet mitt. Noe jeg syns er veldig dumt. Jeg sløyfer gjerne visse situasjoner og ting jeg egentlig har lyst til å gjøre. Så nå har jeg bestemt meg at jeg skal få hjelp.

Har tidligere prøvd å bare godta det, gjøre ting selvom jeg vet at jeg kommer til å rødme, men for meg så føler jeg meg ofte dårlig når jeg rødmer. Jeg klarer ikke å tenke klart (hjernteppe), jeg begynner gjerne å skjelve og får generelt sett en elendig følelse i hele kroppen. Så det er ikke verdt det for meg.

Svetter også litt i håndflaten og under beina, så lurer på om en operasjon er en god ide for meg? Er også litt redd for svettebivirkningene. Betablokkere er jeg også usikker på mtp at jeg trenger å prestere 100% da jeg har startet et krevende studie. Noen som har informasjon rundt dette?

Jeg er lei av å føle meg fenglset i min egen kropp, så håper det er hjelp å få, for både meg og alle dere andre som sliter med dette.

Rauda skrev:

Finnes det krem mot rødming, eller er dette bare tull? Er det sånn grønn krem mot rød hud som menes da, for det blir jo ikke det samme. Hvor mye koster en operasjon mot rødming i Norge, og er det kun i Akershus de gjør dette? Er det under full narkose? Kjenner rødming hemmer med i mangen situasjoner, er livredd for at det skal komme for bli så rød, så rød. Sånn at folk bare ser rart på meg, og nesten bli litt ubekvemme. Skikkelig ubehangelig følelse, har lyst og gjøre noe med det.

Basse skrev:

Problemet kjære rødmere er at de som er blitt kvitt rødmingene sin gjennom en operasjon eller på andre måter ikke sitter og googler på rødming lenger. De er kvitt problemet sitt og har fått nye problemer å bekymre seg over.

Jeg har det nesten sånn at jo mindre grunn det er til å rødme jo mer rødmer jeg (sammen med familie, nære venner etc.). Jeg kan godt prate og underholde en større folkemengde uten å rødme noe særlig. Da har jeg mer enn nok med å prøve å være morsom og da glemmer jeg hele rødmingen, og rødmer mindre.

Dette betyr at mye av dette er psykisk. Selv om jeg er overbevist om dette også er fysisk da jeg har fått høre at jeg er rød når jeg ikke en gang visste at jeg var det. Jeg skrev en gang til hu i foreningen Rød om problemet mitt, da var en av anbefalingene at jeg bl.a. skulle bytte jobb (da jeg er i mye møter i jobbsammenheng). Dette synes jeg var et dårlig svar.

Jeg har for lenge siden bestemt at rødmingen ikke skal få sette noe stopper for meg, da får jeg heller leve med det og så får enkelte synes jeg virker litt rar. Men det jeg lurer på, det må da finnes noen krem som kan fikse dette? F.eks. en krem som gir en eller annen kulde reaksjon når man blir varm. Jo mer stressa og varm man blir i fjeset, jo mer avkjølende virker kremen. Dette er jeg overbevist om hadde kunnet holde rødmingen mer eller mindre i sjakk.

Vet noen om noe sånt? evt. kan noen finne opp en slik krem så kjøper jeg villig.

Bossie skrev:

Hei. Er det egentlig noen her som har blitt kvitt rødmingen helt, eller ihvertfall så og si av denne operasjonen? Virker som det nesten er et flertall som ikke for forbedret rødmingen eller at tilstanden går tilbake til normalen etter litt tid. Det gjør meg litt skeptisk til om jeg bør gå for operasjonen, selv om jeg over en lengre periode nå har sagt til meg selv at noe må gjøres, og at det er på tide å gjennomføre det nå.

Gutt 17 skrev:

Det var godt å lese om andres problemer for å innse at man ikke var helt alene i verden. Rødmer selv mye men går opp og ned. På dårlige dager er jeg livredd for å få oppmerksomhet i folkemengder å rødmer på et blunk. Tror dette henger mye sammen med selvtilliten og selvfølelsen og skal prøve å jobbe med det framover. Er det noen som vet om noen kurs man kan gå på som er bra for å øke selvtilliten?

Hei 22 skrev:

Heisan, jeg er tydeligvis en av dere. Jeg kjenner meg veldig godt igjen hos de fleste av dere, men har nå nylig begynt å tenke på hva jeg kan gjøre for å få slutt på rødmingen. Jeg har slitt med rødmingen siden første gang jeg så en pen jente da jeg gikk på barneskolen. Altså har jeg slitt med dette 11-12 år. Da jeg så denne pene jenten var jeg uheldigvis ikke alene og dagen etter fikk jeg kallenavnet rødtopp. Hehe, dette hjalp jo meg fint lite, og jeg ble da ett mobbe offer. Rødmingen min synes bare guttene var morsomt og rart, noe som da var mer enn nok grunn for å mobbe meg (disse som var mine gode venner), mens jentene så på dette som en slags sykdom (har sikkert noe med at jeg var mobb offeret) og sa ofte at jeg var stygg og ekkel. Videre på ungdomskolen kom jeg i klasse med en jente som hadde samme problemet, men hun sluttet plutselig med det. Hun sa hun hadde lært å kontrollere det, mens jeg ble skuffet og følte meg aleine nok en gang.

Jeg flyttet så vækk da jeg begynte på videregående, og heldig som jeg var havnet jeg i klasse med bare jenter, og det var også her jeg fikk min første kjæreste. Vips så var rødmingen borte? Hva skjedde, plutselig tenkte jeg ikke mer på det.

Da jeg flyttet tilbake etter noen år, og det var slutt med kjæresten kom problemene på rullende bånd, og det ble bare værre og værre. Rødmingen kom tilbake for fullt, etterhvert la jeg merke til en slags sjelving i nakken når jeg snakket direkte til folk og så de i øynene, føltes som om hele hodet ristet (Hva kan det være? Noen andre som har opplevd liknende?). Frykten for å få oppmerksomhet ble enorm og en god dag for meg var egentlig en dag der ingen hadde lagt merke til meg. Jeg ble så sint og følte at jeg måtte være alvorlig syk, og jeg så for meg at jeg måtte lide av angst. Med denne tanken borret inn i hodet kom depresjoner. Siden jeg følte at jeg slet så mye turde jeg ikke å oppsøke noen og be om hjelp (for innerst inne visste jeg hele tiden at det overhodet ikke var noe galt med meg, bare bagateller), så jeg kjøpte flere selvhjelpsbøker og fagbøker om alt jeg trodde feilte meg, men lite hjalp meg, men jeg lærte noe iallefall.

Det jeg kom frem til og som jeg føler har vært en slags løsning for meg var at jeg satte meg ned og laget en oversikt over alt jeg hadde lyst til å gjøre, hvilke interesser jeg hadde, og hvilke typer mennesker jeg likte. Så satte jeg igang med å gjøre noe som er meningen at vi skal gjøre: akkurat det vi selv har lyst til og med akkurat de personene jeg har lyst til å gjøre tingene med. Jeg kuttet nærmest alle bånd med de som bare har tråkket meg ned i driten, som jeg tidligere hadde sett på som venner, til og med bestevenner. Men nå har jeg de :) og jeg føler meg mye bedre og har det mye gøyere.

Jeg rødmer fortsatt, men tror trikset er å overbevise seg selv om at du ikke bryr deg om hva folk synes om deg. Det viktigste må jo være å synes godt om seg selv? Gjøre ting som gjør en glad og heller ta disse rødme dagene med en klype salt. Tror du virkelig at vi som rødmer har det så mye værre en folk som ikke gjør det?

Uansett er jeg veldig enig i folk her som har lyst å fjerne rødmingen, for jeg tror veldig på at dette kan forbedre livskvaliteten til mange. Kan også hende at jeg er på en bølgetopp nå, men jeg vil iallefall prøve å være der så lenge som mulig. Håper at folk som tar operasjonen forteller hvordan det siden har gått, og om det anbefales eller ikke. Ellers er jeg blitt veldig nyskjerrig på disse kremene og pillene som kan prøves. Hvor får jeg kjøpt dem, må jeg besøke fastlegen for å få resept?

Det var mye dette her, men lykke til folkens :)

Bosse skrev:

Hei. Er det egentlig noen her som har blitt kvitt rødmingen helt, eller ihvertfall så og si av denne operasjonen? Virker som det nesten er et flertall som ikke for forbedret rødmingen eller at tilstanden går tilbake til normalen etter litt tid. Det gjør meg litt skeptisk til om jeg bør gå for operasjonen, selv om jeg over en lengre periode nå har sagt til meg selv at noe må gjøres, og at det er på tide å gjennomføre det nå.

Prins Valiant skrev:

Hei alle dere som sliter, ikke lett det her. Jeg har opperert selv for 5 år siden, men er like ille igjen og svetter som en gris. Prøver akupunktur, har hørt det skal hjelpe. Akkurat nå bruker jeg brunkrem inntil videre.

Jente 25 skrev:

Hei gutt 24. Du må ta kontakt med fastlegen din, han henviser deg videre til sykehus. Etter en stund får du brev fra sykehuset om konsultasjon med kirurg der. Du får også tilsendt skriftlig info om operasjonen, bivirkninger osv. Først i møte med kirurgen vil du få god info om inngrepet tror jeg, for fastlegen vet trolig ikke så mye om det. Før du oppsøker lege kan du snakke med Vivi Sandengen, hun driver foreningen rød og har jbbet med rødmere i mange år. Jeg ringte henne og følte jeg fikk god forklaring av henne siden hun prater med mange som skal ta operasjon og kan mye om emnet. Uansett hva du velger ønsker jeg deg lykke til, vet hvordan det er.

Gutt 24 skrev:

Hei, hvordan går man frem hvis man vil ta en slik operasjon? Er det noen man kan ringe/maile for å få informasjo om denne, eller må man til fastlege først?

Jente 25 skrev:

Til Oslomann: Jeg spurte kirurgen som opererte meg om det er noen som får rødmen tilbake. Han sa noen få fikk det (lurer på om han sa 6%). Da kunne man operere en gang til, men da er det bare ca 50% som ble kvitt rødmen. Tror ikke det var noen fler bivirkninger ved operasjon nr 2 enn 1.-men spurte om så mye da jeg pratet med kirurgen at jeg husker ikke helt.

Sol skrev:

Jeg var i Sverige for 5 år siden. Der kutta de nerver. Jeg har fått et helt nytt liv.

Oslomann skrev:

Til gutt 20: Hei er det noen grunn til at du ikke vil ta en operasjon til hvis dette vil hjelpe? Har du startet å rødme som før operasjonen? Er det noen som vet hva en gjør ved eventuelt en operasjon nr 2 og om eventuelt bivirkninger da?

Gutt 20 skrev:

Hei alle sammen, jeg føler med dere. Har vær plaget med rødming hele livet, men tok initiativ til å operere, der legen brant/kuttet nerver.

Effektene var at Jeg fikk tørre hender (jeg hadde også problem med svette i hendene), så dette var bra. Rødmingen i ansiktet ble til en viss grad lettere, men trappet opp igjen etter et år.

Jeg har ikke tenkt å begynne på betablokkere, eller andre typer som skaper bivirkninger. Ikke har jeg tenkt å utføre enda en operasjon, da de foreslo at det ville være større sjanse for at rødmingen vil forsvinne etter operasjon nr. 2. Siste utvei er å bruke sminke. Har hørt at Sheer cover fra TV shop kan dekke over det meste.

Oslomann skrev:

Hei, nå er det litt over et halvt år siden jeg tok operasjon for rødming og tror ikke jeg har rødmet enda. Det har kanskje vært nære på et par ganger, men det kan ha noe med at jeg fortsatt tenker på det hele tiden. Vet ivertfall at jeg ikke rødmer for ingenting lenger, og det er veldig godt og angrer ikke på operasjon. Jeg svetter nok en god del mer på mage og rygg men i det daglige er det ikke noe problem. Når jeg er på besøk en veldig varm dag svetter jeg nok litt, men ingen som merker noe. Skal jeg klippe grasset eller jobbe i varmen blir t-skjorta våt og må skifte den når jeg er ferdig. I normal tempratur og aktivitet er det ikke noe problem. Slik det er nå så angrer jeg ikke på operasjon og det er godt å slippe å rødme for ingenting. Jeg trenger nok noen år på å bygge meg opp etter mange år med rødming.

Jente 25 skrev:

Til girl23: Kan ikke annet enn å si at jeg vet hvordan det er og det er noe dritt. Hater at folk skal fortelle deg at man rødmer. Å gjør jeg det liksom, oj så rød du ble nå kan folk få seg til å si. Jeg er som du kanskje har lest over operert mot rødme, men jeg kommer ALDRI til å si til noen at de rødmer, jeg prøver da å overse det, for det er det jeg selv ønsket folk skulle gjøre. Er jo noen småting man kan gjøre for å forbedre situasjonen. J19 skriver noe om en krem som hjalp henne. Ellers kan jo psykolog hjelpe noen. Betablokkere hjelper også noen, men må til lege for å få dette. Jeg valgte etter mange års vurdering operasjon da jeg følte mitt eneste store sosiale problem var rødmingen, som rett og slett ga meg litt sosial angst. Det var ikke et lett valg da jeg vet det kan gi store bivirkninger hos noen få. Jeg vurderte min situasjon og fant ut at jeg er villig til å ta mye bivirkninger og likevel få det bedre sosialt. For meg har operasjon (foreløpig) ikke gitt noen store bivirkninger. når det er veldig varmt(eks 30 grader) kan det hende jeg svetter litt mer på ryggen enn før, men ikke så mye at det synes på skjorten, så ikke mye. Mulig jeg ikke svetter mer enn før operasjonen heller, men er så opmerksom på det nå. har også fått tørre hender. Siden jeg ble kvitt min rødme er disse små bivirkningene bare bagateller. Men som jeg sa operasjon er jo drastisk tiltak.

Girl23 skrev:

Jeg har slitt med rødming en stund siden jeg begynte på videregående. Den kom plutselig i ungdomsårene, men jeg har ikke blitt kvitt problemet enda. Jeg rødmer i alle situasjoner, men er jeg sliten rødmer jeg gjerne mye. Jeg kan rødme på jobb, hjemme og ute. Når jeg rødmer klarer jeg ikke å konsentrere meg om andre ting enn det. Jeg får ikke gjort noenting da. Jeg hater kommentarer av andre når jeg rødmer: oi så rød du var, går det bra med deg? nå er du veldig rød? Nå rødmer du mindre? du er mest rød der og der. Hjelp, jeg trenger hjelp rett å slett.

Gutt19 skrev:

Sliter også en del med rødming. Jeg har kanskje et litt spesielt tilfelle: jeg blir nemlig rød i helt tilfeldige situasjoner, som oftest uten noen grunn. Jeg kan f.eks. sitte på jobben i den største sinnsro, og plutselig kjenner jeg den voldsomme rødmen springe ut oppover halsen og i ansiktet. Disse situasjonene er nesten aldri spesielt stressende eller sjenerende, men helt nøytrale. Jeg pleier å puste tungt ut og inn når jeg kjenner rødmen komme, og prøver å slappe av i hele kroppen. Det hjelper ofte. Jeg har tenkt på at større sinnsro gjennom meditasjon kan være til hjelp.

Oslo jente 21 skrev:

Hei alle sammen. Fant denne siden nå og har lest alle komentarene deres. Jeg har det akkurat som dere. Rødmer bare noen nevner navnet mitt omtrent i folkeforsamlinger. Men det har ikke vært sånn hele livet. Det begynte vel i tenårene og har fortsatt siden. Kan ikke dra i familiemiddager eller vennemiddager osv uten å sitte hele tiden å håpe på at ingen skal spørre meg om noe eller sette oppmerksomheten over på meg, slik at jeg rødmer. Og når man sitter å fokuserer så mye på det blir det jo kun værre når det først skjer. Mine tips er å ha en vannflaske i nærheten f.eks i timen på skolen eller møter. Sette seg på første rad under div forelesninger. Hvis du da rødmer er det nesten ingen som ser det og du føler deg tryggere. Ellers er det mye lettere å glemme det hvis man opptrer i halvmørkt rom eller stearinlys belysning, da er det ikke så lett å se det. Har tenkt til å gå til fastlegen og prøve en type betablokkere. Jeg har hørt at det kan virke for noen. Bruker foundation til daglig, men det hjelper ikke noe særlig, vil helst ikke ha på for mye heller. Føler at jeg er så ung enda også. Jeg vil ikke ha det sånn resten av livet. Setter pris på mer info om operasjon, selv om jeg ikke tenker på det helt enda. Fint å kunne snakke med noen om det, for har ikke tatt det opp med vennene mine eller kjæresten min selv om de sikkert ser det iblant.

J19 skrev:

Heisann. Jeg er en jente på 19 år som har slitt med rødming siden jeg var 14-15 år. Det har hindret meg både sosialt og i jobbsammenheng. Jeg har prøvd både betablokkere og psykolog, men ingenting hjalp. Jeg vurderte lenge operasjon, og til slutt gikk jeg til fastlegen min. Etter ca 3 mnd fikk jeg brev av ahus om at jeg står på venteliste. Jeg var rimelig sikker på at jeg ville gjennomføre operasjonen, men etter litt research på nettet, førte det til en god del tvil. Bivirkningene er dramatiske, selv om også mange er heldige med operasjonen. Jeg gjorde litt mer research , og jeg leste noe om en grønn krem som man kunne bruke under make up. I min skepsis, gikk jeg til parfymeriet og spurte etter denne kremen. Jeg fikk en liten krem fra Biotherm som kostet 185 kr. Jeg gikk hjem og tok den på, og så sminke oppå der igjen. Det så overraskende naturlig ut. Da jeg gikk på jobb samme dag, gikk jeg ofte forbi speilet, også da jeg snakket med folk (noe som utløser min rødming), og jeg så at jeg ikke var rød i det hele tatt, tvert i mot var jeg heller bleik. Jeg ble så overrasket over virkningen av den kremen, at nå, bare etter 1 uke, har jeg fått forbedret livskvalitet. Jeg er glad, motivert, og ser heller frem til studiene til høsten, istedenfor å grue meg. Denne kremen må jeg bare anbefale til alle som sliter med rødming, du vil bli overrasket. Jeg kjøpte kremen fra Biotherm på Estetique. Lykke til :)

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....