Rødme - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om rødme.

40+ skrev:

Jeg har lest de fleste innleggene på denne tråden og det er som å lese om seg selv. Når det gjelder opprasjonen så har jeg selv tatt den. Den ble gjort i Sverige på slutten av 90 tallet. På den tiden var ikke denne opprasjonen lov i Norge og man fikk heller ingen stønad. Betalte mellom 20 og 25000kr. På grunn av dødsfall under narkose, så ble denne opprasjonen forbudt i Sverige og ikke lenge etter så ble opperasjonen lov i Norge. Jeg hadde vært plaget med rødming ca 10-15 år + at jeg i løpet av disse årene også begynte å bli mere og mere plaget med tørr hud, sviing og ubehag i ansiktet. Dette var mest plagsomt etter trening og når jeg hadde vært i kontakt med f.eks kjemikalier og parfyme. Overgang fra kulde til varme ble også ett problem fordi jeg kokte i ansiktet (ble veldig rød) og det kunne ta både 2 og 3 timer før det roet seg.

Jeg prøvde å få hjelp, men ble ikke forstått. Ved en tilfeldighet så fikk jeg vite om denne opprasjonen og før det var gått 3 mnd. så var jeg opperert (Dette skulle jeg, ingen fikk stoppe meg, dette var min redning). Ukene etter opperasjonen prikket det både her og der og jeg begynte og svette mer på de stedene som det var opplyst kunne bli verre. Merket også at rødmingen forsvant og det var deilig. Var bare så synd at rødmingen kom snikende tilbake etter noen mnd. Svettingen kunne være plagsom, spesielt når det var varmt i været. Det piplet og rant selv når jeg satt i ro. Hendene ble tørrere og ikke minst kaldere selv på varme sommerdager. Før opprasjonen svettet jeg lite i hode ved fysisk aktivitet når et det helt tørt (kommer ikke en dråpe).

Mine plager i dag er at jeg er sensitiv mot alt som lukter, har tørre og kalde hender, føtter, hofter, rumpe, rundt brystvortene og til og med pungen er kald (ja jeg er mann eller gutt om dere vil. Rødmingen er der også, men er verst når jeg har mye ubehag i slimhinner (nese). Har prøvd det meste av behandlinger men ikke mye hjelp å få, føler legene bruker denne opprasjonen (du kan takke deg selv), snakker vi dobbel moral. Men så lenge det er liv så er det håp. Det jeg vil fram til er at jeg vil at dere skal tenke dere godt om før dere hopper på denne opprasjonen. Jeg vet at noen har fått det bedre etter denne opprasjonen, men jeg og mange andre er ikke en av dem.

Anonym:) skrev:

I fjor fant noen venner av meg ut at jeg ble fort rød i ansiktet. Jeg bare lo med og ikke brydde meg. Etterhvert ble det slik at de brukte det mot meg hele tiden. Sa det hele tiden både foran bare meg og med mange flere til stedet. Så klart når det var mange der ble det morsommere for dem, flere og flere ertet meg. De mente det bare var morsomt, men det syntes jeg også første gangen. Nå er jeg lei.

Dette skoleåret tenkte jeg skulle bli bra, kanskje jeg var heldig å slapp unna dette. Men neida, en dag var det en klassekamerat som sa: hvorfor rødmer du? Uten at jeg gjorde det. Såklart rødmet jeg da. Og jeg ble bare mer og mer rød. Hadde egentlig bare lyst å gjemme meg. Jeg har klart før å le det vekk, eller ikke bry meg. Men jeg ble plaget hver dag med det over lengre tid. Jeg er nesten på gråten hver gang det skjer.

Mann 60 skrev:

Anonym: Rødheten i kinnene skyldes at det er tett i tett med blodkar ytterst i huden. Blodkarene utvides ved påvirkning av varme, alkohol mv samt et overaktivt nervesystem. Vi blir derfor ikke mindre røde av operasjonen som kutter stressnerven. Selv om vi slutter å rødme som følge av oppmerksomhet fra andre eller tanker om ubehagelige ting som vi ønsker å holde skjult for andre, så vil blodkarene ytterst i huden fortsatt medføre rødhet i vekslende styrke. Denne rødheten kan bare dempes ved å fjerne blodkarene. Dette gjøres mest effektivt med laser. Jeg har i 15 år prøvd behandling med forskjellige lasere og med IPL. Etter min erfaring er det bare laseren Vbeam perfecta som gir resultater. Denne laseren har Rikshospitalet og Hudklinikken.

Operasjonen som kutter stressnerven, kan antakelig medføre en forverring av rødheten i kinnene for oss som har mye blodkar der. Selv om den hastig oppflammende rødmingen blir borte, synes det for meg som om operasjonen påvirker blodstrømningene. Dersom kinnene først blir fylt opp med blod på grunn av varme eller tretthet, så tar det lengre tid før vi oppnår normal farge igjen.

Jente 23 skrev:

Det er helt forferdelig at folk sliter så mye med rødming at det går utover det sosiale livet, og at det faktisk fører til at man holder seg for seg selv. Det er trist å lese om historien til anonym, der kjæresten var utro og du sluttet på skolen. Temaet er så tabubelagt i samfunnet selv om så mange sliter med dette, det er synd.

Jeg snakket litt med legen om dette, og det virker som om at de som er konstant røde i ansiktet ikke vil få noe særlig virkning med operasjon, men at kanskje laser kan fungere, slik som mann 60 skriver. Dersom nervesystemet er overfølsomt, og man rødmer for den minste lille ting men ikke er normalt rød i ansiktet, kan operasjonen være en hjelp.

Anonym skrev:

Hei mann 60. Hvis operasjonen fjernet rødmingen og sosial angsten din, ble ikke du mindre rød i ansiktet da? permanent?

Mann 60 skrev:

Hei anonym. Jeg hadde røde kinn før jeg tok operasjonen og operasjonen endret ikke noe på rødheten. Bare rødmingen og sosial angst forsvant. Etter langvarig behandling med laser, Candela Vebeam, ble jeg kvitt det meste av rødheten.

Anonym skrev:

Heisan Anonym. Jeg har det på helt lik måte som du har det. Jeg er allerede rød i ansiktet, men med en gang noen snakket til meg på skolen, eller jeg skulle fremføre noe, eller bare noen så på meg kunne jeg bli knall rød og det gikk ikke vekk før skoledagen var over. Det var helt forferdelig. Jeg gruet meg hver eneste dag til skolen og skulket derfor mye. Når jeg var ferdig med videregående skole første året, så fikk jeg meg en kjæreste (gjennom nettet) og vi begynte på skole i Hardanger (internat skole) og jeg tenkte dette kunne bli starten på et rødme fri år, men neida. Jeg forsatte gamle takter og tilslutt slo kjæresten min opp med meg var utro med en i klassen min, og jeg taklet bare ikke noe mer, så jeg slutta på skolen.

Nå er jeg blitt litt bedre, har fått litt mer selvtillit, men er ikke kvitt problemet. Har vært hos hudlege tre ganger, brukt laser, men det har ikke hjulpet. Jeg har også prøvd noen kremer som ikke skjuler så mye. Jeg vet ikek hvor gammel du er, men håper det ikke er så ille med deg, og at du må holdet motet oppe. Jeg føler det litt sånn at jeg har kastet bort utdannelsen min, gleder i ungdomsårene sånn som å gå på fester, ut på byen osv, være sosial.

Jeg har nesten bare låst meg inne på rommet og føler meg trygg her. Bare på grunn av rødhet i ansiktet. Er det noen her som har tatt operasjonen som var allerede rød i ansiktet? Jeg vet ikke om det vil hjelpe meg.

Anonym skrev:

Jeg er enig i absolutt alt dere skriver og føler. Jeg har alltid vært en glad og utadvendt jente helt til jeg startet på ungdomsskolen. Det var en periode hvor jeg rødmet av å fremføre ting, snakke med jenter i klassen, snakke med gutter, snakke eller si noe til folk som gikk på skolen min i det hele tatt. Jeg var så sjenert som det går ann å bli, den eneste gangen jeg ikke ble rød var når jeg snakket med bestevennene mine (2stk) eller familien. Men når vi fikk besøk hjemme ellers kulle på besøk spør man vanligvis i min kultur hverandre hvordan det går osv. Da ble jeg rød da.

Nå på videregående hadde jeg gledet meg til å starte på nytt, ikke bli rød lenger. Nå har jeg kommet i klasse med bare jenter, 15stk. Jeg blir aldri rød når jeg prater meg dem, aldri. Jeg kan tulle, uttrykke min egen mening osv uten å bli rød. Men når vi samarbeider med to andre klasser som går omtrent samme linje som oss, gruer jeg meg flere dager i forveien. Jeg vet jeg kommer til å bli knall rød om læreren spør meg noe foran hele klassen. Jeg vet jeg kommer til å bli rød om jeg blit nødt til å danse med noen av de fra de andre klassene (vi har danseleksjoner akkuratt nå) Jeg blir så nervøs. Jeg vil bare slutte med dette, ta operasjon og bli ferdig. Jeg orker ikke mer.

Nå har jeg endelig sluttet å rødme foran de i klassen til og med når jeg skal fremføre noe, men så må det være en hake i tillegg? Jeg må rødme når jeg snakker med folk jeg ikke kjenner like godt!! det er sykt, rett og slett. men jeg vet jeg ikke kommer til å ta noen operasjon, det blir dyrt, jeg vet at jeg ikke orker å dra til apoteket og kjøpe en krem for kanskje flere 200 lapper. Jeg må bare akseptere det. Jeg blir rød når jeg snakker med ukjente eller folk jeg blir nervøs over. Ellers må jeg gjøre noe med det, jeg tror alt dette er psykisk.

Jente 22 skrev:

Jente 23: Det var synd at du fikk komplikasjoner i forhold til inngrepet, men det er veldig hyggelig å høre at du ikke har rødmet enda og allerede føler deg tryggere i mange situasjoner. Og takk, jeg håper operasjonen går greit. Det blir spennende å se. Du må ha god bering da, og så håper jeg at operasjonen har gitt deg en rødmefri hverdag.

Bare littegrann: Det virker som folk har blitt kvitt problemet på ulike måter. For noen fungerer betablokkere. Noen blir kvitt problemet ved å gå til psykolog og for andre virker det som sminke og en grønn krem hjelper godt. Men jeg tror det er veldig individuelt hva som hjelper.

I mitt tilfelle har jeg prøvd ut betablokkere og sminke, men det hjelper ikke. Jeg snakket med legen min om problemet, og han trodde ikke det ville hjelpe med samtaleterapi i og med at jeg ikke har noen form for sosial angst. Jeg har til slutt kommet fram til at operasjon er det beste for meg. Det er noe jeg har tenkt på og vurdert i flere år. Men i og med at det ikke er lenge siden du begynte å rødme, bør du nok vente med drastiske tiltak. Jeg skjønner godt at det er veldig plagsomt, så jeg håper det ordner seg for deg.

Bare littegrann skrev:

I det siste har jeg fått plutselige utbrudd av rødming, selv når jeg ikke blir flau engang. Det er fryktlig pinlig og irriterende og føler, som noen av dere sier, at det påvirker det sosiale.

Det startet først ved at jeg begynte å rødme når to av mine kompiser ser eller snakker til meg. Jeg aner ikke hvorfor. Etterhvert ble det med andre personer også. Har noen av dere tips for å bli kvitt dette? Terapi eller andre ting. Jeg så noen tipset om en hudkrem også.

Jente 23 skrev:

Gutt: operasjon kunne sikkert funket for deg også, men råder deg til å ta kontakt med Knut Kristiansen på Ahus som har masse erfaring.

Jente 22: så bra det gikk så fort med operasjonsplanene, noen ganger må man vente så lenge på venteliste. Jeg har enda ikke opplevd noe rødming, og føler meg tryggere allerede i mange situasjoner. Har hatt bivirkninger i form av økt svette (men er veldig sjelden jeg merker det) litt på mage og bakpå bena. Men som sagt er det verdt det. Jeg fikk punktert en lunge under ingrepet.

Ingrepet og alt ble derfor mye mer komplisert, men ting begynner å forbedre seg nå med smerter osv. Angrer i vært fall ikke, og hverdagen er ikke den samme mer. Lykke til med operasjon, håper den går problemfritt for deg og at du ikke får noen bivirkninger. Men som du sa- de skal være ganske ille for at det ikke skal være verdt det.

Gutt skrev:

jente 23: Ja, jeg er alltid litt rød i ansiktet, og jeg blir rødere for nesten alt, varme, kulde, pinlige situasjoner. Bare det å snakke med noen, betale i butikken og hverdagslige ting.

Jente 22 skrev:

Jeg har hørt om en foundation som er heldekkende, som kamuflerer rødhet. Den heter vichy dermablend corrective foundation, og er ikke noe dyr heller. Den koster rundt 130 på nettet. er ikke helt sikker på om den har kommet til norge helt enda, men denne skal garantert testes ut. Jeg håper rødmingen skjules.

Jente 23 skrev:

Til Penger: operasjonen er gratis om du får henvisning fra fastlegen din. Jeg er første dag hjemme idag og er strålende fornøyd foreløpig bortsett selvfølgelig fra komplikasjoner underveis, men det er verdt det. Jeg har hatt bittelitt økt svette bakpå bena, men det er en bitteliten pris å betale for å fjerne ti kilo byrde fra skuldrene.

Jente 22 skrev:

Jente 23: Så bra at operasjonen din gikk greit og at rødmingen ikke har brutt ut enda. Det blir spennende å høre om hvordan det går. Man er vel så vant til å rødme at man sikkert trenger litt tid til å vende seg til en rødmefri hverdag.

Jeg har fortalt om problemet til moren min og noen av mine nærmeste venner. Det var ekstremt vanskelig å ta opp problemet første gang, men nå føles det veldig befriende å kunne snakke om det med noen. Og jeg har heldigvis fått god forståelse og støtte.

Konsultasjonen min gikk veldig bra og jeg skal operers om ca. en uke. Er litt nervøs og spent, men samtidig gleder jeg meg veldig. Rødming er noe jeg har slitt med så alt for lenge, og jeg ser virkelig fram til en (forhåpentligvis) rødmefri hverdag. Er jo litt nervøs for bivirkninger, men når jeg veier det opp mot plagene i forhold til rødming kan jeg tåle mye bivrikninger før jeg skulle angre. Så det blir spennende å se hvordan det går!

Rødinepa skrev:

Nå er det utrolig lenge siden jeg har vært innpå denne siden. Jeg fikk utført operasjonen på A-hus i mars, og er fremdeles strålende fornøyd. Bivirkningene mine er noe ansiktsvette ved inntak av sterk mat, og noe økt nattsvette på varme netter. Til Voksen dame: Jeg råder deg til å ta direkte kontakt med A-hus, slik at du får en samtale med en av de kunnskapsrike kirurgene der (Knut Kristiansen). Jeg gjorde selv dette da min lege var lite forståelsesfull.

Jente 23 skrev:

Nå ligger jeg faktisk på Ahus og har tatt operasjonen. Hadde litt komplikasjoner med den ene lungen, så har derfor vært her i tre dager, men reiser hjem i morgen og ikke noe alvorlig. Det første jeg merket når jeg våknet opp var at hendene mine var behagelige og tørre. Det kjennes ut som om jeg må rødme, men det har ikke brutt ut enda. Så jeg gleder meg til å se hvordan det blir når jeg kommer ut herfra. Jeg har stor tro på at det er borte. Jeg kan gi nærmere oppdateringer etterhvert. Vil også bare si at mens jeg har vært her på Ahus har alt blitt mye mer virkelighetsnært, og jeg har fortalt alt til mamma, pappa og bestevenninnen min. Utrolig deilig å få det ut, og får kun støtte.

Penger skrev:

Jeg lurer på hvor mye denne oprasjonen koster, og om det er noe aldersgrense?

Jente skrev:

Er jeg den eneste som rødmer for en gutt her? Det er veldig irriterende. Jeg kan liksom ikke gå bort og snakke med han, fordi jeg vet jeg blir helt rød. Jeg har prøvd sminke, men det er ikke alltid det hjelper.

Jente 23 skrev:

Gutt: Jeg har aldri prøvd noe laser behandling. Jeg er ikke konstant rød i ansiktet, rødmen kommer helt plutselig i situasjoner som ikke nødvendigvis er pinlige, men der man får uventet oppmerksomhet. Et eksempel er om noen nevner navnet mitt, eller spør meg om noe i timen. Det er helt fælt å ha det sånn, unner ingen dette. Er du konstant rød i ansiktet, eller har du også utbrudd?

Jente 22: tror det er flere enn vi aner som sliter med dette problemet. Man finner alle mulige måter å gjemme det bort på.. Hvordan gikk konsultasjonstimen? Jeg skal opereres om en uke og både gruer og gleder meg. Håper å ikke få store bivirkninger med operasjonen, det er noe man aldri kan vite sikkert. Det er en risk verdt å ta, ellers kommer man vel bare til å angre for at man ikke prøvde. Når har du fått operasjon? Har du fortalt om problemet til nærmeste familie?

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...