Rødme - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om rødme.

Jente 22 skrev 16. november:

Jente 23: Så bra at operasjonen din gikk greit og at rødmingen ikke har brutt ut enda. Det blir spennende å høre om hvordan det går. Man er vel så vant til å rødme at man sikkert trenger litt tid til å vende seg til en rødmefri hverdag.

Jeg har fortalt om problemet til moren min og noen av mine nærmeste venner. Det var ekstremt vanskelig å ta opp problemet første gang, men nå føles det veldig befriende å kunne snakke om det med noen. Og jeg har heldigvis fått god forståelse og støtte.

Konsultasjonen min gikk veldig bra og jeg skal operers om ca. en uke. Er litt nervøs og spent, men samtidig gleder jeg meg veldig. Rødming er noe jeg har slitt med så alt for lenge, og jeg ser virkelig fram til en (forhåpentligvis) rødmefri hverdag. Er jo litt nervøs for bivirkninger, men når jeg veier det opp mot plagene i forhold til rødming kan jeg tåle mye bivrikninger før jeg skulle angre. Så det blir spennende å se hvordan det går!

Rødinepa skrev 15. november:

Nå er det utrolig lenge siden jeg har vært innpå denne siden. Jeg fikk utført operasjonen på A-hus i mars, og er fremdeles strålende fornøyd. Bivirkningene mine er noe ansiktsvette ved inntak av sterk mat, og noe økt nattsvette på varme netter. Til Voksen dame: Jeg råder deg til å ta direkte kontakt med A-hus, slik at du får en samtale med en av de kunnskapsrike kirurgene der (Knut Kristiansen). Jeg gjorde selv dette da min lege var lite forståelsesfull.

Jente 23 skrev 13. november:

Nå ligger jeg faktisk på Ahus og har tatt operasjonen. Hadde litt komplikasjoner med den ene lungen, så har derfor vært her i tre dager, men reiser hjem i morgen og ikke noe alvorlig. Det første jeg merket når jeg våknet opp var at hendene mine var behagelige og tørre. Det kjennes ut som om jeg må rødme, men det har ikke brutt ut enda. Så jeg gleder meg til å se hvordan det blir når jeg kommer ut herfra. Jeg har stor tro på at det er borte. Jeg kan gi nærmere oppdateringer etterhvert. Vil også bare si at mens jeg har vært her på Ahus har alt blitt mye mer virkelighetsnært, og jeg har fortalt alt til mamma, pappa og bestevenninnen min. Utrolig deilig å få det ut, og får kun støtte.

Penger skrev 08. november:

Jeg lurer på hvor mye denne oprasjonen koster, og om det er noe aldersgrense?

Jente skrev 08. november:

Er jeg den eneste som rødmer for en gutt her? Det er veldig irriterende. Jeg kan liksom ikke gå bort og snakke med han, fordi jeg vet jeg blir helt rød. Jeg har prøvd sminke, men det er ikke alltid det hjelper.

Jente 23 skrev 03. november:

Gutt: Jeg har aldri prøvd noe laser behandling. Jeg er ikke konstant rød i ansiktet, rødmen kommer helt plutselig i situasjoner som ikke nødvendigvis er pinlige, men der man får uventet oppmerksomhet. Et eksempel er om noen nevner navnet mitt, eller spør meg om noe i timen. Det er helt fælt å ha det sånn, unner ingen dette. Er du konstant rød i ansiktet, eller har du også utbrudd?

Jente 22: tror det er flere enn vi aner som sliter med dette problemet. Man finner alle mulige måter å gjemme det bort på.. Hvordan gikk konsultasjonstimen? Jeg skal opereres om en uke og både gruer og gleder meg. Håper å ikke få store bivirkninger med operasjonen, det er noe man aldri kan vite sikkert. Det er en risk verdt å ta, ellers kommer man vel bare til å angre for at man ikke prøvde. Når har du fått operasjon? Har du fortalt om problemet til nærmeste familie?

Kvinne 48 skrev 25. oktober:

Hei jente 23, først av alt: du er kjempetøff som har fortalt det til samboeren din. Det skal mye mot til å gjøre det. Jeg kjenner meg også veldig godt igjen i det du skriver, akkurat som jeg skulle ha skrevet alt selv. Nå er jeg veldig nyskjerrig på hvordan det gikk på Ahus. Blir det operasjon og når?

Jente 29 skrev 18. oktober:

Kjenner meg veldig igjen i det folk skriver her. Sliter veldig mye med rødming selv. En ting jeg har merket, er at jeg rødmer mindre om sommeren enn om vinteren. Det er akkurat som om solen gjør huden min sterkere og ikke så utsatt for temperatur forskjeller. Så derfor har jeg begynt å sole meg jevnlig. Ikke mer enn 10 min om gangen, men ofte. Og tro det eller ei, det holder mye av rødmingen unna. Jeg kan nå være i situasjoner jeg ikke kunne før.

Det negative er jo at jeg må gå og ta sol hele tiden, 2-4 ganger i uken. Men det er mye bedre enn å rødme for alt mulig. Jeg merker fort når jeg tar for sjelden, for da blusser det opp.

Andre ting jeg har prøvd er å konsentrere meg om å puste rolig og dypt inn og ut når jeg kjenner rødmingen kommer, men det er varierende hvordan det funker. Spørs på situasjonen. Hadde også prøblemer med rødhet i kinnene og på nesen. Kunne være rød og kjempevarm i flere timer på disse områdene. Da hjalp en krem jeg fikk av hudlegen. Smurte den på hver kveld og etter en stund, så ble jeg ikke rød lenger. Men det er jo sånn at når du slutter å bruke kremen, så kommer det krypende tilbake. Så for tiden holder jeg bare alt i sjakk med soling.

Voksen dame skrev 18. oktober:

Ser det er mange unge mennesker som skriver her. Selv er jeg passert 50 år, og har vært plaget av rødming fra jeg var 13 år. Hele livet mitt har faktisk vært preget av dette, og jeg sliter med svært dårlig selvtillit. Jeg vil anbefale unge mennesker til å gripe fatt i problemet og prøve å få gjort noe med det. For meg har det rett og slett virket inn på livskvaliteten, jeg klarer ikke å være den personen jeg er innerst inne, og framstår som en stille og fåmælt type. Føler jeg er tvunget til en personlighet som ikke helt er min for å unngå rødmingen. Har prøvd å ta opp problemet med min fastlege, men har aldri blitt tatt på alvor. Jeg føler at rødmingen på mange måter har invalidisert meg. Så, dere som er unge og som føler dette problemet ødelegger for livskvaliteten, søk hjelp for dette er faktisk et alvorlig problem som kan gi store psykiske problemer hos noen.

Jente 22 skrev 15. oktober:

Til jente 23: Det du har skrevet over er akkurat slik jeg har det selv. Jeg har slitt med rødming i ca. 8 år, og bestemte meg i sommer for at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg er sliten og lei av å hele tiden være redd for at rødmingen skal bryte ut, noe den gjør i en hvilken som helst situasjon. Jeg er ganske sikker på at rødmingen ikke kommer av angst, i og med at jeg liker å være sosial. Men det er slitsomt, og ikke minst flaut og litt upassende, å plutselig begynne å rødme for ingen grunn (til og med rundt nærmeste familie og venner). Jeg har stått på venteliste hos A-hus siden slutten av juli, og skal til konsultasjon på mandag. Jeg håper virkelig på operasjon så fort som mulig, slik at jeg kan begynne å slappe av og ikke gå rundt å tenke på rødmingen hele tiden. Håper konsultasjon og eventuelt operasjon har ordnet seg for deg.

Gutt skrev 10. oktober:

jente 23: Heisann. Jeg holder på med laserbehandling men vet ikke om det vil hjelpe for meg, har tatt allerede to behandlinger og kjenner ingen forskjell. Men, er du konstrant rød i ansiktet, eller rødmer du i de situasjonene som du skrev, også får du normal hudfarge etter det?

Jente 23 skrev 22. september:

Det er helt merkelig å se dette forumet og føle seg så hjemme når man leser alles kommentarer. Er 23 år og egentlig en veldig sosial og omgjengelig person, men rødmer i alle mulige situasjoner og synes det er helt forferdelig. Har hatt det sånn i snart 6 år, og fant ut at det er på tide å gjøre noe med det. Jeg har prøvd ansiktskremer, gått til psykolog og prøvd betablokkere (piller), men ingenting har hjulpet for meg.

Føler heller ikke at problemet egentlig grunner i sosial angst, da jeg aldri har hatt dette tidligere, føler heller at selve rødmen fører til en type angst. Det er så utrolig slitsomt å slite med rødmingen og finne utallige situasjoner å gjemme seg bort på for å unngå at alle ser det.

Jeg har nå endelig tatt mot til meg (etter 6 år), og fortalt min samboer om problemet. Det er ingen andre jeg har snakket med dette om før. Men man kan vel egentlig ikke forvente at andre skjønner hvor fælt det er. De tror rødming ikke er så farlig. Men det er så slitsomt, og tapper meg fullstendig for energi.

I hvert fall, jeg har nå vært hos fastlegen min for ca 1 månende siden. Han sendte inn henvisning til Ahus for meg, og jeg har fått konsultasjonstime mandag om en uke. Håper på å få tatt operasjonen snart, gleder meg til et nytt liv.

Rødinepa: kunne jeg kanskje kontaktet deg på mailen du la ut for en stund siden jeg også, har noen spm ang operasjonen. Lykke til alle sammen, føler med dere alle.

Gutt 19 skrev 27. august:

Fireman: Jeg holder på med laserbehandling nå. Jeg trenger vel 3 behandlinger ifølge hudlegen, men hun bruker IPL laser. Jeg er konstant rød i kinnene, og jeg har tatt en behandling for en uke siden, men har ikke merket noe forskjell egentlig. Jente 21: Nei, du er nok ikke alene, Jeg har slitt med kostant rødme i 3-4 år no, og jeg har fortalt bare moren min og søsteren min om problemet, så er godt å fortelle det til noen i steden for å holde det for seg selv. Det har ødelagt skolegangen min også, og det sosiale. Den karrieren jeg egentlig ville ha, som jeg kunne fått, ble ødelagt siden jeg klarte ikke å konstrere meg om noe annet enn at jeg var rød i ansiktet. Så jeg vet hvordan du har det. Samme med det sosiale. Jeg føler jeg har mistet de fleste av vennene mine på grunn av dette. Hvis du vil ta operasjon så må du bare gå til legen din så henviser legen deg videre til et sykehus som gjør rødme operasjon. Jeg mener operasjonen er gratis også. Jaja, lykke til hvertfall.

Irene skrev 25. august:

Det hadde vært kjekt å kanskje treffe andre rødmere og vekslet erfaringer? Jeg har mange tanker rundt dette. Er det noen som vet om Vivi Sandengen arrangerer flere treff? Jeg vet hun har gjort det tidligere.

Fireman skrev 25. august:

Jente 21, snakk med legen din, han ordner dette uten problemer, lykke til.

Jente 21 skrev 15. august:

Det er godt og se at jeg ikke er alene om dette. Jeg har sliti med rødming så lenge jeg kan huske. Men jeg har aldri fortalt til noen at det er et problem for meg. Men sannheten er at det har øderlagt både skolegang og det sosiale. Jeg tenker på det nesten hele tiden. Jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg rødmer jeg. Det er helt grusomt. Jeg har veldig lyst til og ta opperasjonen men syntes det er vanskelig og gå til legen min og fortelle dette. Jeg er redd han ikke tar meg på alvor. Men jeg må få gjort noe med dette for orker ikke ha det sånn lenger. Hvordan skal jeg gå frem hvis jeg ønsker opperasjon?

21 åring skrev 10. august:

Jeg kjenner meg så igjen, i det meste. Har lenge hatt operasjon i tankene, men ble skeptisk ikveld når jeg las om langtidseffekter. I 3 år nå har rødmingen vært ille. Jeg kan rødme både dersom jeg snakker, men oftest (og verst) dersom personen ved siden av meg på møte/i selskap snakker og det da ikke er forventet at jeg da skal rødme, da kommer det fort. Jeg har siste året vært deprimert og jeg tror jeg har utviklet sosial angst. Jeg skulle ønske jeg kunne si til alle jeg er rundt: hei, jeg rødmer, men bare le og fortsett festen dere. Da vet jeg at det hadde sluttet. Så mye sitter i tankene. Prøver å ha litt humor, men det er ikke lett som dere vet. Jeg har ikke snakket med noen om dette, og vurderer nå å gå til psykolog, finne en krem eller betablokker for jeg orker ikke å bli kjent som hun kjedelige som aldri snakker. Jeg vet alle sliter med sine problemer men å være hemmet fra noe så unødvendig hver dag er det ingen som fortjener. Unner alle oss rødmere å få ett helt fritt liv fra fargen rød.

Fireman skrev 05. august:

Hvilken laser ble du behandlet med? Hvordan var utviklingen underveis mellom hver behandling? Og er kinnene fortsatt konstant røde, eller er de vanlig hudfarget når du ikke rødmer?

J23 skrev 08. juli:

Hei. Hyggelig å lese at flere av dere er fornøyde med operasjonen. Er det noen som har erfaring med rødmeoperasjon i London? Jeg har kontaktet både Volvat og Carlanderska i Gøteborg, men det gjøres visst ikke lenger på disse stedene. Er det andre steder i Norge enn Akershus Universitetssykehus de utfører operasjonen?

Hurr skrev 06. juli:

ole: Jeg tok laser ca 4 ganger. Jeg er konstant rød i kinnene, som gjør det lettere å rødme. Jeg rødmer mye mindre nå enn før laser.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...