Rødme - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om rødme.

Jente 22 skrev:

Jente 23: Det var synd at du fikk komplikasjoner i forhold til inngrepet, men det er veldig hyggelig å høre at du ikke har rødmet enda og allerede føler deg tryggere i mange situasjoner. Og takk, jeg håper operasjonen går greit. Det blir spennende å se. Du må ha god bering da, og så håper jeg at operasjonen har gitt deg en rødmefri hverdag.

Bare littegrann: Det virker som folk har blitt kvitt problemet på ulike måter. For noen fungerer betablokkere. Noen blir kvitt problemet ved å gå til psykolog og for andre virker det som sminke og en grønn krem hjelper godt. Men jeg tror det er veldig individuelt hva som hjelper.

I mitt tilfelle har jeg prøvd ut betablokkere og sminke, men det hjelper ikke. Jeg snakket med legen min om problemet, og han trodde ikke det ville hjelpe med samtaleterapi i og med at jeg ikke har noen form for sosial angst. Jeg har til slutt kommet fram til at operasjon er det beste for meg. Det er noe jeg har tenkt på og vurdert i flere år. Men i og med at det ikke er lenge siden du begynte å rødme, bør du nok vente med drastiske tiltak. Jeg skjønner godt at det er veldig plagsomt, så jeg håper det ordner seg for deg.

Bare littegrann skrev:

I det siste har jeg fått plutselige utbrudd av rødming, selv når jeg ikke blir flau engang. Det er fryktlig pinlig og irriterende og føler, som noen av dere sier, at det påvirker det sosiale.

Det startet først ved at jeg begynte å rødme når to av mine kompiser ser eller snakker til meg. Jeg aner ikke hvorfor. Etterhvert ble det med andre personer også. Har noen av dere tips for å bli kvitt dette? Terapi eller andre ting. Jeg så noen tipset om en hudkrem også.

Jente 23 skrev:

Gutt: operasjon kunne sikkert funket for deg også, men råder deg til å ta kontakt med Knut Kristiansen på Ahus som har masse erfaring.

Jente 22: så bra det gikk så fort med operasjonsplanene, noen ganger må man vente så lenge på venteliste. Jeg har enda ikke opplevd noe rødming, og føler meg tryggere allerede i mange situasjoner. Har hatt bivirkninger i form av økt svette (men er veldig sjelden jeg merker det) litt på mage og bakpå bena. Men som sagt er det verdt det. Jeg fikk punktert en lunge under ingrepet.

Ingrepet og alt ble derfor mye mer komplisert, men ting begynner å forbedre seg nå med smerter osv. Angrer i vært fall ikke, og hverdagen er ikke den samme mer. Lykke til med operasjon, håper den går problemfritt for deg og at du ikke får noen bivirkninger. Men som du sa- de skal være ganske ille for at det ikke skal være verdt det.

Gutt skrev:

jente 23: Ja, jeg er alltid litt rød i ansiktet, og jeg blir rødere for nesten alt, varme, kulde, pinlige situasjoner. Bare det å snakke med noen, betale i butikken og hverdagslige ting.

Jente 22 skrev:

Jeg har hørt om en foundation som er heldekkende, som kamuflerer rødhet. Den heter vichy dermablend corrective foundation, og er ikke noe dyr heller. Den koster rundt 130 på nettet. er ikke helt sikker på om den har kommet til norge helt enda, men denne skal garantert testes ut. Jeg håper rødmingen skjules.

Jente 23 skrev:

Til Penger: operasjonen er gratis om du får henvisning fra fastlegen din. Jeg er første dag hjemme idag og er strålende fornøyd foreløpig bortsett selvfølgelig fra komplikasjoner underveis, men det er verdt det. Jeg har hatt bittelitt økt svette bakpå bena, men det er en bitteliten pris å betale for å fjerne ti kilo byrde fra skuldrene.

Jente 22 skrev:

Jente 23: Så bra at operasjonen din gikk greit og at rødmingen ikke har brutt ut enda. Det blir spennende å høre om hvordan det går. Man er vel så vant til å rødme at man sikkert trenger litt tid til å vende seg til en rødmefri hverdag.

Jeg har fortalt om problemet til moren min og noen av mine nærmeste venner. Det var ekstremt vanskelig å ta opp problemet første gang, men nå føles det veldig befriende å kunne snakke om det med noen. Og jeg har heldigvis fått god forståelse og støtte.

Konsultasjonen min gikk veldig bra og jeg skal operers om ca. en uke. Er litt nervøs og spent, men samtidig gleder jeg meg veldig. Rødming er noe jeg har slitt med så alt for lenge, og jeg ser virkelig fram til en (forhåpentligvis) rødmefri hverdag. Er jo litt nervøs for bivirkninger, men når jeg veier det opp mot plagene i forhold til rødming kan jeg tåle mye bivrikninger før jeg skulle angre. Så det blir spennende å se hvordan det går!

Rødinepa skrev:

Nå er det utrolig lenge siden jeg har vært innpå denne siden. Jeg fikk utført operasjonen på A-hus i mars, og er fremdeles strålende fornøyd. Bivirkningene mine er noe ansiktsvette ved inntak av sterk mat, og noe økt nattsvette på varme netter. Til Voksen dame: Jeg råder deg til å ta direkte kontakt med A-hus, slik at du får en samtale med en av de kunnskapsrike kirurgene der (Knut Kristiansen). Jeg gjorde selv dette da min lege var lite forståelsesfull.

Jente 23 skrev:

Nå ligger jeg faktisk på Ahus og har tatt operasjonen. Hadde litt komplikasjoner med den ene lungen, så har derfor vært her i tre dager, men reiser hjem i morgen og ikke noe alvorlig. Det første jeg merket når jeg våknet opp var at hendene mine var behagelige og tørre. Det kjennes ut som om jeg må rødme, men det har ikke brutt ut enda. Så jeg gleder meg til å se hvordan det blir når jeg kommer ut herfra. Jeg har stor tro på at det er borte. Jeg kan gi nærmere oppdateringer etterhvert. Vil også bare si at mens jeg har vært her på Ahus har alt blitt mye mer virkelighetsnært, og jeg har fortalt alt til mamma, pappa og bestevenninnen min. Utrolig deilig å få det ut, og får kun støtte.

Penger skrev:

Jeg lurer på hvor mye denne oprasjonen koster, og om det er noe aldersgrense?

Jente skrev:

Er jeg den eneste som rødmer for en gutt her? Det er veldig irriterende. Jeg kan liksom ikke gå bort og snakke med han, fordi jeg vet jeg blir helt rød. Jeg har prøvd sminke, men det er ikke alltid det hjelper.

Jente 23 skrev:

Gutt: Jeg har aldri prøvd noe laser behandling. Jeg er ikke konstant rød i ansiktet, rødmen kommer helt plutselig i situasjoner som ikke nødvendigvis er pinlige, men der man får uventet oppmerksomhet. Et eksempel er om noen nevner navnet mitt, eller spør meg om noe i timen. Det er helt fælt å ha det sånn, unner ingen dette. Er du konstant rød i ansiktet, eller har du også utbrudd?

Jente 22: tror det er flere enn vi aner som sliter med dette problemet. Man finner alle mulige måter å gjemme det bort på.. Hvordan gikk konsultasjonstimen? Jeg skal opereres om en uke og både gruer og gleder meg. Håper å ikke få store bivirkninger med operasjonen, det er noe man aldri kan vite sikkert. Det er en risk verdt å ta, ellers kommer man vel bare til å angre for at man ikke prøvde. Når har du fått operasjon? Har du fortalt om problemet til nærmeste familie?

Kvinne 48 skrev:

Hei jente 23, først av alt: du er kjempetøff som har fortalt det til samboeren din. Det skal mye mot til å gjøre det. Jeg kjenner meg også veldig godt igjen i det du skriver, akkurat som jeg skulle ha skrevet alt selv. Nå er jeg veldig nyskjerrig på hvordan det gikk på Ahus. Blir det operasjon og når?

Jente 29 skrev:

Kjenner meg veldig igjen i det folk skriver her. Sliter veldig mye med rødming selv. En ting jeg har merket, er at jeg rødmer mindre om sommeren enn om vinteren. Det er akkurat som om solen gjør huden min sterkere og ikke så utsatt for temperatur forskjeller. Så derfor har jeg begynt å sole meg jevnlig. Ikke mer enn 10 min om gangen, men ofte. Og tro det eller ei, det holder mye av rødmingen unna. Jeg kan nå være i situasjoner jeg ikke kunne før.

Det negative er jo at jeg må gå og ta sol hele tiden, 2-4 ganger i uken. Men det er mye bedre enn å rødme for alt mulig. Jeg merker fort når jeg tar for sjelden, for da blusser det opp.

Andre ting jeg har prøvd er å konsentrere meg om å puste rolig og dypt inn og ut når jeg kjenner rødmingen kommer, men det er varierende hvordan det funker. Spørs på situasjonen. Hadde også prøblemer med rødhet i kinnene og på nesen. Kunne være rød og kjempevarm i flere timer på disse områdene. Da hjalp en krem jeg fikk av hudlegen. Smurte den på hver kveld og etter en stund, så ble jeg ikke rød lenger. Men det er jo sånn at når du slutter å bruke kremen, så kommer det krypende tilbake. Så for tiden holder jeg bare alt i sjakk med soling.

Voksen dame skrev:

Ser det er mange unge mennesker som skriver her. Selv er jeg passert 50 år, og har vært plaget av rødming fra jeg var 13 år. Hele livet mitt har faktisk vært preget av dette, og jeg sliter med svært dårlig selvtillit. Jeg vil anbefale unge mennesker til å gripe fatt i problemet og prøve å få gjort noe med det. For meg har det rett og slett virket inn på livskvaliteten, jeg klarer ikke å være den personen jeg er innerst inne, og framstår som en stille og fåmælt type. Føler jeg er tvunget til en personlighet som ikke helt er min for å unngå rødmingen. Har prøvd å ta opp problemet med min fastlege, men har aldri blitt tatt på alvor. Jeg føler at rødmingen på mange måter har invalidisert meg. Så, dere som er unge og som føler dette problemet ødelegger for livskvaliteten, søk hjelp for dette er faktisk et alvorlig problem som kan gi store psykiske problemer hos noen.

Jente 22 skrev:

Til jente 23: Det du har skrevet over er akkurat slik jeg har det selv. Jeg har slitt med rødming i ca. 8 år, og bestemte meg i sommer for at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg er sliten og lei av å hele tiden være redd for at rødmingen skal bryte ut, noe den gjør i en hvilken som helst situasjon. Jeg er ganske sikker på at rødmingen ikke kommer av angst, i og med at jeg liker å være sosial. Men det er slitsomt, og ikke minst flaut og litt upassende, å plutselig begynne å rødme for ingen grunn (til og med rundt nærmeste familie og venner). Jeg har stått på venteliste hos A-hus siden slutten av juli, og skal til konsultasjon på mandag. Jeg håper virkelig på operasjon så fort som mulig, slik at jeg kan begynne å slappe av og ikke gå rundt å tenke på rødmingen hele tiden. Håper konsultasjon og eventuelt operasjon har ordnet seg for deg.

Gutt skrev:

jente 23: Heisann. Jeg holder på med laserbehandling men vet ikke om det vil hjelpe for meg, har tatt allerede to behandlinger og kjenner ingen forskjell. Men, er du konstrant rød i ansiktet, eller rødmer du i de situasjonene som du skrev, også får du normal hudfarge etter det?

Jente 23 skrev:

Det er helt merkelig å se dette forumet og føle seg så hjemme når man leser alles kommentarer. Er 23 år og egentlig en veldig sosial og omgjengelig person, men rødmer i alle mulige situasjoner og synes det er helt forferdelig. Har hatt det sånn i snart 6 år, og fant ut at det er på tide å gjøre noe med det. Jeg har prøvd ansiktskremer, gått til psykolog og prøvd betablokkere (piller), men ingenting har hjulpet for meg.

Føler heller ikke at problemet egentlig grunner i sosial angst, da jeg aldri har hatt dette tidligere, føler heller at selve rødmen fører til en type angst. Det er så utrolig slitsomt å slite med rødmingen og finne utallige situasjoner å gjemme seg bort på for å unngå at alle ser det.

Jeg har nå endelig tatt mot til meg (etter 6 år), og fortalt min samboer om problemet. Det er ingen andre jeg har snakket med dette om før. Men man kan vel egentlig ikke forvente at andre skjønner hvor fælt det er. De tror rødming ikke er så farlig. Men det er så slitsomt, og tapper meg fullstendig for energi.

I hvert fall, jeg har nå vært hos fastlegen min for ca 1 månende siden. Han sendte inn henvisning til Ahus for meg, og jeg har fått konsultasjonstime mandag om en uke. Håper på å få tatt operasjonen snart, gleder meg til et nytt liv.

Rødinepa: kunne jeg kanskje kontaktet deg på mailen du la ut for en stund siden jeg også, har noen spm ang operasjonen. Lykke til alle sammen, føler med dere alle.

Gutt 19 skrev:

Fireman: Jeg holder på med laserbehandling nå. Jeg trenger vel 3 behandlinger ifølge hudlegen, men hun bruker IPL laser. Jeg er konstant rød i kinnene, og jeg har tatt en behandling for en uke siden, men har ikke merket noe forskjell egentlig. Jente 21: Nei, du er nok ikke alene, Jeg har slitt med kostant rødme i 3-4 år no, og jeg har fortalt bare moren min og søsteren min om problemet, så er godt å fortelle det til noen i steden for å holde det for seg selv. Det har ødelagt skolegangen min også, og det sosiale. Den karrieren jeg egentlig ville ha, som jeg kunne fått, ble ødelagt siden jeg klarte ikke å konstrere meg om noe annet enn at jeg var rød i ansiktet. Så jeg vet hvordan du har det. Samme med det sosiale. Jeg føler jeg har mistet de fleste av vennene mine på grunn av dette. Hvis du vil ta operasjon så må du bare gå til legen din så henviser legen deg videre til et sykehus som gjør rødme operasjon. Jeg mener operasjonen er gratis også. Jaja, lykke til hvertfall.

Irene skrev:

Det hadde vært kjekt å kanskje treffe andre rødmere og vekslet erfaringer? Jeg har mange tanker rundt dette. Er det noen som vet om Vivi Sandengen arrangerer flere treff? Jeg vet hun har gjort det tidligere.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...