Rødme - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om rødme.

Mann 60 skrev:

Hummern, du må nok ta mer enn 4 behandlinger med Vbeam. Det er bare å prøve seg fram. De fine blodkarene ytterst i huden blir du neppe kvitt slik at det vil være en svak rødhet igjen. Grønn krem kan forhindre at dette gir synlige utslag.

Til Lusa og anonym: Når dere skriver at rødming er søtt, så viser det at dere ikke har innsikt i hvilken dyptgripende psykologisk virkning den ekstreme ansiktsrødmen har. Dere burde lese det som er skrevet om rødming i alle tidligere innlegg og finne dere et annet nettsted å skrive innlegg på.

Anonym skrev:

Hører at bivirkningene av operasjon kan være tørrere hender eller økt svette. I mitt tilfelle så er jeg allerede tørr på hendene og svetter når jeg rødmer skikkelig. For de som har tatt operasjon. Erstatter svetting rødmingen i ansiktet under flaue situasjoner eller reduseres også svettingen etter operasjon ?

Hummern skrev:

Jente 22: Kunne du velge mellom operasjon for enten rødming eller håndsvette, eller er akkurat det samme inngrepet for begge deler?

Lusa skrev:

Enn å betale så mange tusener fordi man rødmer litt? Det er bare søtt å rødme da, skjerp dere.

Jente 22 skrev:

Kvinne 48: Jeg skjønner godt hva du mener med at rødmingen sliter veldig på. Jeg hadde bestemt meg for at rødmingen aldri skulle ødelegge for meg, og prøvde bare å gjøre det jeg hadde lyst til og takle det så godt jeg kunne. Det har jo alltid gått greit, men det er utrolig slitsomt at man skal leve med det. Det å faktisk gjennomføre en rødmeoperasjon er et utrolig, og ikke minst dramatisk, valg. Men jeg er virkelig så utrolig glad for at jeg bestemte meg for å ta den.

Det er ca. to mnd. siden jeg ble operert, og jeg er strålende fornøyd. Jeg har ikke rødmet siden og har lite bivirkninger. Litegrann tørrere hender og litt økt svette på bryst og rygg ved trening, men det er ikke noe jeg merker noe særlig til (men til gjengjeld svetter jeg ikke i ansikt og hodebunn i det hele tatt, og jeg blir ikke rød i ansiktet ved trening, noe jeg ble før).

Jeg hadde nok ikke tenkt over disse bivirkningene hvis de naturlig hadde oppstått uten operasjon. Noen opplever jo mer bivirkninger, men jeg kunne godt hatt en del mer bivirkninger for at jeg faktisk skulle angret på operasjon. Så hvis du har vurdert operasjon en god stund og lest mye om det, vil jeg anbefale deg å snakke med lege om det. Det var til god hjelp for meg ihvertfall. Jeg kjenner så godt til dette problemet, og ønsker ikke noen å ha det slik.

Hummern skrev:

Mann 60: Hvor mange runder med vbeam må til for å for å oppnå maximalt resultat? Er det slik at det ikke er noe poeng ta mer enn f. eks. 4 behandlinger? Og hvor mange prosent fikk du redusert rødheten, sånn ca.?

Gutt 21 skrev:

Fastleger er ofte uvitende og lite interessert i dette. Kan man gå rett til ahus, evt. via en hudlege? Og hva er prisen for dette? For meg haster det litt å få tatt denne operasjonen. Hadde vært deilig å starte studiene rødmefri. Takker for svar.

Anonym skrev:

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor dere er så opptatte av dette, jeg synes at rødming er søtt jeg.

Mali 35 skrev:

Jeg er en av de som også sliter med rødming. Jeg vurderer å ta oprasjon, men er selvsagt redd for alle bivirkningene. Men er det slik at de kan klipse nervene sånn at man kan ta de av igjen hvis man angrer?

40+ skrev:

Jeg var også veldig fornøyd de første mnd. etter operasjonen, men ting ble verre etter en stund. Jeg fikk etter hvert mer og mer problemer med tørre hender (sprakk opp) og begynte å reagere på alt av lukter. Dette sliter jeg med den dag i dag over 10 år etter operasjonen. Jeg har lest litt rundt og forhørt meg med Foreningen Rød. Og har ikke hørt om noen som reagerer på alt av lukter slik som jeg gjør. Så jeg kan jo være et spesielt tilfelle.

Det at jeg plages med betente slimhinner (nese/hode) gjør at rødmingen blir verre. Jo mindre ubehag jo mindre rødming. Med årene har jeg også merket at jeg for fortere vondt i fingre og armer ved fysisk arbeid. Jente 23 skriver ingen svetting i hodet. Det var og er fortsatt det samme med meg (kommer ikke en dråpe). Svettet lite i hodet før operasjonen så dette kan jo være en sammenheng.

Når det gjelder nervetrådene, så har nok ikke de grodd sammen igjen. I følge mine opplysninger så er det umulig. Jeg leste for noen år siden om en lege som hadde begynt å operere de nervetrådene sammen igjen. Kostet vist 100 000 kr. Vet ikke hvordan det har gått med de som tok denne operasjonen, men siden det ikke har vært så mye blest om dette så virker det som om dette ikke var noen suksess.

Jente 22, jeg synes det er flott at du er fornøyd, men synes det er litt tidlig og anbefale denne operasjonen etter bare en mnd. Mener ikke å skremme dere, men kropper reagerer forskjellig.

Mann 60 skrev:

Jeg har prøvd forskjellige kremer. Det som fungerer best for meg er å legge på litt Eucerin Anti-Redness på kinnene. Når den har tørket, legger jeg på en god dagkrem. Eucerin Dry Skin funger bra for meg.

Kvinne 48 skrev:

Jente 22 og 23: Tusen takk for tilbakemeldinger, jeg setter stor pris på det. Det er så flott å høre at dere er fornøyde og at operasjonene gikk bra. Det må være en lettelse for dere, skjønner godt hvordan dere har hatt det. Jeg har som sagt slitt med dette siden ungdomskolen, og blir bare mer og mer fristet til operasjon når jeg leser deres historier. Jeg er heldigvis en oppegående person med godt humør, men bruker alt for mye energi på dette problemet. Det sliter veldig på til tider.

Gutt 19 skrev:

Med i gjengen: Heisann, denne kremen du snakker om har jeg prøvd. Jeg tror jeg har anti redness eller noe, den grønne kremen? Men den funket ikke så veldig på meg. Jeg er ganske rød i ansiktet fra før av, og blir bare enda mer rødere i vær, vind kulde og varme temperaturer. Da jeg hadde på meg denne kremen og jeg ble knall rød, så kunne man se grønnfargen også. Jeg fikk ikke så veldig god selvtillit av det. Jeg har prøvd laser 2 -3 ganger, har ikke skjedd en eneste forandring, så det er ganske så kjipt. Var hos hudlegen for en uke siden igjen og hun ga meg en tykk smøringskrem som ikke dekker men bare beskytter huden min. Hvordan dette skal hjelpe vet jeg ikke. Jeg har ikke slitt med det så lenge som mange andre har, men jeg vet hvor ille det er likevel.

Jeg har grått mye, fordi jeg får aldri vist hvem jeg egentlig er. Jeg er alltid den sjenerte og stille personen. Folk synes jeg er kjedelig fordi jeg for det meste sitter hjemmet på dataen. Det er ganske kjipt men det er her jeg føler meg trygg for å si det sånn. Egentlig er jeg ikke en så negativ personen som det kan virke som. Det er rødheten i ansiktet mitt som bestemmer hvem jeg er, hvordan humøret mitt er og hvordan jeg oppfører meg på med andre mennesker. Kunne bare ønske leger tar dette problemet seriøst nok sånn at vi alle slipper å slite med dette.

Jente 22 skrev:

Nå er det ca. en måned siden jeg ble oprerert for rødming på Ahus, og jeg er veldig fornøyd med resultatet!. Jeg ble lagt inn torsdag, ble operert fredag morgen og ble skrevet ut lørdag ettermiddag. Operasjonen gikk veldig fint. Selve operasjonen tok bare ca. 20 - 30 minutter, og jeg våknet opp fra narkosen en time senere. Jeg var ganske slapp, øm i skuldre, rygg og bryst etter operasjonen. Dette forbedret seg betraktelig etter 3 dager, men det tok ca 6 dager før jeg følte meg normal i kroppen, og etter ca to uker var ømheten i skuldrene helt borte.

Jeg har faktisk ikke rødmet en eneste gang etter operasjonen, noe som er helt herlig. Før rødmet jeg daglig, noe som var veldig slitsomt. Rett etter operasjonen føltes det i visse situasjoner som rødmingen var på vei, men den kom aldri (jeg spurte nemlig de rundt meg om ansiktsfargen min forandret seg, og det gjorde den ikke).

Nå har jeg vært i mange situasjoner hvor jeg tidligere vet jeg ville ha rødmet, men jeg føler ikke lenger at jeg må rødme. Jeg kan føle at jeg blir litt varmere i typiske rødmesitusjoner, men varmen rekker ikke til ansiktet, og jeg greier å slappe av. Det er virkelig en helt fanstastisk følelse, og jeg kan endelig være meg selv. Jeg gjør ting jeg har lyst til og er sosial, uten å tenke på rødmingen.

Jeg har heldigvis ikke fått noe særlig bivirkinger. Litt tørrere hender og kanskje litegrann økt nattsvette er det eneste, men det er ikke noe jeg merker noe særlig til. Det er virkelig ikke noe problem, og ikke noe jeg tenker over i hverdagen. Så jeg håper virkelig at det holder seg slik. Jeg har to små snitt under hver arm (på en halv centimeter), men de legges ikke merke til.

Generelt sett vil jeg si at jeg er utrolig fornøyd med operasjonen og jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å ta den. Jeg har slitt med rødming i 8 år, og var lei av at rømingen skulle kontrollere livet mitt. Etter bare en måned merker jeg stor forbedring. Jeg kan endelig slappe av og være meg selv i alle situasjoner. Jeg vil også skryte av oppholdet på Ahus, som var en veldig positiv opplevelse. Folk reagerer forskjellig og noen får mer bivirkninger enn andre etter en slik operasjon. Men jeg vil virkelig anbefale å vurdere operasjon! Tenk godt igjennom det, les om operasjonen og folks erfaringer, snakk med fastlegen om det og vei eventuelle bivirkninger opp mot problemet dere har med røming. I mitt tilfelle var en slik operasjon løsningen på et svært stort problem, og jeg nyter nå en rødmefri hverdag.

Jente 23 skrev:

Kvinne 48: Jeg er superfornøyd. Merker litt økt svette, spesielt på bena. Jeg føler ikke det som noe stort problem. Jeg er mer spent på sommeren når det faktisk er varmt ute, for nå er det jo kaldt. Når jeg trente før pleide jeg å svette en del i ansiktet, og ble veldig rød i tillegg. Når jeg trener nå svetter jeg ingenting i hodet eller i ansiktet, og blir ikke rød i det hele tatt. Det er litt merkelig. Jeg svetter mer på bena og magen, men når man trener gjør liksom ikke det noe. Jeg har ikke rødmet en eneste gang etter operasjonen, og er strålende fornøyd med det. Jeg svetter som sagt litt mer merkbart, men blir ikke våt gjennom klærne og sånn. I tillegg sa legen min at operasjonen kunne ha en betablokkerende effekt, noe jeg merker i form av lavere puls. Håper dette gir litt svar.

Kvinne 48 skrev:

Jente 22 og 23: Nå er det en stund siden dere ble operert, er dere fremdeles fornøyde? Hvordan opplever dere svetteproblematikken? Håper dere kan skrive noen ord om dette, sikkert flere enne meg som er nyskjerrige.

Jente 23 skrev:

Anon: jeg prøvde også kremen som er snakket om her, men følte ingen effekt av den. Det kan jo være den hjelper for noen, men ikke meg. Synd at rødmen kom tilbake igjen for deg, 40+, rart- da må jo nesten nerven ha vokst sammen igjen. Det kan jo være at det er en risiko. Kanskje man evetuelt kan kutte den på nytt?

Med i gjengen skrev:

Kjenner med igjenn i alle innlegg her, så jeg gidder ikke å skrive en biografi, men jeg er så heldig å være med i gjengen. Jeg har vudert oprasjon jeg også, men har sagt det fra meg pga lottospillet med bivirkninger osv. Så til disse kremene, tenkte det var verdt et forsøk, så jeg bestillte de på nettet og fikk de levert på døren. Jeg anbefaler det, du vet hvorfor.

Kremen heter Anti-Redness day fluid og en krem som heter Rosaliac XL Riche. Du finner disse på apotek 1, bare søk inn navnet på apotek1 sin hjemmeside. For meg funket dette ganske bra. Ingen kur for rødming, men det skjuler rødfargen ganske bra som igjenn gjør at jeg rødmer mindre pga det er vanskligere å se. Samt at det virker som hunden blir mer motstandsdykktig mot vær og vind osv.

Jeg ser mange skriver at du ser ut som et lik i ansiktet, men det gjelder ikke for meg. Jeg er ganske rød i huden fra før (uten å rødme) men med disse kremene fikk jeg en mer jevn og fin farge i fjeste. Og ja jeg er en gutt. Trenger ikke noe sminke. Må bare prøve seg frem, med mengde osv. Man blir også bedre over tid jo mer du bruker den. Så jeg anbefaler og prøve før man tar det store steget med oprasjon.

Noe som også har hjulpet meg mye er å ikke tillate meg selv å bli en dørmatte for andres kommentarer bare for jeg blir rød i tryne, noe som minne venner og folk rundt meg har fortått. Hvis noen kommer med noen unødvendige kommentarer fordi jeg blir litt rød, ja da får de høre det slik at det er de som blir forlegen selv om det er jeg som er rød.

Jeg trener mye og spiser sunt og gjør alt som er bra for min helse. Går rakk i ryggen, skytter fram brystkassen og ser folk dønn i øynen ved samtaler, er kanskje et spill for galleriet, men det gjør noe med selvteliten og utad er folk mye mer forsiktig og de tør ikke tråkke meg på tærene. Hørtes litt aggresivt ut dette, men det funker for meg. Stå på å ikke la noen få herse med dere.

Anon skrev:

Hvordan fungerer denne kremen som har blitt nevnt en del ganger. Jeg regner med at den kun demper fargen utenifra, men følelsen av at man rødmer er vel fortsatt der?

Anonym skrev:

Jente 23: Ja, det er synd at dette temaet er så tabulagt i samfunnet. Folk som ikke rødmer, og har ellers normal hudfarge skjønner ikke hvordan dette er et problem for oss, men jeg forstår de jo. Hvis jeg var en av de og jeg hadde sett et menneske som var unormal rød i ansiktet ville jeg og tenkt at det var noe galt med det mennesket. Det er synd at det er sånn.. Jeg har tatt vanlig laser nå 3 ganger hos en hudklinikk og det har ikke hjulpet noe. Det kan være den laseren som Mann 60 beskriver hjelper enda mer for meg. Jeg har tenkt på å ta operasjon, men jeg føler det er for stor risiko. Jeg rødmer jo for den minste lille ting, og nesten alt trigger rødheten min.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...