Rødme - kommentarer side 10.

Fortsettelse av kommentarer fra side 9 om rødme.

Anonym skrev 28. april:

Bra at operasjon funket for deg gutt 24. Håper på å ta operasjon hvis ikke noe funker for meg også. jente 25: ja, jeg skal spørre hudlegen om laser og sånt, men har hørt at det e dyrt å bruke laser og man må ta 4-5 behandlinger. Jeg får se hva som skjer. Har ikke vært på skolen på 4 dager no på grunn av rødmingen så den tar over mye av skolen.

Jente 25 skrev 27. april:

til anonym: skjønner sminke ikke er så aktuelt for alle unge gutter. Finnes jo noen vanlige ansiktskremer som sier de demper rødming, så går jo ann å prøve, men er skeptisk til hvor bra de vikrer egentlig. Det du nevnte med laser er interessant, det er jo en mulighet. Mener å ha hørt noe en gang om at man kan fjerne enkelte av blodårene ytterst i huden og dermed dempe rødmingen veldig. Laser vet sikkert hudlegen noe om.

Fint å høre gutt 24, at flere er fornøyde med operasjonen, jeg var på ahus for ca 1 år siden, er kjempe formøyd. Det en av de beste avgjørelsene jeg har tatt noen gang.

J20 skrev 27. april:

j16: Så bra! Er du fornøyd med produktet eller? Jeg er faktisk ikke sikker på hva som er meningen, har rett og slett ikke tenkt over det. Men jeg tar som regel på en vanlig dagkrem når jeg går ut av dusjen og så tar jeg på Biotherm-kremen når jeg skal sminke meg, med andre sminkeproduktet over, såklart.

Merker at huden blir litt tørr til tider, men det er verdt det. Si ifra om du har noen tips.

Gutt 24 skrev 26. april:

Vil bare si at jeg opererte meg i Mars for ansiktsrødming og ansiktssvetting. Kirurgen satte på klips på nervene som gikk opp til ansiktet. Man får to små snitt under hver armhule og satt inn 4 bittesmå klips. Dette har fungert kjempefint. Den eneste bivirkningen jeg foreløpig har fått er at jeg har blitt litt tørrere på hendene, men man legger ikke merke til det etter noen få dager. I teorien kan man ta av klipsene hvis man ikke er fornøyd og nervene skal blir bra igjen etter noen uker. Det er 2 dyktige kirurger på Ahus som opererte meg. Dette er det eneste som funker hvis man sliter skikkelig med rødming og svetting. Man blir tatt godt vare på og trenger ikke være engstelig, man får ingen sterke smerter av dette inngrepet. Men husk at man må være ganske godt plaget skal man ta dette inngrepet.

Anonym skrev 26. april:

jente 25: jeg er gutt, så tror ikke sminke funker for meg. Ja, jeg var litt i stuss når jeg fikk kremen, skinoren, leste om den og fant ut at den er for kviser, så ble litt skuffa når jeg nå har brukt den i snart 2 måneder uten noe forandringer. Jeg skal snart til ny hudlege og håper han kan hjelpe meg.

Jente 25 skrev 22. april:

Til anonym. siden du er 17 år synes jeg du bør se ann operasjon litt senere. Man er jo fortsatt i utvikling med tanke på selvtillit osv. Nå vet jeg ikke om du er jente eller gutt, hvis du er jente anbefaler jeg å prøve en dekkende foundation under.

Ta en god dekkende foundation under, så mineralpudder over. ta en foundation som er så lik huden som mulig (så lik som mulig som hudfargen på underarmen). Det kan være lurt å spørre i butikken om hjelp hvid du er usikker. Ta mineralpudder som er brunere enn deg selv over.(finnes ulike pudder jeg synes ID er bra, men sikkert bra med andre typer også).

Hvis du er gutt kan du jo prøve den kremen de skriver om over her, ev mineralpudder, det ser veldig naturig ut hvis man legger det riktig (tror det noen gutter som bruker det som man ikke vet om for er ikke lett å se).

Du sier du bruker skinoren, men den tror jeg bare er mot kviser, så med mindre det er kviser som gir deg rød hud ser jeg ikke helt hvordan denne skal kjelpe. Jeg vet ikke så mye om laser, noen andre her som kan si noe om det?

Gutt på 13 år skrev 22. april:

Jeg blir ofte fort rød og det er veldig plagsomt. Noen av vennene mine sier: Se nå blir han rød igjen. Da blir jeg enda mer rød. Finnes det tabletter for dette? Hva heter de?

Jente16 skrev 22. april:

j20: Den har jeg også begynt å bruke : -) men jeg lurer på en ting, skal man ha den over eller under vanlig ansiktskrem? Jeg har brukt den under til nå, men er usikker på hva som er meningen.

Frøken Rød skrev 21. april:

Ja, du må få henvisning til psykolog fra legen din. Jeg har en psykolog som jeg kan gå til på kveldstid. Sjekk ut ditt lokale Distriktspsykiatriske senter (DPS), de har åpent på kveldene. Lykke til.

Lei skrev 20. april:

Bra å høre at det hjelper. Hvordan får man time til psykolog? Må jeg via fastlege? Det er ikke lett og dra i arbeidstiden. Jeg har ikke lyst til å si at jeg evt. skal til psykolog heller.

Anonym skrev 20. april:

Jeg sliter med rødming også, har skrevet mange innlegg her inne. I morgen skal jeg til fastlegen min for 2. gang også håper jeg å få henvendelse til hudlege så jeg kan få ordnet dette rødme dritet. Håper jeg får noe som funker, jeg har tro på laser vil funke hos meg, men det er ganske dyrt.

Øyvind 28 skrev 19. april:

Hei anonym og anonym. Tror de anbefaler at man er ca 20 år eller noe. Tror det har noe med at man fortsatt utvikler seg når man er så ung. Jeg tok den når jeg var 21 og for meg har det gått supert. Ta kontakt med foreningen rød eller den nye hjemmesiden til Viv Sandengen for praktiske ting, så jeg ikke sier noe galt. Kan jo ha forandret seg mye fra jeg gjorde det til i dag. Skjønner hvordan du/dere anonyme har det, for jeg hadde det likedan. Det vil ordne seg. Mvh Øyvind

Frøken Rød skrev 18. april:

Lei: Ja, jeg går til psykolog. For meg hjelper det veldig. Jeg rødmer mindre og mindre. Selv om jeg begynte hos psykolog så sent som i vinter. Jeg kan fortsatt rødme, og da føler jeg at alt er ødelagt, men da prøver jeg å tenke at det er to steg frem og ett tilbake.

Det dreier seg om å endre tankemønsteret sitt; man rødmer fordi man er redd for å rødme. Derfor må man jobbe med denne redselen, og lære seg å tenke annerledes. Jeg jobber med dette hver dag, og blir stadig flinkere. Nettopp fordi jeg etterhvert erfarer at skumle sosiale situasjoner ikke er skumle. Jeg anbefaler terapi på det sterkeste. Forskning viser at kognitiv terapi er beste middel mot rødming/sos. angst.

Jente16 skrev 18. april:

Jente 25: Jeg har bare brukt en kremfoundation, dream matte mousse fra maybelline, men det ser ikke så veldig natulig ut, blir på en måte litt kornete. Og den gir ganske uren hud. Men har du, eller noen andre, tips til en foundation eller et mineralpudder som demper rødminga bra?

Jeg har kjøpt den kremen fra biotherm som ble anbefalt her, men har ikke rukket å prøvd den. Skal man ha den over eller under den vanlige hudkremen?

Lei skrev 16. april:

Har noen erfating med kognitiv terapi dvs. å få behandling ved timer til psykolog?

Anonym skrev 16. april:

Hei øyvind. Jeg sliter med veldig rødhet i ansiktet og blir verre uansett hva jeg gjør. Om jeg sitter hjemme alene og hører på musikk og det er litt varmt i rommet så kan jeg bli veldig varm og knall rød. Hvis jeg snakker med foreldrene mine, venner eller lærere blir jeg veldig rød også, og det demper seg ikke før mange timer. Jeg er bare 17 år men kan jeg ta operasjo tror du? jeg har veldig lyst å ta operasjon eller eventuelt laser som kan kanskje hjelpe meg også, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få hudlegen min til å ta laser på meg og hvor mye dette koster.

Anonym skrev 16. april:

Hei øyvind. Er det mulig for meg å ta operasjon? jeg er bare 17 år, blir 18 om 2 måneder. Har så lyst å ta operasjonen siden dere sier dere får et nytt liv. Jeg tør nesten ikke å gå ut vist det er litt for da kan jeg bli veldig rød.

Julie skrev 15. april:

Jeg rødmer veldig lett, og så blir det bare verre når jeg merker at jeg blir rød. Da rødmer jeg over at jeg rødmer. Jeg rødmer også bare av at noen snakker til meg, eller hvis jeg sier en komentar, og folk syns det er morsomt/en bra komentar. Da rødmer jeg. Hater det, føler at det stopper meg fra veldig mye.

Jeg tør foreksempel ikke gå på en fest, for at jeg er redd for at jeg skal rødme. Dette er et stort problem for meg. Men jeg har faktisk et tips som av og til hjelper, og det er at viss du skal vere med, eller bare bort for å snakke med noen, så hjelper det og bestemme seg for at du ikke skal rødme, du skal tørre dette og det er ikke farlig. Så tenker du ikke mer på det. Det kan hjelpe av og til.

Anonym skrev 15. april:

Har dere noen råd for å bli kvitt rødming ? Har prøvd alt utenom operasjon.

Tyren '63 skrev 15. april:

Hei alle rødmere! Vil bare informere om at Vivi Sandengen (Foreningen Rød), som forresten gjør en enestående jobb, har laget egen hjemmeside: www.vivisandengen.com. Hun annonserer dessuten om treff i Oslo 18/6-10.

Eldre kommentarer: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...