Rødme - kommentarer side 15.

Fortsettelse av kommentarer fra side 14 om rødme.

Buster skrev:

Hei, jeg har brukt psykolog i så måte. Greit nok med flere innfallsvinkler og motivasjon. At det er psykisk betinget er helt klart. For meg, ved å bruke caps reduserer jeg eksponering av egen person. Jeg blir da mindre svett og rød.

Frøken Rød skrev:

Er det ingen her som har snakket med psykolog? Kognitiv terapi skal hjelpe. Hypnoseterapi har også hjulpet mange har jeg hørt. Jeg står på venteliste hos psykolog. I mellomtiden skal eg forsøke hypnoseterapi.

Frøken Rød skrev:

Takk for svar Mann 60. Men vil virkelig ikke laser hjelpe mot rødming? Laser fjerner jo de ytterste blodkarene der blodet strømmer ut ved rødming? Jeg synes også du er litt vel pessimistisk. Klart man kan få kontroll på rødmingen; ved hjelp av psykologiske teknikker (evt. i kombinasjon med medikamenter). Det er tankene som styrer rødmingen, får en kontroll over tankene vil også rødmingen bli redusert eller helt borte.

Mann 60 skrev:

Laser hjelper ikke mot rødming. Den kan bare fjerne blodkar i huden i ansiktet. Den som lider av ekstrem rødming (hyperaktiv stressnerve) må ta operasjonen som kutter stressnerven. Når kinnene fylles opp av blod med en slik kraft at man skulle tro at det var en hydraulisk pumpe i kroppen, og kinnene blir glødende varme, hjelper det ikke å si til seg selv at nå rødmer jeg. Dersom man har denne lidelsen, har man neppe mulighet til noengang å bli en utadvendt person.

Frøken Rød skrev:

De av dere som har forsøkt laser: hjelper det også for sporadisk rødming, eller er det kun for de med permanent rødfarge i huden?

Tomaten skrev:

Jeg går på ungdomskolen, og for å si det kort:jeg er übersjenert. Jeg rødmer av alle ting, også ting som overhode ikke er flaut. Det verste jeg vet er å snakke i større forsamlinger, og å holde foredrag. Jeg kan gå i flere uker å grue meg til å holde foredrag, og dette kan også gå ut over søvnen min. Jeg ligger ofte våken om natten dagen før jeg skal holde foredrag.

Jeg er ganske så stille av meg, og når vi f.eks. er i jentegarderoben tør jeg ikke si et pip. De få gangene jeg har våget det, kommer rødfargen fram med en gang. Dette er så fryktelig ille at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre lenger. Så jeg trenger virkelig hjelp her.

Spesielt med sjenert-heten min. Sen ødelegger livet mitt. Så er det noen som har tips til hvordan jeg kan bli utadvendt? Å være utadvent er min aller største drøm. Det hadde gjort livet mitt 1000000 ganger lettere.

Rødfjes skrev:

Takk mann 60. Har noen andre erfaring med laser Vbeam Perfecta for rødmingen?

Camilla skrev:

Jeg er veldig plaget av rødming. Jeg går på ungdomsskolen og syns det er veldig plagsomt at jeg blir rød i kinnene. Jeg blir det under fysisk aktivitet, når det er kaldt ute, hvis det er varmt og noen ganger helt uten grunn. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn og jeg hadde gjort alt får å bli kvitt det. Jeg er en veldig sosial person, men det kan bli vanskelig til tider når denne rødmingen kommer. Siden jeg er skoleelev er det veldig vanskelig for meg å kunne ha fremføringer foran klassen fordi jeg vet at jeg blir rød i kinnene. De andre i klassen min pleier å nevne det når jeg har en fremføring og det gjør det ikke akkurat noe lettere. Jeg har prøvd foundation og masse annet, men det skjuler ikke helt. Demper bare rødheten litt. Går det an å ta operasjoner eller laserbehandling mot rødhet? Jeg er ei jente på 13 år og plages veldig av dette.

Jente26 skrev:

Kan noen skrive hele navnet på denne biotherm kremen? De på estetique skjønte ikke overhodet ikke hva jeg snakket om. Tusen takk i så fall.

Gutt 17 skrev:

Tror jeg og har rosacea og tror det har noen fellestrekk gutt 20.

Gutt 20 skrev:

Kan det dere snakker om her være rosacea? Har det noen fellestrekk, og vil behandling mot rosacea også hjelpe mot rødming?

Frøken Rød skrev:

Er det mulig å få litt info i korte trekk om hva dere snakket om på møtet, dvs. hva disse opererte mente om operasjonen, hvordan de følte seg i dag, osv? Fint for de av oss som ikke var der.

Jente 25 skrev:

Hei! vi var 5 som møttes i oslo. En med H.H. ,4 ETS opererte hvorav en som er reoperert. Det var veldig hyggelig og nyttig synes jeg.

Vivi skrev:

Er for tiden uten email. Dere må ringe meg hvis dere ønsker kontakt. Det gjelder de som har skrevet epost til meg de siste 14 dagene.

Vivi

Anonym skrev:

Jeg skjønner deg Ole, heter ole jeg og forresten hehe. Jeg har bare slitt med rødming i 3 år. Er bare 17 år. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver, og jeg har de samme situasjonene jeg rødmer i. Jeg har en lys rød hudfarge fra før av i kinnene, men jeg kan bli nesten lilla rød når det kommer skikkelig. Situasjoner hvor det skjer er de situasjonene ole31 skrev ovenfor, varme, kulde, varme rom med varm luft, bare når jeg snakker med folk for jeg føler meg så dum for jeg er så rød at jeg ikke tør å se folk i øynene for lenge for jeg føler de ser så rart på meg. Jeg har hatt en kjæreste, og hun spurte hvorfor jeg var så rød i kinnene men jeg bare lo og sa ingenting, synd det med kjærligheten ole31. Jeg skjønner hvordan du har det, bare at du har hatt det lengre enn meg. Jeg er ganske sosial jeg og, men blir jo veldig beskjeden og tilbakeholden med dette problemet, jeg har bare snakket med min onkel om dette, og har sagt det plager meg. Han sier det er bare meg som kan gjøre noe med det, men det er jo det ikke for det er ikke noe psykisk. Jeg vil til legen men jeg er redd for at legen ler av meg eller som ole31 sier, at jeg vokser det av meg, og jeg er nesten 99 % sikker at jeg ikke vil vokse dette av meg. Jeg tror jeg skal bare hoppe i det og bestille legetime neste uke og si jeg sliter med hudproblemer, så får jeg se hvilket svar jeg får. Det er så mye jeg har sagt nei til, å være med på det jeg vil og si det jeg vil. Jeg vil prøve lasere men koster jo mye penger og har ikke så mye penger siden jeg ikke jobber, men vi får se. Lykke til alle sammen.

Gutt 33 skrev:

Hei alle! Nå er jeg dritt lei av å rødme. Er det noen som vet om det arrangeres kurs for rødmere? Kunne tenkt meg et slikt. Operasjon er uaktuelt for min del. Har tenkt å angripe problemet istedet. Her har dere et tips som fungerer for min del:

Hvis jeg vet jeg skal holde en fremføring, møte el lingnende hvor jeg vet at jeg kommer til å rødme. Pleier jeg å ta meg en treningsøkt i forkant slik at jeg får litt farge i ansiktet. Da er jeg allerede litt rød å frisk i kinnene før jeg går inn i møtet og dermed er det ikke så lett å oppdage at jeg rødmer, tror jeg ivertfall.

Ole31 skrev:

Til anonym: Tja, hva skal man si? Har vel på en måte slitt hele livet. Kan jo godt fortelle min historie.

Hei jeg heter Ole og er alkoholiker... Ja ,slik føles det nesten å stå frem med problemet. Ingen som vet om at jeg har dette problemet, sikkert fordi jeg har blitt fryktelig dyktig på å skjule det. Skjule det på den måten at jeg prøver å unngå ting som jeg vet trigger rødmen. Ting som jeg innerst inne har veldig lyst å være med på. Men nå er det nok for min del. Nå står jeg uten jobb og min livs store kjærlighet er i ferd med å glippe.

For min del så tror jeg kun operasjon som løser mitt problem, å hadde jeg kunne fått operert i morgen så hadde jeg tatt tjangsen.

Det som trigger rødme hos meg har ikke så mye med pinlige situasjoner og det å bli flau. Jeg er tross alt blitt 31 år og blir vel egentlig sjelden flau. Mine triggerpunkter er gjerne varme, kulde, nervøsitet, ubehagelige situasjoner, dårlig humør, dårlig dag, ja litt følelsesmessige ting kan man gjerne si. Eller noe så enkelt at jeg har ligget å sovet veldig på den ene siden av ansiktet en natt.

Så et skrekkscenario for meg er en følgende dag: våkner med rødme. Kaldt ute. Nervøs. Jobbintervju i et varmt rom. Ut i kulden. Rett i et selskap med mange ukjente i et trangt lokale med klam og varm luft. Tipper trynet mitt hadde vært så sykt varmt og rødt at man lett kunne stekt et egg på det.

Min rødme er slik at når den slår inn for fullt, så går det ikke over når en evt situasjon er over. Nei enten må jeg sove noen timer eller så må jeg ut(helst når d er mørkt) å gå i 1 time eller evt kjøre meg en lang biltur med åpne vindu. Når rødmen er på det verste så blir ansiktet helt stivt å numment på en måte, og det fører til at jeg ikke klarer å være meg selv lenger. Humøret forsvinner, humoren forsvinner, smilet stivner og jeg vil egentlig bare komme meg hjem.

Er en oppegående fyr og som egentlig er sosial og faktisk ikke har noe problem med å være midtpunkt i sosiale sammenhenger. Men da må det sosiale helst foregå utendørs og da aller helst i 16-18 grader uten sol og gjerne med en lett bris. Så hadde hele livet foregått utendørs i det været så kunne jeg faktisk klarte meg ganske bra tror jeg. Men slik er det nå dessverre ikke.

Konklusjonen min er at NÅ må jeg gjøre noe. Det er ikke noe liv. Er heller ikke et liv å ikke kunne gjøre det man egentlig har lyst til. Går jo glipp av så mye muligheter både sosialt, kjærlighetslivet, utdanning og jobb. Jeg konkluderer videre på at bare jeg får bedøvd/kuttet den nerven som styrer dette, så vil jeg få et bra liv.

Men hvordan kommer jeg meg til konsultasjon på Ahus? Må jeg gå via fastlegen eller finnes det private leger med peiling på dette som kan henvise meg? Vil nødigst gå til fastlegen, det generelle intrykket er at man ikke blir tatt på alvor med et slikt problem. Har vært hos lege en gang og nevnte rødming var et problem for meg. Svaret var at det bare var sjarmerende og er noe man vokser av seg. Nå er jeg blitt 31. Nå har jeg skrevet mye her, ser jeg. Håper noen har noen tilbakemeldinger.

Anonym skrev:

Fint å høre at operasjonen gjorde deg godt, Øyvind, og at du ikke angrer og har fått en bedre livskvalitet. Jeg synes nesten bare jeg leser negative kommentarer. Jeg tok selv operasjonen for ca en måneds tid siden, så langt tror jeg jammen jeg har blitt helt kvitt rødmeproblemet. Jeg sitter ikke lenger og er livredd for å rødme og jeg tør å si hva jeg mener. Kjempedeilig det, men må innrømme at svetten er plagsom, blir fort våt på mage, rygg og i lysken. Skjønner at det ikke har vært noe problem for deg. Jeg håper ikke det tiltar enda mer, men at det istedet kan roe seg litt. Jeg gruer til sommeren, varmen, lyse klær. Har du noen gang brukt noen medikamenter som har redusert svetteplagene? Takknemlig om du eller andre har noen råd å gi.

Mann 60 skrev:

Du må regne med flere behandlinger selv om Vbeam Perfecta er effektiv. Det kommer an på hvor mye rødhet du har i huden. Laserbehandlingen har ingen skadevirkning på huden.

Øyvind skrev:

Hei alle sammen! Var det mange som var på det møtet i Oslo forrige mandag? Hilsen Øyvind

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20 21
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...