Rødme - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om rødme.

Rødinepa skrev:

Maria 27: Skal opereres i mars og er også veldig usikker på hva jeg skal velge. I følge kirurgen blir nervene mest sannsynlig like ødelagt av klips som av kutting. Noen som har noen erfaring rundt dette?

Rødinepa skrev:

Hei Linda, Ja, jeg bor i Oslo. Det hadde vært veldig greit å møte som noen som er i samme båt. Selv skal jeg opereres den 3.mars. Jeg reiser på fjellet i morgen, men er tilbake på mandag. Når kunne det passet for deg?

Jente skrev:

Hei alle sammen, jeg er enda en rødmer, og det ødelegger så mye. F.eks i dag da jeg skulle betale i kassa på butikken, kjente jeg rødmen presse i hele fjeset, og jeg svetter som bare det spesielt i ansiktet og på ryggen. Det er så plagsomt og nedverdigende. Nok en gang går jeg ut av butikken og hater meg selv fordi jeg ikke klarer å kontrollere det. Ser virkelig opp til dere som har lært dere å ha kontroll på det. Jeg har utviklet sosial angst med årene, og de to problemene bygger hverandre opp på en måte. Har og så lyst å ta operasjon, men er bare 26 år, og er redd det kan ødelegge enda mer. Jeg har prøvd kremen fra Biotherm, men blir så tørr og ekkel i ansiktet av den, pluss at man må ha en del sminke over for å ikke se ut som et lik.

Ole skrev:

Hurr: Jeg lurer på noe med laser. Hvilken laser type tok du? og hvordan er rødme situasjonen hos deg? Er du konstant rød i kinnene eller andre steder i ansiktet, eller lider du av vanlig rødming?

Mia skrev:

Jeg vil nesten gråte hver kveld. Det er fordi jeg rødmer nesten HVER gang noen snakker til meg! Spesielt med bordet ( middagsbordet ). Når noen snakker til meg eller om meg el., så rødmer jeg. Noen ganger må jeg bare gå fra matbordet for å enten late som jeg må på do, hente tørkepapir eller lignende. Bare noen snakker til meg! Jeg er 14 år, så jeg går på skole. Hver gang læreren spør meg om noe eller ber meg om å gjøre noe, så rødmer meg, så ler alle i klassen av meg fordi jeg rødmer. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Malin skrev:

Jeg har hatt rødmeproblemer lenge, men oppdaget det, for et par måneder siden. Jeg går på barneskolen, og folk har allerede begynt og erte meg, ved og kalle meg tomat. Jeg vil gjerne vite hva bivirkninger er for kremer/tabletter?

Linda skrev:

Rødinepa: Bor du i Oslo? Vil du treffes for å snakke om operasjonen? Veksle tanker o.d.? Jeg skal opereres den 17/3 på Ahus. Mvh, Linda

Rødinepa skrev:

Jeg har nå vært til konsultasjon hos Ahus. Der fikk jeg prate med kirurgen som utfører operasjonen, og han svarte på alle spørsmålene jeg hadde. Har bestemt meg for å gjennomføre operasjonen og står når på venteliste. Regner med at jeg blir operert etter påske en gang.

Forvirret skrev:

Hva heter den grønne kremen som funker så bra? Har selv kjøpt Biotherm Home Aqua Sensitive , men den funker ikke. Er så mange forskjellige kremer, blir helt forvirret.

Linda skrev:

Nei, ikke healing. Har prøvd avslappningsøvelser sammen med ulike psykologer og de hjelper for stunden. Kommer til å opereres om en måned og håper det hjelper meg.

Rød hånd skrev:

Hei alle sammen. Jeg har lest litt av kommentarene her, men finner ikke så mye info angående røde hender. Har hatt røde hender så lenge jeg husker og ønsker veldig mye å bli kvitt det. Fins det noen metoder for å bli kvitt det utenom operasjon? Funker operasjon stort sett? Hvor mye koster det? Er det kun ahus som utfører denne type operasjon i Norge? Jeg er ganske desperat etter å bli kvitt det. Takker til de som svarer meg, hadde satt stor pris på det

Rødhette skrev:

Hei. Har akkurat funnet denne siden, og har lest veldig mye av det som står her. Jeg kjenner meg godt igjen i mye av det. Trist at så mange er plaget med rødming, men ei lita trøst at man ikke er alene. Selv har jeg slitt med dette i ca 25 år. Husker ikke helt når det begynte, men var nok på ungdomskolen tror jeg. Nå er jeg en godt voksen dame. Rødmingen har styrt mye av livet mitt, men jeg har klart å leve med det på en måte. Nå er jeg imidlertid kommet til et punkt i livet mitt hvor det er på tide å gjøre noe. Er veldig sliten for tiden, og det skyldes at den sosiale angsten har blitt verre de siste årene. Og som sagt er det på tide å gjøre noe. For meg blir det nok operasjon, for jeg orker ikke mer av redsel og angst. Tviler på at det kan bli verre enn det er nå. Mitt høyeste ønske er å få et normalt liv, hvor jeg kan kose meg i selskaper, prate i forsamlinger og ikke være redd for at jeg skal bli rød og engstelig. Jeg er fortsatt ung til sinns, og ønsker ikke at livet mitt lenger skal styres av dette. Jeg er egentlig livredd for operasjonen, men noe må gjøres. Har aldri snakket med noen om mine problemer, så vet jeg har en lang vei å gå, via fastlege, kirurger og det som er før en operasjon kan foretas. Er godt å lese at i alle fall endel her er fornøyde. Man må ha tro på at det vil bli vellykket tenker jeg, så jeg føler meg både sikker og klar på at dette er den beste løsningen for meg.

Tomaten skrev:

Er det noen som har prøvd healing mot dette problemet?

Petter skrev:

Ofte er problemet at man frykter rødmingen i seg selv og ikke det budskapet man kommer med. Det er plagsomt og irrasjonelt.

Les dere opp på tankefeltterapi på nett og søk på videoer på youtube. Her gjelder det å banke lett på kroppens energibaner mens man tenker på ubehaget ved å rødme. Etterhvert forsvinner redselen. Merkelig og utrolig, ja, men det virker.

Anonym skrev:

Tomaten: heisann, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg har fått sosial angst av rødmingen. Jeg er alltid rød i ansiktet men når jeg kommer opp i situasjoner folk vanligvis rødmer i så blir jeg kokvarm og lilla rød nesten. Jeg kan bli knall rød bare av at noen ser på meg som du sa. Jeg har prøvd som du å være omringet av mennesker for å bli vant med folk, sånn at jeg kunne overvinne rødmingen. Derfor jeg begynte på internatskole, men jeg tok feil. Når jeg rødmer blir jeg dratt ned av dårlig selvtillit og føler meg helt ydmykende. Det er en forferdelig følelse og det verste er at dine nærmeste ikke vet at du sliter utrolig mye inni deg. Å gå rundt og tenke på dette hver dag som jeg gjør, er utrolig slitsomt og vondt. Håper det ordner seg for alle her inne, det håper jeg inderlig.

Anonym skrev:

All respekt til dere som får hjelp av psykolog for å få bukt med rødmeproblemene deres. Så flott at dere lykkes på den måten. For meg har bare operasjon hjulpet. Så sterkt vil jeg si det, operasjonen som jeg tok for snart 2 år siden har gitt meg et nytt liv. Et liv som før operasjonen nærmest handlet om konstant redsel for å rødme i nærmest enhver sammenheng. Jeg er kvitt all min sosiale angst og jeg slapper mye mer av og gleder meg til møter med mennesker. Jeg er meg selv slik jeg egentlig er og har det mye bedre med meg selv. Jeg har vært plaget i så mange år med rødmingen min, at nå klarte jeg ikke mer. Ganske drastisk vil nok mange si, men for meg var dette redningen. Det jeg hadde slitt med i det meste av mitt liv, var over i løpet av noen timer på et sykehus med fagpersonale som forsto mine problemer. Det er snart to år siden inngrepet nå. Jeg har det fint, jobber, trener, møter venner og gleder meg over hverdagen på en helt annen måte enn før. Jo, jeg svetter mer enn før, men for meg er det mye lettere å leve med enn rødmingen.

Tomaten skrev:

Jeg er ei jente på 32. Jeg kjenner meg igjen i det meste av det dere skriver. På grunn av rødmingen har jeg fått sosial angst, jeg har prøvd å forandre meg. Jeg har jobbet i dagligvare butikk, sittet i kassen i flere år i håp om at jeg skulle bli vant med å ha masse folk rundt meg og at rødmingen ville forsvinne. Det hjalp ikke, jeg kan kontrollere det noe, men når jeg merker at noen stirrer på meg så kjenner jeg at jeg blir varm og rødmer. Noen ganger så mye at jeg kjenner det ned til knærne. Ja det er vondt og ekkelt og føles for meg ydmykende. Min mor lider også av dette, hun har isolert seg helt og har kun kontakt med de nærmeste i familien. Jeg har to barn, jeg er redd de kommer til å lide av dette. Jeg har lyst å bli kvitt dette problemet, men er redd for å ta opperasjon, synst det er drastisk. Jeg har heller ikke gått til lege pga frykt for ikke å bli trodd eller at han mener det er en bagatell. Jeg ble ganske sjokert at så mangen andre føler det på samme måte som meg. Det er egentlig en lettelse, men også trist at det er så mange som får livet sitt ødelagt pga rødming.

Jeg synes dette igrunnen er absurd og latterlig at rødming skal få kontroll over livene våre. Jeg har også slitt med dårlige tanker mange år, men har kommet helt av det nå, jeg får bare leve med dette problemet.

Lykke til alle dere som skal ta operasjon og alle dere andre som sliter, håper dere finner en løsning.

Maria 27 skrev:

Var idag til Ahus, for å treffe legen som utforer operasjonen. Kommer bli operert om ca 2 månader. Lurer på hvilken metode jeg skal velge. Dele (kutte) nerven eller klemmer? Er det noen her som kann dele med meg sine tanker omkring valget av metode?

Frøken Rød skrev:

j29: Deilig å lese at noen faktisk legger vekt på at rødming er noe man kan bli kvitt (eller iallefall bli bedre av) UTEN operasjon. Jeg er helt enig med deg i alt du skriver, og håper flere vil vurdere andre løsninger enn den kirurgiske. Jeg har selv brukt det siste året hos psykolog (og takket nei til operasjon) og har blitt mye, mye bedre. Jeg rødmer fortsatt av og til, men i mye mindre grad og mye sjeldnere.

Anonym skrev:

Hei jente 29. Jeg ble nesten litt rørt av det du skrev på innlegget og jeg ble litt inspirert til å skrive en dagbok kanskje. Det du skrev om at når du ble sprutrød tenkte du hva som var galt med deg, det samme tenker jeg og. Jeg føler jeg er utadvendt men jeg får ikke vist det fram fordi jeg er så rød for å bli sprutrød og da føler jeg meg mislykket for å si det sånn. Jeg er gutt forresten, og det med huden min er ikke at jeg har normal hudfarge og blir rød når jeg rødmer. Det er at jeg er alltid rød i ansiktet, fra når jeg står opp til jeg legger meg, og når rødme situasjoner inntar meg blir det bare verre. Jeg har slitt med dette i 3 år. Det er ikke så lenge, men føler at vist jeg ikke gjør noe så vil jeg sette livet mitt på vent og det orker jeg ikke. Jeg har vært hos to hudleger og de hjalp meg ikke noe særlig. Jeg bruker en krem no som heter eucerin anti redness, den funker sånn passe, men jeg får litt bedre selvtillit når jeg smører meg med den. Jeg har lyst å ta laser operasjon for det tror jeg vil hjelpe meg. Kanskje rødme operasjon også vil hjelpe men jeg sliter ikke bare med rødming. Jeg er enig med deg at man skal være glad i seg selv og ikke tenke hva andre tenker om deg, og finne dine gode kvaliter. Innerst inne vet jeg hvem jeg er, hva mine mål er og hvordan jeg vil leve livet mitt, men når jeg ser meg i speilet og jeg er sprutrød i ansiktet blir jeg en helt annen person. Det høres merkelig ut, men jeg blir skikkelig lei meg og kan ofte begynne å få tårer i øynene for jeg ser at det ikke er meg egentlig. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler meg utslitt hver eneste dag for jeg klarer ikke å slutte å tenke på rødmingen. Hver gang jeg ser et speil må jeg se om jeg er rød eller har noenlunde normal hudfarge, og jeg går rundt å tenker på det hele tiden. Hvordan jeg skal få det til å forsvinne? Jeg synes det er vanskelig å snakke med noen om det. Jeg har så vidt snakket med et familiemedlem om det, men jeg blir ikke tatt seriøst. Heller ikke legene tar dette seriøst og det skremmer meg. Håper det ordner seg for alle her inne, og takk for dine gode ord jente 29. Lykke til med jobbingen i USA, håper du lykkes.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Hikke

Det eneste som funker er sitron, og det funker m én gang. Sug på en sitronskiv...

Flueplage

Hva gjør man når de allerede er inne? De setter seg på meg hele tiden, noe so...

Utvendige hemoroider

Jeg ble videresendt direkte til sykehuset fra fastlegen i går. Jeg har en tromb...

Øreverk

Oppskjært løk inni en sokk, inntil øret, med pannebånd rundt funket supert p...

Bananfluer

Elektrisk fluesmekker funker som fjell. Ha en sitron kuttet i 2 som lokkemat så...