Rødme - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om rødme.

Rødhette skrev:

Hei. Har akkurat funnet denne siden, og har lest veldig mye av det som står her. Jeg kjenner meg godt igjen i mye av det. Trist at så mange er plaget med rødming, men ei lita trøst at man ikke er alene. Selv har jeg slitt med dette i ca 25 år. Husker ikke helt når det begynte, men var nok på ungdomskolen tror jeg. Nå er jeg en godt voksen dame. Rødmingen har styrt mye av livet mitt, men jeg har klart å leve med det på en måte. Nå er jeg imidlertid kommet til et punkt i livet mitt hvor det er på tide å gjøre noe. Er veldig sliten for tiden, og det skyldes at den sosiale angsten har blitt verre de siste årene. Og som sagt er det på tide å gjøre noe. For meg blir det nok operasjon, for jeg orker ikke mer av redsel og angst. Tviler på at det kan bli verre enn det er nå. Mitt høyeste ønske er å få et normalt liv, hvor jeg kan kose meg i selskaper, prate i forsamlinger og ikke være redd for at jeg skal bli rød og engstelig. Jeg er fortsatt ung til sinns, og ønsker ikke at livet mitt lenger skal styres av dette. Jeg er egentlig livredd for operasjonen, men noe må gjøres. Har aldri snakket med noen om mine problemer, så vet jeg har en lang vei å gå, via fastlege, kirurger og det som er før en operasjon kan foretas. Er godt å lese at i alle fall endel her er fornøyde. Man må ha tro på at det vil bli vellykket tenker jeg, så jeg føler meg både sikker og klar på at dette er den beste løsningen for meg.

Tomaten skrev:

Er det noen som har prøvd healing mot dette problemet?

Petter skrev:

Ofte er problemet at man frykter rødmingen i seg selv og ikke det budskapet man kommer med. Det er plagsomt og irrasjonelt.

Les dere opp på tankefeltterapi på nett og søk på videoer på youtube. Her gjelder det å banke lett på kroppens energibaner mens man tenker på ubehaget ved å rødme. Etterhvert forsvinner redselen. Merkelig og utrolig, ja, men det virker.

Anonym skrev:

Tomaten: heisann, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg har fått sosial angst av rødmingen. Jeg er alltid rød i ansiktet men når jeg kommer opp i situasjoner folk vanligvis rødmer i så blir jeg kokvarm og lilla rød nesten. Jeg kan bli knall rød bare av at noen ser på meg som du sa. Jeg har prøvd som du å være omringet av mennesker for å bli vant med folk, sånn at jeg kunne overvinne rødmingen. Derfor jeg begynte på internatskole, men jeg tok feil. Når jeg rødmer blir jeg dratt ned av dårlig selvtillit og føler meg helt ydmykende. Det er en forferdelig følelse og det verste er at dine nærmeste ikke vet at du sliter utrolig mye inni deg. Å gå rundt og tenke på dette hver dag som jeg gjør, er utrolig slitsomt og vondt. Håper det ordner seg for alle her inne, det håper jeg inderlig.

Anonym skrev:

All respekt til dere som får hjelp av psykolog for å få bukt med rødmeproblemene deres. Så flott at dere lykkes på den måten. For meg har bare operasjon hjulpet. Så sterkt vil jeg si det, operasjonen som jeg tok for snart 2 år siden har gitt meg et nytt liv. Et liv som før operasjonen nærmest handlet om konstant redsel for å rødme i nærmest enhver sammenheng. Jeg er kvitt all min sosiale angst og jeg slapper mye mer av og gleder meg til møter med mennesker. Jeg er meg selv slik jeg egentlig er og har det mye bedre med meg selv. Jeg har vært plaget i så mange år med rødmingen min, at nå klarte jeg ikke mer. Ganske drastisk vil nok mange si, men for meg var dette redningen. Det jeg hadde slitt med i det meste av mitt liv, var over i løpet av noen timer på et sykehus med fagpersonale som forsto mine problemer. Det er snart to år siden inngrepet nå. Jeg har det fint, jobber, trener, møter venner og gleder meg over hverdagen på en helt annen måte enn før. Jo, jeg svetter mer enn før, men for meg er det mye lettere å leve med enn rødmingen.

Tomaten skrev:

Jeg er ei jente på 32. Jeg kjenner meg igjen i det meste av det dere skriver. På grunn av rødmingen har jeg fått sosial angst, jeg har prøvd å forandre meg. Jeg har jobbet i dagligvare butikk, sittet i kassen i flere år i håp om at jeg skulle bli vant med å ha masse folk rundt meg og at rødmingen ville forsvinne. Det hjalp ikke, jeg kan kontrollere det noe, men når jeg merker at noen stirrer på meg så kjenner jeg at jeg blir varm og rødmer. Noen ganger så mye at jeg kjenner det ned til knærne. Ja det er vondt og ekkelt og føles for meg ydmykende. Min mor lider også av dette, hun har isolert seg helt og har kun kontakt med de nærmeste i familien. Jeg har to barn, jeg er redd de kommer til å lide av dette. Jeg har lyst å bli kvitt dette problemet, men er redd for å ta opperasjon, synst det er drastisk. Jeg har heller ikke gått til lege pga frykt for ikke å bli trodd eller at han mener det er en bagatell. Jeg ble ganske sjokert at så mangen andre føler det på samme måte som meg. Det er egentlig en lettelse, men også trist at det er så mange som får livet sitt ødelagt pga rødming.

Jeg synes dette igrunnen er absurd og latterlig at rødming skal få kontroll over livene våre. Jeg har også slitt med dårlige tanker mange år, men har kommet helt av det nå, jeg får bare leve med dette problemet.

Lykke til alle dere som skal ta operasjon og alle dere andre som sliter, håper dere finner en løsning.

Maria 27 skrev:

Var idag til Ahus, for å treffe legen som utforer operasjonen. Kommer bli operert om ca 2 månader. Lurer på hvilken metode jeg skal velge. Dele (kutte) nerven eller klemmer? Er det noen her som kann dele med meg sine tanker omkring valget av metode?

Frøken Rød skrev:

j29: Deilig å lese at noen faktisk legger vekt på at rødming er noe man kan bli kvitt (eller iallefall bli bedre av) UTEN operasjon. Jeg er helt enig med deg i alt du skriver, og håper flere vil vurdere andre løsninger enn den kirurgiske. Jeg har selv brukt det siste året hos psykolog (og takket nei til operasjon) og har blitt mye, mye bedre. Jeg rødmer fortsatt av og til, men i mye mindre grad og mye sjeldnere.

Anonym skrev:

Hei jente 29. Jeg ble nesten litt rørt av det du skrev på innlegget og jeg ble litt inspirert til å skrive en dagbok kanskje. Det du skrev om at når du ble sprutrød tenkte du hva som var galt med deg, det samme tenker jeg og. Jeg føler jeg er utadvendt men jeg får ikke vist det fram fordi jeg er så rød for å bli sprutrød og da føler jeg meg mislykket for å si det sånn. Jeg er gutt forresten, og det med huden min er ikke at jeg har normal hudfarge og blir rød når jeg rødmer. Det er at jeg er alltid rød i ansiktet, fra når jeg står opp til jeg legger meg, og når rødme situasjoner inntar meg blir det bare verre. Jeg har slitt med dette i 3 år. Det er ikke så lenge, men føler at vist jeg ikke gjør noe så vil jeg sette livet mitt på vent og det orker jeg ikke. Jeg har vært hos to hudleger og de hjalp meg ikke noe særlig. Jeg bruker en krem no som heter eucerin anti redness, den funker sånn passe, men jeg får litt bedre selvtillit når jeg smører meg med den. Jeg har lyst å ta laser operasjon for det tror jeg vil hjelpe meg. Kanskje rødme operasjon også vil hjelpe men jeg sliter ikke bare med rødming. Jeg er enig med deg at man skal være glad i seg selv og ikke tenke hva andre tenker om deg, og finne dine gode kvaliter. Innerst inne vet jeg hvem jeg er, hva mine mål er og hvordan jeg vil leve livet mitt, men når jeg ser meg i speilet og jeg er sprutrød i ansiktet blir jeg en helt annen person. Det høres merkelig ut, men jeg blir skikkelig lei meg og kan ofte begynne å få tårer i øynene for jeg ser at det ikke er meg egentlig. Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg føler meg utslitt hver eneste dag for jeg klarer ikke å slutte å tenke på rødmingen. Hver gang jeg ser et speil må jeg se om jeg er rød eller har noenlunde normal hudfarge, og jeg går rundt å tenker på det hele tiden. Hvordan jeg skal få det til å forsvinne? Jeg synes det er vanskelig å snakke med noen om det. Jeg har så vidt snakket med et familiemedlem om det, men jeg blir ikke tatt seriøst. Heller ikke legene tar dette seriøst og det skremmer meg. Håper det ordner seg for alle her inne, og takk for dine gode ord jente 29. Lykke til med jobbingen i USA, håper du lykkes.

Rødinepa skrev:

Jeg står nå på venteliste for konsultasjon vedr. rødmeoperasjon på Ahus. Gleder meg veldig til å høre hva slags informasjon som blir gitt der. Takk til de på forumet som har gitt meg svar på alt jeg har lurt på. Vil selv komme tilbake etter konsultasjonen med info.

Gutt 25 skrev:

kan man kjøpe krem mot rødming på apoteket uten resept? Hva heter kremen?

Rødmer skrev:

Jeg rødmer nesten hele tiden. Hvis jeg ser den jeg liker, hvis jeg blir varm, hvis jeg dummer meg ut, osv. Jeg har noen ganger blitt erta, og da blir jeg enda rødere. Det er veldig irriterende, men jeg skal prøve rådene, men er det en krem? Hva heter den, og hvilke bivirkninger kan forekomme?

Hurr skrev:

Spør meg hvis dere lurer på noe om laser.

Jente 25 skrev:

Det er nesten 2 år siden operasjonen. Noen små bivirkninger har jeg: Jeg har tørre hender, men bruker mye fuktighetskrem, så det er ikke noe prøblem. Svetter litt mer på ryggen, men ikke mye og bare når jeg trener eller det er veldig varmt. Før fikk jeg lett rask puls, altså følte jeg fikk hjertebank veldig lett,følte pulsen var skyhøy når jeg rødmet blant annet. Husker rett etter operasjonen at jeg ikke fikk den samme følelsen av høy puls ved fysisk aktivitet og ved stress, men mulig dette var inbilning da. nå tenker jeg ikke på det lenger, har ikke fått noe dårligere kondis tror jeg. Jeg har pulsmåler og blodtrykkapparat og hvilepulsen og blodtrykk er hvertfall det samme som før operasjonen. Når det gjelder klemmer kontra kutting spurte jeg en del om det selv, vet ikke om han hadde fortalt om det dersom ikke jeg hadde spurt.

Maria 27 skrev:

Operasjonen her i Oslo utføres på Akershus Universitetssykehus. Kar/Thorax avd., telefon 67 96 43 96. Jeg fikk igår en henvisning fra min fastlege og håper få operasjonen så raskt som muglig etter nyår.

Rødinepa skrev:

Jente25: Takk for gode svar. Godt at det er noen som fremdeles er villige til å svare på spørsmål etter vellykket operasjon. De fleste historier på nettet er jo fra folk som er misfornøyd.

Har planer om å få ny fastlege på Volvat rett over nyttår, får håpe at de der tar problemene mine på alvor. Har du opplevd noen bivirkninger i det hele tatt, og hvor lenge er det siden din operasjon? Fikk du noe valg eller informasjon om klemmer vs. kutting?

Jente 20 skrev:

Tror nok det beste er om man bare klarer å akseptere seg selv og ikke være redd for hva andre mener og synes. Jeg sleit selv med mye rødming før, men etter at selvtilliten har kommet seg og har mer tro på meg selv, er det blitt mye mindre. Det å rødme kan også være søtt til tider. Prøv og ikke tenk så mye på at du rødmer for da blir det bare verre.

Jente13 skrev:

Jeg er en jente på 13 år. Hver gang vi skal lese høyt eller ha fremmfæringer, noe som vi har veldig ofte, blir jeg helt rød/rosa i fjeset og begynner og koke rundt ørene og fjeset. Noen ganger begynner det og på en måte dunke i fjeset. Dette er et veldig stort problem som jeg blir mobbet for. Finnes det noen kremer for dette som jeg kan kjøpe uten at jeg må kontakte fastlegen?

Jente 25 skrev:

Hei, jo jeg er veldig fornøyd. Før gikk det omtrent ikke en eneste dag hvor ikke rødming på en eller annen måte hindret meg i å si/gjøre det jeg ønsket. Har et veldig bra sosialt liv nå og en jobb jeg trives i, en jobb hvor jeg vet rødming ville hindret meg mye. Jeg vet noen er uheldige med operasjonen også, men jeg kan bare snakke ut fra egen erfaring, og den er bare positiv.

Jeg synes det utrolig rart at legen din nekter å henvise deg, synes helt klart du bør bytte dersom han nekter å henvise deg. Si at dersom han ikke henviser bytter du til en annen. Fastleger vet uansett lite om denne operasjonen, informasjonen du trenger får du ikke før du prater med kirurgen. Du får en samtale med han noen mnd før du eventuelt opereres, så kan du vurdere etter å ha pratet med han. min fastlege på den tiden er omtrent 2 timer utenfor oslo. Var ikke det at han kunne så mye om operasjonen, men han tok det jeg sa på alvor og hadde tilfeldigvis hatt en pasient før meg som hadde operert det samme som var fornøyd. Jeg fikk altså ingen info om operasjonen av han, men han henviste meg videre til a hus hvor ekspertene er. Det er jo spesialfelt som fastlegene ikke kan svare på stort sett.

Du kan jo spørre vivi om hvilke fastleger i oslo som er positive til å henvise deg. Vil tro de fleste henviser om du selv spør, det er ikke deres jobb å bestemme om du opereres eller ikke. De som virkelig kan noe om det, altså kirurgene som utfører det, skal gi deg all info om virkninger og bivirkninger deretter er det ditt valg.

Jeg kuttet nerven på nivå T2. Bare å spørre om det er noe mer, håper svaret er til hjelp, lykke til.

Anonym skrev:

Redness solutions, fra clinique har hjulpet meg en del. Det sjuler ikke helt, men det hjelper helt klart.

Flere kommentarer:
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
20
Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Blåbærflekker

Er det noen som vet hvordan man kan få fjernet blåbærflekker fra benkeplater ...

Stearinflekker

Jeg har sølt stearin i stoffsofaen min. Hva gjør jeg?...

Uønsket hårvekst

Gå til kosmetolog, en utdannet fagperson og ta hårfjerning. En tynn nål sette...

Hemorider

Jeg ligger strak ut på sofaen og får ikke gjort noe særlig. jeg har innvendig...

Munnsår

General løs (snus) fungerer hos meg....